Προς το περιεχόμενο

Τα smartwatches ξεπέρασαν τα Ελβετικά ρολόγια σε αριθμό πωλήσεων το τέταρτο τρίμηνο του 2015


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, ο παγκόσμιος αριθμός πωλήσεων των smartwatches ξεπέρασε για πρώτη φορά τον παγκόσμιο αριθμό πωλήσεων των ελβετικών ρολογιών. Το συγκεκριμένο ρεκόρ σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Η Strategy Analytics υποστηρίζει ότι το Apple Watch συνέβαλε σημαντικά στο συγκεκριμένο ρεκόρ. Οι ελβετικές εταιρείες ρολογιών αγνοούν εδώ και καιρό το φαινόμενο των smartwatches, ελπίζοντας απλά ότι θα ξεπεραστεί. Ο Neil Mawston, executive director της Strategy Analytics, υποστηρίζει ότι η ελβετική ωρολογοποιία στρουθοκαμηλίζει και δεν έχει φροντίσει να απαντήσει με κάποιον τρόπο στη συνεχή ανάπτυξη των smartwatches.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2015, οι πωλήσεις των ρολογιών με ελβετικό μηχανισμό μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ οι πωλήσεις των smartwatches αυξήθηκαν κατά 316%.

 

Ορισμένοι Ελβετοί κατασκευαστές τάσσονται υπέρ των smartwatches, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις. Παραδείγματος χάρη, η Tag Heuer κυκλοφόρησε ρολόι με Android Wear, από το οποίο όμως λείπουν ορισμένα χαρακτηριστικά όπως το GPS και το NFC, τα οποία συναντούμε στα περισσότερα smartwatches.

 

Εκτός από τη Strategy Analytics και η εταιρεία ερευνών Gartner δηλώνει ότι μεγάλο ποσοστό της αύξησης των πωλήσεων των smartwatches, οφείλεται στο Apple Watch. Το 2015 πωλήθηκαν 30 εκατομμύρια smartwatches σε παγκόσμιο επίπεδο. Για το 2016, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 50 εκατομμύρια smartwatches, ενώ για το 2017 προβλέπουν αύξηση 33,4%, με συνολικό αριθμό πωλήσεων 66,7 εκατομμυρίων smartwatches.

 

Link.png Site: PhoneArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

οι πωλήσεις σε απόλυτα μεγέθη δεν λένε τπτ, δεν νομίζω πως τα ελβετικά ρολόγια απευθύνονται σε κοινό, που θα προτιμήσει αντί του tag heuer/omega κλπ ένα samsung/lg...

 

εντελώς διαφορετικά ζητούμενα, εντελώς άδικη σύγκριση.

Ας βάλουν και μια τρίτη διάσταση, το κατά κεφαλήν εισόδημα να δούμε τις συσχετίσεις.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μονο κοινο αναμεσα σε ενα ελβετικο ρολοι και ενα smartwatch που αγοράζεις για μια χουφτα δολλαρια ειναι οτι λενε την ωρα και φοριούνται στο χερι.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μονο κοινο αναμεσα σε ενα ελβετικο ρολοι και ενα smartwatch που αγοράζεις για μια χουφτα δολλαρια ειναι οτι λενε την ωρα και φοριούνται στο χερι.

Αυτό.

 

Γενικά τα ελβετικά ρολόγια παίζουν στα 1200-1500 το ελάχιστο, μέχρι όσο θες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα smartwatch δεν απευθύνονται σε αυτούς που φοράνε ρολόγια, αλλά σε αυτούς που δεν φορούσαν ποτέ γιατί βλέπουν την ώρα στο κινητό, οπότε δεν έχουν ιδέα τι θα πει ρολόι. Είναι απλά μια συνέχεια στη μόδα των ηλεκτρονικών gadgets. Ο μόνος λόγος που γίνεται σύγκριση είναι για σκοπούς διαφήμισης υπό μορφή "ανεξάρτητων ειδήσεων/ άρθρων" (advertorial)

 

Πολύ απλά, εάν ήθελαν ρολόι πολυεργαλέιο, τότε τα ελβετικά κλπ θα υιοθετούσαν όλα ξυπνητήρι, χρονόμετρο ράδιο κλπ από πριν πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά παραμένουν όλα αναλογικά, με δείκτες και με το μόνο έξτρα αντε το πολύ πολύ κανά χρονομετρο (και αυτό γιατί δείχνουν ωραία με του μικρούς δείκτες)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω Apple Watch και δεν το αλλάζω ούτε με Rolex είναι τόσο μπανάλ να ξοδεύεις ένα καρό χρήμα για να σου λέει ΜΟΝΟΝ την ώρα!!! Θα μου πεις τόσα χρόνια έτσι ήταν....Τότες να πετάξουμε τα ψυγεία και να περνούμε πάγο να αφήσουμε τα αμάξια και να κυκλοφοραμε με άλογα και αμαξαδες

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλαζει η εποχη θα αλλαξουν και τα ρολογια. Οπως αλλαξε η κινητη (bye bye Nokia), οπως πεθαινουν τα PC (λογω tablet, laptop), οπως το βυνηλιο με τα mp3, αν και προσπαθει καπως ακομα αλλα μονο για συλλεκτες και οχι mainstream.

 

Σιγουρα η εννοια του "κοσμηματος" τα κραταει αλλα οταν κιαλλα brands εκτος της Apple αρχισουν να βγαζουν και αυτοι κοσμηματα τοτε θα ληξουν.

 

Τι ειναι πιο "μουρη"; 

Ενα apple watch edition ή ενα Rolex;

 

Μην αρχισετε "Τι συγκρινεις" κλπ.

 

Αντικειμενικα. Στην Ελλαδα της κρισης, αν δεις εναν να φορα ενα Rolex και αλλον ενα με ενα Apple watch χρυσο, ποιος θα εχει τον wow factor πιο πανω;;;; 

 

Γιατι ακομα εκει κερδιζουν τα ρολογια - κοσμηματα, στην αισθηση πλουτου. Οταν θα αντικατασταθουν και εκει, και τα smartwatches θα εχουν μια αξιοπρεπης αυτονομια και οχι σαν τα γελοια ημερησια ορια που εχουν σημερα, τοτε θα δουμε τι θα πουλαει ακομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...