Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Νομιζω περιγραφεις τον ιδανικο γαμο που θα ηθελα να κανω!

και τι σε κραταει απο το να τον κανεις!?

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρητικά. Συνήθως στην πράξη αφορά περισσότερους (γονείς, αδέρφια κλπ) οπότε καταλήγουν όλοι οι γάμοι να είναι περίπου ίδιοι...και αγγαρεία για το 80% των καλεσμένων.

Και θεωρητικά και πρακτικά αρκεί κάποιος να ξέρει τι θέλει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για να χρυσώνουμε το χάπι και να "κρύβουμε" καλά την αδυναμία μας να βάλουμε μπροστά την προσωπική μας επιθυμία (και του/της συντρόφου) από τα "πρέπει" των άλλων.

Προσωπικά, και λυπάμαι αν κάποιος προσβάλεται, ειλικρινά δεν έχω τέτοια πρόθεση, το θεωρώ τεράστια προσωπική ξεφτίλα και μιζέρια, σε μια τόσο προσωπική στιγμή να κάνει κάτι το ζευγάρι, με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιεί και τους άλλους. Ό,τι και αν είναι αυτό.

• Like 4
Δημοσ.

Θυμάμαι στην Κρήτη προ κρίσης υπήρχε «παράδοση ανταγωνισμού» ποιός θα δώσει τα πιο πολλά λεφτά στο ζευγάρι... μιλάμε για τριψήφια ποσά. Δεν ξέρω αν με το μνημόνιο άλλαξαν μυαλά.

Πάντως αν το θέμα είναι να μην μπαίνει μέσα το ζευγάρι, καλύτερα να κόψουν εισιτήρια στην είσοδο για το «πανηγύρι», να είναι όλοι εντάξει.

Και άλλη μια περίπτωση που θυμήθηκα τώρα: το 2008 οι γονείς του γαμπρού είχαν πάρει καταναλωτικό δάνειο €15.000 για να καλύψουν τα έξοδα. Λεφτά υπήρχαν...

• Like 1
Δημοσ.

και τι σε κραταει απο το να τον κανεις!?

Μπορεί να μην έχει βρει γαμπρό ακόμα! :P

Θυμάμαι στην Κρήτη προ κρίσης υπήρχε «παράδοση ανταγωνισμού» ποιός θα δώσει τα πιο πολλά λεφτά στο ζευγάρι... μιλάμε για τριψήφια ποσά. Δεν ξέρω αν με το μνημόνιο άλλαξαν μυαλά.

Πάντως αν το θέμα είναι να μην μπαίνει μέσα το ζευγάρι, καλύτερα να κόψουν εισιτήρια στην είσοδο για το «πανηγύρι», να είναι όλοι εντάξει.

Και άλλη μια περίπτωση που θυμήθηκα τώρα: το 2008 οι γονείς του γαμπρού είχαν πάρει καταναλωτικό δάνειο €15.000 για να καλύψουν τα έξοδα. Λεφτά υπήρχαν...

Όπως και ποιο ζευγάρι θα χαλάσει τα περισσότερα...

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να μην έχει βρει γαμπρό ακόμα! :P

Δεν ισχύει, υπάρχει γαμπρός (απ' ό,τι θυμάμαι από παλιότερα post :ρ )

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ που είμαι και παράξενη στα δώρα δεν κάλεσα κανέναν μην τυχόν και μου φέρουν καμιά βλακεία.

Δεν έχει σημασία τι έχει νόημα για σένα και τι θα έκανες εσύ αλλά τι έχει νόημα για αυτόν που σε κάλεσε. Και 99% αυτός που σε κάλεσε περιμένει να μην μπει μέσα με την παρουσία σου.

Νομιζω ειναι κατανοητα αυτα που εγραψα. Να τα κανω ακομα περισσοτερο. Τα ατομα στο στενο κυκλο μου που εχουμε ιδιαιτερη σχεση, εχουμε κυριολεκτικα χεσμενα τα δωρα κ την αξια τους. Δε βλεπουμε ο ενας τον αλλο σαν πορτοφολι. Εχουμε δωσει βαση στο συναισθημα. Τι με νοιαζει αν η χ φιλη μου ερθει με τζιν κ αθλητικα κ αδεια χερια στο γαμο/βαφτιση/γιορτη, επειδη ειναι 4 χρονια ανεργη , οταν ξερω οτι χαιρεται ειλικρινα για οτι καλο μου συμβαινει;

Αυτο. θεωρουμε σωστο. Και για εμας εχει σημασια.

Για αλλους εχει σημασια να μαζεψουν δωρα απο το χ πανακριβο καταστημα. Και οι καλεσμενοι να ναι ντυμενοι απο σχεδιαστες. Αυτα τα ατομα απλα δε με αφορουν. Κι ας ειναι ο κανονας.

Για τους υπολοιπους: αν παρω αποφαση να παω στο γαμο της τριτης ξαδερφης μου Κικιτσας κ του Χρυσανθου που εχω να τους δω απ τα 18 που χαμε συναντηθει τυχαια σ ενα κλαμπ, θα παω αν εχω να παρω δωρο, μονο στην τελετη, αλλιως ενα τηλεφωνο ή το πολυ μια επισκεψη καποια στιγμη. Η Κικιτσα δε θα στενοχωρηθει οτι κ αν κανω επειδη δε θα με θυμαται ισως, γιατι στην πραγματικοτητα ο θειος Μπαμπης μου στειλε προσκλητηριο. Με το Χρυσανθο δε γνωριζομαστε καν. Οτι απ τα παραπανω κανω η Κικιτσα δε θα μπει μεσα. Το καταλαβες τωρα;

• Like 5
Δημοσ.

Νομιζω ειναι κατανοητα αυτα που εγραψα. Να τα κανω ακομα περισσοτερο. Τα ατομα στο στενο κυκλο μου που εχουμε ιδιαιτερη σχεση, εχουμε κυριολεκτικα χεσμενα τα δωρα κ την αξια τους. Δε βλεπουμε ο ενας τον αλλο σαν πορτοφολι. Εχουμε δωσει βαση στο συναισθημα. Τι με νοιαζει αν η χ φιλη μου ερθει με τζιν κ αθλητικα κ αδεια χερια στο γαμο/βαφτιση/γιορτη, επειδη ειναι 4 χρονια ανεργη , οταν ξερω οτι χαιρεται ειλικρινα για οτι καλο μου συμβαινει;

Αυτο. θεωρουμε σωστο. Και για εμας εχει σημασια.

Για αλλους εχει σημασια να μαζεψουν δωρα απο το χ πανακριβο καταστημα. Και οι καλεσμενοι να ναι ντυμενοι απο σχεδιαστες. Αυτα τα ατομα απλα δε με αφορουν. Κι ας ειναι ο κανονας.

Για τους υπολοιπους: αν παρω αποφαση να παω στο γαμο της τριτης ξαδερφης μου Κικιτσας κ του Χρυσανθου που εχω να τους δω απ τα 18 που χαμε συναντηθει τυχαια σ ενα κλαμπ, θα παω αν εχω να παρω δωρο, μονο στην τελετη, αλλιως ενα τηλεφωνο ή το πολυ μια επισκεψη καποια στιγμη. Η Κικιτσα δε θα στενοχωρηθει οτι κ αν κανω επειδη δε θα με θυμαται ισως, γιατι στην πραγματικοτητα ο θειος Μπαμπης μου στειλε προσκλητηριο. Με το Χρυσανθο δε γνωριζομαστε καν. Οτι απ τα παραπανω κανω η Κικιτσα δε θα μπει μεσα. Το καταλαβες τωρα;

+1

Τα είπες όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Χμμ, ναι, μόνο που πάλι το 99% των γάμων που σε καλούν είναι Κικίτσες και Χρύσανθοι.

Εκτός και αν ο κύκλος σου περιορίζεται στους κοντινούς που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Δημοσ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε δεν πας καθόλου και αν θέλεις τους εύχεσαι τηλεφωνικώς είτε -αναλόγως την περίπτωση- πας στην τελετή και μόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...