idomeneas7 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι καθόλου άχτι, όπως εγώ θεωρώ σωστή την εργασία από μικρή ηλικία και θα την διδάξω στο παιδί μου έτσι κι εσύ θεωρείς σωστό να τα έχεις όλα έτοιμα μέχρι τα 28 και θα το παρέχεις στο παιδί σου. Ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει πως είναι καλύτερο. 1
forgotten Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 καποιοι εδω μεσα απο οτι βλεπω θεωρουν οτι η παιδικη ηλικια και η νεανικη δεν πρεπει να υφιστανται και να μπαινει κανεις στην δουλεια αμεσα μολις βγει απο το αυγο( τον τονισμο της λεξης δουλειας τον επιλεγετε εσεις) . ωστοσο οτι και αν ακουγετε και την σκληρη ευρωπη βασικη διαφορα ειναι το κοινωνικο κρατος το οποιο στηριζει τον πολιτη,σε αντιθεση με το κρατος μπανανιας οπου ο πολιτης ζει για να πληρωνει το κρατος και στο τελος πεθαινει χωρις να αντιληφθει γιατι εζησε. 1
Sova Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Για μένα είναι λυπηρό να αναγκάστεί κάποιος φοιτητής να εργαστεί, ενώ θα μπορούσε στον ελεύθερο χρόνο του να ασχοληθεί με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και να χαρεί ίσως την τελευταία φάση της ζωής τους όπου μπορεί να είναι ανέμελος. Ούτε θα είναι μπαμπόθρεφτος εφ' όρου ζωής αυτός ο χορηγημένος φοιτητής, ούτε ανίκανος, ούτε τεμπέλης. Τη σκληραγώγηση ας την αναλάβει η ίδια η ζωή. Οι γονείς πρέπει να είναι το ασφαλές καταφύγιό μας. 4
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Οι γονείς πρέπει να είναι το ασφαλές καταφύγιό μας. https://en.wikipedia.org/wiki/Helicopter_parent
NT1G Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν δουλεψα ποτε πριν τα 28 μου, τα ειχα ολα ετοιμα, και εχοντας λιγοτερα χρονια εμπειριας εχω καταφερει (σχετικα ειναι αυτα βεβαια) περισσοτερα απο αρκετους μου φιλους, και σιγουρα εχω μεγαλυτερα ονειρα και φιλοδοξιες. ... Είσαι σίγουρος; Γιατί εδώ μαθαίνουμε οτι αν δεν είσαι στο πηλοφόρι από τα 10 δεν πρόκειται να κάνεις προκοπή και θα γίνεις αλήτης/μπαρόβιος/βάρος της κοινωνίας. 9
g_alkis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 'Ασε που αν δουλεύεις από τα 18 θα βγεις στη σύνταξη και σε ωραία ηλικία 3
Sova Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Helicopter_parent Δε βρίσκω τη συχέτιση της φοιτητοcontextual πρότασής μου με το σύνδεσμο που παραθέτεις.
bedazzled Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Διάβασε καλύτερα τον ορισμό του helicopter parent και θα τον βρεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 θεωρώ γυφτιά να πληρώνουν τα παιδιά ενοίκιο στους γονείς τους , αν τα θεωρούσαν βάρος ας μην τα έκαναν , δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν παιδιά και αν κάνεις δεν τα κάνεις για να περιμένεις να μεγαλώσουν να εισπράξεις εκτός αν είσαι Ρομά και τα προορίζεις για τα φανάρια. Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα έξοδα των παιδιών τους αλλα αυτό είναι εντελώς διαφορετικό με το να μοιράζονται κάτι που ήδη χρησιμοποιούν. Είναι λες και σε καλούν οι γονείς σου για φαγητό και στο τέλος σου δίνουν κ απόδειξη να πληρώσεις για το πιάτο φαΐ που έφαγες. Αυτής της άποψης είμαι κι εγώ. Παραδόξως, σε Αγγλίες κτλ δεν έχω πετύχει πολλούς γονείς που "πετάνε έξω τα παιδιά τους από τα 18". Συνήθως οι περισσότεροι νέοι προτιμούν να φύγουν. Υπάρχουν και άλλοι που επιλέγουν να μείνουν στο πατρικό μετά από σχολείο/πανεπιστήμιο. Για μένα καλή ιδέα, όταν ο γονιός πληρώνει mortgage κάθε μήνα, είναι να ζητάει ένα mini ποσό. Και αυτό καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όχι για να μην βγει κηφήνας. Και το mini ποσό συνεισφέρει στο mortgage, και το τέκνον μαθαίνει να διαχειρίζεται τα οικονομικά του. Αν ο γονιός πάλι δεν χρειάζεται να πληρώνει στεγαστικό, τότε δεν βλέπω το λόγο να απαιτεί ενοίκιο και μαλακίες. Αυτά για μένα είναι ανοησίες. Είσαι σίγουρος; Γιατί εδώ μαθαίνουμε οτι αν δεν είσαι στο πηλοφόρι από τα 10 δεν πρόκειται να κάνεις προκοπή και θα γίνεις αλήτης/μπαρόβιος/βάρος της κοινωνίας. Δεν έχεις πάει σε κάποιο συνέδριο MLM; Εκεί μαθαίνεις για αυτούς που παρατάνε το σχολείο από τα 15 τους και με την "πολλά κιλά" δουλειά κατέληξαν Vice Presidents με μισθό 300 και 500 χιλιάρικα
Unabomber Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Αυτής της άποψης είμαι κι εγώ. Παραδόξως, σε Αγγλίες κτλ δεν έχω πετύχει πολλούς γονείς που "πετάνε έξω τα παιδιά τους από τα 18". Συνήθως οι περισσότεροι νέοι προτιμούν να φύγουν. Υπάρχουν και άλλοι που επιλέγουν να μείνουν στο πατρικό μετά από σχολείο/πανεπιστήμιο. Πλεον ναι απο οτι εχω δει, αλλα παλαιοτερα (@my years) γινοταν αυτο, οχι απαραιτητα παντα, απλα υπηρχε μεγαλυτερη συγκλιση με τα us standards..... και ισως γι'αυτο ακομα ''ακουγεται'' τοσο πολυ.... Παντως και γω ειμαι εκ διαμετρου αντιθετος να σπουδαζεις και να δουλευεις μαζι.... χανεις ολα τα καλα πιστευω.... 1
Sova Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Διάβασε καλύτερα τον ορισμό του helicopter parent και θα τον βρεις. Ευχαριστώ. Διάβασα προσεκτικότερα και με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπω ότι δεν πρόκειται για επιστήμη, αλλά για μια ακόμα θεωρία της ψυχολογίας.
Mr_Proper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Διάβασε καλύτερα τον ορισμό του helicopter parent και θα τον βρεις. Όχι δεν έχει καμία σχέση.... Άλλο οι γονείς μας να στηρίζουν τις προσπάθειες μας όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και υλικοτεχνικά (παρέχοντας μας στέγη αν δεν μπορούμε να έχουμε δική μας δίνοντας μας κάποιο ποσό να περάσουμε αν είναι μέσα στις δυνατότητες τους εφόσον δεν μπορούμε να είμαστε αυτάρκες προς το παρόν ή έτυχε κάποια στραβή κτλ) και άλλο ο Helicopter parent ο οποίος ειναι αυτός πχ που αν βγεί η κόρη του ή ο γιός του ραντεβού πχ στο mall θα φορέσει γκαμπαρντίνα και θα καθίσει μερικές θέσεις πίσω τους στο σινεμά... ή που θέλει το παιδί να τον παίρνει κάθε ώρα όταν βρίσκεται έξω τηλέφωνο να του λέει που ειναι με ποιους είναι και τι κάνει.... Δεν έχουν άμεση σχέση τα δύο (βέβαια η αλήθεια είναι ότι κάποιοι γονείς με αφορμή το ότι βοηθάνε τα παιδιά τους με κάποιο υλικό τρόπο απαιτούν να γίνουν και σατράπες τους και να τους ελέγχουν σαν helicopter parents... και πολύ κακώς συμβαίνει αυτό όπου συμβαίνει... επειδή το ένα δεν αναιρεί το άλλο δεν σημαίνει πως ταυτίζονται) Πλεον ναι απο οτι εχω δει, αλλα παλαιοτερα (@my years) γινοταν αυτο, οχι απαραιτητα παντα, απλα υπηρχε μεγαλυτερη συγκλιση με τα us standards..... και ισως γι'αυτο ακομα ''ακουγεται'' τοσο πολυ.... Παντως και γω ειμαι εκ διαμετρου αντιθετος να σπουδαζεις και να δουλευεις μαζι.... χανεις ολα τα καλα πιστευω.... Εγώ πιστεύω όμως στην χρυσή τομή "τόσο όσο" Γιατι οκ αν δίνεις αφειδώς στα παιδιά και αυτά με την σειρά τους θα προσπαθήσουν να βρούνε τρόπους να καταναλώνουν και επειδή οι τρόποι να καταναλώσεις χρήμα ειναι τις περισσότερες των περιπτώσεων ηδονικές διαδικασίες ε κολλάνε στο μέλι... Σκοπός στα φοιτητικά σου χρόνια δεν είναι μόνο να γαμάς και να μεθάς να το πω απλά.. φυσικά θα τα κάνεις και αυτά μέρος της ζωής ειναι αλλά πιστεύω σε αυτή την ηλικία πρέπει να αρχίσεις να βρεις και τον εαυτό σου... να διαβάσεις και κάνα βιβλίο εκτός σχολής να φιλοσοφήσεις πράματα να ψηλαφήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο αλλά και αυτόν των άλλων να βρείς κάτι που να είσαι καλός σαν χόμπι πχ μουσική (αν δεν ειναι η κύρια σπουδή σου) ζωγραφική ηλεκτρονικά μηχανές κάτι τελος πάντων να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου... Όλα αυτά θα τα κάνεις πιστεύω αν έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ξέροντας ότι και το νοίκι θα πληρωθεί ότι θα μένεις σε ενα καθαρό σπίτι σε μια καλή περιοχή με μαγαζιά μουσεία κέντρα για να αποκτήσεις θετικά ερεθίσματα ότι και όλα τα έξοδα σου θα καλυφθούν και πως αν χρειαστεί πχ να πάρεις εξοπλισμό για σκί για να πάς στο τάδε σημείο κάτι θα γίνει... ή πως θα βρεθούν τα λεφτά για μαθήματα χορού κτλ... και μέσα σε αυτά μπορεί να πιάσεις και ενα part-time για να μην ζητήσεις εξτρά χρήματα το καλοκαίρι για διακοπές ή γιατί ήδη σου δώσανε λεφτά για να πας για σκί και να αγοράσεις εξοπλισμό κτλ.. και τέλος πάντων πειραματίζεσαι με όλες τις εκφάνσεις της ζωής. αλλά απο την άλλη αν ειναι να σκάς πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα (ευρώ) στο παιδί σου ε 8 στις 10 για να μην πω 10/10 το μόνο που θα κάνει θα ειναι παρτάκια μουνάκια/αγοράκια (ανάλογα τα γούστα) χαπακια γελάκια και το πολύ πολύ να βγάλει και την σχολή 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Οταν σπουδαζεις πας για διαβασμα και οχι για να δουλεψεις. Η κατασταση εχει τις ακολουθες επιλογες Σχολη + ελευθερος χρονος = καλυτερος φοιτητης και καλυτερος ανθρωπος ( με τη λογικη οτι στον ελευθερο χρονο θα μπορει να αναπτυξει τον εαυτο του μεσα απο χομπι κτλ ) Σχολη + δουλεια = Θα κανει τσαπατσοδουλεια στο πτυχιο και οταν τελειωσει δεν θα ξερει που παν τα 4 αλλα θα χει προυηπερσια σαν σερβιτορος η επιλογη δικη σας. Για μενα οταν κανεις κατι αφοσιωνεσαι σε αυτο γιατι αλλιως κατι θα παει στραβα και ειτε θα ειναι τα οικονομικα ειτε η σχολη ειτε εσυ ο ιδιος. 14
Mr_Proper Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 πάντως μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει ανθρώπους που σπουδάζουν/σαν ή με 400 ευρώ ή με 2000+ μέση οδός δεν υπάρχει ;
hliastsek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι καθόλου άχτι, όπως εγώ θεωρώ σωστή την εργασία από μικρή ηλικία και θα την διδάξω στο παιδί μου έτσι κι εσύ θεωρείς σωστό να τα έχεις όλα έτοιμα μέχρι τα 28 και θα το παρέχεις στο παιδί σου. Ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει πως είναι καλύτερο. Εγω δεν καταλαβαίνω τι ακριβός θες να διδαξεις σε ενα παιδι που παει Γυμνάσιο (που αναφέρθηκες πριν) με το να το βαλεις να δουλεψει. Να το σκληραγωγησεις; Να σέβεται τα χρήματα των γονιών του; Καταλαβαίνω οτι υπάρχουν οικογένειες που ισα τα βγάζουν περα και ετσι αναγκάζονται ολα τα μελη της να βοηθήσουν οπως μπορούν (είτε είναι φοιτητές ή μαθητές). Άλλο αυτή η περίπτωση και άλλο να στέλνεις το παιδί σου για δουλεια "γιατι ετσι είναι το σωστό" Μήπως τελικά όλα ειναι θέμα διαπαιδαγώγησης? Οσο ημουν μαθητής δεν δούλεψα ποτε μου, οταν μπήκα φοιτητής οι γονείς μου που πλήρωναν το ενοίκιο και τους λογαριασμούς και μου εστελναν 200 ευρω στις 2 βδομαδες για την διασκέδαση μου. Ahhh guess what.... δεν τα χαλαγα και δεν έκανα περιττά εξοδα γιατι ήξερα οτι οι γονείς μου ειχαν δουλέψει γι αυτα, Υπήρχαν 2-3 φορες που τα χάλαγα σε κατι ανούσιο και μετα ένοιωθα άσχημα. Σήμερα εχω τελειώσει τις σπουδές μου και έχω γυρίσει σπίτι μου (ψάχνοντας τι θα κάνω στην συνεχεία). Βγάζω λιγα χρήματα απο τα οποία βοηθάω οσο μπορώ τους γονείς μου οχι γιατι με ανάγκασαν, αλλα γιατι ετσι εγω νοιώθω το σωστο, οτι τοσα χρονια με στήριζαν και τώρα αφου μπορώ, τους δίνω και εγω μια μικρή ανάσα με τα οικονομικά. Απο την αλλη έχω εναν πολύ καλο φιλο οπου δούλευε απο μικρο παιδι μεχρι τωρα που ειναι φοιτητής, οχι μόνο δεν "σκληραγωγηθηκε" αλλα είναι απο τους μεγαλύτερους σπάταλους που εχω γνωρίσει ποτε στην ζωη μου. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα