Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φίλο με κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη. Με 60 k Δεν πας πουθενά. Οι δίπλα σου ρίχνουν μύρια εσύ πως θα είσαι ανταγωνιστικός, δεν θα είσαι. Δεν έχω τέτοιες αυταπάτες.

Δε λέμε να ανοίξεις κοσμηματοπωλείο στην καλντέρα προφανώς...μπορείς να ανοίξεις σαντουιτσάδικο, μπουγατσατζίδικο, ρούχα - σουβενίρ, ή ακόμα και γραφείο που νοικιάζει γουρούνες όμως. Και άλλα πράγματα, απλά ενδεικτικά γράφω αυτά.

Το θέμα είναι ότι αυτά δεν είναι ακριβώς επένδυση, που απλά θα κάθεσαι και θα περιμένεις τι απόδοση θα έχεις. Θα πρέπει να ασχοληθείς πολύ ενεργά, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε λέμε να ανοίξεις κοσμηματοπωλείο στην καλντέρα προφανώς...μπορείς να ανοίξεις σαντουιτσάδικο, μπουγατσατζίδικο, ρούχα - σουβενίρ, ή ακόμα και γραφείο που νοικιάζει γουρούνες όμως. Και άλλα πράγματα, απλά ενδεικτικά γράφω αυτά.

Το θέμα είναι ότι αυτά δεν είναι ακριβώς επένδυση, που απλά θα κάθεσαι και θα περιμένεις τι απόδοση θα έχεις. Θα πρέπει να ασχοληθείς πολύ ενεργά, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει.

Δεν θα το έκανα, διότι είναι αυτό που λέω. Με τα πακέτα που είδα,Σαντορίνη και Πάρο δεν φτιάχνω ούτε σαντουιτσαδικο. Το οικονομικό κύκλωμα δουλεύει με άξονα την ανταγωνιστικότητα. Ο δίπλα θα φτιάξει καλύτερο χώρο, θα πάρει καταρτισμένο προσωπικό και πολλά άλλα. Θα χάσω πριν καταλάβω τι παίχτηκε. Γνώμη μου πάντα :).
Δημοσ.

Λοιπόν...

Κατά πρώτον παίζει ρίσκο ανάλογα με την περιοχή.

Κατά δεύτερον έχει γεμίσει η αγορά από καφέδες, σουβλατζίδικα και φούρνους. Δεν αντέχω άλλο.Όλοι τέτοια ανοίγουν.

Και eshop. Έχει γεμίσει η αγορά από eshop με κινητά ,θήκες , ρολόγια .

Εγώ τι θα σου πρότεινα. Τα 30000 χιλιάρικα να τα βάλεις σε έναν προθεσμιακό.Δίνουν νομίζω καλά επιτόκια.

Τα υπόλοιπα μπορείς να ψαχτείς σε διάφορα startup events μήπως χρηματοδοτήσεις κάποια ιδέα η οποία πιστεύεις ότι θα πάει καλά και μπεις με κάποιο τρόπο μέτοχος μετά την υλοποίηση.

Πάντως ότι και να κάνεις σε αυτή την εποχή που ζούμε είναι ρίσκο.

Εγώ προσωπικά αυτά τα χρήματα θα κράταγα 20000 και τα υπόλοιπα θα τα έβαζα σε προθεσμιακό

Δημοσ.

...

Εγώ τι θα σου πρότεινα. Τα 30000 χιλιάρικα να τα βάλεις σε έναν προθεσμιακό.Δίνουν νομίζω καλά επιτόκια.

Τα υπόλοιπα μπορείς να ψαχτείς σε διάφορα startup events μήπως χρηματοδοτήσεις κάποια ιδέα η οποία πιστεύεις ότι θα πάει καλά και μπεις με κάποιο τρόπο μέτοχος μετά την υλοποίηση.

Εγώ προσωπικά αυτά τα χρήματα θα κράταγα 20000 και τα υπόλοιπα θα τα έβαζα σε προθεσμιακό

To max 0,9% που είδα σε 1-2 τράπεζες είναι καλό επιτόκιο;

Δημοσ.

Γελάει ο κόσμος με τις προθεσμιακές.

Φίλος είχε 10Κ και σε ένα χρόνο έγιναν 10.15Κ.

Το χειρότερο είναι ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μπορεί να έρθει η μέρα που θα πας να δεις το υπόλοιπο και θα δεις ένα ωραίο κουλούρι.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθαω αλλά το κούρεμα είναι απλά θέμα χρόνου. Μηνών, ετών αλλά μετά το νομοσχέδιο ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να ανακεφαλωποιηθουν από εξωτερικές πηγές. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αντέξουν χωρίς ανακεφαλαίωποιηση;

Δημοσ.

το εχω ψαξει το θεμα..τα μονα που εχουν παντα χρημα ειναι σουβλατζιδικα και φουρνοι. αρκει να εχεις φθηνα, ποιοτικα,ποικιλια  και το κυριοτερο απο ολα να ειναι σε μερος που περναει συνεχεια κοσμος με ανετο παρκινκ. 

Δημοσ.

Η καλυτερη επενδυση ειναι να χρηματοδοτησεις σπουδες (πχ μαστερ/ ξενες γλωσσες/ πιστοποιησεις κλπ) .

Ειναι η μοναδικη που θα σου ριχνει ROI για ολη σου την ζωη.

Μετοχες ουτε καν εκτος αν παρεις εξωτερικου .

Δημοσ.

το εχω ψαξει το θεμα..τα μονα που εχουν παντα χρημα ειναι σουβλατζιδικα και φουρνοι. αρκει να εχεις φθηνα, ποιοτικα,ποικιλια  και το κυριοτερο απο ολα να ειναι σε μερος που περναει συνεχεια κοσμος με ανετο παρκινκ.

Ε δεν έχει και πολλές απαιτήσεις... :rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν...

Κατά πρώτον παίζει ρίσκο ανάλογα με την περιοχή.

Κατά δεύτερον έχει γεμίσει η αγορά από καφέδες, σουβλατζίδικα και φούρνους. Δεν αντέχω άλλο.Όλοι τέτοια ανοίγουν.

Και eshop. Έχει γεμίσει η αγορά από eshop με κινητά ,θήκες , ρολόγια .

πόσο παλαβός πρέπει να είναι κάποιος ώστε να βάλει σε προθεσμιακό (γενικά στην τράπεζα) στην Ελλάδα 30000€:

να ξυπνήσει ένα πρωί με τσιπροδραχμές;

εδώ όσοι τα έχουν στην τράπεζα κοιτάνε να τα βγάλουν.

στα forums ο ένας μετά τον άλλον ψάχνουν πως θα ανοίξουν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.

• Like 2
Δημοσ.

τα επιτοκια στο 0.60% μικτο δν δινουν κανενα κερδος αν σκεφτεις οτι σε φορολογουν κ δυο φορες οτι κερδος εχεις

• Like 1
Δημοσ.

Ρε φίλε, sorry κιόλα αλλά θα μας πεις τι σκαμπάζεις από γνώσεις και εμπειρία?

Ετσι ακριβως.

Εκτως του οτι οπως αναφερθηκε ανοιξε 2 θεματα τον ιδιο μηνα με διαφορετικα χρηματα χωρις καν να λεει οτι προκειται για αλλο(συγγενικο εστω)ατομο και οχι για τον ιδιο,εχουμε φτασει 6 σελιδες και το πιο βασικο που επρεπε να αναφερθει απο την αρχη ακομα δεν αναφερθηκε. 

Κατα τα αλλα

Έχετε καμία καλή ιδέα για επένδυση κάπου στα 60 χιλιάρικα; Παρακαλώ μην γράφετε άσχετα σχόλια, τύπου με 60 χιλιάρικα ούτε στραγάλια δεν αγοραζεις κτλπ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθαω αλλά το κούρεμα είναι απλά θέμα χρόνου. Μηνών, ετών αλλά μετά το νομοσχέδιο ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να ανακεφαλαιοποιηθουν από εξωτερικές πηγές. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αντέξουν χωρίς ανακεφαλαίοποιηση;

Υποτιθεται πως εχουν φτιαξει βαση BRRD ενα ενιαιο ταμειο απο ολες τις ευρωπαικες τραπεζες για αναχρηματοδοτηση.. αλλα ναι κανεις δεν ξερει τι θα γινει.(πρωτα χανουν λεφτα οι μετοχοι,ομολογιουχοι καινμετα οι καταθετες ανω 100χιλ).

Οι gr τραπεζες ανηκουν πλεον σε distress funds με μολις 7δις απο την ανακεφαλαιοποιηση που αποφασισαν να γινει μονο με ξενους(1ηφορα αριστερα) .οποτε οι μαγκες με τα μεγαλα δανεια θα τα κανουν πλακακια με τους παραπανω ιδιοκτητες και θα σβησουν τα δανεια με αστεια ποσα...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το έχω δεκαπλασιασει καλέ μου άνθρωπε. Τα 7 ήταν μόνο δικά μου

Ο πατέρας μου θεωρεί bail in σίγουρο και έτσι επιμένει να δώσει.

Ετσι ακριβως.

Εκτως του οτι οπως αναφερθηκε ανοιξε 2 θεματα τον ιδιο μηνα με διαφορετικα χρηματα χωρις καν να λεει οτι προκειται για αλλο(συγγενικο εστω)ατομο και οχι για τον ιδιο,εχουμε φτασει 6 σελιδες και το πιο βασικο που επρεπε να αναφερθει απο την αρχη ακομα δεν αναφερθηκε. 

Κατα τα αλλα

Σε κάλυψα; Για να μην λέω αναλυτικά το skilset μου, ίσως να μην έχω- ή να μην το επιθυμώ-. Νομίζω ότι θα επιμείνω, παρακαλώ μην γράφετε άσχετε σχόλια. 

Υποτιθεται πως εχουν φτιαξει βαση BRRD ενα ενιαιο ταμειο απο ολες τις ευρωπαικες τραπεζες για αναχρηματοδοτηση.. αλλα ναι κανεις δεν ξερει τι θα γινει.(πρωτα χανουν λεφτα οι μετοχοι,ομολογιουχοι καινμετα οι καταθετες ανω 100χιλ).

Οι gr τραπεζες ανηκουν πλεον σε distress funds με μολις 7δις απο την ανακεφαλαιοποιηση που αποφασισαν να γινει μονο με ξενους(1ηφορα αριστερα) .οποτε οι μαγκες με τα μεγαλα δανεια θα τα κανουν πλακακια με τους παραπανω ιδιοκτητες και θα σβησουν τα δανεια με αστεια ποσα...

Ναι το μελετήσαμε αναλυτικά και με βοήθεια τραπεζικο. Σε πείθει, μπέσα όμως; Εμένα όχι. Θα είναι μια ανάσα- για τώρα. Δεν έχουν το υπόβαθρο να αντέξουν. Τυπικά με το τρόπο που είναι δομημένο το bail in όπως πολύ σωστά είπες- πάλι είμαστε δήθεν εξασφαλισμένοι οι μικροκαταθέτες. Αλλά δεν τους πιστεύω διότι απλά από το 12 και μετά η Ελλάδα ΔΕΝ έχει μεγάλο καταθέτες. Η μαρίδα έμεινε, αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη αξιοπιστία τους με οδηγεί στο να το βλέπω ως βεβαιότητα. Διότι πιέσεις θα σκάσουν πολλές μες την 5ετία, τα βλέπεις νομίζω.      

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...