Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν σε αναγκασε κανεις να κανεις κατι απο τα παραπανω

Μεγας μυθος, αντε πες θα σου τυχει/βρεις οικογενεια/φιλους/γυναικα/παιδια που δεν θα θελουν να γιορτασουν την τσικνοπεμπτη, αλλα δεν θα θελουν επισης γαμο, βαφτισια, πασχα, χριστουγεννα, πρωτοχρονια, κηδειες, αγιου βαλεντινου, επετειους, γενεθλια, γιορτες, διακοπες και φαγοποτι σε καθε περιπτωση οπως εθνικες εορτες και τριημερα.

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για ανέλυσέ το λίγο. Τι εννοείς πετάνε στο κρεβάτι πρώτα ένα παιδί και ένα κορίτσι μετά.

κοροιδευτικα το εγραψα γιατι σε αρκετα μερη της ελλαδας οταν λενε παιδι εννοουν αγορι, στο εθιμο αυτο πρωτα ριχνουν στο κρεβατι ενα αγορι και μετα ενα κοριτσι και καλα το πρωτο παιδι να ειναι αγορι...

Μεγας μυθος, αντε πες θα σου τυχει/βρεις οικογενεια/φιλους/γυναικα/παιδια που δεν θα θελουν να γιορτασουν την τσικνοπεμπτη, αλλα δεν θα θελουν επισης γαμο, βαφτισια, πασχα, χριστουγεννα, πρωτοχρονια, κηδειες, αγιου βαλεντινου, επετειους, γενεθλια, γιορτες, διακοπες και φαγοποτι σε καθε περιπτωση οπως εθνικες εορτες και τριημερα.

Ποιος δν θελει να γιορτασει την Τσικνοπεμπτη :P :P

Περα απο πλακα εχεις δικιο οτι και να μη γουσταρεις εσυ, ειναι πολυ πιθανον να συμμετεχεις λογω φιλων, οικογενειας κλπ. 

Δημοσ.
Χθες τσικνοπέμπτη και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που σκεφτόμουν από παλιά.
Γενικά έχουμε τόσα και τόσα έθιμα για κάθε περίσταση….
Αν το σκεφτείτε όλα αυτά τα έθιμα έχουν ένα και μοναδικό σκοπό . ποιος είναι αυτός;
Μα φυσικά να μας κάνουν να ξοδέψουμε τα ωραία μας € (ή δραχμές σε λίγο καιρό).
Πάρτε ένα έθιμο που σας έρχεται στο μυαλό. Θα πρέπει να ξοδέψετε.
• Πεθαίνει κάποιος: Κηδεία, τραπέζι που κάνουν πολλοί….

• Παντρεύεται..: ένα σωρό έθιμα από τραπέζια, στρώσιμο κρεβατιού, λεφτά στο νυφικό….

• Αρραβώνας: τραπέζι, δαχτυλίδι….

• Γεννιέται: πάλι δώρα.

• Τσικνομπέμπτη..: πρέπει να βγούμε να φάμε κρέας.

• Αγ Βαλεντίνου:  να πάρουμε δώρα, σοκολάτες, λουλούδια, string Κόκκινα

………………………
Δε θα γράψω τώρα όλα τα έθιμα αλλά όποια και να πάρουμε σε αναγκάζουν τα βάζεις το χέρι στην τσέπη. Πιστεύω ότι επίτηδες είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να κινείται το χρήμα και σε καθένα από αυτά να επωφελείται και κάποια επαγγελματική ομάδα .
Από τη μια αυτό είναι καλό, διότι το χρήμα πρέπει να κινείται και όχι να κάθεται σε μπαούλα και στρώματα.

και μετά και καλά σου λένε ότι πρέπει να τηρούμε έθιμα και παραδόσεις. σαχλαμάρες. για τα χρήμα όλα.

Εσείς πιστεύετε ότι όλα αυτά έγιναν βάση οργανωμένου σχεδίου;

Οχι

Δημοσ.

Στο πλανήτη μου είναι ποιο ζόρικα τα πράγματα.

Κηδεία : πρέπει να μπει σε κάσα, να γίνει η μούμια και μετά στην πυραμίδα, είτε ατομική είτε οικογενειακή.

Γάμος : Στολή pokemon στο ζευγάρι, τελετουργία κολάρου με δέσιμο και μαστίγωμα, τραπέζι, στρώσιμο κρεβατιού το κάνεις ούτως η άλλως (καλά βρομιάρης είσαι; :P ), τα λεφτά στα δίνουν τα πεθερικά σου, αν δεν έχεις καλύτερα άστο, και τα ζώα δεν κάνουν γάμο, καλοπερνάνε ούτως η άλλως :-D

Αρραβώνας : εγκατάσταση τσιπ στην γυναίκα, κολάρο, δαχτυλίδι, και η γυναίκα κάνει δώρο στον άνδρα μια BMW η Aston Martin.

Γέννηση : Μασονική τελετουργία συν δώρα.

Τσικνοπέμπτη : ότι κάνω και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου (τρώω τον αγλέωρα)

Αγ Βαλεντίνου : δεν υπάρχει, ούτως η άλλως όλοι προσποιούμαστε ότι αγαπάμε για να συνουσιαστούμε , αν έχεις καλό antivirus δεν κολλάς τέτοιο ιο.

Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, αν εξαιρέσεις ότι μας ψεκάζουν.

Δημοσ.

κοροιδευτικα το εγραψα γιατι σε αρκετα μερη της ελλαδας οταν λενε παιδι εννοουν αγορι, στο εθιμο αυτο πρωτα ριχνουν στο κρεβατι ενα αγορι και μετα ενα κοριτσι και καλα το πρωτο παιδι να ειναι αγορι...

Ποιος δν θελει να γιορτασει την Τσικνοπεμπτη :P :P

Περα απο πλακα εχεις δικιο οτι και να μη γουσταρεις εσυ, ειναι πολυ πιθανον να συμμετεχεις λογω φιλων, οικογενειας κλπ. 

Πως να μην σου αρεσει, ολες οι γιορτες ειναι φαγοποτι, ακομα και θρησκευτικα εθιμα οπως η σαρακοστη και οι κηδειες, μετατρεπονται σε ευκαιριες για φαγοποτι, Ελλαδα εισαι.  :P

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ανάλογα τον τόπο. Όταν πέθανε ο παππούς μου,από Ήπειρο,πήγαμε σε ταβέρνα και παραγγέλνανε από τσιπούρες ψητές μέχρι και μπριζόλες. Όταν πέθανε θεία της μάνας μου όμως,από Σύμη (Δωδεκάνησα), φάγαμε ψαρόσουπα στο σπίτι τους. Όχι,ότι μας κατέβαινε και μπουκιά.

Οπότε,δεν βλέπω κάτι το μεμπτό. Όποιος θέλει χαλάει.

Και ποιο το νόημα να μαζεύουμε φράγκα χωρίς λόγο? Μήπως τα σάβανα έχουν τσέπες? 

• Like 1
Δημοσ.

Πιο εύκολο είναι να μη βρεις κανέναν! :P :D

Δημοσ.

Υπαρχουν λυσεις να τα παρουμε μαζι μας.

ακραία σκατοψυχιά , πραγματικά , κλασικό παράδειγμα βλάβης 

αν θεωρούσε πως για χ-ψ λόγο δεν άξιζαν οι δικοί του τα χρήματα ας τα δώριζε κάπου που πεινάνε  

• Like 1
Δημοσ.

ακραία σκατοψυχιά , πραγματικά , κλασικό παράδειγμα βλάβης

αν θεωρούσε πως για χ-ψ λόγο δεν άξιζαν οι δικοί του τα χρήματα ας τα δώριζε κάπου που πεινάνε

Ή, να έφτιαχνε έναν μαϊμού treasure map και να τον άφηνε στους ανάξιους συγγενείς.

Ε ρε γλέντια

• Like 2
Δημοσ.

Ή, να έφτιαχνε έναν μαϊμού treasure map και να τον άφηνε στους ανάξιους συγγενείς.

Ε ρε γλέντια

ξέρω γω , πάντως είναι πολύ ακραίο να παίρνεις μαζί σου τόσο χρήμα που θα μπορούσε να σώσει ζωές ...

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια 'συνωμοσία' ή κάποιο υλιστικό κίνητρο πίσω από την δημιουργία των εθίμων επειδή εξελίχθηκαν σταδιακά. Αν και πλέον όντως προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από ορισμένα απ'αυτά ειδικά τα Χριστούγεννα.

Εγώ προσωπικά δεν ξέρω πολλά από έθιμα κι ούτε πότε πέφτουν γιορτές (εκτός από Χριστούγεννα, 15αύγουστο και εθνικές γιορτές). Ούτε την Πρωτοχρονιά γιορτάζω, δεν το αισθάνομαι. Είναι απλά το τέλος ενός χρόνου και το ξεκίνημα ενός άλλου. Δεν βρίσκω κάτι συμβολικό για να το γιορτάσω. Όσο για άλλες θρησκευτικές γιορτές δεν με ενδιαφέρουν καν επειδή είμαι άθεη. Κάτι έθιμα του γάμου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα τα θεωρώ κάπως γελοία.

• Like 2
Δημοσ.

Ούτε την Πρωτοχρονιά γιορτάζω, δεν το αισθάνομαι. Είναι απλά το τέλος ενός χρόνου και το ξεκίνημα ενός άλλου. Δεν βρίσκω κάτι συμβολικό για να το γιορτάσω. Όσο για άλλες θρησκευτικές γιορτές δεν με ενδιαφέρουν καν επειδή είμαι άθεη. Κάτι έθιμα του γάμου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα τα θεωρώ κάπως γελοία.

Sorry αλλά έχω βαρεθεί να ακούω την υποκρισία των άθεων στο θέμα με τις γιορτές. Δεν σε ενδιαφέρουν και δεν συμβολίζουν κάτι για εσένα αλλά στο τραπέζι που θα σε καλέσουν οι συγγενείς με τα κοψίδια θα πας τρέχοντας. Η πρωτοχρονιά δεν σε ενδιαφέρει αλλά αμφιβάλλω αν έχεις την ίδια άποψη και για την ημέρα των γενεθλίων σου.

Δημοσ.

Sorry αλλά έχω βαρεθεί να ακούω την υποκρισία των άθεων στο θέμα με τις γιορτές. Δεν σε ενδιαφέρουν και δεν συμβολίζουν κάτι για εσένα αλλά στο τραπέζι που θα σε καλέσουν οι συγγενείς με τα κοψίδια θα πας τρέχοντας. Η πρωτοχρονιά δεν σε ενδιαφέρει αλλά αμφιβάλλω αν έχεις την ίδια άποψη και για την ημέρα των γενεθλίων σου.

Αχμ, μπορεί κάποιος να πάει μόνο για τους συγγενείς, να περάσει χρόνο μαζί τους, έστω για να μην ακούει γκρίνια για το επόμενο έτος αν δεν πάει, δεν είναι όλοι κοιλιόδουλοι ξέρεις.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...