Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό σαν side job (αλλά όχι job), να γίνω καθηγητής στο επάγγελμά μου και στο θέμα που έχω σπουδάσει και εργαστεί. Έχω μέχρι και Master στον τομέα μου, και επίσης προϋπηρεσία στον χώρο περίπου 15 χρόνια. Δεν πιστεύω πως θα τα κατάφερνα σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο αλλά πιστεύω πως θα ήμουν χρήσιμος σε κάποιο ΙΕΚ, πάντα εντός Ελλάδας.

Λίγα χρόνια πριν, είχα κάνει κάποιες διαλέξεις σε μαθητές ΜΒΑ σε μια σχολή που με είχαν καλέσει (μια δίωρη διάλεξη τον χρόνο ήτανε) και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό.

Ξέρετε από που μπορώ να ξεκινήσω να το κοιτάω το θέμα;

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό σαν side job (αλλά όχι job), να γίνω καθηγητής στο επάγγελμά μου και στο θέμα που έχω σπουδάσει και εργαστεί. Έχω μέχρι και Master στον τομέα μου, και επίσης προϋπηρεσία στον χώρο περίπου 15 χρόνια. Δεν πιστεύω πως θα τα κατάφερνα σε κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο αλλά πιστεύω πως θα ήμουν χρήσιμος σε κάποιο ΙΕΚ, πάντα εντός Ελλάδας.

Λίγα χρόνια πριν, είχα κάνει κάποιες διαλέξεις σε μαθητές ΜΒΑ σε μια σχολή που με είχαν καλέσει (μια δίωρη διάλεξη τον χρόνο ήτανε) και μου άρεσε πάρα πολύ αυτό.

Ξέρετε από που μπορώ να ξεκινήσω να το κοιτάω το θέμα;

Τα ΙΕΚ ειχαν προκήρυξη κάποια στιγμή το 2015 και τα λεφτα ηταν καπως καλα...

Δημοσ.

Εγώ ξέρω το αντίθετο, στα δημόσια ΙΕΚ τα λεφτά είναι κάπου 600 και τα δίνουν με μήνες καθυστέρηση. Αυτο για ΙΕΚ του Αγ.Δημητρίου πριν μερικά χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Στα ιδιωτικά και συγκεκριμένα στο ΑΚΜΗ ξέρω πως δίνουν ανάλογα τη συμφωνία. Για εποχες 2007-2008 έπαιζε 10 ευρώ την ώρα (χωρις αποζημίωση για καλοκαίρι, αργίες κλπ) ή και 1000 μισθός. Επαιζαν διάφορα όμως, δεν έπαιρναν όλοι τα ίδια.

Γενικα ειναι δουλειά-ξύσιμο γιατί το επίπεδο ειναι πολύ χαμηλό. Θα μπορούσες να πας σε μερικά ιδιωτικά και να παρουσιάσεις κάποιο σεμινάριο που θα ετοιμάσεις. Είναι πιό εύκολο να σε πάρουν για λίγο και μετά αν τους κάνεις να έχεις σταθερές ώρες διδασκαλίας.

Δημοσ.

στα δημοσια ιεκ εκτός του ότι είναι δύσκολο να μπεις (για ευνόητους λόγους) τα λεφτα δεν τα πέρνεις και άμεσα...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν κοιτάω τόσο πολύ το χρηματικό καθώς έχω την δίκη μου δουλειά η οποία που αφήνει αρκετό χρόνο και έχω την ευχέρεια να κανονίσω το προγραμμα μου. Δεν χρειάζομαι 8ωρη εργασία. Μερικές ώρες η ημέρες την εβδομάδα θα ήθελα να περάσω δημιουργικά, μαθαίνοντας και κάνοντας κάτι που θα μου άρεσε.

Δημοσ.

ΙΕΚ περισσότερο. Σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ δεν νομίζω ότι μπορώ χωρίς διδακτορικό. 

Νομίζω ότι μπορείς να μπεις σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ αλλά προφανώς δεν θα πας για καθηγητής αλλά για λέκτορας (αν και έχω την εντύπωση ότι έχει καταργηθεί αυτή η βαθμίδα). Δεν είναι όπως στα γυμνάσια και λύκεια που όλοι θεωρούνται "καθηγητές", στα ΑΕΙ/ΤΕΙ υπάρχουν βαθμίδες. Οι διαβαθμίσεις είναι λέκτορας --> επίκουρος καθηγητής --> αναπληρωτής καθηγητής --> καθηγητής, με ανώτερη βαθμίδα αυτή του καθηγητή. Προφανώς για να ανέβεις βαθμίδα θα πρέπει να έχεις και τα ανάλογα προσόντα (σε πτυχία και προϋπηρεσία), αλλά ίσως να μπορείς να μπεις σε κάποια από τις μικρές βαθμίδες. Τώρα στα λέω πολύ γενικά, οπότε ψάξ'το καλά πρώτα.

Δημοσ.

Επισης ειτε σε αφορα για εκπαιδευτικος για ιδιαιτερα ειτε για ΑΕΙ , σημασια εχει να δεις αν οντως το εχεις και μπορεις να εκπαιευσεις καποιον ή να μεταφερεις σε καποιον απλα και ουσιαστικα,γνωση. Γιατι το οτι καποιος ειναι αθηγητης δεν σημαινει οτι ειναι και δασκαλος.

Δημοσ.

Για αυτό λέγονται καθηγητές και όχι δάσκαλοι. Για να μπορούν να μην είναι δάσκαλοι και γιατι σε ενήλικους εάν χρειάζεται δάσκαλος για να τους διδάξεις τότε κάτι πάει λάθος.

Δημοσ.

Αφού έχει πει θέλει ΙΕΚ ο άνθρωπος...

Μπορείς να δεις και σε σχολές ΟΑΕΔ που βγαίνουν προκυρήξεις κάθε χρόνο νομίζω.

Δημοσ.

Απλα στην προκειμενη τον ο ορο "δασκαλος" δεν την εβαλα με την "υποτιμιτικη" έννοια ή με την εννοια οτι "δασκαλος ειναιωαυτος π κανει μαθημα στο δημοτικο και το γυμνασιο".
Επειδη μιλαμε για ενηλικους θεωρω σπανιότατο και ταυτοχρονα τον μεγαλυτερο τιμιτικο τιτλο για εναν καθηγητη να τον αποκαλουν δασκαλο.
Καθηγητες ολοι (σχεδον) ειναι ... Δάσκαλοι ομως λάχιστοι.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα δέν βγάλεις άκρη κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια και φοιτητές και τελείωσε το story.. Οι φοιτητές από ευκατάστατες οικογένειες κάνουν σίγουρα ιδιαίτερα μαθήματα και πληρώνουν πολύ καλά.. Αμα είσαι Αθήνα πήγαινε στο Μετσόβιο και βάλε αγγελία 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...