Oakenfold_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά ενός NAS, όπως το SYNOLOGY DISKSTATION DS1515+. Επίσης σκέφτομαι πως κοστίζει 700ευρώ χωρίς τον αποθηκευτικό χώρο και χωρίς να είμαι σίγουρος πως θα κάνει όλα όσα θέλω.. Έπειτα αναρωτιέμαι.. με τόσα χρήματα δεν μπορεί γίνει ένα DIY NAS, και να είναι και όσο ευέλικτο το θέλω; Τι θέλω να έχει; 24/7 Λειτουργία χωρίς θόρυβο. Μικρό μέγεθος. Μικρή κατανάλωση ρεύματος. Τροφοδοσία για 4 σκληρούς δίσκους. 2 Gigabit Ethernet. 1 USB 3.0 (τουλ.) Τι θέλω να τρέχει; SSH Server. SFTP Server. Deluge ή Rtorrent. Apache Server + Php + MySQL Server PLEX ή Serviio Server. VNC Server. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός DIY NAS με τέτοια δεδομένα ή να προσανατολιστώ σε έτοιμη λύση;
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 δες αν σε καλυπτει γιατι και εγω αυτο θα εκανα το Hp microserver gen8.εχει πολλα απο αυτα που θες.οχι δεν θα επαιρνα synology κτλ .προτιμω ενα Pc με το 1/4 το κοστους και να το στησω οπως θελω εγω.το synology και ολα αυτα οκ ειναι ωραιες ετοιμες λυσεις για καποιον που δεν θελει να μπλεξει αλλα πολλα λεφτα και σαν μηχανημα οχι κατι το τρελο 3
Oakenfold_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 δες αν σε καλυπτει γιατι και εγω αυτο θα εκανα το Hp microserver gen8.εχει πολλα απο αυτα που θες.οχι δεν θα επαιρνα synology κτλ .προτιμω ενα Pc με το 1/4 το κοστους και να το στησω οπως θελω εγω.το synology και ολα αυτα οκ ειναι ωραιες ετοιμες λυσεις για καποιον που δεν θελει να μπλεξει αλλα πολλα λεφτα και σαν μηχανημα οχι κατι το τρελο Φαίνεται τίμια επιλογή για την τιμή του! Παρεπιπτόντως, ψάχνοντας, έπεσα σε κάτι mini-itx: http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=C2750D4I#Specifications όμως φαίνεται πως δεν υπάρχουν Ελλάδα, τα έχει πάρει πουθενά σε κανα eshop κανα μάτι;
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 στο eshop ειχα δει κατι μικρα πιο παλια με atom πανω.γενικα προσεχε γιατι οι δισκοι βγαζουν θερμοκρασια οποτε θεςκαι ενα κουτι να ψυχεται.
terry308 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Έβλεπα τις μητρικές με onboard cpu πριν και έπεσε το μάτι μου σε μια σαν αυτή που παρέθεσες, σε απαγορευτικη τιμή θα έλεγα536€ quad core http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=50389&cat=3&sub=372&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined687€ eight core http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=50388&cat=3&sub=372&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Edit: Σε Γερμανική σελίδα είδα μια supermicro itx X10SBA retail με τον J1900 να ξεκινάει από 200€ , Supermicro X10SBA-L retail με τον ίδιο επεξεργαστή να ξεκινάει από 172€ Supermicro X10SBA-L bulk με τον ίδιο επεξεργαστή να ξεκινάει από 165€ μπορεί να σε καλύπτουν Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2016 από terry308
Oakenfold_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 μόνο η X10SBA retail λέει που έχει 6 sata.. δεν βλέπω και κουτιά κατάλληλα γι'αυτή την δουλεια να υπάρχουν στην χώρα μας, όπως το CFI-A7879.. btw ο Hp microserver gen8 ανεβαίνει στα 66watt ενώ το αντίστοιχο synology είναι στα 45watt 1
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 ναι ο hp ειναι pc που κανει τα παντα δεν ειναι απλα ενα nas και φοραει αλλη cpu αντιθετα με τα nas.μπορεις να κανεις παραπανω αλλα ναι καιει παραπανω. μόνο η X10SBA retail λέει που έχει 6 sata.. δεν βλέπω και κουτιά κατάλληλα γι'αυτή την δουλεια να υπάρχουν στην χώρα μας, όπως το CFI-A7879.. btw ο Hp microserver gen8 ανεβαίνει στα 66watt ενώ το αντίστοιχο synology είναι στα 45watt 1
Oakenfold_ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Nαι λογικό, ξέρεις μήπως τι παίζει με τις UDIMM που φοράει; Είναι κανονικές ddr3 απλά πρέπει να είναι ECC;
poulinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Nαι λογικό, ξέρεις μήπως τι παίζει με τις UDIMM που φοράει; Είναι κανονικές ddr3 απλά πρέπει να είναι ECC; οσο ξερω θελει ecc unbuffered.προσοχη μην παρεις buffered γιατι δεν θα παιξουν.λογικα οσο ξερω δεν θα παιξουν non -ecc με βαση καποια πραγματα που ειδα στο ιντερνετ.καποια board ξερω οτι δεχονται και ecc και non ecc αλλα επειδη ο microserver ειναι server μαλλον παιρνει μονο ecc
haris013 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 οσο ξερω θελει ecc unbuffered.προσοχη μην παρεις buffered γιατι δεν θα παιξουν.λογικα οσο ξερω δεν θα παιξουν non -ecc με βαση καποια πραγματα που ειδα στο ιντερνετ.καποια board ξερω οτι δεχονται και ecc και non ecc αλλα επειδη ο microserver ειναι server μαλλον παιρνει μονο ecc έχω ψηθεί άσχημα για τον hp. τον θέλω για nas-streaming machine αλλά και για πειραματοζωο πάνω στο system administration(redhat, windows servers κλπ.) άμα ρίξω hyper v και παίξω με 2 machines θα την παλέψει η cpu?(Θα βάλω 16 gb ram)
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 και εγω περιμενω μηπως βγει generation 9 για να το παρω.επισης δεν ξερω αν στην περιπτωση σου μπορεις να αλλαξεις Cpu.αν και κυκλοφορουν 2-3 μοντελα v8 που εχουν διαφορετικες cpu.Με 16 giga και καναν ssd πιστευω οτι κανεις θαυματα με αυτο.δεν νομιζω οτι θα φρικαρει τοσο η cpu.πιο πολυ μνημη θα χρειαστεις και κανα γρηγορο δισκο (καλυτερα ssd). έχω ψηθεί άσχημα για τον hp. τον θέλω για nas-streaming machine αλλά και για πειραματοζωο πάνω στο system administration(redhat, windows servers κλπ.) άμα ρίξω hyper v και παίξω με 2 machines θα την παλέψει η cpu?(Θα βάλω 16 gb ram)
croesus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, από έναν hp microserver gen7, που χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και περίπου 18 μήνες. Προσωπικά το χρησιμοποιώ, όπως το αγόρασα, με τέσσερις παλιούς μηχανικούς δίσκους, των 640gb ο καθένας. Ο server "τρέχει" windows server 2003, και αυτό γιατί τον χρησιμοποιώ να φορτώνω sql server 2005, πάνω στον οποίο πατάνε κάποιες λογιστικές εφαρμογές, που χρειάζομαι στο γραφείο μου (λογιστικό). Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι παρά τις ονομαστικά χαμηλές προδιαγραφές του, για ένα μέσο λογιστικό γραφείο με τρεις online χρήστες έχει αποδειχθεί λίρα 100, και όλα αυτά με ένα μηχανάκι της τάξης των 200,00€, εννοείται χωρίς τους δίσκους. Το έχω δοκιμάσει και με xpenology, το οποίο προτιμώ, αλλά δεν μπορεί να τρέξει σ' αυτό sql server. Κατά την γνώμη μου για nas έως 500,00€ δεν υπάρχει καλύτερη λύση από έναν hp microserver. Ο gen8 είναι ακόμη καλύτερος, και εξίσου φθηνός, περίπου στα 210,00€ με ΦΠΑ, αλλά χωρίς λειτουργικό. Θεωρώ ότι σε συνδυασμό με ένα xpenology, που είναι δωρεάν (ουσιαστικά μιλάμε για το λογισμικό των nas της synology), έχεις το απόλυτο nas, με πολύ χαμηλό κόστος. Σχετικά με την κατανάλωση, δεν έχω διαπιστώσει κάτι ιδιαίτερο. Τέλος ο gen8 βγαίνει και με xeon επεξεργαστή δες περισσότερα εδώ http://www.amazon.de/MICROSVR-F9A40A-E3-1220LV2-Festplatte-Betriebssystem/dp/B00IJDEC4U/ref=pd_cp_147_3?ie=UTF8&refRID=0CVW98E6XF4667GFJ3EQ απλά η τιμή ξεφεύγει.
croesus Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 ??? Μου ξέφυγε, η καταχώρηση την οποία όπως είδες συμπλήρωσα μετέπειτα. Συμβαίνουν και ατυχήματα. 1
poulinos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μου ξέφυγε, η καταχώρηση την οποία όπως είδες συμπλήρωσα μετέπειτα. Συμβαίνουν και ατυχήματα. για αυτο εβαλα το ερωτηματικο μηπως για καποιο λογο δεν βγηκε σωστα οποτε να το δεις ακομα το τροφοδοτικο του ειναι 120 -150 watt οποτε και 4 δισκοι να μπουν δεν γινεται να φτασεις την max καταναλωση.οι 4 δισκοι δεν ειναι παραπανω απο 30watt αλλωστε.μεχρι και μικρη καρτα γραφικων μπορεις να βαλεις.πολλοι τους εκαναν τηλεφωνικα κεντρα και τα πουλαγαν μετα.πολλες χρησεις μπορει να κανει.οτι δεν πληρωνεις λειτουργικο το θεωρω καλο οτι δηλαδη το δινουν σκετο αμα θες.πιο πολλα πραγματα θα κανεις απο ενα Nas και επισης καποια ατομα περα απο μηχανικους εχουν κρυψει και στα πλαγια και 2 raptor Καθετα αναμεσα στο καπακι Και τα τοιχωματα.και πανω εναν ssd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα