zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Χαίρω πολύ ρε Zio... και η εθνική οικονομία θα στερηθεί μελλοντικούς εργαζόμενους που θα πληρώνουν εισφορές για τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Η πυραμίδα απαιτεί εισροή μελών για να συντηρηθεί, αλλιώς καταρρέει απότομα. Ναι, απλά μπορεί να προτιμήσουν κάποιον άλλον - άλλη.
fotaras13 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 εγώ κατω απο το τέλος του βιογραφικού μου έχω γράψεικαι δυο τρία λόγια για μένα ...του τυπου θα θελα να μιήσουμε απο κοντά κλπ...είμαι άτομο συνεργάσιμο κλπ κλπ λίγα πράγματα για τον εαυτό μου το κάνει λίγο πιο προσιτο νομίζω Ποιος δεν θεωρεί τον εαυτό του συνεργάσιμο και πρόθυμο σε ενα βιογραφικό για την κάλυψη μιας θέσης; Αυτό το "θα ήθελα να μιλήσουμε από κοντά" τι εστί; Μερικοί επίσης περνάνε για μ@λ@κες το HR... Υπάρχουν βέβαια και κάτι κυράτσες του HR που δεν ξέρουν καν για την ειδίκευση σου και αναλώνονται σε ερωτήσεις του στυλ πώς φαντάζεσαι τον εαυτό του σε 10 χρόνια στην εταιρία μας...
logokrimenos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ένας φρέσκος απόφοιτος bachelor και master, είναι καλό απο την στιγμή που δεν έχει κάποια προϋπηρεσία να γράψει στο βιογραφικό του 3-4 πράγματα για τους τομείς-θέματα που έχει ειδικευτεί σε κάθε πτυχίο του? Όχι για να γεμίσει σελίδα, αλλά να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον HR
defacer Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Αρα ποιος ειναι ο λογος υπαρξης του? Να τρομαξει την εργαζομενη και να την αποθαρρυνει? Ό,τι αρπάξει ο κώλος μας. Και με την καλή και με την κακή έννοια, αν το κάνεις πολύ άσχημα. Μετά λέμε γιατί έχουμε υπογεννητικότητα... με τέτοια νοοτροπία και στην Γερμανία, δεν μου κάνει εντύπωση που χρειάζονται τόσους μετανάστες. Νομίζω ότι από το σενάριο ζητάει η εταιρία να δηλώσεις πως δε θα κάνεις παιδί μέχρι το συμπέρασμα αυτό φταίει για την υπογεννητικότητα υπάρχει ένα κενό. Υπογεννητικότητα υπήρχε στις ευημερούσες χώρες και πολύ πριν το εργασιακό καθεστώς πάρει τη σημερινή του μορφή. Ένας φρέσκος απόφοιτος bachelor και master, είναι καλό απο την στιγμή που δεν έχει κάποια προϋπηρεσία να γράψει στο βιογραφικό του 3-4 πράγματα για τους τομείς-θέματα που έχει ειδικευτεί σε κάθε πτυχίο του? Όχι για να γεμίσει σελίδα, αλλά να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον HR Δε χάνεις και τίποτα πιστεύω. Και γω το είχα κάνει αυτό στην αρχή (αλλά πολύ συνοπτικά όμως ε; φάση 2 γραμμές και άντε άλλες 3 για τη διπλωματική αν ήταν κάτι αξιόλογο). Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα παίξει ρόλο. Καλύτερα θα ήταν αν έχεις να γράψεις κάτι που δεν ισχύει και για όλη την υπόλοιπη σχολή σου εκτός απο σένα.
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ίσως υπολογίζουν πως θα πρέπει να στερηθούν την υπάλληλο για κάμποσους μήνες, πάνω που θα άρχιζε να προσαρμόζεται και να αποδίδει. Υπολογιζουν αυτο που εχουν παθει πολλες εταιρειες μεταξυ αυτων και μια στην οποια εργαζομουν. Προσλαβαν νιοπαντρη για θεση ψιλοκλειδι (οπως ολες οι θεσεις), σε 5 χρονια εκανε 3 παιδια, χτυπησε 3 αδειες εγκυμοσυνης συν τις κανονικες αδειες που εννοειται οτι τις επαιρνε κι αυτες μεχρι τελειας, οι συναδελφοι της τρωγανε εμπλοκη καθε λιγο επειδη πιο πολυ ελειπε παρα δουλευε η θεση ηταν μια καλυμενη-μια κενη, η εταιρεια την πληρωνε κανονικα, και μολις εκανε την οικογενεια της, πηρε την πειρα της, τα παιδια της και τα λεφτα της και βρηκε αλλη δουλεια καλυτερη, εχοντας κρεμασει οσο δεν παει εταιρεια-συναδελφους. Αναμεσα στις 2 εταιρειες υπαρχει σαφεστατα μια χαμενη και μια κερδισμενη οσον αφορα τη συγκεκριμενη υπαλληλο. Ισως το παραπανω να μην ειναι και τοσο σπανιο φαινομενο οσο φανταζει ειδικα για μεγαλες εταιρειες που απασχολουν πολλα ατομα, αρα λαμβανουν τα μετρα τους ορισμενα HR. Δε θα πω αν κανουν σωστα ή οχι, εξαλλου καποια δικαιωματα των εργαζομενων ειναι θεμελιωδη, θα πω ομως οτι η πραγματικοτητα εκει εξω, δεν αφηνει πολλα περιθωρια στα HR και εξου και οι αθωες ερωτησεις περι οικογενειακης καταστασης, ενιοτε και η επιλογη υποψηφιου βαση οικογενειακης καταστασης. Δεν τους δικαιολογω. Ετσι ειναι ομως. Κι ασε τον defacer να λεει τις θεωριες του και να παραθετει ΦΕΚ που δεν καταλαβαινει καν τι γραφουν. 1
zio10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 ^ Συμφωνώ στα περισσότερα που λες, εκτός από το τελευταίο. Καταλαβαίνει τι γράφουν. Απλά το βλέπει από άλλη γωνία.
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μπα, αν καταλαβαινε δε θα υποστηριζε οτι το εδαφιο που παρεθεσε λεει πως απαγορευεται τετοια ερωτηση σε συνεντευξη. Διοτι απλουστατα δεν το λεει Aλλα εχει 2-3 σελιδες που επιμενει οτι ετσι λεει στο quote.
l337 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Μπα, αν καταλαβαινε δε θα υποστηριζε οτι το εδαφιο που παρεθεσε λεει πως απαγορευεται τετοια ερωτηση σε συνεντευξη. Διοτι απλουστατα δεν το λεει Aλλα εχει 2-3 σελιδες που επιμενει οτι ετσι λεει στο quote. Λες προηγουμένως Ειμαι HR, σου κανω αθωα ερωτησουλα για την οικογενειακη κατασταση σου και μου λες πχ οτι εισαι νιοπαντρος/ελευθερος/χωρισμενος/whatever. Κρινω οτι η οικογενειακη σου κατασταση για Χ,Υ λογους δεν με ικανοποιει ως επιχειρηση και δεν σε προσλαμβανω. Στη χειροτερη, αν με παρεις τηλεφωνο να μαθεις αν απορριφθηκες θα σου πω ενα "ναι, καλυφθηκε η θεση". Τελος η ιστορια απλα και ομορφα. Κατσε ψαχνε νομους εσυ και πες μας για το τι ειναι unprofessional. Οποτε ξανα-μανα: Καρφακι δεν καιγεται σε κανεναν για το τι θεωρεις εσυ ηθικο/ανηθικο/επαγγελματικο/αντιεπαγγελματικο. Σε απορριπτουν για την οικογενειακη σου κατασταση, σου λενε οτι σε απερριψαν "λογω περιορισμενων προσοντων ή για αλλους λογους" και κατσε ψαχνε τα ΦΕΚ εσυ. Δεν τους ακουμπα ο νομος διοτι δεν θα μαθεις ουτε εσυ ουτε κανεις αλλος αν ενηργησαν παραβιαζοντας το νομο. και σύμφωνα με το ΦΕΚ.. Απαγορεύεται κάθε μορφής άμεση ή έμμεση διάκρι− ση λόγω φύλου, σε συσχετισμό ιδίως με την οικογενεια− κή κατάσταση, σε όλους τους τομείς που περιλαμβάνο− νται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου, όπως εξειδικεύονται στις κατωτέρω διατάξεις. 3. α) Ο εργοδότης δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόσλη− ψη γυναίκας λόγω εγκυμοσύνης ή μητρότητας. Εκτός του ότι λειτουργείς παράνομα στο παράδειγμα σου, επίσης έχει δίκιο σε όσα σου λέει ο defacer και πράγματι ΔΕΝ ξέρεις να διαβάζεις 1
agamoi-thytai Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Καλά αυτό με τις εγκυμοσύνες έχει γίνει σκέτη αηδία. Η άλλη έμεινε έγκυος, βρήκε γιατρό να της γράφει άδειες και δεν έχει παει στη δουλειά 9 μήνες + δεν ξέρω πόσους ακόμη τώρα αφού γέννησε και τις άλλες πίσω τις πάει π1πα , κwλο, εμπλοκή.
YourTrueLegend Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Λες προηγουμένως και σύμφωνα με το ΦΕΚ.. Εκτός του ότι λειτουργείς παράνομα στο παράδειγμα σου, επίσης έχει δίκιο σε όσα σου λέει ο defacer και πράγματι ΔΕΝ ξέρεις να διαβάζεις θα το γραψω για 4η φορα μεσα σε αυτο το θρεντ. Αυτο που μου κανεις copy paste, ΠΟΥ γραφει οτι δεν μπορουν να σε ρωτησουν στη συνεντευξη για οικογενειακη κατασταση; Το ιδιο υποστηριζει και ο αλλος. Δειχτε μου λοιπον. Και για δευτεροτριτη φορα θα πω, οτι εφοσον μπορουν να σου κανουν αυτην την ερωτηση, αυτοματως μπορουν και να σε απορριψουν και απλως να μη σου κοινοποιησουν ποτε το λογο/να σου πουν μια αλλη παπατζα. Τι ειναι αυτο που δε μπορει να συλλαβει ο νους ( ; ) σας; Ειτε μιλαω κινεζικα, ειτε κινεζικα καταλαβαινεις εσυ κι ο αλλος ο ξεροκεφαλος, αλλη εξηγηση δεν.
Garnele Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Ένας φρέσκος απόφοιτος bachelor και master, είναι καλό απο την στιγμή που δεν έχει κάποια προϋπηρεσία να γράψει στο βιογραφικό του 3-4 πράγματα για τους τομείς-θέματα που έχει ειδικευτεί σε κάθε πτυχίο του? Όχι για να γεμίσει σελίδα, αλλά να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στον HR Εγώ θα έλεγα στη λίστα που βάζεις την εκπαίδευση, κάτω από κάθε πτυχίο να τα γράψεις με italic, έξτρα παράγραφο (όσο σύντομο κι αν είναι το βιογραφικό) καλύτερα να μην κάνεις. Επίσης αναφορικά με την φωτογραφία που συζητήθηκε σε προηγούμενες σελίδες... να βάλει κανείς φωτογραφία, ναι, γιατί όχι, αλλά μόνο αν αυτή συνεισφέρει θετικά. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του και ας αποφασίσει αν η φωτογραφία του προσφέρει κάτι θετικό στο βιογραφικό του. Μου έλεγε πρόσφατα εδώ φίλος ότι μετά από ένα χρόνο στη δουλειά του, συζητούσε χαλαρά με τον προϊστάμενο και ο τελευταίος του είπε πως παραλίγο εξαιτίας της φωτογραφίας να μην τον καλούσαν για συνέντευξη καν. Και η φωτογραφία ήταν καλά τραβηγμένη, απλά ο άνθρωπος - αν και συμπαθέστατος - αν απομονώσεις τη φωτογραφία από την προσωπικότητα σκέφτεσαι ότι έχει κάτι γλοιώδες και δεν το θες στο γραφείο σου. Γι αυτό προσοχή. 2
FilipposMD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Κατά τη γνώμη μου, ο νόμος δεν χρειάζεται να λέει συγκεκριμένα ότι απαγορεύεται η συγκεκριμένη ερώτηση στη συνέντευξη. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την υπάρχουσα διατύπωση. Σκεφτείτε να μιλούσε για φυλή, αντί για οικογενειακή κατάσταση (πιθανώς υπάρχει αντίστοιχος νόμος) και να έλεγε ότι δεν επιτρέπεται διάκριση με βάση την φυλή. Κάνεις λοιπόν τηλεφωνικές συνεντεύξεις και ρωτάς τον υποψήφιο "είσαι λευκός ή μαύρος;". Αυτό το στοιχείο είναι άσχετο με το αντικείμενο της δουλειάς και τα προσόντα. Αν το ρωτάς, είναι μόνο και μόνο για να κάνεις διάκριση με βάση το χρώμα δέρματος, άρα είσαι παράνομος. Επομένως, ρωτώντας ευθέως για την οικογενειακή κατάσταση, πας γυρεύοντας για να φας καταγγελία. Από εκεί και πέρα, δεν είναι τόσο δύσκολο να μάθεις την οικογενειακή κατάσταση του υποψηφίου από τα συμφραζόμενα, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπως το ελληνικό, όπου στις συνεντεύξεις μπορεί να πιάσεις και ψιλή κουβέντα, οπότε σίγουρα λαμβάνεται κι αυτό υπόψη. Από τη μεριά του εργαζομένου, είναι μεγάλη αδικία να σε απορρίπτουν γιατί μπορεί να μείνεις έγκυος και καλώς υπάρχει η νομοθετική προστασία. Όμως ομολογώ κι εγώ ότι τρέμω μήπως η κοπέλα που κρατάει το παιδί μου μείνει έγκυος, γιατί την έχω με συμβόλαιο και θα αναγκαστώ να την πληρώνω για Χ μήνες και να πληρώνω και μια αντικαταστάτρια... Να σημειωθεί εδώ κι η ξεφτίλα των Ελλήνων γυναικολόγων που βγάζουν όλες τις κυήσεις επαπειλούμενες και οι γυναίκες λείπουν από τη δουλειά από τον 3ο μήνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα