Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά μου λείπουν οι μέρες που μας έπρηζαν οι βήγκαν τα παπάρια, τώρα έχει αντιστραφεί η φάση και νοιώθω ότι είμαι σε λάθος ομάδα.

8anos8888, όπως σου είπανε, με την Β12 είναι πολύ δύσκολο να κάνεις OD, και για την D παίξε με τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Ελλάδα είσαι, δε τον γλιτώνεις τον ήλιο έτσι κι αλλιώς.

Σημείωση, αναλόγως του πόσο hardcore είσαι, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα vegan, αυτό το βλέπεις στα συστατικά.

Όσο για τις ενέσεις, δεν είναι αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικές, τα κανονικά συμπληρώματα είναι υπέρ-αρκετά.

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μη επιβεβαιωμένες φήμες που έχω ακούσει λένε ότι το χαμηλότερο ποσοστό παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D παρατηρείται στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες ενώ το μεγαλύτερο (ή ένα από τα μεγαλύτερα) ποσοστά παθήσεων από έλλειψη βιταμίνης D στην Κρήτη.

Πώς γίνεται αυτό; Το ανάποδο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Δημοσ.

Μόνο το κρέας έχει σίδηρο που δεσμεύεται επαρκώς απο το αίμα.

Ισχύει εν μέρη αυτό. Απλά ο σίδηρος που υπάρχει στις φυτικές τροφές δεν απορροφάται τόσο εύκολα όσο του κρέατος, αλλά άμα υπάρχει επαρκής κατανάλωση βιταμίνης c τότε η απορρόφηση σιδήρου είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με του κρέατος.

Δημοσ.

Για την Κρήτη δεν ξέρω αλλά για τις Σκανδιναβικές θα σου πω, δεν έχουν έλλειψη της βιταμίνης γιατί ξημεροβραδιάζονται στα σολάριουμ ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.Μην ξεχνάς ότι εκεί έχουν 6 μήνες νύχτα και τους είναι απαραίτητο.

Το "ξημεροβραδιάζονται στα solarium" είναι μούφα. Διατροφή είναι ο λόγος

Γιατί όμως;

Γιατί (πάλι βάσει των φημών) :

1) Δεν κάνουν σωστή διατροφή (η μεσογειακή διατροφή έχει γίνει delivery, κρέας, τυριά και όχι κατάλληλα λιπαρά ψάρια)

2) Πάει ο καιρός που οι περισσότεροι ζούσαν με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

Σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες, όπου:

1) Η διατροφή είναι τρελή, ακόμα και σε λέσχες/εστιατόρια εργασίας (άπειρες ποσότητες λαχανικών, ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα και τρελές ποσότητες γάλακτος)

2) Γυμνάζονται (και άρα βγαίνουν στον όποιο ήλιο) καθημερινά.

• Like 1
Δημοσ.

και τα λοιπά που δεν τα καταλαβαίνουν οι περισσότεροι (όπως μάλλον κι εσύ αφού μου άρχισες μπούρδες (...)

^πολύ τουπέ για να ακολουθείς με αυτά:

πω, δεν έχουν έλλειψη της βιταμίνης γιατί ξημεροβραδιάζονται στα σολάριουμ ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.

Τα σολάριουμ βαράνε UVA και μόνο ελάχιστη UVB για να μην γενοκτονείται κόσμος. Μάντεψε ποιο φάσμα προκαλεί την σύνθεση της D.

Η απορρόφηση είναι ευκολότερη αν είναι από μυοσφαιρίνες και ιστορίες σε σχέση με τις φυτικές πηγές. Εννοείται ότι μπορείς να φας απλώς περισσότερη φακή για το ίδιο αποτέλεσμα.

Ή επειδή σε βλέπω ότι είσαι της αποτελεσματικότητας και της ακομπλεξάριστης ορθής σκέψης, μπορείς να πίνεις κατευθείαν το αίμα. Ή το συκώτι ωμό. Με το ψητό ψαχνό δεν "δεσμεύεται επαρκώς".

Δημοσ.

Αν θες να κανεις καλη δουλεια με την Β12 θα παρεις της Solgar των 1000mg σε μασωμενη μορφη,ετσι γινεται μεγαλυτερη η απορροφηση της.

Δημοσ.

Ή επειδή σε βλέπω ότι είσαι της αποτελεσματικότητας και της ακομπλεξάριστης ορθής σκέψης, μπορείς να πίνεις κατευθείαν το αίμα. Ή το συκώτι ωμό. Με το ψητό ψαχνό δεν "δεσμεύεται επαρκώς".

Θα το κανα να εισαι σιγουρος αν δεν υπηρχαν αλλοι κινδυνοι.

Δημοσ.

Για την Κρήτη δεν ξέρω αλλά για τις Σκανδιναβικές θα σου πω, δεν έχουν έλλειψη της βιταμίνης γιατί ξημεροβραδιάζονται στα σολάριουμ ακριβώς γι αυτόν τον λόγο.Μην ξεχνάς ότι εκεί έχουν 6 μήνες νύχτα και τους είναι απαραίτητο.

Όταν λέμε Σκανδιναβικές χώρες δεν εννοούμε μόνο τις περιοχές στον αρκτικό κύκλο... :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

Θα το κανα να εισαι σιγουρος αν δεν υπηρχαν αλλοι κινδυνοι.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα είναι ήδη νεκρό.

Δημοσ.

Όταν λέμε Σκανδιναβικές χώρες δεν εννοούμε μόνο τις περιοχές στον αρκτικό κύκλο... :rolleyes:

Οι σκανδιναβικές (Scandinavian countries) χώρες είναι 3ς. ΜΟΝΟ.

Και όλες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ευρώ.

Επίσης, από αυτές μόνο μία έχει εδάφη/πρόσβαση στον πόλο (τα οποία τα πήρε από άλλη Scandinavian χώρα).

Δημοσ.

Τώρα τί θέλεις να αρχίσουμε να μιλάμε για φερριτίνες και τα λοιπά που δεν τα καταλαβαίνουν οι περισσότεροι (όπως μάλλον κι εσύ αφού μου άρχισες μπούρδες περί αλκοόλ, καπνίσματος και αέρα κοπανιστού);Φυσιολογικό αίμα και είμαι κομπλέ.

Εγώ ήμουν 6 χρόνια χορτοφάγος και είχα φερριτίνη και σίδηρο στα ύψη.

Εν συνεχεία όταν άρχισα να τρέφομαι με κρέας και έκοψα όσπρια κτλ  μετά απο 3 χρόνια ο σίδηρος παρέμεινε ίδιος αλλά η φερριτίνη έπεσε σημαντικά στα όρια του φυσιολογικού.

Οπότε μη γράφεις ότι να ναι.Διαβάζουν και άτομα που γνωρίζουν το θέμα.Προφανώς κάποιο λάθος είχε η διατροφή σου.Δεν έφταιγε η έλλειψη κρέατος.

υγ. Δεν είμαι πλέον χορτοφάγος αλλά είναι μια άριστη διατροφή αν εφαρμοστεί σωστά.Ειδικά οι vegetarians.

Με μια ένσταση για τα προβλήματα στην πέψη που μπορεί να προκαλέσει.

Δημοσ.

Οι σκανδιναβικές (Scandinavian countries) χώρες είναι 3ς. ΜΟΝΟ.

Και όλες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ευρώ.

Επίσης, από αυτές μόνο μία έχει εδάφη/πρόσβαση στον πόλο (τα οποία τα πήρε από άλλη Scandinavian χώρα).

ΣΙΓΟΥΡΑ. αλλά τι σχέση έχει το νόμισμα και ο αριθμός των χωρών, με το πόσο φως έχουν ή δεν έχουν ΚΑΠΟΙΕΣ περιοχές σε αυτές τις χώρες.

Επίσης δεν έκανα αναφορά για πόλο αλλά για αρκτικό κύκλο.

:-)

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά μου λείπουν οι μέρες που μας έπρηζαν οι βήγκαν τα παπάρια, τώρα έχει αντιστραφεί η φάση και νοιώθω ότι είμαι σε λάθος ομάδα.

8anos8888, όπως σου είπανε, με την Β12 είναι πολύ δύσκολο να κάνεις OD, και για την D παίξε με τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα. Ελλάδα είσαι, δε τον γλιτώνεις τον ήλιο έτσι κι αλλιώς.

Σημείωση, αναλόγως του πόσο hardcore είσαι, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα vegan, αυτό το βλέπεις στα συστατικά.

Όσο για τις ενέσεις, δεν είναι αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικές, τα κανονικά συμπληρώματα είναι υπέρ-αρκετά.

Πάντως πρόσφατα σε ημερίδα παρουσίασαν αποτελέσματα που υποδεικνύουν έλλειψη βιτ. D σε μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα. Αντίστοιχα και εδω

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.iofbonehealth.org/sites/default/files/PDFs/Vitamin_D_Europe.pdf&ved=0ahUKEwiTmomrydnLAhVJKpoKHUMqCcoQFggZMAA&usg=AFQjCNHZlIdZPXAw_zsr-HQx9nnRNYNDwg&sig2=I2Tl1WjvmD1gnGv82YfK-A αιτιολόγηση για τη νότια Ευρώπη, οπότε για τον γενικό πληθυσμό το ζεις Ελλάδα=δεν έχεις θέμα δεν ισχύει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...