Προς το περιεχόμενο

Το FBI αποσύρεται από την υπόθεση με την Apple, έχοντας ξεκλειδώσει τη συσκευή


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οσοι ξερουν λιγα νομικα θα καταλαβαν ηδη οτι στο ρισκο να χασουν την υποθεση και να δημιουργησουν δεδικασμενο, προτιμησαν το "στριβην δια του αραβονα" :D

 

Σε περιπτωση που οντως δε το εχουν ξεκλειδωσει ηδη νομιζω πως το παραπανω σχολιο σου ειναι πολυ ουσιωδες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

H.Π.Α. η χωρα της ελευθερίας...

Eλευθερια εχουν, αλλιως θα τον ειχαν μπουζουριασει μεσα στον Τim, ζητωντας του να δωσει εντολη στα τζιμανια της apple να ξεκινησουν να ξεκλειδωνουν το iphonaki. ;)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα, καποιος να δωσει ενα lexotanil στον tim θα το χρειαστει, μετα να βγει δημοσιως και να παραδεχτει οτι το 4digit pin password παραβιαζετε οπως ειναι τωρα και ο καρκινος εχει ειδη διμιουργηθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά μην περίμεναν την συγκατάθεση της Apple, τι είναι το FBI ελληνικό δημόσιο;

Όχι γιατί κάποιοι εδώ μέσα, ονόματα δεν λέμε, διαρρηγνύαν τα ιμάτια τους λέγοντας:

ότι κλειδώνει δεν ξεκλειδώνει,

ότι αν "έσπαζε" το κινητό το FBI, θα έκλειναν τους λογαριασμούς τους γιατί πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια,

ότι για να ξεκλειδώσει ένα αιφόνι θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το pin του χρήστη κλπ κλπ

 

Που πας ρε Καραμήτρο.

Αν θέλει ΤΩΡΑ να μάθει το FBI τι χρώμα μποξεράκι φοράς θα το μάθει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Το ξερετε οτι το ολο θεμα ξεκινησε απο ενα μπατσο που αλλαξε ενα κωδικο και ουσιαστικα κλειδωσε τους υπολοιπους μπατσους και ουσιαστικα δεν αφηνε το τηλεφωνο να κανει power on.

Και στο λέγαμε όλοι οι συνάδελφοι στο τμήμα. "Τάκη μη τυχόν και αλλάξεις κωδικό στη συσκευή. Την υπόθεση την έχει αναλάβει το FBI, δεν είναι πια δικιά σου, άστο μην επιμένεις". Εσύ εκεί το χαβά σου...

 

Ο οποιος υπαλληλος ακολουθουσε κατα γραμμα τις οδηγιες του FBI και δεν εκανε του κεφαλιου του.

Για να εχουμε την πληρη εικονα ;)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτα, καποιος να δωσει ενα lexotanil στον tim θα το χρειαστει, μετα να βγει δημοσιως και να παραδεχτει οτι το 4digit pin password παραβιαζετε οπως ειναι τωρα και ο καρκινος εχει ειδη διμιουργηθει.

Έχω ήδη δημιουργηθεί
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ολη ιστορια ειναι οτι το FBI ζητουσε απο την Apple να ξεκλειδωσει το συγκεκριμενο τηλεφωνο. Το FBI ηθελε ουσιαστικα ενα backdoor που ανα πασα ωρα και στιγμη θα μπορουσε να ξεκλειδωσει οποιοδηποτε κλειδωμενο iphone χωρις την αναγκη για εμπλοκη της Apple. Η Apple φυσικα, βρηκε ευκαιρια να το παιξει προστατης της ιδιωτικοτητας.

 

Για αυτο υπαρχει και η περιφημη συνεντευξη του Gates  που ενω στην αρχη ελεγε πως το FBI εχει δικιο και η Apple πρεπει να ξεκλειδωσει το τηλεφωνο μολις καταλαβε τι παιζεται πηρε το μερος της Apple.

 

Αν το FBI ειχε κερδισει την διαμαχη, θα ειχε προσβαση σε οποιο τηλεφωνο ηθελε παγκοσμια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πως θα εξελιχθεί η ιστορία το ξέραμε πριν μέρες καθώς είχε γραφτεί στο ινσόμνια:

 

http://www.insomnia.gr/topic/602830-«το-fbi-μπορεί-να-ξεκλειδώσει-εύκολα-το-iphone-του-san-bernardino»-συ/

 

πάντως καλό το όλο θέαμα που στήθηκε παγκοσμίως, με πολλές προεκτάσεις, κυρίως το πόσο κατευθυνόμενη είναι η παγκόσμια ενημέρωση και όλους μας που περιμένουμε με ανοιχτό το στόμα να χάψουμε ό,τι σερβίρουν αντίθετα  ακόμη και σ'αυτά που είναι φως φανάρι.

Και πως κυβερνήσεις, οργανισμοί και εταιρείες μεγαθήρια παίζουν στο ίδιο θέατρο του παραλόγου για τους (ίδιους) δικούς του λόγους ο καθένας, κέρδος και εξουσία πάνω στις "μάζες".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν καποιος δηλωνει τις καταναλωτικες του συνηθειες περιλαμβανοντας και την ασφαλεια ως επιχειρημα για την αγορα του καταντα αστειο

 

Αυτό που είναι ακόμα πιο αστείο, είναι το να προβάλλεται η ασφάλεια ως επιχείρημα για την αγορά ενός τηλεφώνου - είτε από τον κατασκευαστή για πείσει τον υποψήφιο καταναλωτή, είτε από τον μελλοντικό καταναλωτή για να αιτιολογήσει την επιλογή του - και αυτός που ακούει το επιχείρημα, να καταλαβαίνει ότι ...θα τα βρει μπαστούνια το F.B.I. (!!!) αν αποφασίσει ότι θέλει να παραβιάσει τις δικλείδες ασφαλείας. Λες και το F.B.I. είναι κάτι αντίστοιχο με τον τυχαίο χακεράκο...

 

...σα να πάρεις π.χ. αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο και να σού κάνει εντύπωση το ότι θα ...εξαερωθεί, όταν το χτυπήσει hellfire...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τόσα σχόλια και κανένας δεν βρέθηκε να σταθεί στη φρασεολογία... Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι έχει πρόσβαση στα δεδομένα, όχι ότι βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Το κατά πόσο βρήκε ή δεν βρήκε, ή κατά πόσο τα δεδομένα που ανέκτησε είναι κατεστραμένα ή όχι κλπ κλπ ποτέ δεν θα το μάθουμε. Εν κατακλείδι, η Apple πάλι πήρε τζάμπα τεράστια διαφήμιση και προχώρησε και η καταναλωτική έρευνα. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δεν δινουμε και καποιες πιθανοτητες να το ξεκλειδωσε τελικα η apple στο παρασκηνιο και απλα να παιχθηκε ενα θεατρο μπροστα μας για να μην φανει οτι η apple συναινεσε σε κατι τετοιο; λεω εγω τωρα ως σκεπτομενος ανθρωπος........

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια "τρίτη" εταιρία από το Ισραήλ (cellebrite) απέκτησε πρόσβαση και κατά την γνώμη μου υπάρχει μια πιθανότητα να έγινε με την βοήθεια της apple μιας και λειτουργεί για όλους win-win. Και η apple δηλαδή φαινομενικά δεν υποχώρησε και το FBI έκανε την "δουλεία" του.

Από την άλλη μπορεί να μην ισχύει καν το παραπάνω σενάριο και να έκαναν απλά brute force εκμεταλλευόμενοι κάποιο από τα μη δημοσιευμένα κενά ασφάλειας (βλ. jailbreak)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταματήστε να στέκεστε μόνο στα ανακοινωθέντα, και ψάξτε να βρείτε παραπάνω πληροφορίες για να ενημερώνεστε σωστά, και όχι κουτσά. Αυτά προς κάθε Καραμήτρο που σπεύδει να πανηγυρίσει σε στυλ γηπεδικό, χωρίς επί της ουσίας να αντιλαμβάνεται κάτι πέρα από τον τίτλο της είδησης.
 
Παραθέτω από πηγές, ελπίζω οι Καραμήτροι να γνωρίζουν αγγλικά:
 

“The government has now successfully accessed the data stored on Farook’s iPhone and therefore no longer requires the assistance from Apple Inc. mandated by Court’s Order Compelling Apple Inc. to Assist Agents in Search dated February 16, 2016,” prosecutors wrote.

But they did not specify how exactly they did it – or what help they had.

Several reports indicated that the biggest mobile forensics company in the world, the Israel-based Cellebrite, had been assisting the Bureau.

Cellebrite explained last year that it could access earlier versions of the iPhone and the iOS software produced by Apple. But the iPhones 5 and 6 and iOS 8 and 9 were basically impossible to access.

Τα παραπάνω από εδώ: http://www.forensicmag.com/articles/2016/03/fbi-cracks-san-bernardino-iphone-privacy-debate-questions-remain
 
Συνεχίζουμε από εδώ: http://www.prnewswire.com/news-releases/oxygen-forensic-detective-83-expands-data-extraction-and-acquisition-from-the-cloud-for-ios-and-microsoft-mobile-devices-573834461.html?

Oxygen Forensic Detective 8.3 Expands Data Extraction and Acquisition from the Cloud for iOS and Microsoft Mobile Devices

With today's release, Oxygen Forensic Cloud Extractor can acquire data from Apple's iCloud on all Apple iOS 9 devices including the newly released iOS 9.3. Using the appropriate credentials, experts can extract information from data backups of all devices associated with a unique Apple ID.

 

Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν, να συνοψίσω:

-- Το FBI ισχυρίζεται ότι πλέον έχει πρόσβαση στα δεδομένα του τρομοκράτη, δεν χρειάζεται την βοήθεια της Apple και εγκαταλείπει τις δικαστικές διαδικασίες.

-- Το FBI δεν έχει διευκρινίσει καθόλου (έστω σε γενικές γραμμές, όχι λεπτομέριες) πως απέκτησε πρόσβαση έτσι ξαφνικά, λίγες μέρες πριν τη δίκη με την Apple (στην οποία φημολογείται ότι η Apple θα δικαιωνόταν), ποιος εξωτερικός συνεργάτης βοήθησε σ'αυτή την κατεύθυνση κλπ.

-- Οι φήμες που ήθελαν την Cellebrite να έχει βοηθήσει στο "σπάσιμο" (δυστυχώς για τους Καραμήτρους που σπεύσαν να πανηγυρίσουν) διαψεύστηκαν από την ίδια την εταιρεία, η οποία έχει δηλώσει ότι iPhone 5 & 6 είναι αδύνατο να σπάσουν.

-- Φημολογείται τώρα (προσοχή στην λέξη "φημολογείται", απέχει πολύ από την βεβαιότητα) ότι είναι η Oxygen Forensics αυτή που έδωσε την πρόσβαση στα δεδομένα του εν λόγω κινητού. Οι φήμες ότι η εταιρεία αυτή απλώς βρήκε ευκαιρία να διαφημίσει την πλατφόρμα λογισμικού της ελέγχονται ως αναληθείς. :P

-- Η πλατφόρμα της Oxygen Forensics ομως αναφέρεται καθαρά σε Cloud υπηρεσίες και δεδομένα, και μάλιστα χωρίς να διευκρινίζει τι προαπαιτείται προκειμένου να επιτύχει το χακάρισμα (τι σημαίνει εκείνο το "Using the appropriate credentials"). Και προφανώς το λογισμικό της εν λόγω εταιρείας ήταν γνωστό στο FBI πολύ πριν προβεί σε δικαστικές διαμάχες με την Apple. ;)

 

Κατά τη γνώμη μου, το FBI βρήκε τον λιγότερο ζημιογόνο τρόπο (από άποψη δημόσιας εικόνας) να κάνει πίσω και να εγκαταλήψει μια δικαστική διαμάχη (ενάντια στην Apple) που πλέον αντιλαμβάνεται ότι θα έχανε, με ότι και αν σημαίνει αυτό. 

 

Όποιος το αντιλαμβάνεται, καλώς. Για όλους τους υπόλοιπους Καραμήτρους χακεράδες:

200_s.gif

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...