Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνετε το λάθος και κρίνετε την ηθική πλευρά στο συμβάν με γνώμονα την Ελλάδα ή ακόμα χειρότερα, τον Δυτικό κόσμο. Στη Βραζιλία πεθαίνει κόσμος για πράματα πολύ πιο ασήμαντα από απόπειρα κλοπής, σε άλλες χώρες λιντσάρουν και ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ή καίνε κάποιον ζωντανό. Γενικά πολλά μέρη του κόσμου δεν είναι ακριβώς πολιτισμένα, έννοια που εμείς τυχαίνει να θεωρούμε δεδομένη απλά δεν υφίσταται. 

• Like 2
  • Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μου κανει εντυπωση που ο Lucifer δεν εχει αναφερθει ακομη στον Χριστιανισμο, για το ποσο κακια θρησκεια ειναι και ποσο υπευθυνη για ολα τα δεινα του συγχρονου κοσμου.  :P

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα θελα να μου χαρίσουν ένα μηχανάκι

Ο κλέφτης αποδεχτηκε το ρίσκο της πράξης του πάντως με το να τη διαπραξει.

Ας βρεθούν στα δικαστήρια και να αποφασίσει το δικαστήριο πως θα παλαντζαρει τη χασουρα και από τους δύο εμπλεκομενους σε αυτό το αιφνιδιο ιδιωτικό συμφωνητικό

Συμπληρώνω λέγοντας πως μετά τον πυροβολισμο έχουμε δύο φυσικά πρόσωπα εναγομενους και περισσότερες πιθανότητες για μια δίκαιη λύση. Αλλιώς αμφιβάλλω αν ο ιδιοκτήτης θα έβρισκε δίκαιο από το κράτος καθώς δε θα τον αποζημιωνε. Ειδικά αν δεν υπήρχε ασφάλεια κλοπής, η χρήση όπλου φαντάζει επιβεβλημενη και δικαιολογημενη

Δημοσ.

Ποια λογικη,ποιον πολιτισμο και ποια ηθικη παμε να κρινουμε?Του κλεφτη,του ιδιοκτητη ή εκεινου,που υπερσπιζεται το "καλα να παθει"?

• Like 1
Δημοσ.

εγώ πάλι θα πω πως όλα είναι καλά για αυτόν που πυροβολεί μέχρι να κοιτάξει και να ανακαλύψει πως ήταν ένα 13-14χρονο πιτσιρίκι ο "δράστης"
μέχρι να ανακαλύψει πως ήταν μέρος μιας ηλίθιας κ ανώριμης φάρσας σαν αυτές που υπάρχουν κατα δεκάδες μη πω παραπάνω στο youtube απο ηλίθια και ανώριμα πιτσιρίκια , όπως ήταν και αυτός κ όλοι μας στην ηλικία τους. 

πέρα απο αυτές τις πιθανότητες του να πυροβολείς στα τυφλά μου κάνει εντύπωση που δεν έριξε στο λάστιχο στο μηχανάκι , δηλαδή οκ σκοτώνει για 5-6000 euro ξέρω γω, ίσως ο χαμός ενός τέτοιου ποσού να του δημιουργήσει προβλήματα, να μπει φυλακή απο τα χρέη  , αλλα  πόσο θα κόστιζε η επισκευή ? αν γνωρίζαμε θα είχε ακόμα περισσότερη πλάκα η όλη δικαιολόγηση 
αν πάλι θεωρούμε λογικό να σκοτώνεις για 500 euro ξέρω γω κάπου το χάνουμε , όχι ότι ειναι λογικό να σκοτώνεις για 6000 , γενικά δεν είναι λογικό να σκοτώνεις αν δεν προστατεύεις ζωή 

ξέρω γω είναι ο άλλος σε καφετέρια με το νέο iphone στο τραπέζι αξίας 700-800 euro πόσο έχει και περνάει ένας πιτσιρικάς κ το παίρνει. Γιατί να τον κυνηγήσεις, βγάλε το περίστροφο κ σκότωσε τον να τελειώνεις , αμα αρχίσει κ τρέχει δεν τον πιάνεις , είναι γρήγοροι οι βούτες  :-D 
ας πούμε όμως πως είναι δικαιολογημένος ,ok αν τράβαγε γκαζιά την ώρα που του έριχνε κ η σφαίρα χτύπαγε κάποιο άσχετο περαστικό ? μου φαίνεται ηλίθια η χρήση όπλων όταν δεν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ζωή. 

Μια σφαίρα μπορεί να αφαιρέσει μια ζωή κ να καταστρέψει οικογένειες , δεν είναι παιχνίδι 

• Like 2
Δημοσ.

Τέλος, καλό είναι νομίζω να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί όπως σκουπίδια και υπάνθρωποι.

Καθόλου να μην αποφεύγονται. Σαφώς και είναι σκουπίδι και υπάνθρωπος, αυτός που κλέβει την περιουσία τού άλλου (όχι ένα ψωμί επειδή πεινάει, αλλά ένα όχημα για να το πουλήσει και να κονομήσει...)

...και, όχι, προσωπικά αν βρισκόμουν στη θέση τού συγκεκριμένου ιδιοκτήτη τού δικύκλου, εφόσον δεν είχε απειληθεί η ζωή μου, δε θα πυροβολούσα, διότι δε θα ήθελα να τον σκοτώσω/αφήσω ανάπηρο. Αν είχα όμως όπλο με «λαστιχένιες», θα το άδειαζα ολόκληρο επάνω στο σκουπίδι, έτσι για να πονάει για κάνα εξάμηνο ακόμα κι όταν φτερνίζεται και να με θυμάται.

Οποιος το λέει είναι, λέγαμε στο Δημοτικό.  :rolleyes:

Ακριβώς! Στο δημοτικό το λέγαμε αυτό, τότε που κουβαλούσαμε μυαλά παιδιού τού δημοτικού και ανάλογη ωριμότητα. Το ότι κάποιοι το λένε ακόμα...

Δημοσ.

Αν όλοι οπλοφορουσαν, θα το έκλεβε?

Αν όλοι οπλοφορούσαν, θα έπαιρνε και αυτός μεγαλύτερο όπλο. Οι ανισότητες και η ανάγκη κάποιων να κλέψουν, θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν.

• Like 2
Δημοσ.

Αν όλοι οπλοφορουσαν, θα το έκλεβε?

θα ποντάρω στο ναι 

δεν δικαιολογώ την πράξη του να κλέψει ξένη περιουσία , αν το πάθαινα κ τον έπιανα θα τον σάπιζα αλλα να πυροβολήσω τον άλλο όχι , μόνο αν θεωρούσα οτι απειλείται η δική μου ή κάποιου άλλου η ζωή 

Δημοσ.

Αν δεν κινδυνευσει η ζωη σου δεν βλεπω τον λογο να πυροβολησει κανεις..δεν ειναι οτι καλυτερο να κλεβουν την περιουσια σου το αντιλαμβανομαι αλλα νομιζω αντεδρασε υπερβολικα.

Εγω θα σηκωνα οπλο μονο σε καποιον που θα εμπαινε σπιτι μου , αυτους τους θεωρω σκουπιδια γιατι οταν εχουν τετοιο θαρρος/θρασσος δεν ξερεις και τι διαθεσεις εχουν,αν μπηκαν μονο για κλοπη. Σε ολους τους αλλους μπορω να δωσω ελαφρυντικα..σε αυτον ομως που μπαινει στο σπιτι σου μεσα ΚΑΝΕΝΑ!

• Like 1
Δημοσ.

Βγαλε ενα νομο και οποιον λαθρεμπορο κλεμμενων πιασεις, ισοβια χωρις μα και μου. Σε αυτους καταληγουν τα κλεμμενα.

Αλλα το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι, πολιτικοι, ενστολοι ολοι στη κλικα και θα την πληρωνουν οι μικροι, ειτε ο κλεφτης ειτε ο ιδιοκτητης.

2 περιπτωσεις εχουμε, ειτε εφευγε ειτε εμεινε αναπηρος, δεν θα αλλαξει τιποτε στις κλοπες, ουτε θα εξασφαλίσεις το μηχανακι απο μελλοντική κλοπη. Δεν κατανοω γιατι να προτιμησεις να τον δεις αναπηρο η σκοτωμενο περα απο καποια στιγμιαια αυθορμητη ικανοποιηση, διοτι μετα απο 1-2 μερες θα πρεπει να εισαι λιγο ψυχακιας αν συνεχισεις να νοιωθεις ικανοποιημενος. Λογικα υα νοιωθεις σκατα εως χαμενος αναλογως τον δραστη.

Δημοσ.

Βγαλε ενα νομο και οποιον λαθρεμπορο κλεμμενων πιασεις, ισοβια χωρις μα και μου. Σε αυτους καταληγουν τα κλεμμενα.

...

Ισόβια μόνο; Ελαστικός είσαι. Εκτέλεση θα ήθελε. Να δω πως θα κάνεις scale τις υπόλοιπες ποινές για πιο σοβαρά εγκλήματα. Αν και μάλλον εκτέλεση σε όλους θα καταλήγει... :rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.

Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του καταστήματος να τιμωρηθεί. Γιατί τι, αγνοούμε τους νόμους, πυροβολάμε τον άλλο(έστω και έναν κλέφτη)και φεύγουμε. Τουλάχιστον αν δεν τον άφηνε εκεί, θα ήταν εντάξει, αν θεωρήσουμε ότι το έκανε για να μην κλέψουν τη μηχανή. Το όπλο το είχε στην κατοχή του νόμιμα? Γιατί αν το είχε ΚΑΙ παράνομα, μάλλον πρέπει να πάει για τρις-ισόβια. Οπότε η απάντησή μου είναι πως ένας άνθρωπος που έχει στην κατοχή του όπλα παράνομα και είναι πολύ πιθανώς δολοφόνος δεν αξίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Χωρίς να θέλω να πω ότι η κλεψιά ήταν ο καλύτερος τρόπος, ήταν ένας τρόπος για να τιμωρηθεί ο ιδιοκτήτης. Αυτό ήταν θεία δίκη και όχι ότι έμεινε ανάπηρος ο ληστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...