Miracle Worker Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Plot Twist: Ήταν όντως έργο τέχνης και ο κριτικός δεν το κατάλαβε.
LongTom Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Απορώ που κανένας δεν έγραψε το κλασσικό: Καλλιτέχνης θα πει,τσίχλα μπότα γυαλί και τσαχπινιά στο μάτι(ή όπου αλλού θέλει στην συγκεκριμένη περίπτωση). Μάλωνα με μια φίλη για το θέμα της " Υπσυλής τέχνης",κακή ώρα σαν και αυτό το θέαμα. Η απάντηση στάνταρτ: "θέλει "εκπαίδευση" για να το καταλάβεις και έγινε για να προκαλέσει τα αισθήματα και όχι να αρέσει στο κοινό". Ότι ναναι, οι διάνοιες της κλασσικής τέχνης από την άλλη δεν χρειαζόντουσαν να κάμουν τέτοιες πίπες να περάσουν τα νοήματα τους. 1
Lautrec Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η μοντέρνα τέχνη είναι έτσι όπως είναι? Γιατί είναι τόσο "διαφορετική" (για να μην πω τιποτα άλλο) σε σχέση με παλαιότερες μορφές?
KilliK Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η μοντέρνα τέχνη είναι έτσι όπως είναι? Γιατί είναι τόσο "διαφορετική" (για να μην πω τιποτα άλλο) σε σχέση με παλαιότερες μορφές? ειναι πιο abstract.
LongTom Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η μοντέρνα τέχνη είναι έτσι όπως είναι? Γιατί είναι τόσο "διαφορετική" (για να μην πω τιποτα άλλο) σε σχέση με παλαιότερες μορφές? Εγώ λέω ότι ξέμειναν από ιδέες κάπου στα 1900+ και άρχισαν τις μαλακίες για να μην τους πουν ότι βάλτωσαν,μπορεί να κάμω και λάθος βέβαια... 2
taazz Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο αντικείμενο στο οποίο είσαι ειδικός και όπου υπάρχει άνετο σενάριο να δεις κάποιο δημιούργημα ή ιδέα που θα είναι για σένα άξιο θαυμασμού αλλά για μένα τον άσχετο ανάξιο λόγου. Το λέω με βεβαιότητα γιατί έχω δει πολλά τέτοια παραδείγματα και βέβαια έχω και πολλά από προσωπική πείρα, π.χ. βλέπεις μια υλοποίηση αλγορίθμου και λες ότι είναι "beautiful". Ορίστε ένα παράδειγμα το οποίο δυστυχώς είναι δική μου παραγωγή (συγγνώμη) και όχι ιδιαίτερα αξιόλογο, αλλά από την άλλη είναι χειροπιαστό. Ορίστε ένα άλλο. Δες τα comments. Όπως λοιπόν και στους "δικούς μας" τομείς έτσι και στην τέχνη υπάρχουν δημιουργήματα σε ολόκληρο φάσμα, από αυτά που μπορεί να εκτιμήσει κάποιος τελείως άσχετος (με κριτήρια Α) μέχρι αυτά που μπορεί να εκτιμήσει μόνο κάποιος που έχει εντρυφήσει (και θα τα εκτιμήσει με κριτήρια Β). Προσωπικά αυτό μου φαίνεται φως φανάρι. Γιατί λοιπόν λέμε "ελιτισμό" το θαυμασμό σε κάτι που εμείς δεν έχουμε τα φόντα να εκτιμήσουμε; Σίγουρα μπορεί να είναι δυσάρεστο να σου το παρουσιάζουν έτσι, αλλά είναι η αλήθεια. Ο επαγγελματίας μουσικός που ακούει και θαυμάζει κάποια "περίεργη" σύνθεση είναι ελιτιστής επειδή υπάρχει κάποιος άλλος που περιορίζεται στην Πάολα και δεν τον ενδιαφέρει κάτι διαφορετικό; Ο φιλόλογος είναι ελιτιστής επειδή γουστάρει Καβάφη τον οποίο εγώ διάβαζα εξαναγκαστικά στο σχολείο και χασμουριόμουν γιατί δεν ένιωθα τίποτα από τις καταβολές του; Η τέχνη χωρίς εγχειρίδιο χρήσης είναι κάτι πολύ ωραίο. Αυτό δε σημαίνει πως η τέχνη με εγχειρίδιο είναι ελιτισμός επειδή εμείς δεν έχουμε τα φόντα να την καταλάβουμε. http://www.lexigram.gr/lex/enni/%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7#Hist2 [αντιλήψεις που προέρχονται ή χαρακτηρίζουν την ελίτ, μια περιορισμένη μειοψηφία] αριστοκρατισμός: πνευματικός / τεχνοκρατικός αριστοκρατισμός βάση του ορισμού αυτού, η ομορφιά ενός αλγόριθμου είναι ελιτισμός, μπορεί μόνο να την εκτιμήσει κάποιος που έχει την ανάλογη παιδεία και εμπειρία πχ ένα αλγόριθμος γραμμένος σε php μπορεί να φαντάζει σαν κακοτεχνία σε κάποιον που γράφει pascal, modula κλπ.
kirileman Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 ειναι πιο abstract. Δε νομίζω ότι πολλοί κατανοούν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Όχι ρε πούστη μου ... δηλαδή τώρα θα χαρούμε το μεγαλείο του Βέλγικου πολιτισμού ? ... θα μείνουμε απολίτιστοι ? Όχι βέβαια έχουμε τα δικά μας... Αλλά αυτό είναι "παράδοση" οπότε δεν το αγγίζουμε 3
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Ο Γιαν Φαμπρ μπορεί να έφυγε, αλλά το σημαντικότατο έργο του θα παραμείνει αιώνιο, μιας και ήταν ο μόνος που χωρίς να κάνει και ουσιαστικά τίποτα, ανέδειξε σε χρόνο DT όλο το πολιτιστικό κομμάτι του Ελληνικού Βόθρου που απαρτίζεται από Νότηδες, Σεφερλήδες, Ντενίσηδες, διαφημίσεις JUMBO και διάφορους δήθεν μενουμευρωπέηδες φιλελεύθερους πολιτισμοταλιμπάν. κάτι ευστοχο που είδα στο fb. Γενικά η Ελλάδα ειναι πάντα στα άκρα, ολυμπιακός-παναθηναικός φάση και λογική μηδέν. 2
agrio.imeros Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Παραιτήθηκε ο εν λόγω καλλιτέχνης....τώρα τί θα τα κάνει τόσα παιανίζοντα πέη??? Τουλάχιστον έχουμε τον τιτανοτεράστιο που είναι χρόνια μπροστά... 2
FilipposMD Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Πάντως όσο αλαζονικό είναι να λέει κανείς "δεν το εκτιμάς γιατί είσαι απαίδευτος, αυτά είναι για μας τους γνώστες", άλλο τόσο είναι και το "αυτά είναι βλακείες, δεν είναι τέχνη". Δεν υπερασπίζομαι το συγκεκριμένο, γιατί με 2 λεπτά αποκομμένα από ένα έργο δεν μπορώ καν να σχηματίσω προσωπική άποψη, αλλά ακόμα κι αν δε μ'αρέσει, δεν αποκλείω να είναι κάτι που συγκινεί ειλικρινά κάποιους ανθρώπους (πέρα από το δήθεν). Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να τους πει κάποιος ότι κάτι που τους αρέσει είναι βλακεία. Είναι πολύ εύκολο να αποδομήσεις οτιδήποτε. Οι αρχαίες τραγωδίες είναι ένα μάτσο ανώμαλοι που πηδάνε και σφάζουν τους συγγενείς τους, το ποδόσφαιρο είναι 22 μαντράχαλοι που κλωτσάνε μια μπάλα, η ηλεκτρονική μουσική είναι απλά μια φασαρία χωρίς μελωδία, η μέταλ είναι κάτι τύποι που ουρλιάζουν, ο Πικάσο ζωγράφιζε σαν το 10χρονο ξαδερφάκι μου, η φιλοσοφία είναι ανεφάρμοστες μπαρούφες, οι ταινίες animation είναι παιδικά μικιμάο, οι ταινίες του Αγγελόπουλου 5 10λεπτα πλάνα ακινησίας, η όπερα είναι κάτι τρελές που τσιρίζουν και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αν έστω και μία φορά σκεφτήκατε ότι αυτός που σας το είπε δεν καταλαβαίνει την αξία γιατί δεν έχει εντρυφήσει στο αντικείμενο, αφήστε κι ένα ενδεχόμενο να μην μπορείτε και οι ίδιοι να εκτιμήσετε την αξία κάποιου άλλου για παρόμοιους λόγους. 2
Miracle Worker Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Α ρε, πάλι τα ίδια με τον Παντελίδη. Πρώτα τον κράζατε και τώρα που "πέθανε" λέτε τι κρίμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Απριλίου 2016 Α ρε, πάλι τα ίδια με τον Παντελίδη. Πρώτα τον κράζατε και τώρα που "πέθανε" λέτε τι κρίμα. Ναι αλλά με το 2.72 στο αίμα ξανάγινε κράξιμο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις