Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βρίσκω άρρωστο να έχει κάποιος πολλά λεφτά και να πηγαίνει για δουλειά , λες και η δουλεία του τον κρατάει down to earth, ισορροπημένο, να μην βαριέται κλπ. Ποιος δεν βαριέται την δουλειά του. Με τον καιρό όλοι. Εκτός αν είσαι αστροναύτης ξέρω γω.

Σόρρυ που βρίσκω τραγικό να ξυπνάω κάθε μέρα να κάνω το 8 ωρο μου ενώ δεν έχω ανάγκη. Είπαμε, μόνο αστροναύτης. :P

Μην εισαι απολυτος....

Μe,  ξυπναω καθε μερα early enough θα ελεγα....  το ωραριο παιζει απο 11-15 ωρες την μερα.... Ειμαι απο τους τυχερους που εκαναν το χομπι τους επαγγελμα και και μ'αρεσει με 1000......

Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου απλα να καθεται και να τρωει το χρημα και να μην κανω τιποτα creative.....ή κατι που να με γεμιζει..... το θεωρω πολυ βαρετο....

Επισης περισσοτερα εχω επενδυσει  για να αναβαθμισω το περιβαλλον εργασιας μου παρα για διασκεδαση και ταξιδια....

Τip: και τιποτα να μην εκανα στην ζωη μου, και να καθομουν απλα, ευτυχως-δυστυχως καποιοι φροντισαν να μην μου λειψει τιποτα και να εχουν και τα grandchildrens μου (αν υπαρξουν ποτε :P ) αλλα και αυτα τα assets να μην υπηρχαν παλι θα δουλευα με τοση τρελα οσο και τωρα...

εν κατακλειδι, 

Ναι υπαρχουν και αρρωστοι με την εργασια τους..... και θελω να πιστευω οτι ειμαστε αρκετοι και οχι μια μικρη μεριδα....  :-)

• Like 3
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτά τα λέτε υποθετικά προφανώς. 'Εχω βρεθεί στη θέση να μην έχω ανάγκη να δουλέψω λόγω εξασφαλισμένου εισοδήματος που μου αρκούσε για να ζήσω άνετα. Το βαρέθηκα υπερβολικά γρήγορα. Ισως αν είχα εκατομμύρια να αργούσα να το βαρεθώ αλλά θεωρώ σίγουρο πως θα γινόταν το ίδιο.

Το ενοχλητικός, ξιπασμένος, κλπ πάει σε όποιον έχει πολλά λεφτά χωρίς να κοπιάσει. Στην πλειοψηφία είναι κακομαθημένα παιδάκια σε σώμα ενήλικα.

Είναι διαφορετικό πιστεύω να έχεις απλά ένα εισόδημα ίσα ίσα για να ζεις (έστω και άνετα) και άλλο να έχεις τόσα λεφτά που να σου επιτρέπουν κάνεις ό,τι θες.

Μην εισαι απολυτος....

Μe,  ξυπναω καθε μερα early enough θα ελεγα....  το ωραριο παιζει απο 11-15 ωρες την μερα.... Ειμαι απο τους τυχερους που εκαναν το χομπι τους επαγγελμα και και μ'αρεσει με 1000......

Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου απλα να καθεται και να τρωει το χρημα και να μην κανω τιποτα creative.....ή κατι που να με γεμιζει..... το θεωρω πολυ βαρετο....

Επισης περισσοτερα εχω επενδυσει  για να αναβαθμισω το περιβαλλον εργασιας μου παρα για διασκεδαση και ταξιδια....

Τip: και τιποτα να μην εκανα στην ζωη μου, και να καθομουν απλα, ευτυχως-δυστυχως καποιοι φροντισαν να μην μου λειψει τιποτα και να εχουν και τα grandchildrens μου (αν υπαρξουν ποτε :P ) αλλα και αυτα τα assets να μην υπηρχαν παλι θα δουλευα με τοση τρελα οσο και τωρα...

εν κατακλειδι, 

Ναι υπαρχουν και αρρωστοι με την εργασια τους..... και θελω να πιστευω οτι ειμαστε αρκετοι και οχι μια μικρη μεριδα....  :-)

Κατάλαβα...αν κρίνω από αυτά που έχεις επενδύσει στα άλλα το γραφείο σου παίζει να είναι καλύτερο και από τα γραφεία της google! :D

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο Φίλιππος με καλύπτει απόλυτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασχολούμουν με κάτι από το οποίο αντλώ ευχαρίστηση και το οποίο συμβάλλει στην αυτοπραγμάτωσή μου (λες και γράφω έκθεση πανελλήνιες lol), είτε αυτό είναι η δουλειά που κάνω τώρα είτε κάτι άλλο που οι πρακτικοί περιορισμοί της ζωής μου σήμερα δε με έχουν αφήσει να ανακαλύψω.

Κάποια πράγματα θα άλλαζαν, π.χ. αφού δε θα υπήρχε ανάγκη να γίνει οτιδήποτε θα μπορούσα να είμαι όσο ψείρας θέλω όσον αφορά τους συνεργάτες μου, μια πολυτέλεια που τώρα δεν έχω (αν και, το γεγονός ότι δεν την έχω μου έχει μάθει πράγματα και θεωρώ ότι έχει συμβάλλει στην εξέλιξή μου σα προσωπικότητα οπότε δε θα "μετανιώσω" στο μέλλον που βρέθηκα κάποτε σ' αυτή τη θεση).

Θέλω να θέσω και ένα καυτό ερώτημα προς όσους είναι τέρμα αντίθετοι με την ιδέα του δουλεύω ενώ δεν έχω ανάγκη: έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση να κάνετε κάποια δουλειά από την οποία πήρατε ευχαρίστηση μόνο και μόνο από τη διαδικασία της δουλειάς; Θέλω να πω, υπήρξαν 10-15-30-100 εργάσιμες μέρες ως τώρα όπου ακόμα κι αν είχατε το μαγικό ραβδί "σήμερα δεν πάω στη δουλειά και κανείς δε θα καταλάβει ότι δεν πήγα", δε θα το χρησιμοποιούσατε;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν απαντάω σε φανταστικά σενάρια. Η κοινωνία είναι έτσι φτιαγμένη που όλοι έχουν ανάγκη να δουλέψουν. Αν δεν δουλεύαμε θα αλληλοκυνηγιόμασταν με τα ρόπαλα. Θέμα δύναμης είναι και η δουλεία.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να θέσω και ένα καυτό ερώτημα προς όσους είναι τέρμα αντίθετοι με την ιδέα του δουλεύω ενώ δεν έχω ανάγκη: έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση να κάνετε κάποια δουλειά από την οποία πήρατε ευχαρίστηση μόνο και μόνο από τη διαδικασία της δουλειάς; Θέλω να πω, υπήρξαν 10-15-30-100 εργάσιμες μέρες ως τώρα όπου ακόμα κι αν είχατε το μαγικό ραβδί "σήμερα δεν πάω στη δουλειά και κανείς δε θα καταλάβει ότι δεν πήγα", δε θα το χρησιμοποιούσατε;

Εσυ εχεις κανει εκατομμυριουχος ? Γιατι με ενα τζοκερακι μπορει να αναθεωρησει καποιος πολλα πραγματα.. :-D

Δημοσ.

Αν δέν είχα ανάγκη να δουλέψω;Θα προσπαθούσα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου,σε οποιοδήποτε τομέα μπορούσα.Ξένες γλώσσες είναι μια καλή αρχή.Δεν θα είχα και την δικαιολογία της έλλειψης χρόνου.

Επίσης,αν χρειαζόταν να δουλέψω ελέω βαρεμάρας,θα παράταγα την βάρδια σε ανύποπτο χρόνο μόνο και μόνο για να τρολλάρω φεμιναζί εργοδότριες που νομίζουν οτι είναι μικροί Θεούληδες...

Δημοσ.

Αυτό είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα τελευταία. Δε θα δούλευα αν δεν ήταν απαραίτητο. Όση ικανοποίηση κι αν έχω πάρει από τη δουλειά μου, δε συγκρίνεται με τη χαρά του να είμαι με τα πιτσιρίκια μου και να κάνω πράγματα μαζί τους. Λίγα είναι τα χρόνια που θα θέλουν να είναι μαζί μου, θα μεγαλώσουν και ελπίζω να θέλουν να κάνουν τα δικά τους πράγματα ή δραστηριότητες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να κάνω για άλλους και για μένα που δεν προλαβαίνω επειδή περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στη δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

Για να μην μπερδευομαστε, πιστευω οτι απλα πρεπει να αλλαξει η λεξη δουλεια, σε χομπυ επι πληρωμη για αυτους που τους αρεσει αυτο που κανουν και θα συνεχιζαν να το κανουν ακομη κι αν επιαναν την αμερικανικη λοταρια.

Διοτι οταν για ολους τους υπολοιπους η λεξη δουλεια θυμιζει αυτοματα αυτο που οι ιδιοι κανουν (οπως εγω ας πουμε), και το οποιο το μισουμε αλλα το κανουμε μονο και μονο για να ζησουμε, λογικο ειναι να συνεχιστει αυτη η διαφωνια.

Επισης το "θα σταματουσα να εργαζομαι", δε σημαινει αυτοματα οτι θα κοιμομουν ολη μερα με μοναδικο σκοπο το να παω για καφε και ποτα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ο ανθρωπος και γενικα τα ζωα φτιαχτηκαν για να δουλευουν?

Η δουλεια καλυπτει κατασκευασμενες αναγκες ή ειναι το μεσο για να δημιουργουμε ή να ξεχναμε προβληματα

Δημοσ.

...θα δουλεύατε;

Ναι θα δούλευα ή θα έκανα κάτι που θα ήταν σαν να δούλευα

Το καλό της δουλειάς είναι ότι σου γεμίζει τον χρόνο (ευχάριστα). Δεν νομίζω να άντεχα να μην κάνω τίποτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Ο ανθρωπος και γενικα τα ζωα φτιαχτηκαν για να δουλευουν?

Η δουλεια καλυπτει κατασκευασμενες αναγκες ή ειναι το μεσο για να δημιουργουμε ή να ξεχναμε προβληματα

Φυσικά και ναι. Αν δεν σου αρέσει να κάνεις μια από τις συμβατικές δουλειές, μπορείς να κάνεις αυτό που σε προόρισε η φύση: να μένεις στη ζούγκλα, να φτιάξεις και να συντηρείς καταφύγιο, να κυνηγάς, να μαζεύεις καρπούς, να πολεμάς αρπακτικά κλπ. Για όλα τα ζώα αυτή είναι η δουλειά τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...