SlickNick Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δεν μπορώ να ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε εργοδότης και ούτε θέλω να τον δικαιολογήσω αλλά δεν μπορώ να πιστέψω να έλεγαν σε κάποιον άγνωστο υποψήφιο συγγνώμη δεν πήραμε εσάς γιατί κάναμε allocation σε δύο άτομα που έχουν χαμηλότερο πτυχίο και λιγότερη εμπειρία. Too much info, του απαντάς συγγνώμη η θέση έχει καλυφθεί σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και θα σας έχουμε υπ όψιν σε μελλοντική ανάγκη Στο χώρο που κινείται, οι εργαζόμενοι είναι ανεβασμένοι στις ιστοσελίδες με το προσωπικό, οπότε τσεκάρει μετά να δει ποιον έβαλαν στις θέσεις. Δεν είναι ένα περιστατικό, είναι αρκετά...
nickarmy Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 \ Στην περίπτωση του φίλου μου, όχι μόνο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και δεν είναι μόνο ο φίλος μου υποψήφιος κάθε φορά, αλλά έχει φτάσει σε βαθμό γελοιότητας. Πχ να ζητάνε άτομο με διδακτορικό και πολύ συγκεκριμένη εμπειρία, που ο φίλος μου τα έχει, και να προσλαμβάνουν εσωτερικά δύο άτομα χωρίς διδακτορικό και με εμπειρία σε εντελώς διαφορετικό χώρο. δεν είσαι ο μόνος που γνωρίζει τέτοια περίπτωση 3
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Σου απαντώ ξανά υποθετικά με μερικά σενάρια Οι υπάλληλοι έπεισαν την εργοδοσία ότι είναι ικανοί να καλύψουν την θέση. Η εργοδοσία να θέλει να τους δώσει μια ευκαιρία για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, Το on the job training να κοστίζει λιγότερο από καινούργια πρόσληψη, Να έχουν αποδείξει ξανά ότι μπορούν να διαχειριστούν την αλλαγή και να αποδίδουν εξίσου καλά σε θέσεις χωρίς να έχουν τα βιογραφικά προσόντα. Να είναι κοντά στην εταιρική κουλτούρα 1
gokuthelegend Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Ενδεχομένως σε μια αγγελία να απαντήσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες άνεργοι που ψάξουν δουλειά. Νομίζω είναι λογικό η επιχείρηση να μην κάθεται να απαντάει σε όλους, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν στο τέλος να ενημερώσουν (ενημερώνοντας την αγγελία, ή ίσως μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της επιχείρησης) ότι η θέση καλύφθηκε, ή έστω να κατεβάσουν την αγγελία. Νομίζω είναι το ποιο απλό πράγμα που μπορεί να γίνει για να μην περιμένουν κάτι οι αναζητούντες εργασία και να προχωρήσουν με τις ζωές τους. Επίσης μου φαίνεται λογικό να γίνονται προσλήψεις εσωτερικά αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο. Εγώ προσωπικά έχω χάσει θέση εργασίας επειδή ο CEO της επιχείρησης ήθελε να χώσει τον γιο του. Αν ήταν κάποιος χαμηλόβαθμος θα το καταλάβαινα για τους λόγους που αναφέρθηκαν νωρίτερα, αλλά ο CEO θα μπορούσε να δώσει το καλό παράδειγμα κάνοντας μια "σωστή" πρόσληψη, γιατί ουσιαστικά χώνοντας τον γιό του εκμεταλλεύεται την δύναμη που έχει. 2
SlickNick Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Σου απαντώ ξανά υποθετικά με μερικά σενάρια Οι υπάλληλοι έπεισαν την εργοδοσία ότι είναι ικανοί να καλύψουν την θέση. Η εργοδοσία να θέλει να τους δώσει μια ευκαιρία για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, Το on the job training να κοστίζει λιγότερο από καινούργια πρόσληψη, Να έχουν αποδείξει ξανά ότι μπορούν να διαχειριστούν την αλλαγή και να αποδίδουν εξίσου καλά σε θέσεις χωρίς να έχουν τα βιογραφικά προσόντα. Να είναι κοντά στην εταιρική κουλτούρα Ναι, όλα αυτά είναι πιθανά...
anwnymh29 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Να ξερετε παντως οτι πολλες φορες οι αγγελιες αφορουν ηδη πιασμενη θεση και επειδη μπορει ο υπαλληλος να εχει βγει σε αδεια ξερω'γω, για να βγει η δουλεια βγαζουν μια αγγελια και δουλευουν με δοκιμαστικα . Νααα λαος γι'αυτη την θεση,σου λενε ελα να κανεις ενα τριημερο δοκιμαστικο και θα σε καλεσουμε 2
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Ενδεχομένως σε μια αγγελία να απαντήσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες άνεργοι που ψάξουν δουλειά. Νομίζω είναι λογικό η επιχείρηση να μην κάθεται να απαντάει σε όλους, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαν στο τέλος να ενημερώσουν (ενημερώνοντας την αγγελία, ή ίσως μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της επιχείρησης) ότι η θέση καλύφθηκε, ή έστω να κατεβάσουν την αγγελία. Νομίζω είναι το ποιο απλό πράγμα που μπορεί να γίνει για να μην περιμένουν κάτι οι αναζητούντες εργασία και να προχωρήσουν με τις ζωές τους. Επίσης μου φαίνεται λογικό να γίνονται προσλήψεις εσωτερικά αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο. Εγώ προσωπικά έχω χάσει θέση εργασίας επειδή ο CEO της επιχείρησης ήθελε να χώσει τον γιο του. Αν ήταν κάποιος χαμηλόβαθμος θα το καταλάβαινα για λόγους που αναφέρθηκαν νωρίτερα, αλλά ο CEO θα μπορούσε να δώσει το καλό παράδειγμα κάνοντας μια "σωστή" πρόσληψη, γιατί ουσιαστικά χώνοντας τον γιό του εκμεταλλεύεται την δύναμη που έχει. Απαντάω χωρίς ίχνος παρεξήγησης. Ο CEO είναι εργαζόμενος και χρειάζεται και αυτός κίνητρα Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι η "σωστή¨πρόσληψη και όχι ο γιός του; τι κέρδος φέρνεις εσύ σαν σωστή πρόσληψη στην εταιρεία και τι ο CEO; Πόσες γνωριμίες έχεις εσύ που μπορούν να προσθέσουν αξία στην επιχείρηση; Αν αντί για το γιό του η εταιρεία προσλάμβανε κάποιον άλλο θα ήταν "σωστή" πρόσληψη έναντι σου; Ναι, όλα αυτά είναι πιθανά... Πάντα υπάρχει το big picture
alex_000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Τώρα θα την ακούσετε but I cannot help it. Αν δεν θέλετε να αδικείστε λόγω γνωριμιών σταματήστε να ψάχνετε θέσεις γραμματέα η τηλεφωνήτριας η ταμία super market η δεν ξέρω γω τι. Πάμε να δούμε μια specialized θέση (algorithmic trading developer ξέρω γω) και ελάτε να μου πείτε αν ο CEO θα βάλει τον ανιψιό του η την γκόμενα του. Αν η δουλειά που θέλετε να κάνετε μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε μην παραπονιέστε αν το κριτήριο είναι η γνωριμία. Τι περιμένατε να είναι δηλαδή? Αξιοκρατία στο ποιος θα απαντάει τηλέφωνα η θα φορτώνει παλέτες στο φορτηγό? Μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες σας ήταν να κάνετε μια δουλειά που κάνει ο οποιοσδήποτε? Μήπως θα έπρεπε να είχατε πράξει διαφορετικά αν δεν θέλετε να έχετε τέτοια προβλήματα στην ζωή σας? Λίγο απότομος το τρόπος που το λέω και sorry κιόλας, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα, ξέρω ότι παίζει τρελή ανεργία και εκμετάλλευση χωρίς διέξοδο αλλά καμιά φορά δεν φταίνε για τα πάντα οι άλλοι και η πουτάνα κοινωνία έτσι? 13
Lanike71 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Απαντάω χωρίς ίχνος παρεξήγησης. Ο CEO είναι εργαζόμενος και χρειάζεται και αυτός κίνητρα Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι η "σωστή¨πρόσληψη και όχι ο γιός του; τι κέρδος φέρνεις εσύ σαν σωστή πρόσληψη στην εταιρεία και τι ο CEO; Πόσες γνωριμίες έχεις εσύ που μπορούν να προσθέσουν αξία στην επιχείρηση; Αν αντί για το γιό του η εταιρεία προσλάμβανε κάποιον άλλο θα ήταν "σωστή" πρόσληψη έναντι σου; Αν κάποιος δε διαβάσει το τι παραθέτεις, θα νομίζει ότι μιλάς για το ελληνικό δημόσιο. Σωστά;
Soufesis Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Για αυτό το λόγο και τα παραθέτω. Σε αντίθεση με το δημόσιο όποια ζημιά γίνει από κάποια λάθος πρόσληψη την ζημιά θα την φάω εγώ ενώ στο δημόσιο κανένας δεν δίνει δεκάρα.
ADHD Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Τώρα θα την ακούσετε but I cannot help it. Αν δεν θέλετε να αδικείστε λόγω γνωριμιών σταματήστε να ψάχνετε θέσεις γραμματέα η τηλεφωνήτριας η ταμία super market η δεν ξέρω γω τι. Πάμε να δούμε μια specialized θέση (algorithmic trading developer ξέρω γω) και ελάτε να μου πείτε αν ο CEO θα βάλει τον ανιψιό του η την γκόμενα του. Αν η δουλειά που θέλετε να γεμίσετε μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε μην παραπονιέστε αν το κριτήριο είναι η γνωριμία. Τι περιμένατε να είναι δηλαδή? Αξιοκρατία στο ποιος θα απαντάει τηλέφωνα η θα φορτώνει παλέτες στο φορτηγό? Μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες σας ήταν να κάνετε μια δουλειά που κάνει ο οποιοσδήποτε? Μήπως θα έπρεπε να είχατε πράξει διαφορετικά αν δεν θέλετε να έχετε τέτοια προβλήματα στην ζωή σας? Λίγο απότομος το τρόπος που το λέω και sorry κιόλας, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα, ξέρω ότι παίζει τρελή ανεργία και εκμετάλλευση χωρίς διέξοδο αλλά καμιά φορά δεν φταίνε για τα πάντα οι άλλοι και η πουτάνα κοινωνία έτσι? Αν και δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες στην Ελλαδα ποσες εταιρείες χρειαζονται τετοια ατομα?? Αν χρειάζονται θα παρουν τον top και τελείωσε επισης δεν μπορούμε να γινουμε ολοι olgorithmic trading developer ουτε θα επρεπε, πρεπει να βλεπουμε την ελλαδα και την ανεργια σαν σύνολο. Τι είμαστε? μια τουριστική χωρα με αγροτική παραγωγή οχι bankers/investors δεν έχουμε πολλες πολυεθνικές κτλπ. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι κατα την αποψη μου πρεπει να εκμεταλλευτουμε τα πλεονεκτηματα τις χωρας που ζουμε και να προσαρμοστουμε σε αυτα για να επιβιώσουμε. Προφανως οσοι εχουν κορυφαια προσοντα δεν θα χαθουν αλλα και παλι θα ηταν πολυ καλύτερα στο εξωτερικο, θα εβγαζαν πολυ περισσοτερα και θα ειχαν και καλυτερες συνθηκες εργασιας/περιβάλλον. 1
anwnymh29 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Τώρα θα την ακούσετε but I cannot help it. Αν δεν θέλετε να αδικείστε λόγω γνωριμιών σταματήστε να ψάχνετε θέσεις γραμματέα η τηλεφωνήτριας η ταμία super market η δεν ξέρω γω τι. Πάμε να δούμε μια specialized θέση (algorithmic trading developer ξέρω γω) και ελάτε να μου πείτε αν ο CEO θα βάλει τον ανιψιό του η την γκόμενα του. Αν η δουλειά που θέλετε να κάνετε μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε μην παραπονιέστε αν το κριτήριο είναι η γνωριμία. Τι περιμένατε να είναι δηλαδή? Αξιοκρατία στο ποιος θα απαντάει τηλέφωνα η θα φορτώνει παλέτες στο φορτηγό? Μήπως το πρόβλημα είναι ότι οι προσδοκίες σας ήταν να κάνετε μια δουλειά που κάνει ο οποιοσδήποτε? Μήπως θα έπρεπε να είχατε πράξει διαφορετικά αν δεν θέλετε να έχετε τέτοια προβλήματα στην ζωή σας? Λίγο απότομος το τρόπος που το λέω και sorry κιόλας, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολα, ξέρω ότι παίζει τρελή ανεργία και εκμετάλλευση χωρίς διέξοδο αλλά καμιά φορά δεν φταίνε για τα πάντα οι άλλοι και η πουτάνα κοινωνία έτσι? Ωραιο σκεπτικο.. οποιος δεν εχει σπουδες αστρονομιας ξερω'γω ας πεθανει στην ψαθα..μια καμαριερα ας πεθανει και αλλοι ξερουν να στρωνουν κρεβατια,μια ταμιας σταχτη και μπουρμπερη και αυτη,ολοι πατανε 2 κουμπακια στην ταμειακη. Αν δεν εισαι algorithmic trading developer που πας ρε καραμητρο??
ADHD Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Αυτη ειναι η λυση αν θες να μεινεις στην ελλαδα ομως, γινε καλυτερος απο τους αλλους, κανε κατι που δεν μπορει να κανει ο ανιψιος το κονε κτλπ δεν εχει αδικο σε αυτο. Το προβλημα ειναι οτι αν εισαι τετοιος δεν εχεις κανενα λογο να μενεις στην ελλαδα, κανεις ενα τρελο nerf στον εαυτο σου χωρις λογο. 2
alex_000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Ωραιο σκεπτικο.. οποιος δεν εχει σπουδες αστρονομιας ξερω'γω ας πεθανει στην ψαθα..μια καμαριερα ας πεθανει και αλλοι ξερουν να στρωνουν κρεβατια,μια ταμιας σταχτη και μπουρμπερη και αυτη,ολοι πατανε 2 κουμπακια στην ταμειακη. αν αυτό καταλαβαίνεις από αυτό που έγραψα έχεις πρόβλημα κατανόησης κειμένου. Το bold κομμάτι το λες εσύ όχι εγώ Αν και δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες στην Ελλαδα ποσες εταιρείες χρειαζονται τετοια ατομα?? Αν χρειάζονται θα παρουν τον top και τελείωσε επισης δεν μπορούμε να γινουμε ολοι olgorithmic trading developer ουτε θα επρεπε, πρεπει να βλεπουμε την ελλαδα και την ανεργια σαν σύνολο. Τι είμαστε? μια τουριστική χωρα με αγροτική παραγωγή οχι bankers/investors δεν έχουμε πολλες πολυεθνικές κτλπ. Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Είναι πάρα πολύ λίγες και ο ανταγωνισμός τεράστιος. Εκεί όμως που δεν παίζουν οι γνωριμίες έρχεται ο άλλος με CV 10 σελίδες και άλλοι 300 υποψήφιοι για μία θέση, και πάλι όποιος την έχει δει έτσι την δουλειά θα βρει λόγο να κλαφτεί. Το μήνυμα είναι απλά ας κοιτάμε καλύτερα τον εαυτό μας αντί τους άλλους και την κοινωνία. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Δημοσ. 12 Απριλίου 2016 Εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο alex, θέμα απλής λογικής είναι. Όσο σπανίζει το αντικείμενο σπουδών ή αλλιώς ο τομέας εξειδίκευσης επι του αντικειμένου σπουδών τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να τύχεις σε περίπτωση που πάει ο γνωστός/φίλος/κονέ αντι ένας άλλος με αξιοκρατικότερα κριτήρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις