Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν δουλειες ανταξιες των προσδοκιων.Αντε πες σε εναν που σπουδαζε μεχρι χτες οτι το πτυχιο του ειναι αχρηστο.Οτι τοσο αγχος πηγαινε-ελα εξεταστικες διαβασματα εργασιες σημειωσεις κλπ πανε στα σκουπιδια μαζι με τα χρονια που ξοδεψε,κ τα χρηματα των δικων του που τον στηριζαν.Θα παει αυτος ο ανθρωπος να δουλεψει ασταθμητα 8ωρα-12ωρα για 400ε κ βλεπουμε?

Το δαχτυλο στο κουνανε οι βολεμενοι που στον εργασιακο στιβο αποτελουν το 80%.Φιλος,συγγενης,κονε,γνωριμια,υποχρεωση,κομα,λιγο πολυ οπως ηταν στο στρατο,αλλα σε μεγαλυτερη εκταση.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σε λίγο καιρό (μάλλον) θα σταματήσω την δουλεία και θα βγώ ταμείο και να πάνε να μαμηθούν.

Αντε και βγηκες ταμειο, μετα για ποσο θα παιζει το επιδομα και η ασφαλιση? Ειχα παει πριν 1 μηνα δελφους σ εναν αρχαιολογικο χωρο στην κορυφη του γηπεδου που θελει αναβαση ανηφορας για 1 ωρα και ηταν ενας φυλακας ο οποιος δουλευε με 8 μηνη συμβαση για 500 ευρω, απ τα οποια εδινε 300 για νοικι στην περιοχη γιατι δεν ειχε βρει κατι εκει που εμενε κανονικα. Ευλογα ρωταω πως και εμεινε εκει, αφου οσα βγαζει φευγουν στην επιβιωση του και μου λεει πως το εκανε μονο για την ασφαλιση υγειας, γιατι πιο πριν εψαχνε για 2 χρονια και ηταν ανασφαλιστος. Δηλαδη εισαι ανεργος δεν εχεις λεφτα να πας σε γιατρο δεν εχεις και ασφαλιση!

• Like 2
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι οποιος θελει πολυ κατι, το συμπαν καποια στιγμη θα στο φερει. ...

...

Paulo, εσύ;

• Like 3
Δημοσ.

Θα έλεγα καλύτερα όποιος είναι διαθέσιμος να κάνει τις θυσίες που χρειάζονται, βρίσκει

για άλλους θυσία είναι το διάβασμα, για άλλους να αλλάξουν πόλη η χώρα, για άλλους να ξεπεράσουν προσωπικά κωλύματα, για άλλους να φύγουν από την φτερούγα της μαμάς.

Σίγουρα πάντως οι καλοί δεν χάνονται.

Πολύ καλά το έθεσες!!!

Νομίζω μία ανάλυση των posts και σε αυτό το thread μπορεί να σε επιβεβαιώσει κανονικότατα.

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσφατα ένας με αποκάλεσε προδότη και ανθέλληνα επειδή φεύγω έξω για μόνιμα και δεν είναι πρωτη φορά που το ακούω, σε κάτι τέτοιους τι απαντάνε? χριστοπαναγιες?

Μόνο καντήλια, τι άλλο;

Δημοσ.

Πολύ καλά το έθεσες!!!

Νομίζω μία ανάλυση των posts και σε αυτό το thread μπορεί να σε επιβεβαιώσει κανονικότατα.

προσωπικά δεν έχω εμπειρία ωστόσο διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα, δηλαδή σε αυτά που λένε πιο πάνω έχουν άδικο; όταν έχεις τον εργοδότη να θέλει να σε πληρώνει μαύρα, κάτω απ' το βασικό, απλήρωτες υπερωρίες, "ευέλικτο ωράριο" να σε καλεί όποτε γουστάρει, να διακινδυνεύει με τον τρόπο του τη δική σου σωματική και ψυχική υγεία, "προσωπικά κωλύματα" είναι κι αυτά;

Δε λέω αυτός που έχει ανάγκη θα ψάξει με οποιοδήποτε κόστος αλλά πόσες τέτοιες "θυσίες" πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι στα πλαίσια του politically correct και να μην λέμε πως απορρίπτει δουλειές λόγω "τεμπελιάς";

Προσωπικά ακούω από πολλούς το επιχείρημα να μειωθούν οι συντάξεις για να υποχρεωθούν οι νέοι που ζουν από αυτές να βρουν δουλειά. Και πες ότι όντως είναι έτσι αυτό είναι το πρόβλημα; Την όποια εκμετάλλευση που πέφτει από τους εργοδότες θα τη πληρώσει ποτέ κανείς ή θα φταίει πάντα το κακό κράτος που φορολογεί; γιατί και πες πως φταίει ο άνεργος που "περιμενει πολλά και του προσφέρουν λίγα"  αυτό δεν ισχύει the other way και για την εργοδοσία; γιατί μιλάμε μόνο για τους μεν επειδή τυχαίνει να είναι αυτοί με τη μεγαλύτερη ανάγκη;

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσφατα ένας με αποκάλεσε προδότη και ανθέλληνα επειδή φεύγω έξω για μόνιμα και δεν είναι πρωτη φορά που το ακούω, σε κάτι τέτοιους τι απαντάνε? χριστοπαναγιες?

Πάλι καλά που δεν σε είπε "ρίψασπη" !

• Like 5
Δημοσ.

Πάντως παιδιά το να κάθεστε και να γκρινιάζετε σε ένα φορουμ ότι δεν βρίσκετε δουλειά , σίγουρα δεν βοηθάει στο να βρείτε δουλειά.

Εγώ συμφωνώ στην δήλωση ως εξής :

Όποιος πραγματικά θέλει να βρει δουλεια , πρώτα απο όλα αναλαμβάνει δράση , του στυλ τρεχει σε εταιρίες και αφήνει βιογραφικά , χωρίς αυτες να έχουνε αγγελίες.

Γιατί αν περιμένεις απο τις αγγελίες , που στέλνουν 1578979 άτομα , φεξε μου και γλίστρησε.

Γενικά , θέλει δράση και lobbying. Να σε μάθουν. Μα πάνω απο όλα θέλει δράση.

ΥΓ : Μου τα έχουνε πει και εμένα αυτά όσο ήμουνα άνεργος , ότι όποις θέλει βρίσκει , ότι δεν πάω στα χωράφια να δουλέψω , και τα λοιπά. Μην μασάτε, ρίξτε άκυρο σε αυτούς , ακόμα και αν είναι θείοι σας ή συγγενείς άλλοι

Δημοσ.

Ναι ατελείωτες ευκαιρίες έχει η χώρα. Θυμάμαι όταν είχε αρχίσει το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ είτε to 25 - 29 ή το 18 -24 (δεν θυμάμαι) είχα πετύχει αγγελία:

"Ζήτηση: καθαριστής κάτοχος voucher"

Ευκαιρίες να βρεις νορμάλ δουλειά υπάρχουν εάν έχεις μέσο/βύσμα/μπάρμπα. Για τους υπόλοιπους είναι πολύ δύσκολο κ κάτω από σπάνιες συνθήκες. Όπως αναφέρθηκε είναι όπως στο στρατό.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ επίσης έχω παρατηρήσει το εξής.

Επειδή μένω σε χωριό, το ακόμη ποιο σπαστικό πράγμα που λένε πολλοί είναι, "γιατί δεν πας σε κάνα χωράφι;". Είναι στάνταρ απάντηση αν πω σε κάποιον ότι μένω σε χωριό, το ακούω συνέχεια όπως το "δουλειές υπάρχουν".

Καταρχήν να πω το εξής, δουλειά στα χωράφια δεν υπάρχει όλο τον χρόνο, φυσικά εξαρτάται τι χωράφια έχεις και πόσα στρέμματα. Οι περισσότεροι έχουν λίγα στρέμματα απλώς για να απασχολούνται μετά την κανονική τους δουλειά. Εγώ προσωπικά πάνω από 2-3 εβδομάδες τον χρόνο δεν απασχολούμαι στα δικά μου χωράφια γιατί έχω πολύ λίγα στρέμματα. Συνήθως πολλά στρέμματα έχουν οι γεωργοί που ασχολούνται αποκλειστικά με χωράφια και είναι η βασική τους δουλειά από την οποία βγάζουν και το εισόδημά τους. Οι περισσότεροι στα χωριά δεν είναι επαγγελματιές γεωργοί και απλώς έχουν λίγα στρέμματα χωράφι ίσα ίσα για να παράγουν κάτι και συνήθως τα χωράφια αυτά αποκτούνται από κληρονομιές (κανείς δεν αγοράζει χωράφια εκτός αν είναι επαγγελματίας γεωργός).

Τώρα στα χωριά επειδή όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους συνήθως συμβαίνει το εξής, σήμερα οργώνω το χωράφι μου και φωνάζω τον γείτονα να με βοηθήσει. Εδώ όμως δεν πληρώνω τον γείτονα γιατί πολύ απλά την επόμενη εβδομάδα που θα είναι η σειρά του γείτονα να οργώσει το χωράφι του τότε θα πάω εγώ για να ξεπληρώσω την χάρη επειδή με βοήθησε στο δικό μου χωράφι. Έτσι βγαίνουμε και οι 2 κερδισμένοι, ο ένας βοήθησε τον άλλον και δεν ξοδέψαμε ούτε ένα ευρώ σε εργατικά χέρια. Στα χωριά συνήθως γίνεται έτσι, αλληλοβοηθιούνται μεταξύ τους ανταλλάζοντας όχι χρήματα αλλά υπηρεσίες. Για αυτό τον λόγο κάποιος που θέλει να πάει να δουλέψει σε χωράφια με αντάλλαγμα να πληρωθεί κανονικά σε χρήματα για να μπορέσει να πληρώσει τα έξοδά του, είναι λίγο δύσκολο να το κάνει γιατί αυτός που οργώνει θα περιμένει βοήθεια από αυτούς που βοήθησε την προηγούμενη εβδομάδα. Στην ουσία δεν γίνεται κίνηση χρήματος, αλλά εργατοωρών, σήμερα εγώ απασχολώ εσένα 8 ώρες στο χωράφι μου, την άλλη εβδομάδα απασχολείς εμένα 8 ώρες στο δικό σου χωράφι.

• Like 2
Δημοσ.

Θυμηθηκα ενα θρεντ που ειχα ανοιξει εδω για την ξεφτιλα στην αγορα εργασιας..αν το διαβασεις θα καταλαβεις τι εστι κομπλεξισμος και κακεντρεχεια.Υπαρχουν δλδ υποστηρικτες της δουλιας αυτο ειναι που σε καραφλιαζει.

Ναι δουλεια βρισκεις με 300-400 ευρω και αυτα δεν τα παιρνεις στην ωρα τους..δεν ζεις ετσι, εκτος αν εχεις γονεις που εχουν την δυνατοτητα να σου τα σκανε.2 εκ ανεργοι δεν νομιζω να ειναι ολοι τεμπεληδες και χαραμοφαηδες.

Αν καποιος θεωρει εργασια το να δουλευει για μια μπυρα αυτο ας το εξετασει η ψυχιατρικη..και αντε να εισαι 20 χρονων στα 30 βαλε λες να σε καλυπτει?

Καλο κουραγιο σε ολους.

• Like 3
Δημοσ.

Από το ιντερνετ σου το είπε ή άτομο από κοντά σε προσωπική συζήτηση. Εγώ θα του έλεγα το μυαλό του και μια λίρα. Επίσης αν ήταν από τον κύκλο φίλων/γνωστών ούτε που θα ασχολιόμουν ξανά με αυτόν.

Από αυτές τις απαντήσεις βλέπεις οτι δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.

από προσωπική συζήτηση ...έχω βαρεθεί να εξηγώ σε κάτι τέτοιους πως είναι πραγματικά η κατάσταση και να μην καταλαβαινουν...

Δημοσ.

Αντε και βγηκες ταμειο, μετα για ποσο θα παιζει το επιδομα και η ασφαλιση? Ειχα παει πριν 1 μηνα δελφους σ εναν αρχαιολογικο χωρο στην κορυφη του γηπεδου που θελει αναβαση ανηφορας για 1 ωρα και ηταν ενας φυλακας ο οποιος δουλευε με 8 μηνη συμβαση για 500 ευρω, απ τα οποια εδινε 300 για νοικι στην περιοχη γιατι δεν ειχε βρει κατι εκει που εμενε κανονικα. Ευλογα ρωταω πως και εμεινε εκει, αφου οσα βγαζει φευγουν στην επιβιωση του και μου λεει πως το εκανε μονο για την ασφαλιση υγειας, γιατι πιο πριν εψαχνε για 2 χρονια και ηταν ανασφαλιστος. Δηλαδη εισαι ανεργος δεν εχεις λεφτα να πας σε γιατρο δεν εχεις και ασφαλιση!

Ασφάλιση έχω είτε έχω δουλειά είτε αν βγω σε ταμείο. Και λέω μάλλον, γιατί θα κοιτάξω να κάνω αυτό που με συμφέρει οικονομικά. Απλά θέλω να δω πως θα πάει μια δουλειά που έχω στο σύντομο μέλλον κατά νου πριν κάνω οτιδήποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...