AntiCambeR Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μην πάρεις τον σκύλο,πιθανότατα θα στρεσαριστεί μόλις τον κλείσεις σε διαμέρισμα με αποτέλεσμα να εμφανίσει προβληματική συμπεριφορά η προς ανθρώπους,η προς άλλους σκύλους η και τα 2.Το πιο πιθανό είναι να γαβγίζει και να κάνει ζημιές σε έπιπλα κλπ,το λεγόμενο "άγχος αποχωρισμού".Θα έχεις πρόβλημα με τους γείτονες. Ο μεγαλόσωμος σκύλος έχει στάνταρ έξοδα κάθε μήνα εκτός απο τα απρόοπτα ιατρικά.Τα Pitbull ανήκουν στις δυναμικές φυλές και χρειάζονται εκτόνωση. Ο σκύλος πρέπει να δοθεί σε κάποιον που διαθέτει αυλή η κήπο και που έχει χρόνο και όρεξη.Αν έχει και κάποια σχετική εμπειρία ακόμα καλύτερα.Αν δεν βρεθεί κάποιος ας δοθεί σε κάποιο καταφύγιο που θα βρεί τον κατάλληλο. Προωθήστε τον σκύλο μέσω FB κλπ.
sphinxgr Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Χιλιάδες ευρώ; Ναι χιλιάδες ευρω. Σε πιθανή αρρώστια σε ορίζοντα 2-3 μηνών υπολόγισε: Κόστος φαρμάκων Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις αίματος Ακτινογραφίες / Υπέρηχοι Επισκέψεις στον κτηνίατρο για να μην αναφέρω τις πιθανές επεμβάσεις. Έχω αρκετά παραδείγματα απο το προσωπικό μου περιβάλλον που αφού δόθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ στο τέλος τα σκυλιά...ταξίδεψαν.
haris_216 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Θα σου έλεγα να μην τον πάρεις γιατί: Όσο ώριμος και προσγειωμένος να είσαι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα σταθμίσεις σωστά τις υποχρεώσεις και τις αλλαγές στη ζωή σου που συνεπάγεται αυτή η επιλογή, ειδικά αν δεν ξαναείχες σκύλο σε διαμέρισμα. Στην αρχή όλοι είμαστε πιο άνετοι και (θεωρητικά) διατεθειμένοι να κάνουμε ότι χρειάζεται. Όταν όμως πχ πιάσει η ζέστη ή το κρύο και πρέπει υποχρεωτικά να βγάλεις το σκύλο τι γίνεται; Όταν κανονίσει το παρεάκι να πάτε για κάνα καφέ μετά τη σχολή το οποίο εξελίσεται σε ποτάκι κι εσύ πρέπει να φύγεις πάνω που στήνεται η φάση γιατί πρέπει να πας βόλτα το σκύλο τί γίνεται; Ο σκύλος που έχει συνηθίσει σε κήπο δύσκολα (if ever) θα συνηθίσει το διαμέρισμα. Εκτός από το θέμα χώρου είναι και το θέμα βαρεμάρας όταν λείπεις. Στον κήπο κάτι θα είχε να δει, να μυρίσει, να παίξει. Το διαμέρισμα θα του είναι σίγουρα βαρετό, ειδικά σε ράτσα που είναι γενικά active υγ. ακούγομαι αρνητικός γιατί το έχω ζήσει. 10 χρόνια με σκύλο σε διαμέρισμα. Σκύλο που έμαθε πρώτα σε κήπο και δεν συνήθισε ποτέ το διαμέρισμα, ειδικά όταν ήταν μόνος. Και γιατί υποχρεωτικά η καθημερινότητά μας έπρεπε πάντα να λαμβάνει υπ' όψιν και αυτόν τον "συγκάτοικο" 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ναι χιλιάδες ευρω. Σε πιθανή αρρώστια σε ορίζοντα 2-3 μηνών υπολόγισε: Κόστος φαρμάκων Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις αίματος Ακτινογραφίες / Υπέρηχοι Επισκέψεις στον κτηνίατρο για να μην αναφέρω τις πιθανές επεμβάσεις. Έχω αρκετά παραδείγματα απο το προσωπικό μου περιβάλλον που αφού δόθηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ στο τέλος τα σκυλιά...ταξίδεψαν. Μάλιστα, νόμιζα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε τέτοια κόστη π.χ σοβαρός τραυματισμός σκύλου από αμάξι και τα σχετικά. Ίσως παίζει ρόλο και το είδος αλλά και η ράτσα του ζώου. Η θεία μου έχει δυο γάτες, τους έκανε την στείρωση τα εμβόλια και όλα κομπλέ.
qqsounoob Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες, αυτος ο σκυλος δεν ειναι για μενα. Μια τελευταια ερωτηση εχω να κσνω πανω στο θεμα: μιλουσα για σκυλο πανω απο ενος ετους που εχει μαθει να ζει με συγκεκριμενο τροπο σε αυλη, αν παρω ενα πιτμπουλ μικρο θα εχει προβλημα σε διαμερισμα? Αυτο ουσιαστικα θα μαθει να ζει αλλιως
Razor333 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Εγω παλι εχω με την γυναικα μου ενα τσιουαουα στο σπιτι και ειναι απολυτα ευτυχισμενο, μαζι του και εμεις, ομως δεν το καλομαθαμε, ποτε δεν το ανεβασαμε στο κρεβατι και δεν το βαλαμε στο δωματιο μας, ποτε δεν το ταισαμε οτι τρωμε στο στομα, ποτε δεν του χαρισαμε οταν εκανε ζημια οταν ηταν κουταβι και μπηκαμε στην διαδικασια να του κανουμε μια βασικη εκπαιδευση. Με αποτελεσμα να εχουμε ενα ζωο που ειναι το ιδιο φιλικο με τους αλλους, να μην γαβγιζει σαν υστερικο καθε φορα που ακουγεται το ασανσερ ή επειδη ετσι του την βαρεσε, γαβγιζει μονο οταν πραγματικα κατι δεν παει καλα, (ζητημα να το ακουσα 4 φορες στα 3 χρονια που το εχω να γαβγιζει και οντως ηταν καποιος εξω απο την πορτα, ωρα που δεν θα επρεπε), δεν καταστρεφει τιποτα, κυριολεκτικα δεν ακουμπαει τιποτα δικο μας, μονο τα δικα του παιχνιδια, κατουραει μονο εξω, εχει διαθεση παντα για παιχνιδι, δεν μυριζει, δεν λερωνει τον χωρο. Επειδη ξερω ανθρωπο που πηρε ενα αδερφακι του δικου μου και επειδη το συμπεριφερθηκε τελειως διαφορετικα, κυριολεκτικα σαν ανθρωπο, ο σκυλος εχει γινει το ακριβως αντιθετο με το δικο μου, δεν ξεκολαει πανω απο τον ιδιοκτητη, γαβγιζει οτιδηποτε το πλησιαζει, καταστρεφει τα παντα μεσα στο σπιτι, κατουραει παντου γιατι δεν μπηκε στον κοπο να το εκπαιδευσει και παχυνε υπερβολικα, γιατι εκτος την τροφη του, το δινει παντα και οτι τρωει εκεινη την ωρα. Οποτε το τι θα καταντησει ο σκυλος ειναι στο δικο σου χερι, βεβαια το pitbull δεν ειναι τσιουαουα, εκτος οτι θα κανει τον πολλαπλασιο χαμο αν χασεις τον ελεγχο, μπορει εξω να γινει και επικινδυνο σκυλι, επισης λογου ογκου δεν νομιζω οτι θα βολευτει μεσα στο σπιτι ετσι και αλλιως, εγω δεν θα το εβαζα μεσα στο σπιτι, μονο αν ειχα μια τεραστιων διαστασεων αυλη καλα κλειστη θα επαιρνα τετοιο σκυλο, σε καμια περιπτωση μονιμα στο μπαλκονι ταρατσα ή αυλη 2x2, αν θελεις σκυλο συντροφιας παρε σκυλο συντροφιας.
technology_guy Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Απορώ με αυτούς τους φιλόζωους που παίρνουν ζώα και τα κλείνουν σε διαμερίσματα και σε μπαλκόνια και τα βγάζουν μια φορά την μέρα για προαυλισμό. Απορώ επίσης πως δεν σιχαίνονται να γεμίζει ο καναπές ή το κρεβάτι τους με τρίχες και σάλια. Τέλος απορώ πως δεν λυπούνται τους γείτονες. Κάποιος παίζει να κοιμάται απ την άλλη πλευρά της μεσοτοιχίας που ο σκύλος θα γαυγίζει όποτε του ρθει. Μάλλον δεν είχες ποτέ σκύλο στη ζωή σου. Κάτι τέτοιες απόψεις είναι εντελώς λανθασμένες και δείχνουν άτομο που σχολιάζει σε θέμα σκύλων χωρίς κυριολεκτικά να ξέρει τίποτα για αυτούς. __________________________________________________________________________________________ Αν δεν είχες ποτέ ξανά σκύλο στη ζωή σου, μην πάρεις πίτμπουλ. Όσο και να τα αγαπάς δεν κάνουν για 1ος σκύλος. Προτίμησε κάποια άλλη πιο εύκολα ελεγχόμενη φυλή όπως τα κόκερ, μπόξερ, μπουλντόγκ ή και λαμπραντορ/γκόλτεν ριτρίβερ. 1
funbreaker Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μάλλον δεν είχες ποτέ σκύλο στη ζωή σου. Κάτι τέτοιες απόψεις είναι εντελώς λανθασμένες και δείχνουν άτομο που σχολιάζει σε θέμα σκύλων χωρίς κυριολεκτικά να ξέρει τίποτα για αυτούς. Ναι δεν είχα γι αυτό απορώ πώς οι άλλοι δεν σιχαίνοντια να έχουν σκύλο σε διαμέρισμα και να γεμίζει τρίχες και σάλια στον χώρο που ζουν και πως δεν ενδιαφέρονται για την ενόχληση των γειτόνων και την καταπίεση του σκύλου. Καταλαβαίνω πως όλα αυτά αντιμετωπίζονται σε κάποιο βαθμό όμως συνεχίζει να μου κάνει εντύπωση αυτή επιλογή. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Πάντως εγώ μπορεί να μαδαω και περισσότερο από τον σκύλο μου. Όσο για την ενόχληση των γειτονων (αν και δεν μένω σε πολυκατοικία). Αν ο σκύλος εκπαιδευτει σωστά από πολύ μικρή ηλικία δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα.
deesnider Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μάλλον δεν είχες ποτέ σκύλο στη ζωή σου. Κάτι τέτοιες απόψεις είναι εντελώς λανθασμένες και δείχνουν άτομο που σχολιάζει σε θέμα σκύλων χωρίς κυριολεκτικά να ξέρει τίποτα για αυτούς. Δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα. Εγώ, ας πούμε, είχα σκυλιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, συνεχίζω να έχω και, ακόμα κι αν - υποθετικά, για τη συζήτηση - το διαμέρισμα ήταν ο ιδανικός χώρος για να ζει ένας σκύλος, δε θα ήθελα με τίποτα να τον έχω μέσα, κυρίως διότι ενοχλεί εμένα η κατάσταση. Τόσο οι τρίχες, όσο και τα σάλια, δεν είναι απόψεις, είναι απολύτως αληθινές καταστάσεις.
totem_lost Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Δημοσ. 13 Απριλίου 2016 Μην βάλεις τέτοιο σκύλο σε διαμέρισμα χωρίς κήπο. Αν θες ντε και καλά ζώο σκέψου γάτα καλύτερα.
Miracle Worker Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Δημοσ. 14 Απριλίου 2016 Πάντως εγώ μπορεί να μαδαω και περισσότερο από τον σκύλο μου. Όσο για την ενόχληση των γειτονων (αν και δεν μένω σε πολυκατοικία). Αν ο σκύλος εκπαιδευτει σωστά από πολύ μικρή ηλικία δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Η 'ιδιαιτερότητα' όμως του ζωντανού είναι ότι κι αν δεν εκπαιδευτεί σωστά πάλι θα πρέπει να το έχεις στην πολυκατοικία. Προκαταβάλουμε λοιπόν ότι η εκπαίδευση θα είναι επιτυχημένη, όταν για κάτι τέτοιο παίζουν πολλοί ελεγχόμενοι ή μη παράγοντες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα