rudigarcia222 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 καλησπερα πεταξε η μητερα μου στο καθαρισμα ενα κιτρινο φακελο που ειχα τα εγγραφα μου(αμκα,αφμ,αμα,εκαθαριστικο,κατι πιστοποιητικα γεννησης-οικογενειακης καταστασης) εχω ταυτοτητα πλεον και πηρα το λογιστη να μου κανει μια εκτυπωση το εκαθαριστικο,το αμα το ξαναζηταω στο ικα τα υπολοιπα πως τα ξαναβγαζω που απευθυνομαι??
subdee Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Και το ΑΜΚΑ απο το ΙΚΑ, τα ποιστοποιητικά απο τα ΚΕΠ ή το δημαρχείο της περιοχής σου, βεβαίωση ΑΦΜ απο την εφορία.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το αμκα (κανονικά) αναγράφεται πάνω στο βιβλιάριο υγείας. Για το ΑΜΑ ρώτα το λογιστή στη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να ξαναεκτυπώσεις τίποτα παρά μόνο αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις εντός τριμήνου.
gokuthelegend Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Το αμκα (κανονικά) αναγράφεται πάνω στο βιβλιάριο υγείας. Για το ΑΜΑ ρώτα το λογιστή στη δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να ξαναεκτυπώσεις τίποτα παρά μόνο αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις εντός τριμήνου. Διάρκεια τριμήνου έχουν αυτά που μπορεί να αλλάξουν, όπως για παράδειγμα το πιστοποιητικό κατοικίας (μελλοντικά μπορεί να μετακομίσεις αλλού για παράδειγμα) ή το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μπορεί να παντρευτείς, να χωρίσεις ή να κάνεις παιδιά). Πράγματα που δεν έχουν χρονικό περιορισμό μπορείς να τα βγάλεις μια φορά και να τα έχεις για πάντα, για παράδειγμα το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και AMA δεν αλλάζουν ποτέ μέχρι να πεθάνεις οπότε δεν έχει νόημα να τα βγάζεις κάθε λίγο και λιγάκι. Εγώ προσωπικά έχω χαρτί με το AMA και χαρτί με το ΑΦΜ από το 2006 που δούλεψα στην 1η μου δουλειά και έπρεπε να τα βγάλω γιατί δεν είχα, και απλώς τα βγάζω φωτοτυπίες από τα πρωτότυπα όταν μου τα ζητάνε. Το ΑΦΜ το παίρνεις από την εφορία, την φορολογική δήλωση μπορείς να την τυπώσεις από το taxisnet (η φορολογική έχει διάρκεια 1 έτος μέχρι του χρόνου που θα κάνεις νέα δήλωση), το ΑΜΑ από το ΙΚΑ, και όλα τα υπόλοιπα από το ΚΕΠ.
Muchacho Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 καλησπερα πεταξε η μητερα μου στο καθαρισμα ενα κιτρινο φακελο που ειχα τα εγγραφα μου(αμκα,αφμ,αμα,εκαθαριστικο,κατι πιστοποιητικα γεννησης-οικογενειακης καταστασης) εχω ταυτοτητα πλεον και πηρα το λογιστη να μου κανει μια εκτυπωση το εκαθαριστικο,το αμα το ξαναζηταω στο ικα τα υπολοιπα πως τα ξαναβγαζω που απευθυνομαι?? Για ΑΦΜ θα πας στην Εφορια. Για ΑΜΚΑ θα το βγαλεις απο το ιντερνετ(amka.gr) ή ΚΕΠ(αν δεχονται ακομα.) Για ΑΜΑ θα πας στο ΙΚΑ. Εκκαθαριστικα κτλ απο το taxis. Για πιστοποιητικα γεννησης κτλ θα πας απο το ΚΕΠ ή δημοτολογιο.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν θες να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω χαρτιά σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κλπ πρέπει να είναι εντός 3μήνου ή 6μήνου, ανάλογα. Κάποιες φορές αρκεί ο αριθμός. Η βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ είναι περιττό χαρτί επειδή η φορολογική δήλωση είναι αποδεκτό δικαιολογητικό. Το χαρτί του ΑΜΑ δεν γνωρίζω αν έχει κάποια χρήση, δεν το έχω χρειαστεί πουθενά μέχρι σήμερα. Πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης/γάμου/θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κλπ έχουν επίσης ημερομηνία λήξης 3-6μήνου. Που σου δέχτηκαν εσένα παλιά? Εκτός αν γράφεις βάσει του τι θεωρείς λογικό.
gokuthelegend Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Αν θες να χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω χαρτιά σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κλπ πρέπει να είναι εντός 3μήνου ή 6μήνου, ανάλογα. Κάποιες φορές αρκεί ο αριθμός. Η βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ είναι περιττό χαρτί επειδή η φορολογική δήλωση είναι αποδεκτό δικαιολογητικό. Το χαρτί του ΑΜΑ δεν γνωρίζω αν έχει κάποια χρήση, δεν το έχω χρειαστεί πουθενά μέχρι σήμερα. Πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης/γάμου/θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κλπ έχουν επίσης ημερομηνία λήξης 3-6μήνου. Που σου δέχτηκαν εσένα παλιά? Εκτός αν γράφεις βάσει του τι θεωρείς λογικό. Τώρα είμαι άνεργος αλλά πέρσι πήγα για μερικούς μήνες σε μια δουλειά και μου ζήτησαν (μεταξύ άλλων) ΑΜΑ και ΑΦΜ και τους έδωσα φωτοτυπίες των πρωτοτύπων που είχα βγάλει από το 2006. Επίσης έχω φίλο που δουλεύει στο ΚΕΠ της περιοχής μου και μου τα έχει εξηγήσει, δηλαδή κάτι που είναι "λογικό" να αλλάζει, όπως ο τόπος κατοικίας και η οικογενειακή κατάσταση, πρέπει να έχεις ενημερωμένη βεβαίωση, ενώ για τα υπόλοιπα δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά ίσως τίθεται και θέμα αυτού που θα στο ζητήσει, δηλαδή κάποιος μπορεί να σου ζητήσει πρόσφατη βεβαίωση όπως και να έχει.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Δημοσ. 15 Απριλίου 2016 Στη δουλειά σου τα δέχτηκαν επειδή τους αρκούσε απλά ο αριθμός. Και σε ένα ποστ ιτ να τα είχες πάλι θα τα δεχόντουσαν. Πρόσφατα η τράπεζα δεν δέχτηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου επειδή δεν ήταν 3μήνου. Δεν θα μπορουσε να εχει πεθάνει άλλη μέρα στο μεσοδιάστημα, αλλά αυτό έγινε. 'Οπως και για το παιδί ήθελαν ληξιαρχική πράξη γέννησης 6μήνου για να βγάλουν ΑΜΚΑ, άσχετα που πάλι δεν θα μπορούσε να γεννηθεί άλλη μέρα. Εγγυτέρων συγγενών τα ίδια, ήθελαν τριμήνου παρόλο που έχουν αλλάξει στοιχεία. Δηλαδή τότε ήμουν άγαμη, τώρα είμαι έγγαμη και απλά ζήτησαν μια με σημερινή ημερομηνία που να με λέει άγαμη όπως ήμουν τότε. Παράλογο? Ετσι είναι όμως. 1
mary Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δεν αφήνουμε ποτέ τη μάνα να καθαρίζει το δωμάτιο μας!! 7
kfyros Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Στη δουλειά σου τα δέχτηκαν επειδή τους αρκούσε απλά ο αριθμός. Και σε ένα ποστ ιτ να τα είχες πάλι θα τα δεχόντουσαν. Πρόσφατα η τράπεζα δεν δέχτηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου επειδή δεν ήταν 3μήνου. Δεν θα μπορουσε να εχει πεθάνει άλλη μέρα στο μεσοδιάστημα, αλλά αυτό έγινε. 'Οπως και για το παιδί ήθελαν ληξιαρχική πράξη γέννησης 6μήνου για να βγάλουν ΑΜΚΑ, άσχετα που πάλι δεν θα μπορούσε να γεννηθεί άλλη μέρα. Εγγυτέρων συγγενών τα ίδια, ήθελαν τριμήνου παρόλο που έχουν αλλάξει στοιχεία. Δηλαδή τότε ήμουν άγαμη, τώρα είμαι έγγαμη και απλά ζήτησαν μια με σημερινή ημερομηνία που να με λέει άγαμη όπως ήμουν τότε. Παράλογο? Ετσι είναι όμως. xaxaxaxaxaxaxa, αυτή είναι άλλη μια τεράστια πουστιά του δημοσίου για να μην παίρνεις ποτέ επιδόματα. Ειδικά κάτι χαρτιά που ζητάς από κάτι μυστήριες υπηρεσίες, τα οποία πρέπει να είναι τριμήνου, αλλά αυτοί τα βγάζουν σε διάστημα μεγαλύτερο του τριμήνου, και ποτέ δεν είσαι στην προθεσμία. Για ΑΥΤΟΥΣ, έχουμε τρία μνημόνια, και θα έχουμε αλλα 33..
Miracle Worker Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δεν αφήνουμε ποτέ τη μάνα να καθαρίζει το δωμάτιο μας!! Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλεις τριπλό λουκέτο, που και πάλι θα θεωρήσει ότι κάτι ύποπτο κρύβεις και θα αρχίσουν άλλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα