Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ghost007 είπε

εχεις δωσει vram max στην ενσωματωμενη απο το βιος ? μηπως βοηθησει αν οχι...

γιατι αν και δε ξερω καλα της απαιτησεις του photoshop μια γρηγορη ματια που εριξα δεν ειδα και τπτ τρελες απαιτησεις γενικα..

μονο ιδανικα λεει με 2γιγα vram η ενσωματωμενη δινει μεχρι 1 μαξ αν δε κανω λαθος οποτε για δοκιμασε αυτο αλλιως 

ψαχτο λιγο τι απαιτησεις εχει κλπ και το ξαναβλεπουμε το θεμα μηπως πας σε καμια 1030 π.χ τπτ τετοιο αν χρειαζεται...

οσο για το θεμα του pc οκ καλα εκανες δεν ειναι εκει το θεμα μου απλα επειδη λες δε παιζεις παιχνιδια κλπ 

μπορουσες να κανεις καλυτερες επιλογες σε πραγματα αλλα τεσπα..ολα καλα :P 

Να σημειώσω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης, οπότε τα αναφέρω αναλυτικά και βάζω 2 screenshots σχετικά.

Σχετικά με τη vram που λες, 

Στο "Ιδιότητες: Generic PnP Monitor και Intel(R) UHD Graphics 630" έγραφε "Αποκλειστική μνήμη βίντεο: 128 MB"

και στο BIOS-->SYSTEM AGENT CONFIGURATION-->GRAPHIC CONFIGURATION-->DVMT pre-allocated, είχε 64 MB.

Αυτό το άλλαξα σε 1024 MB. Αλλά πάλι το "Ιδιότητες: Generic PnP Monitor και Intel(R) UHD Graphics 630" γράφει 128 MB.

Άλλαξε μόνο το Σύνολο διαθέσιμης μνήμης γραφικών.

Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά ή κάτι λάθος.

UHD630a.JPG

UHD630b.JPG

• Like 1
  • Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

Πόσα χρήματα διαθέτεις; Μόνο για Photoshop;

Ποιό είναι το υπόλοιπο hardware; Για επεξεργασία photo αυτή η οθόνη δεν βοηθάει.

Γράφει για photoshop τι κάθεσαι και προτείνεις; Μία 1050 non ti είναι κομπλέ.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2017-NVIDIA-GeForce-GPU-Performance-899/

Προς το παρόν κάνα βίντεο σε photoshop, αργότερα δεν ξέρω, παιχνίδια μάλλον όχι.

Διαπιστώνω, κοιτώντας, ότι γενικά οι κάρτες είναι πανάκριβες. Κάνα 200ρι υπολόγιζα.

Δεν είχα βάλει κάρτα από την αρχή, για τον λόγο ακριβώς ότι δεν παίζω παιχνίδια στο pc.

Απλώς, όπως γράφω σε προηγούμενη δημοσίευση, διαπιστώνω κάποια κολληματάκια στην επεξεργασία βίντεο, και σκέφτηκα μήπως φταίει που έχει μόνο την ενσωματωμένη κάρτα.

Το κυρίως σύστημα είναι

INTEL CORE I5-8600K 3.60GHZ LGA1151

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Προς το παρόν κάνα βίντεο σε photoshop, αργότερα δεν ξέρω, παιχνίδια μάλλον όχι.

Διαπιστώνω, κοιτώντας, ότι γενικά οι κάρτες είναι πανάκριβες. Κάνα 200ρι υπολόγιζα.

Δεν είχα βάλει κάρτα από την αρχή, για τον λόγο ακριβώς ότι δεν παίζω παιχνίδια στο pc.

Απλώς, όπως γράφω σε προηγούμενη δημοσίευση, διαπιστώνω κάποια κολληματάκια στην επεξεργασία βίντεο, και σκέφτηκα μήπως φταίει που έχει μόνο την ενσωματωμένη κάρτα.

Το κυρίως σύστημα είναι

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

Αν δεν θέλεις παιχνίδια κάτσε με την ενσωματωμένη , επίσης στο PHOTOSHOP ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορά εκτός αν χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες που αξιοποιούν πραγματικά την vga.

Aν έχω καταλάβει καλά την χρήση που κάνεις , μην πάρεις vga , εντελώς πεταμένα λεφτά - καμιά επίδραση στις επιδόσεις δεν θα έχεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Το κυρίως σύστημα είναι

ASUS ROG STRIX Z370-F

και 16GB RAM

ssd έχεις? 

Ότι τα 16gb ram κοστίζουν 2πλάσια δεν σε πείραξε όμως, τις κάρτες γραφικών τις θεωρείς πανάκριβες όμως :P (που παραδόξος έχουν μικρότερη υπεραξία πλέον...) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ghost007 είπε

μαλλον δεν εκανες save το βιος οταν βγηκες..πηγαινε και ξανακαντο...

Όσες φορές και να το κάνω, 128 ΜΒ δείχνει, όπως ακριβώς είναι στα screenshots.

42 λεπτά πριν, leros2004 είπε

ssd έχεις? 

Ότι τα 16gb ram κοστίζουν 2πλάσια δεν σε πείραξε όμως, τις κάρτες γραφικών τις θεωρείς πανάκριβες όμως :P (που παραδόξος έχουν μικρότερη υπεραξία πλέον...) 

ε άμα τα ήξερα όλα θα ήμουν ο bill gates :P

έχω έναν ssd 256GB

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Αν δεν θέλεις παιχνίδια κάτσε με την ενσωματωμένη , επίσης στο PHOTOSHOP ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ διαφορά εκτός αν χρησιμοποιείς πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες που αξιοποιούν πραγματικά την vga.

Aν έχω καταλάβει καλά την χρήση που κάνεις , μην πάρεις vga , εντελώς πεταμένα λεφτά - καμιά επίδραση στις επιδόσεις δεν θα έχεις.

Ερασιτεχνική επεξεργασία βίντεο και φωτό, που τραβάω εγώ για μένα, κάνω, photoshop, pinnacle, adobe, τέτοια πράματα.

Άρα εσύ θεωρείς ότι, στο σύστημά μου, κάποια ψιλοκολλήματα που μου κάνει κατά την επεξεργασία βίντεο δεν οφείλονται στην έλλειψη κάρτας γραφικών, αλλά σε κάτι άλλο;

Επεξ/σία από akisakisakis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ να φανταστω save κανεις στο βιος δλδ και τπτ ...

στο τασκ μανατζερ την μνημη σου την βγαζει κανονικα και τα 16 γιγα κλπ..

hardware reserved ποσο σου εχει...

αυτο τωρα ισως να εχει να κανει και αναλογα τα windows το πως χρησιμοποιουν την μνημη δεν ειμαι σιγουρος αλλα τεσπα..

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ghost007 είπε

χμμ να φανταστω save κανεις στο βιος δλδ και τπτ ...

στο τασκ μανατζερ την μνημη σου την βγαζει κανονικα και τα 16 γιγα κλπ..

hardware reserved ποσο σου εχει...

αυτο τωρα ισως να εχει να κανει και αναλογα τα windows το πως χρησιμοποιουν την μνημη δεν ειμαι σιγουρος αλλα τεσπα..

Ναι κανονικά 16 GB. Hardware reserved έχει 136 ΜΒ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε δε μπορει κατι κανεις λαθος ...

τωρα οταν μπενεις στο βιος ποσο μνημη σου λεει 64 ? δεν εχει κρατησει τα 1024 ?

μηπως εχει και κανα αλλη επιλογη και δεν ειναι αυτη που πατας τπτ γιατι δεν θυμαμαι τωρα πως ηταν η δικια μου..

αλλα μεσα μου εβγαζε 1 γιγα κρατημενο...

Επεξ/σία από Ghost007
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Ghost007 είπε

ε δε μπορει κατι κανεις λαθος ...

τωρα οταν μπενεις στο βιος ποσο μνημη σου λεει 64 ? δεν εχει κρατησει τα 1024 ?

μηπως εχει και κανα αλλη επιλογη και δεν ειναι αυτη που πατας τπτ γιατι δεν θυμαμαι τωρα πως ηταν η δικια μου..

αλλα μεσα μου εβγαζε 1 γιγα κρατημενο...

Αυτή είναι η επιλογή και δεν το αλλάζει σίγουρα,

αλλά ψάχνοντας βρήκα τα παρακάτω

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000020962/graphics-drivers.html

https://communities.intel.com/message/529471#529471

https://communities.intel.com/message/527245#527245

και αντιλαμβάνομαι ότι 128 ΜΒ είναι η ελάχιστη, σταθερή ας πούμε, μνήμη που δίνεται, και με μέγιστο το μισό της μνήμης που έχει το σύστημα, όταν χρειάζεται.

Δημοσ.

τελος παντων ..πολυ πιθανον να ειναι και ετσι απλα αναλογως εκδοση windows εμφανιζεται αλλιως..

αναθεμα :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά και με αυτά μου δίνεται η εντύπωση ότι για video/photo editing δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά η χρήση κάρτας γραφικών, οπότε λέω μήπως να μείνω με την ενσωματωμένη προς το παρόν.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από akisakisakis
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, akisakisakis είπε

Με αυτά και με αυτά μου δίνεται η εντύπωση ότι για video/photo editing δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά η χρήση κάρτας γραφικών, οπότε λέω μήπως να μείνω με την ενσωματωμένη προς το παρόν.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Φυσικά και έχει. Έχει οδηγούς για να την αξιοποιήσεις  με gpu acceleration κάνε μια αναζήτηση.

Απλά δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

παιδια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος....τα GB και αν ειναι DDR 3-4-5....τι ρολο παιζουν?....

ευχαριστω

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, goyili είπε

παιδια ερωτηση επειδη ειμαι ασχετος....τα GB και αν ειναι DDR 3-4-5....τι ρολο παιζουν?....

ευχαριστω

Αρχικά, άλλο το DDR3/4 στις RAM και άλλο στις GPUs (το GDDR4 δεν υπάρχει). Το GDDR3 έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια από το GDDR5 (που και αυτό ετοιμάζεται να "φύγει"), οι μόνες κάρτες που υπάρχουν πλέον με GDDR3 είναι κάποιες low end, ίσα για να έχεις εικόνα στο PC. Κοιτάς για GDDR5 μνήμη και 3-4GB τουλάχιστον (αν πρόκειται για απαιτητικά παιχνίδια). Αν ψάχνεις GPU, γράψε το σύστημά σου και για τι χρήση την προορίζεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...