varkast Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Καλησπέρα τον τελευταιο καιρό ψάχνω κολλητηρι για εργασίες πανω σε μητρική πλακέτα/τροφοδοτικό. Θα ήθελα την γνώμη σας και αν μπορείτε να με προτείνεται κάποιο κολλητηρι, επίσης θα ήθελα και να μου πείτε για το καλάι, το φυτίλι απορρόφησης, και την κρέμα για κόλληση. Ευχαριστώ πολύ!
haris_216 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Χωρίς καμία (μα απολύτως καμία) διάθεση να σε θίξω στο post σου συνειπάρχουν δύο αλληλοαναιρούμενα στοιχεία. Πρώτον η προφανής άγνοιά σου (καθόλου μεμπτό, όλοι από κάπου αρχίζουν) γύρω από το "σπορ" των κολλήσεων και δεύτερον η επιθυμία σου να "δουλέψεις" πάνω σε m/b, όχι και η πιο εύκολη εφαρμογή κόλλησης/αποκόλλησης για πολλούς λόγους (πχ, ιδιαίτερα ευαίσθητα εξαρτήματα, "στενό" περιβάλλον με κοντινά "tracks", κλπ). Προσωπικά θα σου πρότεινα να ψαχτείς λίγο με κολλήσεις σε πιο "σκληροτράχηλα" μηχανήματα και με εξαρτήματα μεγαλύτερου μεγέθους. Ακόμα και με θέματα πυκνωτών (το κλασσικό δηλαδή) να έχεις στο μυαλό σου να ασχοληθείς στα m/b, είναι πολύ εύκολο να "ψήσεις" κάτι διπλανό 1
παπι Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Θερμού αέρα θες, αλλά οι mb και γενικά οι σύγχρονες πλακέτες είναι πολύ δύσκολες επειδή φτιάχνονται με γνώμονα την εξοικονόμησης χωρου και όχι την επισκευή. Πχ το φιτίλι που αναφερεις σου είναι άχρηστο επειδή το καλάι είναι ελάχιστο και παράλληλα είναι όλο μέσα στη τρύπα λόγω layers.
menostospitimou Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Τί ακριβώς θέλεις να αλλάξεις? Σίγουρα θέλεις ρυθμιζόμενη θερμοκρασία.
LongTom Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Δημοσ. 25 Απριλίου 2016 Με τέτοια πυκνότητα microstrip/striplines,πολλαπλά επίπεδα/vias σε PCB και γενικότερα μέγεθος/ευαισθησία που δεν χωράει λάθος,δεν είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από κάτι πολύ πιο εύκολο; Γενικότερα είναι πρακτικό εν έτη 2016 να βάζεις χέρι σε μητρική με κολλητήρια του εμπορίου;
varkast Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Χωρίς καμία (μα απολύτως καμία) διάθεση να σε θίξω στο post σου συνειπάρχουν δύο αλληλοαναιρούμενα στοιχεία. Πρώτον η προφανής άγνοιά σου (καθόλου μεμπτό, όλοι από κάπου αρχίζουν) γύρω από το "σπορ" των κολλήσεων και δεύτερον η επιθυμία σου να "δουλέψεις" πάνω σε m/b, όχι και η πιο εύκολη εφαρμογή κόλλησης/αποκόλλησης για πολλούς λόγους (πχ, ιδιαίτερα ευαίσθητα εξαρτήματα, "στενό" περιβάλλον με κοντινά "tracks", κλπ). Προσωπικά θα σου πρότεινα να ψαχτείς λίγο με κολλήσεις σε πιο "σκληροτράχηλα" μηχανήματα και με εξαρτήματα μεγαλύτερου μεγέθους. Ακόμα και με θέματα πυκνωτών (το κλασσικό δηλαδή) να έχεις στο μυαλό σου να ασχοληθείς στα m/b, είναι πολύ εύκολο να "ψήσεις" κάτι διπλανό ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλές σου και τις παρατηρήσεις σου . Ειμαι πρωτάρης όπως καταλαβες, και θελω να εξασκηθώ σε μια παλια m/b που εχω. Θελω να παρω ενα κολλητηρι αν μπορούσες πρότεινε μου κάποιο. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου Θερμού αέρα θες, αλλά οι mb και γενικά οι σύγχρονες πλακέτες είναι πολύ δύσκολες επειδή φτιάχνονται με γνώμονα την εξοικονόμησης χωρου και όχι την επισκευή. Πχ το φιτίλι που αναφερεις σου είναι άχρηστο επειδή το καλάι είναι ελάχιστο και παράλληλα είναι όλο μέσα στη τρύπα λόγω layers. Καλησπερα φιλε μου . Το εχω στο πρόγραμμα να πάρω καποιο πιστόλι θερμου αερα αλλα οχι για τωρα πρώτα να μαζέψω χρήματα :Ρ . Γι αυτο λεω να αρχίσω με το κολλητήρι πρώτα και σιγα σιγα να παρω πιστολι (βρηκα στο eshop με κανα 20 ευρω). Αν έχεις όρεξη πρότεινε μου κάποιο πιστόλι θερμου αερα . Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Τί ακριβώς θέλεις να αλλάξεις? Σίγουρα θέλεις ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Καλησπερα φιλε μου. Για αλλαγή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ευχαριστώ για την παρατήρηση σου θα το κοιτάξω. Με τέτοια πυκνότητα microstrip/striplines,πολλαπλά επίπεδα/vias σε PCB και γενικότερα μέγεθος/ευαισθησία που δεν χωράει λάθος,δεν είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από κάτι πολύ πιο εύκολο; Γενικότερα είναι πρακτικό εν έτη 2016 να βάζεις χέρι σε μητρική με κολλητήρια του εμπορίου; Πρωτα θα εξασκηθώ σε μια παλιά μητρική που εχω όποτε και λαθος να γινει δεν υπαρχει πρόβλημα. Οσο για το τελευταίο σου ερώτημα δεν ξερω, εσύ τι προτείνεις ;
fylatos Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Ρίξε μία ματιά στο κανάλι του louis rossmann στο youtube.
haris_216 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις συμβουλές σου και τις παρατηρήσεις σου . Ειμαι πρωτάρης όπως καταλαβες, και θελω να εξασκηθώ σε μια παλια m/b που εχω. Θελω να παρω ενα κολλητηρι αν μπορούσες πρότεινε μου κάποιο. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου ........................... Μάλλον δεν θα μπορούσα να σε βοηθήσω, αφού δεν γνωρίζω κάτι να σου προτείνω πάνω σε αυτό που ζητάς. Έχω αρκετά χρόνια που το παλεύω με κολλήσεις, ψιλοκατασκευούλες και ψιλοεπισκευές αλλά όχι σε επίπεδο m/b (για τους λόγους που σου είπα και που ανέφεραν και άλλοι).
taazz Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Δημοσ. 26 Απριλίου 2016 Αν ξεκινούσα σήμερα θα πήγαινα κατευθείαν σε κάτι σαν αυτό οι σταθμοί πλέων βγαίνουν σε όλο το εύρος τιμών και προτείνονται, ιδικά σταθμοί που υποστηρίζουν αέρα και κολλητήρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα