Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον όρο attention whore στα Ελληνικά;

Μα αυτό είναι ο αγγλικός όρος αυτός καθεαυτός απλώς με Ελληνικούς χαρακτήρες. Σαν τα greeklish ένα πράγμα. Απόδοση δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Πως θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον όρο attention whore στα Ελληνικά;

Δε νομίζω πως μπορεί να αποδοθεί επακριβώς στα ελληνικά, παρά μόνο περιγραφικά. "Αυτός που αποζητά (σε υπερβολικό βαθμό) την προσοχή των άλλων".

Δημοσ.

Νάρκισσος

Δε νομιζω οτι ο Ναρκισσος καιγεται για να τον προσεχουν ολοι, απλα εχει ωραιοπάθεια.

• Like 3
Δημοσ.

Δε νομιζω οτι ο Ναρκισσος καιγεται για να τον προσεχουν ολοι, απλα εχει ωραιοπάθεια.

Μάλλον δεν έχεις γνωρίζει Νάρκισσο.

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ που γνωρισες εισαι βεβαιος οτι ηταν? Γιατι συμφωνα με τον ορισμο της λεξης ο ναρκισσος αγαπα και θαυμαζει τον εαυτο του. Δεν τον απασχολει τι λενε οι αλλοι γιαυτον.

Όποιος είναι σχιζοειδής προσωπικότητα δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για τον ίδιο και όχι τον Νάρκισσο, και  επειδή δραστηριοποιούμε στον χώρο της υγείας ξέρω τι λέω για τον Νάρκισσο. 

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος είναι σχιζοειδής προσωπικότητα δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για τον ίδιο και όχι τον Νάρκισσο, και  επειδή δραστηριοποιούμε στον χώρο της υγείας ξέρω τι λέω για τον Νάρκισσο. 

Προσεξε, ο ναρκισσος ειναι ερωτευμενος με τον εαυτο του. Οποτε, δε θελει σε καμμια περιπτωση να βρεθουν κι αλλοι ενδιαφερομενοι.

Δημοσ.

Νομιζω με αμεση μεταφραση της λεξης: Πορνη της προσοχής

Δηλαδη αυτος που το εχει κανει σε εξευτελιστικο βαθμο επαγγελμα να ασχολειται καποιος μαζι του.

Και σε προταση: Ελεος, σταματα να ανεβαζεις τοσα ποστς στο facebook, εχεις καταντησει μεγαλη πορνη της προσοχης!!!

Υ.Γ.

Παρακαλω να μην ξεκινησει η αναλυση εαν το πορνη ειναι εξευτελιστικο επαγγελμα η οχι και μηνυματα του στυλ η δουλεια δεν ειναι ντροπη κλπ!

• Like 1
Δημοσ.

Πίσω απ' το "ατένσιον χουοριλίκι" δεν κρύβεται μόνο η φιλαυτία. Αιτίες θα μπορούσαν να είναι κι οι ανασφάλειες, η διάθεση για trolling κλπ, τα οποία οδηγούν στο αποζητώ-υπερβολικά-την-προσοχή-των-γύρω-μου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...