CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους..Έκανα για 1η φορά την δήλωση μου χωρίς την βοήθεια λογιστή παρά μόνο του φίλου μου..Ξέρει κάποιος για να βοηθήσει? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2016 από CoOliO
iordanis77 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτο το νημα για αποριες επι των φετινων δηλωσεων. Κι εγω καθε χρονο μονος μου την κανω. Τι ερωτηματα εχεις?
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Έκανα για 1η φορά την δήλωση μου χωρίς την βοήθεια λογιστή παρά μόνο του φίλου μου!!Ξέρει κάποιος για να βοηθήσει?Πούλησα το μηχανάκι μου πέρσι (125cc)Επειδή λοιπόν το έδωσα γι αυτό δεν φαίνεται μέσα στην φορολογική?Επίσης τα 400 ευρώ που το έδωσα πρέπει να δηλωθούν?Κάναμε και οι δυο πάντως κανονικά υπεύθυνες δηλώσεις!! Επεξ/σία 22 Μαΐου 2016 από CoOliO
opera Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 1.Τα χρήματα από τη πώληση τα δηλώνεις. 2.Τα χρήματα που σου επεστράφησαν από τη δαπάνη δε τα δηλώνεις,δεν είναι έσοδα,από τη τσέπη σου έφυγαν (αν υπάρχει κωδικός για ιατρικές δαπάνες δηλώνεις το ποσό που επιβαρύνθηκες δηλαδή πλήρωσες για γυαλιά 150 σου επέστρεψαν τα 100 δηλώνεις τα 50 στις ιατρικές δαπάνες). 3.Μπορείς να κάνεις όσες τροποποιητικές θέλεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 1. Αν φαινεται στην φορολογικη το μηχανακι θα το διαγράψεις 2. Τα 400 ευρω θα τα βαλεις εκει που λεει για πωληση περιουσιακών στοιχειων . Στο τελος της δηλωσης θα σου ζητησει ονοματεπωνυμο και ΑΦΜ αγοραστη και ειδος πωλησης για να το δεχτει. Για τα 100 ευρω και τα γυαλια τιποτα δεν θα κανεις Τροποποιητικη μεσω taxis για πρωτη φορα περυσι δοθηκε δυνατοτηα αλλα για φετος δεν είναι σιγουρο . Σιγουρα μπορει να γινει σε εφορια μεχρι 31/12/2016
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) Όσο για το μηχανάκι την έκανα την πατάτα και δεν δήλωσα αυτά τα 400 ευρώ Επεξ/σία 22 Μαΐου 2016 από CoOliO
idomeneas7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν δηλωνεις τα γυαλιά. Τα 400 πρέπει να τα βάλεις. Το μηχανάκι το έδωσες Ιανουάριο του 2015? Αν όχι, θα πρέπει να βάλεις τους μήνες που ήταν στην κατοχή σου και να συνεννοηθείς με τον αγοραστή να βάλετε τους ίδιους. Π.χ αν έγινε μεταβιβαση στις 15 του μήνα να μην βαλει ο ενας +1 μηνα και ο άλλος - 1.
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Το μηχανάκι το έδωσα πέρσι τον Σεπτέμβριο..Μπορώ να κάνω τώρα τροποποίηση?Παίζει να φάω κάποιο πρόστιμο?
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Το μηχανάκι το έδωσα πέρσι τον Σεπτέμβριο..Μπορώ να κάνω τώρα τροποποίηση?Παίζει να φάω κάποιο πρόστιμο? Θα περιμενεις να τελειωσουν οι δηλωσεις ή να ανακοινωθεί τροποποιτικη μεσω taxis που θεωρω πολύ πιθανο .Όχι δεν εχει προστιμο. Αν το εδωσες μετα τις 15/9 θα το δηλωσεις για 9 μηνες και αν πριν τις 15/9 για 8 μηνες. Σε συμφερει να το βαλεις γιατι με αυτά τα χρηματα αν και είναι λιγα μπορεις να δικαιολογήσεις καποια αγορα που δεν καλύπτεται από το εισοδημα σου τα προσεχη χρονια .
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μετά τις 15 το έδωσα..Αν δεν το βάλω πειράζει?Ξέρουμε ποιος είναι ο κωδικός?
pontez2 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Aν έδωσες το μηχανάκι Σεπτέμβριο του 15, τότε θα έπρεπε να βάλεις οτι το ειχες εως τοτε (νομιζω οτι υπάρχει αυτη η δυνατότητα). Όσο για τα χρήματα που πήρες απ τη πώληση, δε νομίζω οτι τρέχει και τιποτε. Δε θυμάμαι να φορολογουνται αυτά. (εγώ μεταβιβασα προπερσι αυτοκίνητο δωρεαν και δηλωσα οτι πηρα 1 ευρω/η αξία του αυτοκινήτου δε ξεπερνουσε τα 200-300 ευρω στην αγορά). Ο λογιστής μου ειπε οτι ηταν οκ, δεν υπήρχε προβλημα.
eidikos33 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 καλημερα σε ολους εχω εισοδηματα αναδρομικα απο το 2013 και το 2014 θα πρεπει να κανω συμπληρωματικη δηλωση ? μεχρι ποτε μπορω να την στειλω και τι διαδικασια εχει? ειναι χειρογραφη απο οσο ξερω και συμπληρωνεις μονο τα ποσα και τιποτα αλλο επισης ποσα αντιτυπα χρειαζονται? ευχαριστω πολυ
CoOliO Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Είδα ότι και στις παλιές δηλώσεις μου ο λογιστής δεν δήλωνε τα 2 παπάκια που είχα πάρει-δώσει αλλά θυμάμαι πως κρατούσε τις υπεύθυνες δηλώσεις οπότε ίσως δεν χρειάζεται να το καταχωρήσω..
pgoum Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δηλώσεις το εισόδημα από διάθεση περιουσιακού στοιχείου και μετά θα σου ζητήσει αφμ αγοραστή και ειδος διάθεσης. Τα μηχανάκια δεν εμφανίζονται στο Ε1 και δεν συμμετέχουν στο τεκμήριο διαβίωσης. Αν δεν είχες ποσοστό συμμετοχής στη δαπάνη ΙΚΑ τότε δεν βάζεις τίποτα.
TheAccountant Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Είδα ότι και στις παλιές δηλώσεις μου ο λογιστής δεν δήλωνε τα 2 παπάκια που είχα πάρει-δώσει αλλά θυμάμαι πως κρατούσε τις υπεύθυνες δηλώσεις οπότε ίσως δεν χρειάζεται να το καταχωρήσω.. Χριστιανέ μου, τις ερωτησεις τις κάνουν προτου στείλουν την δήλωση! Επι του θέματος... το τι μπορεί να ισχυε παλιότερα, δεν σημαίνει οτι ισχύει και τώρα. Το μηχανάκι επρεπε να το δηλωσεις. Αν έχεις το τηλέφωνο του αγοραστή, πάρε και ρώτα τον αμα το πέρασε και αυτός στην δήλωση του. Αν δεν το πέρασε ουτε και αυτός, hakuna matata, αστο και έτσι. Αν το πέρασε, πρεπει να το περάσεις και εσυ γιατι θεωρητικα αυτά διασταυρώνονται. @πλατανε: Τα μηχανακια δεν εμφανίζονται στο Ε1. Ουτε 8 ουτε 9 μηνες λοιπον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα