Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο τοκογλύφος ζητάει τρελό επιτόκιο.

εγώ δεν εννοώ κάτι τέτοιο.

δε θα δώσω 1000€ και θα ζητάω σε 1 μήνα 2000€.

τοκογλύφος < τόκος (μεταφορικά η γέννηση κέρδους από χρήμα) και γλύφω (σμιλεύω, επεξεργάζομαι την πέτρα ή το μάρμαρο), (που καταγράφει τους τόκους του)

Τοκογλύφος θα είσαι ακόμα και 1.001 να ζητήσεις. Εκτός και αν έχεις τράπεζα, οπότε όσα και να ζητήσεις θα λέγεσαι τραπεζίτης.

• Like 1
Δημοσ.

Πώς σκοπεύεις να εξασφαλίσεις ότι θα πάρεις πίσω τα λ7 σου;

αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και με προβληματίζει περισσότερο απ όλα.

έχει τύχει να δανείσω μερικές φορές σε 1-2 άτομα (όχι με τόκο) αλλά είναι άτομα που τα ξέρω και ξέρω τι ρόλο βαράνε.

οι περισσότεροι όμως βλέπω ότι είναι ηλίθιοι και ενώ δεν έχουν μια ψάχνουν δανεικά για να πάρουν κινητά.

επίσης ξέρω και άτομα (μου έχει τύχει) που παίρνουν με τη σειρά όλους τους γνωστούς και ζητάνε 10-20€.

ε από αυτούς δε πρόκειται να πάρεις τίποτα.

το έχω μελετήσει το θέμα.

οι τράπεζες από την άλλη πως εξασφαλίζονται;

θα μου πεις με κάποια υποθήκη, αλλά και πάλι σε πολλές περιπτώσεις δε παίρνουν μια διότι το κράτος στηρίζει τους γύφτους μπαταχζήδες.

Δημοσ.

Πώς σκοπεύεις να εξασφαλίσεις ότι θα πάρεις πίσω τα λ7 σου;

επειδη δεν θα ναι τοκογλυφος θα τους σπαζει αντι χερια ποδια μονο δακτυλα,περαν του αστειου το δανεισμα οπως το εννοεις νομοτυπα θα σε βγαλει χαμενο αρκετα χρηματα εκτος και εαν κανεις το αστειο μου πραξη

• Like 2
Δημοσ.

Σήμερα το οικονομικό πρόβλημα σε όλους είναι κυρίως η έλλειψη ρευστότητας, και ότι κανείς δεν ξέρει πως θα αλλάξει αύριο το φορολογικό πλαίσιο. Καλό λοιπόν είναι να κρατήσεις τα λεφτά σου και να μην ρισκάρεις τέτοια ανοίγματα, αυτή την περίοδο.

Δημοσ.

αυτο ειναι τοκογλυφος,ειτε περνεις 1% ειτε2% ειτε 0,5% απλα το εβαλες στο κεφαλι σου οτι δεν "εισαι αυτο"για να το κανεις για να νιωθεις ωραια και καλα μετο "εγω σου"

τσπα

Δημοσ.

Τους νόμιμους τόκους είπε..

Τι είναι "νόμιμος τόκος" ?

είναι παράνομο να δανείζω χρήματα;

αυτό από μόνο του OXI ... ας θυμηθούμε πχ ότι πρωθυπουργός της Ελλάδας έχτισε το "κωλόσπιτο" του με δανεικά από φίλους του.

έστω ότι κάποιος χρειάζεται χρήματα, πάει στην τράπεζα για δάνειο και τον πετάνε με τις κλωτσιές.

συνηθισμένα πράγματα δηλαδή.

μπορώ εγώ να του δανείσω χρήματα, βάζοντας κάποιο τόκο;

Ρώτα κάποιον που ξέρει.

Προφανώς αν το κάνεις συστηματικά θα χρειαστείς αντίστοιχη άδεια ... στην ουσία θα πρέπει να ανοίξεις μία μικρή τράπεζα. 

Εξαρτάται με πιο "πέπλο" θα γίνεται η συναλλαγή θα έχεις προφανώς την αντίστοιχη επιτήρηση.

Πρακτικά για μικρές κλίμακες ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

νόμιμα πράγματα με χαρτιά.

δεν εννοώ να γίνω τοκογλύφος.

πρέπει να είμαι τράπεζα για να το κάνω αυτό, ιδιώτες δε μπορούνε;

Δημοσ.

είναι παράνομο να δανείζω χρήματα;

έστω ότι κάποιος χρειάζεται χρήματα, πάει στην τράπεζα για δάνειο και τον πετάνε με τις κλωτσιές.

συνηθισμένα πράγματα δηλαδή.

μπορώ εγώ να του δανείσω χρήματα, βάζοντας κάποιο τόκο;

νόμιμα πράγματα με χαρτιά.

δεν εννοώ να γίνω τοκογλύφος.

πρέπει να είμαι τράπεζα για να το κάνω αυτό, ιδιώτες δε μπορούνε;

Αυτό που λες είναι τοκογλυφία. Το οτι θα υπογράψετε χαρτιά δεν σημαίνει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες είναι τοκογλυφία. Το οτι θα υπογράψετε χαρτιά δεν σημαίνει κάτι.

Σωστα

Αφου θελεις (ts) νσ δανειζεις γιατι πρεπει να βαζεις και τοκους; Θελεις να δανειζεις για βγαζεις κερδος μετα;

Ο τιτλος του θεματος παραπεμπει σε καλο ανθρωπο οχι σε πονηρο..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...