Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα συνφορουμητες επειδη πολλα ακουγοντε για τις οδοντοκρεμες θα ηθελα να ρωτησω ποιος τυπος και μαρκα οδοντοκρεμας ειναι η καλυτερη δυσκολευομαι να αποφασησω και δεν καταλαβαινω τις διαφορες

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποφύγεις το φθόριο και να επιλέξεις μια με ξυλιτόλη όπως αυτές:

http://eu.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Spry-Xylitol-Toothpaste-Peppermint-4-oz-113-g/5318

http://eu.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Xyli-White-Toothpaste-Gel-with-Baking-Soda-Fluoride-Free-Platinum-Mint-6-4-oz-181-g/11465

για εξαιρετικό στοματικό διάλυμα μπορείς να αναμίξεις (σε γυάλινο ποτήρι) σε ίσα μέρη απεσταγμένο νερό και οξυζενέ 3% (food grade από καταστήματα με χημικά). Σκοτώνει όντως τα παθογόνα βακτήρια (σε αντίθεση με τα στοματικά διαλύματα του supermarket) και λευκαίνει τα δόντια (μην το καταπιείς)

Bonus : 50 λόγοι για να αποφύγεις το φθόριο :

http://fluoridealert.org/articles/50-reasons/

Επεξ/σία από Perfect
Δημοσ.

Εγώ σαν οδοντίατρος σας λέω πως όλες οι οδοντόκρεμες κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να περιέχουν φθόριο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες πιο εξειδικευμένες για ειδικές περιπτώσεις.

ΥΓ. Δεν βάζω να παρακολουθώ το θέμα γιατί δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά τα παραπάνω ισχύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον συνάδελφο απο πάνω, χρησιμοποίησε αυτή που σου αρέσει καλύτερα. Εγώ για τον εαυτο μου το μονο που θελω απο μια οδοντοκρεμα ειναι να μην εχει μεντα γιατι τη σιχαίνομαι :P

Δημοσ.

Εγώ σαν οδοντίατρος σας λέω πως όλες οι οδοντόκρεμες κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να περιέχουν φθόριο...

Εφ'οσον κανουν την ίδια δουλεια, γιατί με ορισμένες νιώθω καλά τα δοντια μου, και με άλλες πονάνε ή ματώνουν ούλα;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σαν οδοντίατρος σας λέω πως όλες οι οδοντόκρεμες κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να περιέχουν φθόριο.

Δεν ειναι ολες οι οδοντοκρεμες για ολους ομως. Ουτε φυσικα εχουν την ιδια χημικη συσταση.

Δημοσ.

Εγώ σαν οδοντίατρος σας λέω πως όλες οι οδοντόκρεμες κάνουν την ίδια δουλειά αρκεί να περιέχουν φθόριο.

Κι εμενα μου χει πει ο οδοντογιατρος οτι χωρις φθοριο ειναι αχρηστη η οδοντοκρεμα, αλλα βεβαια δεν ειναι ολες ιδιες, δε μπορεις να συγκρινεις πχ. τη λακαλουτ με την κολγκεϊτ.

Δηλαδη εσυ χρησιμοποιεις οδοντοκρεμα του ενος ευρω?

Δημοσ.

Λοιπον, εχουμε και λεμε, προσωπικη αγαπημενη η white glo με mouthwash και για καπνιστες, επισης δινει συνηθως οδοντοβουρτσα που ειναι συμπαθεστατη. Ο οδοντιατρος μου τις κραζει ομως και μου εδωσε μια inadent. Κλασικη γευση, οκ δραση σε λευκανση, αδιαφορη συσκευασια.
Δοκιμαζω την toothpaste της frezyderm και τη συμπαθω αρκετα, εχει τελεια συσκευασια και ωραια δραση.
Elgydium δε χρησιμοποιω πια επλενα με αυτην τα δοντια μου μανιωδως τρεις τεσσερις μηνες και ειχαν γινει σαν διαφανα τα δοντια μου. καπως creepy.
Ανα φασεις χρησιμοποιω paradontax γιατι ειχα θεματα με τα ουλα μου οποτε εκτοτε εχω φοβηθει. Και sensodyne θεωρω τελεια επισης, δεν ξερω γιατι αλλα συμπαθω ολα τα προιοντα τους νιωθω οτι μου καθαριζουν την ψυχουλα.
Προτεινετε μου κι εμενα κι αλλες τελειες οδοντοκρεμες!! Αγαπαω οδοντοκρεμες και ειναι πολυ σημαντικες για εμενα!!

Δημοσ.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποφύγεις το φθόριο και να επιλέξεις μια με ξυλιτόλη όπως αυτές:

http://eu.iherb.com/Xlear-Inc-Xclear-Spry-Xylitol-Toothpaste-Peppermint-4-oz-113-g/5318

http://eu.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Xyli-White-Toothpaste-Gel-with-Baking-Soda-Fluoride-Free-Platinum-Mint-6-4-oz-181-g/11465

για εξαιρετικό στοματικό διάλυμα μπορείς να αναμίξεις (σε γυάλινο ποτήρι) σε ίσα μέρη απεσταγμένο νερό και οξυζενέ 3% (food grade από καταστήματα με χημικά). Σκοτώνει όντως τα παθογόνα βακτήρια (σε αντίθεση με τα στοματικά διαλύματα του supermarket) και λευκαίνει τα δόντια (μην το καταπιείς)

Bonus : 50 λόγοι για να αποφύγεις το φθόριο :

http://fluoridealert.org/articles/50-reasons/

Έχει αποδειχθεί κάτι εναντίον του φθορίου;

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν διαφορες ενδειξεις και απαγορευεται σε διαφορες χωρης της Ασιας. Ειχα διαβασει πως η ΕΕ εξεταζει την απαγορευση της, γιαυτο και προωθουν την καλλιεργια αλοης βερα.

Δημοσ.

Ναι αν ψάξεις υπάρχουν και οι σχετικές έρευνες για σημαντική μείωση της νοημοσύνης και άλλες παρανέργειες.

Σε κάθε φθοριούχο οδοντόκρεμα θα βρεις την ένδειξη ότι είναι δηλητήριο σε περίπτωση κατάπωσης καθώς είναι τοξική ουσία.

Συσσωρεύεται στον οργανισμό κυρίως στα οστά και στα δόντια.

Με λίγα λόγια δεν είναι σοβαρή επιλογή για την στοματική υγιεινή όταν υπάρχουν εξαιρετικά ασφαλείς χωρίς καμία παρενέργεια ουσίες με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (ξυλιτόλη,σόδα,οξυζενέ,λάδι καρύδας κλπ)

Μπορείς βέβαια να το καταπίεις να διασκεδάσεις και να τα ρίξεις στους ρεπτιλιανούς!

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι στα αμφιλεγομενα ειδη. Πολλοι λενε οτι ειναι δηλητηριωδες.

Πινε εμφιαλωμενο νερο για να μην ανησυχεις.

Δημοσ.

@Kryfos...

Ρώτησα την οδοντίατρο και είπε οτι η διαφορά με τις λευκαντικές είναι οτι αφαιρούν στίγματα απο καφέ και τσιγάρο,αλλά δεν ανέφερε οτι κάποιες κάνουν ζημιά στο σμάλτο.Υποθέτω οτι για να γίνει ζημιά θα πρέπει να περιέχει ουσία που θα τρίβει το σμάλτο σε στυλ μικρών κόκκων.Είπε επίσης οτι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά καρκίνων του στόματος,λόγω του τσιγάρου κλπ.

Σχετικά με τα διαλύματα ίσως να είναι υπεύθυνα και για σοβαρότερη ζημιά, πχ καρκίνο του στόματος.Υποθέτω,δεν ξέρω.

Τα υπόλοιπα που γράφεις ισχύουν.Τα οδοντικά νήματα έχουν διαφορά μεταξύ τους;

Μα εχει.Καθε λευκαντικη εχει οξειδια αλουμινιου η σοδα που στην ουσια τριβουν σε μικροσκοπικο επιπεδο τα δοντια για νασπρισουν.οπως κανει η αλοιφη γυαλισματος στα αμαξια,η τα βρεχομενα ψιλα γυαλοχαρτα.Δε το θες για καθε μερα αυτο γιατι δε θαχεις σμαλτο μετα.Ας ειναι κ λιγο κιτρινα δε χαλασε ο κοσμος.Κοψε το τσιγαρο κ τους πολλους καφεδες ειναι καλυτερη προσεγγιση μακροσκοπικα απο πολλες αποψεις.

Δημοσ.

με αυτα και με κεινα που λετε για τις λευκαντικες οδοντοκρεμες θυμηθηκα εκεινη την τυπισσα που χε παει στην Πανια και ελεγε οτι βαφει τα δοντια της με μανο νυχιων. "Αν το δοντι δεν ειναι ολολευκο δεν τρεχει τιποτα! Οχι στο μανο!" 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...