Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμβαίνουν κι αυτά. Απλά θα πρέπει να προσέχουμε πριν πούμε κάτι σε τέτοιες περιπτώσεις, να μην είμαστε τόσο αυθόρμητοι. Όλα καλά θα πάνε και θα φιλιώσετε, γιατί πιστεύω πως κι η ίδια θα ξέρει ότι δεν το είπες για να την πικράνεις, μειώσεις ή το οτιδήποτε. Και σίγουρα θα εκτιμήσει που μπήκες στην διαδικασία να της ζητήσεις συγνώμη και να παραδεχτείς το λάθος σου. :-)

*φίλη

Κοίτα να σου πω γιατί ίσως το κοιτάξει από την άλλη, ότι δεν νοιάζομαι για το πρόβλημα της ή κάτι τέτοιο. Εγώ πάντα ήμουν της λογικής ότι αν κάποιος περνάει πρόβλημα να το περνάει μόνος του και αν και μόνο αν μου ζητηθεί βοήθεια θα βοηθήσω. Αυτή η κοπέλα είναι φίλη μου. Δεν είναι η ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ φίλη μου να στο θέσω έτσι. Οπότε όπως μιλάω με τον Μήτσο τον αδερφικό μου φίλο μιλάω και με αυτή. Είναι ένας τρόπος να δείξω ότι τρέφω τον ίδιο σεβασμό για όλους. Δεν μου ζητήθηκε να της συμπεριφέρομαι διαφορετικά (αν μου ζητιόταν θα το έκανα) οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν τώρα στεναχωρέθηκε επειδή την πλήγωσα ή επειδή πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερη λόγω του προβλήματος της.

Όποιο από τα δύο και να είναι όμως, δίκιο έχει.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα να σου πω γιατί ίσως το κοιτάξει από την άλλη, ότι δεν νοιάζομαι για το πρόβλημα της ή κάτι τέτοιο. Εγώ πάντα ήμουν της λογικής ότι αν κάποιος περνάει πρόβλημα να το περνάει μόνος του και αν και μόνο αν μου ζητηθεί βοήθεια θα βοηθήσω. Αυτή η κοπέλα είναι φίλη μου. Δεν είναι η ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ φίλη μου να στο θέσω έτσι. Οπότε όπως μιλάω με τον Μήτσο τον αδερφικό μου φίλο μιλάω και με αυτή. Είναι ένας τρόπος να δείξω ότι τρέφω τον ίδιο σεβασμό για όλους. Δεν μου ζητήθηκε να της συμπεριφέρομαι διαφορετικά (αν μου ζητιόταν θα το έκανα) οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν τώρα στεναχωρέθηκε επειδή την πλήγωσα ή επειδή πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερη λόγω του προβλήματος της.

Όποιο από τα δύο και να είναι όμως, δίκιο έχει.

Κι ίσως αυτή να είναι κι η καλύτερη αντιμετώπιση. Το να της συμπεριφερόσουν πιο ιδιαίτερα, λόγω αυτού που περνάει, ίσως να την έκανε να αισθανθεί αμήχανα ή και άσχημα, και να την επηρέαζε κι αρνητικά. Άλλωστε, σε ποιον αρέσει ο οίκτος; Ένα "αγκάλιασμα" θα πρέπει να υπάρχει, με την έννοια του ενδιαφέροντος, αλλά μέχρι εκεί. Να ξέρει ο άλλος ότι σέβεσαι αυτό που περνάει κι ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σου σε μία στιγμή αδυναμίας, ας πούμε. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα γκρινιάξει, επειδή έχει στομώσει. Ακόμα και να ακούσουμε τον άλλο, καθόσον δεν μπορούμε πάντοτε να βοηθήσουμε, είναι σημαντικό για τον άλλο. Τώρα γι' αυτό που είπες, δεν ήταν και κάτι εξτρίμ, ρε παιδί μου, αλλά η πιο safe οδός είναι να παραλείπεται τέτοιο χιούμορ. Εδώ δεν ξέρουμε σε κάποιον, που δεν έχει τέτοια θέματα, τα όριά του στο χιούμορ και γίνονται παρεξηγήσεις, πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε για τόσο ταλαιπωρημένα ψυχικώς και σωματικώς άτομα. Η αποφυγή είναι η καλύτερη λύση, δείχνει ότι σέβεσαι τον άλλο και μετράς όπως πρέπει αυτό που περνάει. Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κι ίσως αυτή να είναι κι η καλύτερη αντιμετώπιση. Το να της συμπεριφερόσουν πιο ιδιαίτερα, λόγω αυτού που περνάει, ίσως να την έκανε να αισθανθεί αμήχανα ή και άσχημα, και να την επηρέαζε κι αρνητικά. Άλλωστε, σε ποιον αρέσει ο οίκτος; Ένα "αγκάλιασμα" θα πρέπει να υπάρχει, με την έννοια του ενδιαφέροντος, αλλά μέχρι εκεί. Να ξέρει ο άλλος ότι σέβεσαι αυτό που περνάει κι ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σου σε μία στιγμή αδυναμίας, ας πούμε. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα γκρινιάξει, επειδή έχει στομώσει. Ακόμα και να ακούσουμε τον άλλο, καθόσον δεν μπορούμε πάντοτε να βοηθήσουμε, είναι σημαντικό για τον άλλο. Τώρα γι' αυτό που είπες, δεν ήταν και κάτι εξτρίμ, ρε παιδί μου, αλλά η πιο safe οδός είναι να παραλείπεται τέτοιο χιούμορ. Εδώ δεν ξέρουμε σε κάποιον, που δεν έχει τέτοια θέματα, τα όριά του στο χιούμορ και γίνονται παρεξηγήσεις, πόσο μάλλον δε όταν μιλάμε για τόσο ταλαιπωρημένα ψυχικώς και σωματικώς άτομα. Η αποφυγή είναι η καλύτερη λύση, δείχνει ότι σέβεσαι τον άλλο και μετράς όπως πρέπει αυτό που περνάει. Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον.

Εύγε αδερφέ.

Ακόμα περιμένω μηνυματάκι της όμως, damn.

Δημοσ.

Εύγε αδερφέ.

Ακόμα περιμένω μηνυματάκι της όμως, damn.

Φίλη, βρε, λέμε. :P

Αύριο-μεθαύριο περίμενε. Κι αν δεν σε πάρει ή δεν σου στείλει μήνυμα, κάνε μία τελευταία τηλεφωνική προσπάθεια. Τονίζω το τηλεφωνική, γιατί είναι πιο άμεσο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φίλη, βρε, λέμε. :P

Αύριο-μεθαύριο περίμενε. Κι αν δεν σε πάρει ή δεν σου στείλει μήνυμα, κάνε μία τελευταία τηλεφωνική προσπάθεια. Τονίζω το τηλεφωνική, γιατί είναι πιο άμεσο.

Δεν είναι ρε παιδί μου ότι την θέλω ερωτικά, είναι απλώς ότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτήν. Προφανώς όμως, δεν μπορώ να πω στο φόρουμ.

Δημοσ.

Δεν είναι ρε παιδί μου ότι την θέλω ερωτικά, είναι απλώς ότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτήν. Προφανώς όμως, δεν μπορώ να πω στο φόρουμ.

Μια χαρά σε καταλαβαίνω, δεν χρειάζονται διευκρινίσεις. Αλίμονο αν όλες οι συναναστροφές μας με το άλλο φύλο έχουν πάντοτε ως στόχο το ερωτικό.

edit: Χαχα, μάλλον παρανόησες το φίλη που είπα. Για μένα λέω. Κοπέλα είμαι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υφίστατε μαύρο χιούμορ. Μόνο παρθένοι που το εστερνίζονται. Φιλικά πάντα. Και δεν έχει σχέση με το περιστατικό αυτό. Απλά μιας και μου έφερες στο μυαλό τον όρο μαυρό χιούμορ.

Δημοσ.

Δεν ξέρω γιατι το λες μαύρο χιούμορ, περισσότερο μια "χοντράδα" ήταν που εκείνη την στιγμή δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης εκ μέρους σου.
Τώρα τι να κάνεις; Τίποτα. Ό,τι ήταν να κάνεις, το έκανες. Αν θέλει θα επικοινωνήσει εκείνη μαζί σου. Αν όχι, το αποδέχεσαι, παίρνεις το μάθημα και προχωράει ο καθένας τον δρόμο του.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή έχω μεγαλώσει με καταθλιπτικό άτομο θα σου πω οτι εγώ δε θα έσκαγα στη θέση σου.

Εντάξει μπορεί να έκανες ένα αποτυχημένο αστείο ,αλλά οι προθέσεις σου για το άτομο αυτό είναι οι καλύτερες.Οπότε δεν υπήρχε λόγος παρεξήγησης.

Τέτοια άτομα πάντα θα βρουν κάτι να παρεξηγηθούν.Αν δεν είσαι μοναχός με αυτοσυγκράτηση και έλεγχο level 100 :-D  πάντα θα πεις κάτι "κακό" που δε θα τους αρέσει και θα στραβώσουν ειδικά αν βρίσκονται σε άσχημη μέρα.

Και αν η σχέση σας είναι μακροχρόνια στο τέλος θα νοιώθεις οτι πάντα εσύ φταις για κάθε φορά που χαλάει η διάθεση τους.

Από τη στιγμή που ζήτησες και συγνώμη δε μπορείς ούτε χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Πέταξες χοντράδα μεν αλλα απο τη στιγμη που δεν ειχες κακη προθεση και ζητησες και συγγνωμη πιστευω το θεμα για μενα τουλαχιστον θα ηταν λήξαν.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω στο κοντινο μου περιβαλλον ατομο με καταθλιψη και τασεις διπολισμου. Δςν ξερω αν ειναι η ενεδειγμςνη μεθοδος αλλα σε μια αντιστοιχη περιπτωση θα ζηταγα μια ειλικρινη συγγνωμη με το που συνειδητοποιουσα τη βλακεια μου και μετα θα συνεχιζα σαν να μη συμβαινει κατι.

Δημοσ.

Της ξεκαθαρίζεις ότι έκανες πλάκα και ότι δεν το εννοούσες. Αν δεν μπορεί να σε καταλάβει πας σε άλλη.

Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν :)

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν :)

αυτο ισως σκεφτεται αυτη τη στιγμη η κοπελα για τον φιλο

• Like 4
Δημοσ.

Αν δεν καταλαβαίνει το χιούμορ του, δεν έχει νόημα να σχολείται. Είναι από τα βασικά όταν κάνεις παρέα (ανεξάρτητα άνδρας / γυναίκα).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν δεν καταλαβαίνει το χιούμορ του, δεν έχει νόημα να σχολείται. Είναι από τα βασικά όταν κάνεις παρέα (ανεξάρτητα άνδρας / γυναίκα).

Τα βασικά αυτά δεν ισχύουν όταν ο άλλος έχει σοβαρή περίπτωση κατάθλιψης (ανεξάρτητα από το φύλο).
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...