dritan90 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Καλησπερα, Για διαγραφη ανεργιας,λογω προσληψης,εχω μερικες αποριες,οποιος ξερει.... (μπηκα στα σαιτ και διαβασα αρχικα) -Πρεπει να ενημερωσω και ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ -Μπορω να το κανω ηλεκτρονικα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ -Αν οχι μπορω να το κανω απο ΚΕΠ -ΑΝ ειναι εργασια με εργοσημο,τι διαφορα εχει με την εργασια μεσω προσληψης? Ενημερωνονται βασικα ,οι υπηρεσιες αυτοματα,θα πρεπει εγω να κανω κατι απο τα παραπανω? Ευχαριστω
idomeneas7 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Κανονικα αυτά τα κάνει ο λογιστής του εργοδότη. Με εργόσημο θα χρειαστεί να πας μόνος σου αν είναι για τίποτα κατ'οίκον υπηρεσίες αλλιώς αν είναι σε εταιρεία μάλλον πάλι αυτοί θα το κάνουν.
dritan90 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 δηλαδη να μην κανω τιποτα? αυτο λες? θα γινει προσληψη ναι σε εταιρια, σε περιπτωση εργοσημου λες οτι πρεπει να παω?
gokuthelegend Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Για το εργόσημο δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά τα υπόλοιπα τα κάνει ο λογιστής. Πλέον όλα είναι ηλεκτρονικά, όταν γίνει η αναγγελία πρόσληψης (γίνεται μέσω ίντερνετ νομίζω), θα ενημερωθούν αυτόματα όλες οι υπηρεσίες.
dritan90 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 μπραβο γιατι δεν θελω να ψαχνομαι μετα και αν εχω κυρωσεις, απο συστημα εργανης νομιζω γινεται
AntiCambeR Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Οταν είχα βγάλει κάρτα ανεργίας και υπέγραψα πρόσληψη σε εταιρία ρώτησα αν πρέπει να την ακυρώσω και απάντησαν οτι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα.Οπότε ισχύει αυτό που γράφει η idomeneas 7.
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Απλά πράγματα, δεν κάνεις τίποτα, ο εργοδότης σε προλαμβάνει και σε ασφαλίζει σε ΙΚΑ κτλ. Εσύ απλά όταν θα έρθει η ημερομηνία που θα πρέπει να ανανεώσεις το δελτίο ανεργίας δεν θα κάνεις τίποτα και έτσι δεν θα θεωρείσαι άνεργος μετά αφού δεν θα τρέχει στο σύστημα χρόνος ανεργίας για σένα.
AntiCambeR Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Απλά πράγματα, δεν κάνεις τίποτα, ο εργοδότης σε προλαμβάνει και σε ασφαλίζει σε ΙΚΑ κτλ. Εσύ απλά όταν θα έρθει η ημερομηνία που θα πρέπει να ανανεώσεις το δελτίο ανεργίας δεν θα κάνεις τίποτα και έτσι δεν θα θεωρείσαι άνεργος μετά αφού δεν θα τρέχει στο σύστημα χρόνος ανεργίας για σένα. Και τι γίνεται μέχρι να λήξει η κάρτα; Θα εργάζεται και η κάρτα θα είναι ενεργή.Οπότε λογικά ο εργοδότης κάνει κάποια ενέργεια.
gokuthelegend Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Δημοσ. 29 Μαΐου 2016 Και τι γίνεται μέχρι να λήξει η κάρτα; Θα εργάζεται και η κάρτα θα είναι ενεργή.Οπότε λογικά ο εργοδότης κάνει κάποια ενέργεια. Η κάρτα λήγει άμεσα. Ο εργοδότης ή ο λογιστής ή όποιος άλλος είναι υπεύθυνος θα κάνει ηλεκτρονικά την αναγγελία πρόσληψης η οποία θα γίνει από 1ην πρώτη μέρα και θα ενημερωθούν όλες οι υπηρεσίες. Αν μετά από 2-3 μέρες μπεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα δεις ότι η κάρτα σου θα έχει ακυρωθεί, δεν θα μπορείς να βγάλεις βεβαιώσεις ή να κάνεις αιτήσεις με ανενεργή κάρτα.
dritan90 Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 ευχαριστω για τις απαντησεις σας, χρησιμο θα ηταν να πει καποιος και τι γινεται με μπλοκακι/εργοσημα,
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Συνήθως κάνει κανα δυο εργάσιμες να διακοπεί η κάρτα.
Liverpool89 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Εμενα δεν ειχε γινει διακοπη, πηρα τηλεφωνο και εκανα την δουλεια μου... Παρε για καλο κακο, στον οαεδ ενα τηλεφωνο, της περιοχης σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα