Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενταξει 2,5 ευρω την φωτογραφια το δεχομαι. Αλλα οταν θελω 2 να πληρωνω 2.

Κατα αλλα δεν ειναι ακριβες οσο νομιζουμε οι τεχνικες δουλειες. Οταν πληρωνω ενα φωτογραφο να μου βγαλει 4 φωτο με καποια στανταρ, δεν πληρωνω το κλικ που θα κανει στη μηχανη και αλλα 20 κλικ στο ποντικι. Πληρωνω τα χρονια και τα λεφτα που εκατσε να σπουδασει, τα εξοδα εκκίνησης της επιχειρησης, το νοικι, την ασφαλεια του, υπαλληλο του, το οτι τις εβγαλα ενω επινα εσπρεσο στην πλατεια και οτι αν δεν υπηρχε θα επρεπε να ειχα φωτογραφικη μηχανη, υπολογιστη, εκτυπωτη, φωτογραφικο χαρτι, ορεξη για πολλες χριστοπαναγιες, ενα χαμενο απογευμα και πιθανον να ετρωγαν και ακυρο. Η μονη ενσταση μου ειναι οτι πληρωνεις 4 ενω θελεις 2.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε όλα τα σχετικά νήματα που βλέπω με παρόμοια θέματα κοστολόγησης εργασίας/προϊόντων βλέπω ότι καταλήγουμε ότι όλοι είναι κλέφτες.

φωτογράφοι (για 4 φωτογραφίες τόσο;;; ),

υδραυλικοί (για ένα ξεβούλωμα νιπτήρα τόσο;;; ),

ηλεκτρολόγοι (για μια σύνδεση κουζίνας τόσο;;; ),

τσαγκάρηδες (για ένα κόλλημα σόλας τόσο;;; ),

μοδίστρες (για ένα κόντυμα τόσο;;; ),

ηλεκτρονικοί (για μια ψιλοεπισκευή τόσο;;; ),

μηχανικοί (για μια αλλαγή δίσκου τόσο;;; )  (το ίδιο πρόβλημα αλλά με άλλο "δίσκο" μπορεί να αφορά και dj :P )

κλπ

Τελικά όλοι έχουμε άποψη για το κοστολόγιο της δουλειάς του άλλου.

Με τη δική μας τί γίνεται;

Μήπως θα ήταν ένα καλό social game να ανοίξουμε ένα νήμα στο οποίο όποιος κριτικάρει δουλειά άλλου θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνει τι δουλειά κάνει και τι χρεώνει; ;)

Εχεις ένα δίκιο στο ότι ο καθένας γενικά θα πει το μακρύ και το κοντό του ή θα έχει άποψη ακόμα και για θέματα που δεν έχουν σχέση με το κυρίως θέμα ΑΛΛΑ  υπάρχει και αισχροκέρδια στην Ελλάδα. Αν το αρνείσαι είσαι εκτός πραγματικότητας...

Ναι με το σκεπτικο σου "πάω" και εγώ πολλές φορές και ειλικρινά μιλώντας ΝΑΙ να βγάλει ο ηλεκτρόλογος/μηχανικός/φωτογράφος/ραφτης/τσαγκαρης/ηλεκτρονικός, γιατί υπάρχει και η εργασία μέσα, δυστυχώς αυτή διαφέρει από επαγγελματία σε επαγγελματία με γνώμονα το κέρδος του όμως και βλέπεις πολλές φορές για την ίδια εργασία τρελές αποκλίσεις στην τιμή που ζητάνε...

Πέρα απο αυτό όμως το θέμα με τους φωτογράφους συμβαίνει ότι έχουν στανταρ χρεωση για τουλάχιστον 4 φωτογραφίες. Εσυ μπορει να θες μία, αυτοί θα σου χρεώσουν όλη την τετράδα... Αυτή είναι κυρίως η ένσταση μου με τους φωτογράφους. Επισης οι φωτογραφοι ειναι τσεκουρια και στις φωτοτυπιες!!! Για ασπρομαυρη  εκτυπωση η αλλη ζηταγε 18 λεπτα τη σελιδα!!!! Τι λες μωρη κυρατσα, 10 σελιδες και θες 2 ευρω ; Bέβαια σπαστικό πολύ είναι και η ελάχιστη χρέωση που έχουν κάποια επαγγέλματα, δλδ μέχρι και για να ελεγξουν το αμάξι καποια εξουσιοδοτημενα σερβις ζητάνε ταρίφα 20 ευρώ... Απλά για να το δουν και να σου κάνουνε εκτίμηση βλαβης έτσι, δουλειά του 5λεπτου που στα περισσότερα συνεργεία γίνεται τσάμπα φυσικά...

Παντως μια ερευνα σε τιμες σωζει τσεπες. Από τότε που το ακολουθώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με παράλλογες χρεώσεις.

Επίσης δεν είμαι και ο αγαθούλης τύπος που θα πάει κάπου και από ντροπή θα τα σκάσει ή θα με πεισουνε... Αντε γεια και δεν ξαναπαταω στο μαγαζακι τους! Αυτοι αργα η γρηγορα θα το κλεισουν...

Δημοσ.

Στο σπίτι σου υπήρχε απο πριν τρύπα στον τοίχο?

Είσαι πολύ τυχερός που βρήκες άτομο με τόσο χαμηλή τιμή, λογικά θα ισχύει αυτό που είπε ο death lord.

Στο σπιτι που πηγε υπηρχε τρυπα

Παντως δεν ειναι μικρος ο τυπος και απο οτι ελεγε στο φιλο μου δεν προλαβαινει να πηγαινει σε δουλειες και πως οι συναδερφοι  του που χρεωνουν υπερογκα ποσα δεν εχουν καταλαβει οτι οι εποχες αλλαξαν

Η αληθεια ειναι οτι υπαρχει λιπος ακομα

Ο Ελληναρας που ειχε μαθει στο απειρο ρευστο απο χρηματιστηρια απατες κλπ δεν πηγαινε να κανει μια δουλιτσα για 40-50ε σου ελεγε 100 κι αν θες 

Γιατι πηραν ολοι οι αλλοδαποι τις δουλειες? (μαστορια, υδραυλικοι. πλακαδες...... ασχετα αν ηταν ασχετοι)

Οσο θα σφιγγουν οι κωλοι και δε βαζουν μυαλο τοσο θα κατρακυλανε

Ασε που τωρα με το ιντερνετ βρισκεις απειρες προσφορες και κανεις δεν μπορει να σε κοροιδεψει

(αυτον απο το ιντερνετ τον βρηκα)

Δημοσ.

Ενταξει 2,5 ευρω την φωτογραφια το δεχομαι. Αλλα οταν θελω 2 να πληρωνω 2.

Κατα αλλα δεν ειναι ακριβες οσο νομιζουμε οι τεχνικες δουλειες. Οταν πληρωνω ενα φωτογραφο να μου βγαλει 4 φωτο με καποια στανταρ, δεν πληρωνω το κλικ που θα κανει στη μηχανη και αλλα 20 κλικ στο ποντικι. Πληρωνω τα χρονια και τα λεφτα που εκατσε να σπουδασει, τα εξοδα εκκίνησης της επιχειρησης, το νοικι, την ασφαλεια του, υπαλληλο του, το οτι τις εβγαλα ενω επινα εσπρεσο στην πλατεια και οτι αν δεν υπηρχε θα επρεπε να ειχα φωτογραφικη μηχανη, υπολογιστη, εκτυπωτη, φωτογραφικο χαρτι, ορεξη για πολλες χριστοπαναγιες, ενα χαμενο απογευμα και πιθανον να ετρωγαν και ακυρο. Η μονη ενσταση μου ειναι οτι πληρωνεις 4 ενω θελεις 2.

Εσύ μπορεί να θες 2, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μικρό χαρτί που να είναι μόνο για 2 ή 1 αστυνομική φωτογραφία. Αναγκαστικά θα στο εκτυπώσει σε χαρτί για 4 φωτογραφίες, οπότε σου εκτυπώνει και τις 4. Στα υπόλοιπα συμφωνώ.

Δημοσ.

Για κάποιο πολύ ενδιαφέροντα λόγο όταν ακούτε (ή παραθέτετε) δύο ακραίες τιμές για την ίδια δουλειά, θεωρείτε αυθαίρετα ότι η φθηνή τιμή είναι η σωστή και η ακριβή είναι του "κλέφτη".

Το σενάριο η φθηνή να είναι του "αλεξιπτωτιστή" ή του άσχετου στο επάγγελμα (με αντίστοιχο αντίκτυπο στην ποιότητα της δοουλειάς) και η ακριβή κάποιο καλού στη δουλειά δεν παίζει καθόλου ε;

Προσωπικά, αν και είμαι απλός μισθωτός και άρα δεν έχω σχέση με θέματα παροχής υπηρεσίας ή χρεώσεων και ούτε βέβαια μου περισσεύουν, όταν αναγκαστώ να καταλήξω σε τεχνίτη (ευτυχώς σπάνια αφού ψιλοπιάνει το χέρι μου) δεν πάω υποχρεωτικά στην χαμηλή τιμή αλλά το ψάχνω λίγο παραπάνω.

Πιστεύω (προσωπική γνώμη) ότι υπάρχει λόγος που άνθρωποι σε αρκετά δυσκολότερη κατάσταση από εμάς (πχ προ 50ετίας και βάλε) έβγαλαν ατάκες σχετικά με το ποιος τρώει το "φθηνό κρέας".

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι λίγο πολύ την ίδια δουλειά κάνετε.

Οπότε αλλού αυτά τα περί "καλής εργασίας κλπ".

Αστείο πραγματικά να μας λες οτι ο ενας θα σου αλλαξει δισκο/πλατο με 500 ευρώ θα κάνει καλύτερη δουλειά από αυτόν που θα στο αλλαξει με 300. Δλδ θα τον κουμπώσει καλύτερα στο σασμάν ο πρώτος ή θα τον γυαλίσει πρωτού τον βάλει; (για το ίδιο ανταλλακτικό πάντα)

Δημοσ.

Αστείο πραγματικά να μας λες οτι ο ενας θα σου αλλαξει δισκο/πλατο με 500 ευρώ θα κάνει καλύτερη δουλειά από αυτόν που θα στο αλλαξει με 300. Δλδ θα τον κουμπώσει καλύτερα στο σασμάν ο πρώτος ή θα τον γυαλίσει πρωτού τον βάλει; (για το ίδιο ανταλλακτικό πάντα)

Έπιασες και εσύ τώρα την περίπτωση.

Με έναν πλακά για τα πατώματα του σπιτιού σου θα σκεφτείς το ίδιο; (για τα ίδια υλικά)

Με έναν υδραυλικό για τις σωληνώσεις του μπάνιου σου; (για τα ίδια υλικά)

Με έναν τεχνικό να σου φτιάξει τον υπολογιστή σου; (Για δουλειά software, χωρίς υλικά)

Με έναν φωτογράφο για τις φωτογραφίες ταυτότητας/διαβατηρίου; Ξέρεις πόσες φωτογραφίες απορρίπτονται τελικά στο τμήμα γιατί δεν πληρούν τις προδιαγραφές και σε αναγκάζουν να βγάλεις καινούριες;

Δημοσ.

Έπιασες και εσύ τώρα την περίπτωση.

Με έναν πλακά για τα πατώματα του σπιτιού σου θα σκεφτείς το ίδιο; (για τα ίδια υλικά)

Με έναν υδραυλικό για τις σωληνώσεις του μπάνιου σου; (για τα ίδια υλικά)

Με έναν τεχνικό να σου φτιάξει τον υπολογιστή σου; (Για δουλειά software, χωρίς υλικά)

Με έναν φωτογράφο για τις φωτογραφίες ταυτότητας/διαβατηρίου; Ξέρεις πόσες φωτογραφίες απορρίπτονται τελικά στο τμήμα γιατί δεν πληρούν τις προδιαγραφές και σε αναγκάζουν να βγάλεις καινούριες;

Τι έπιασα περίπτωση...

Οι περισσότεροι έχουν κατά νου το κέρδος... Εννοείται ότι σχεδόν πάντα ανάλογα και το είδος δουλειάς ζητάω και μια εγγύηση, λες έτσι να δίνω δεξιά και αριστερά τα χρήματα μου και πάντα φυσικά το ψάχνω...

Ή έχουμε δεδομένο ότι αυτός που θα μας τον πιάσει  θα τα φτιάξει και όπως πρέπει;

Καλά αν ειναι να σκάσεις δεκαευρο σε φωτογράφο για μια φωτο και μετά να σου απορρίψουν τις φωτογραφίες εγώ θα πήγαινα πίσω απαιτώντας τα χρήματα μου. Όπως ξαναέγραψα δεν ειμαι ο μαλθακός τύπος που θα πω έλα μωρέ τι έγινε ας ξαναβγάλουμε χαζογελώντας...

• Like 1
Δημοσ.

Αν μετά απο 5 χρόνια σου "σκάσει" το πάτωμα και σου ξεκολήσουν τα πλακάκια, θα πας να βρείς τον μάστορα για "εγγύηση";

Αν μετά απο 10 χρόνια αρχίζουν να μουχλιάζουν οι τοίχοι γιατί εξ αρχής υπήρχε μια μικρή διαρροή στις σωληνώσεις, θα ψάξεις για εγγύηση;

Αν ο υπολογιστής σου σέρνεται μετά απο λίγους μήνες χρήσης επειδή ο τεχνικός άφησε κάθε λογής bloatware/adware/skataware να τρέχει στο παρασκήνιο και να σου γ@μ@ει τη registry και τους πόρους του συστήματος, θα ψάξεις για εγγύηση;

Δεν διαφωνώ οτι υπάρχει αισχροκέρδεια εκεί έξω.

Το χειρότερο είναι οτι υπάρχει αισχροκέρδεια απο τσαπατσούληδες, μη επαγγελματίες, οι οποίοι χρεώνουν όσο οι πραγματικοί επαγγελματίες και κάνουν φθηνοδουλειά τύπου "άρπα-κόλλα να πάρουμε τα φράγκα και μη τον είδατε". Εκεί είναι η παγίδα, αυτούς πρέπει να τους αναγνωρίσεις και να τους αποφύγεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως πρόσφατα έβγαλα με 8ε.

Και έχω ακούσει οτι έχει και με 6.

Όλη η υπόθεση του πήρε κάνα τέταρτο.

Να με φωτογραφίσει,να τις επεξεργαστεί λίγο,και να τις τυπώσει οπότε πιστεύω οτι δεν είναι υπερβολική η αμοιβή του.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως πρόσφατα έβγαλα με 8ε.

Και έχω ακούσει οτι έχει και με 6.

Όλη η υπόθεση του πήρε κάνα τέταρτο.

Να με φωτογραφίσει,να τις επεξεργαστεί λίγο,και να τις τυπώσει οπότε πιστεύω οτι δεν είναι υπερβολική η αμοιβή του.

Είσαι μάλλον από τους λίγους που αξιολογούν και άλλα πράγματα και όχι μόνο το χαρτί.

Για να δοκιμάσουμε το σκεπτικό που αναπτύσεται σε αυτό αλλά και παρόμοια νήματα να δούμε για κάποιο άλλο προϊόν

Την περασμένη βδομάδα πήρα ένα πακέτο πίτες για σουβλάκι στο 1,20 (Porky στην Καλλιθέα, για διασταύρωση). Άρα μου έρχεται 12 λεπτά η πίτα.

Στην λαϊκή (πήγα αργούτσικα) βρήκα ντομάτες αρκετά ωραίες στα 0,33 το κιλό

Το My Market είχε σουβλάκια πολύ ωραία και μεγάλα τα οποία μου πήγαν 6,20 τα 10 (62 λεπτά το ένα) και μάλιστα τα μαριναρισμένα. Είχε και απλά γύρω στα 50 λεπτά φθηνότερα το κιλό

Αν προσθέσω και κάτι κρεμμύδια και αλατοπίπερα σημαίνει ότι όποιος πουλάει στην ελλάδα πιτόγυρο με καλαμάκι (ή σουβλάκι για τους "βορείους" ;) ) πάνω από 1 ευρώ (βαριά-βαριά αφού οι τιμές που ανέφερα είναι λιανικής που ψωνίζω εγώ και όχι που παίρνουν οι επαγγελματίες) με/μας κατακλέβει :P .

Δηλαδή όλοι οι σουβλατζήδες

(εννοείται πως δεν είναι αυτό το σκεπτικό μου απέναντι τους, χωρίς βέβαια να μην βλέπω ότι κάποιοι το παρακάνουν)

Δημοσ.

Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που έχει εν γνώσει του πως γίνεται η δουλειά.

Δεν έχω ιδέα για το παράδειγμα που λες καθώς είμαι άσχετος με αυτοκίνητα. Υπάρχουν όμως άπειρες άλλες δουλειές που ο πελάτης δεν γνωρίζει τι πρέπει να γίνει και έχει κατα νου μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς, βλέπε π.χ πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης, οι πελάτες γκρινιάζουν όταν ακούν για τιμές 100 και 150 ευρώ και πηγαίνουν σε ηλεκτρολόγους των 50ευρώ, έλα όμως που αυτοί με τα 50 απλά κάνουν το σχεδιάκι βάζουν την τζίφρα τους και είτε δεν ελέγχουν αναλυτικά την εγκατάσταση όπως ορίζουν τα πρότυπα είτε την ελέγχουν πρόχειρα και πλημμελώς, αν ζητήσουν αλλαγή όπως ορίζει ο νόμος και ο κανονισμός πάλι θα αρχίσουν οι γκρινιες, φυσικά ποντάρουν στο γεγονός οτι δεν γίνονται έλεγχοι για να κόψουν τον κόλο στα λαμόγια με τέτοιες πρακτικές, έτσι ο ηλεκτρολόγος που κάνει την δουλειά όπως πρέπει χάνει πελάτες. Και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να δώσεις στον πελάτη 3 έγγραφα, ο πελάτης δεν έχει ιδέα τι έλεγχος και τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν, σε μεγάλες εγκατάστασεις ο ηλεκτρολόγος χρειάζεται και βοηθό, γεμίσαμε έτσι υπογραφάκιδες των 50ευρώ που τους στήνουν αγάλματα οι πελάτες.

Δημοσ.

Αυτό που λες ισχύει για κάποιον που έχει εν γνώσει του πως γίνεται η δουλειά.

Δεν έχω ιδέα για το παράδειγμα που λες καθώς είμαι άσχετος με αυτοκίνητα. Υπάρχουν όμως άπειρες άλλες δουλειές που ο πελάτης δεν γνωρίζει τι πρέπει να γίνει και έχει κατα νου μόνο το αποτέλεσμα της δουλειάς, βλέπε π.χ πιστοποιητικά ηλεκτροδότησης, οι πελάτες γκρινιάζουν όταν ακούν για τιμές 100 και 150 ευρώ και πηγαίνουν σε ηλεκτρολόγους των 50ευρώ, έλα όμως που αυτοί με τα 50 απλά κάνουν το σχεδιάκι βάζουν την τζίφρα τους και είτε δεν ελέγχουν αναλυτικά την εγκατάσταση όπως ορίζουν τα πρότυπα είτε την ελέγχουν πρόχειρα και πλημμελώς, αν ζητήσουν αλλαγή όπως ορίζει ο νόμος και ο κανονισμός πάλι θα αρχίσουν οι γκρινιες, φυσικά ποντάρουν στο γεγονός οτι δεν γίνονται έλεγχοι για να κόψουν τον κόλο στα λαμόγια με τέτοιες πρακτικές, έτσι ο ηλεκτρολόγος που κάνει την δουλειά όπως πρέπει χάνει πελάτες. Και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να δώσεις στον πελάτη 3 έγγραφα, ο πελάτης δεν έχει ιδέα τι έλεγχος και τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν, σε μεγάλες εγκατάστασεις ο ηλεκτρολόγος χρειάζεται και βοηθό, γεμίσαμε έτσι υπογραφάκιδες των 50ευρώ που τους στήνουν αγάλματα οι πελάτες.

Δεν ξέρω καθόλου από πιστοποιητικά ηλεκτρολόγων σαν αυτά που ανέφερες αλλά αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και τελικά η δουλειά προχωρήσει (αφού δεν γίνονται έλεγχοι όπως λες) τότε όντως γιατί να μην πας στον ηλεκτρολόγο των 50 ευρώ; Από περιέργεια το ρωτάω...

Δημοσ.

Δεν ξέρω καθόλου από πιστοποιητικά ηλεκτρολόγων σαν αυτά που ανέφερες αλλά αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και τελικά η δουλειά προχωρήσει (αφού δεν γίνονται έλεγχοι όπως λες) τότε όντως γιατί να μην πας στον ηλεκτρολόγο των 50 ευρώ; Από περιέργεια το ρωτάω...

Το αποτέλεσμα είναι "το ίδιο" σε επίπεδο χαρτούρας. Δηλαδή μπήκαν οι τζίφρες, και έδωσε το οκ η ΔΕΗ.

Δεν είναι καθόλου "το ίδιο" σε επίπεδο ασφάλειας της εγκατάστασης αφού αυτός που έβαλε την υπογραφή και πήρε το 50άρι (και στου οποίου την υπογραφή στηρίχθηκε η ΔΕΗ) δεν έκανε το σωστό έλεγχο.

Ναι, ο πελάτης "γλύτωσε" προσωρινά 50-100 ευρώ αλλά μάντεψε ποιου το σπίτι είναι σε κίνδυνο. Και μπορεί να σκεφτόμαστε "αν γίνει κάτι θα του δείξω του π...στη" αλλά η ζημιά θα έχει γίνει. Ο πελάτης τότε θα πληρώσει τα κερατιάτικα (μικρό ή μεγάλο κόστος αποκατάστασης) και φέξε μου και γλύστρισα πότε θα γίνει το όποιο δικαστήριο για να τα πάρεις πίσω και να "του δείξεις"

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν ειχε πληρωσει παραπανω ο ηλεκτρολόγος θα ειχε κινητρο να κανει τη δουλεια του? Δε μου βγαζει νοημα αυτή η προσεγγιση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...