Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,θα θελα να ρωτησω για τη δημιουργία κ συντήρηση ιστοσελίδας φιλοξενίας e-shop χρειαζεται να κανω εναρξη επαγγέλματος;

Δημοσ.

φανταζομαι αν την δημιουργησεις και απ[λα τηην συντηρεις ανεβαζοντας νεες φωτο προιοντων και ανανεωνοντας το , τοτε οχι. αλλα αμα πουλας προιοντα που εχεις εσυ, σιγουρα ναι.

Δημοσ.

Για οποιοδήποτε σύνηθες εισόδημα από παροχή υπηρεσίας ή εμπορική δραστηριότητα απαιτείται η έναρξη επαγγέλματος.

Εξαιρούνται αγγελίες πώλησης εφόσον δεν είναι επαναλαμβανόμενες (δεν προκύπτει επαγγελματική απασχόληση του στυλ αγοράζεις και πουλάς, αλλά πχ. πουλάς κάτι που δεν το χρειάζεσαι πλέον).

Επίσης, υπάρχει και το εργόσημο , όπου το χρησιμοποιείς για περιστασιακές εργασίες , όπου αυτός που σε πληρώνει πρέπει να σε πληρώσει με εργόσημο. Έχει μπλέξιμο όμως (πρέπει να πηγαίνει σε τράπεζα ) .
Αυτό περιλαμβάνει και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν ξέρω τι κατηγορίες εργασιών περιλαμβάνει.

Τέλος, οι εταιρείες (πελάτες σου) μπορούν να κόβουν απόδειξη δαπανών σε ιδιώτες (όπως εσύ), μέχρι κάποιου ποσού κάθε χρόνο και να σε πληρώνουν με βάση αυτό. Αυτά τα εισοδήματα τα περνάς σε άλλον κωδικό στη φορολογική σου δήλωση, και νομίζω σου κάνουν και παρακράτηση 20% σε αυτά.
Για συναλλαγές με ιδιώτες (πελάτες σου) δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να τους εκδίδεις παραστατικά .

Δημοσ.

Εγω απλα θα ειμαι ο μεσαζον στην ουσια,δεν εχω δικα μου προιοντα.θα φιλοξενω στο site ιδιωτες η επαγγελματιες εμπορους κ θα παιρνω καποιο ποσοστό επι των πωλησεων. Κ σ'αυτή την περιπτωση πρέπει να γινει εναρξη; η απλα τέλος του χρονου δηλωνω στην εφορια αυτα που εισεπραξα;

Δημοσ.

Εγω απλα θα ειμαι ο μεσαζον στην ουσια,δεν εχω δικα μου προιοντα.θα φιλοξενω στο site ιδιωτες η επαγγελματιες εμπορους κ θα παιρνω καποιο ποσοστό επι των πωλησεων. Κ σ'αυτή την περιπτωση πρέπει να γινει εναρξη; η απλα τέλος του χρονου δηλωνω στην εφορια αυτα που εισεπραξα;

Κάνεις εταιρεία. Απλά τα πραγματάκια, κατ εμέ. Πουλάς Hosting και ανάπτυξη σε εταιρείες επι ποσοστού κερδών.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Άραγε κατανοώ ότι κάνεις κάτι σε στυλ skroutz;

Δημοσ.

περιπου σαν το σκρουτζ αλλα δεν θα απευθυνεται μονο σε εταιριες οπως αυτο, αλλα κ σε ιδιωτες που δεν εχουν αλλη δυνατοτητα προβολης των προιοντων τους ειτε ειναι χειροποιητες κατασκευες ειτε παροχη υπηρεσιων.αρα λογικα ο καθενας θα κοβει αποδειξη των προιοντων του,εγω παρολα αυτα πρεπει να κανω εναρξη??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσφέρεις μια υπηρεσία και την χρεώνεις. Δεν θα πρέπει να κόβεις απόδειξη σε αυτόν που τη χρεώνεις; Θέλοντας και μη, αν προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε εταιρίες, ενδεχομένως να σου ζητάνε αποδείξεις - τιμολόγια για να περάσουν τα έξοδα στην εφορία (ή οι ιδιώτες να θέλουν να μαζέψουν αποδείξεις για την φορολογική δήλωση). Οπότε μάλλον δεν το γλυτώνεις.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...