xpapias Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Οχι δε σκοπεύω να φτιαξω ταξιδιωτικό οδηγο. Αναρωτιομουν αν υπαρχουν μελη στη Σουηδία και πως τα βλεπουν τα πραγματα εκει.Θυμαμαι οτι ο Δρ.Κωστης ειναι καπου εκει. Αλλοι; Καποιος μου ελεγε οτι περα απο τις πολυ μεγαλες πολεις δεν αξιζει ιδιαίτερα (ολοι μολις βρισκουν ευκαιρία φευγουν για Στοκχόλμη). Επισης μου ελεγε ενας Σουηδος συναδελφος οτι ο νοτος εχει τεράστια διαφορα με το βορειο κομματι. (Αφορμη ειναι μια αγγελια που βρηκα στο αντικείμενο μου στην Uppsala. Αν και ειχα μαθει Σουηδικα δε νομίζω να το τολμουσα ποτέ.)
tehAllantin Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 H Uppsala τερμα φοιτητουπολη ειναι, με πολυ καλο Πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακο νοσοκομείο. Το φιλαράκι εκεί πηγαινε την κορούλα του οταν είχε λευχαιμία. Το θέμα είναι τι θες απο τη ζωή σου και πως είσαι σαν άνθρωπος. Οι Σουηδοί, οι περισσότεροι είναι ευγενέστατοι και συνεσταλμένοι άνθρωποι, εγώ τους συμπάθησα στη σύντομη παραμονή μου εκεί.
adi32 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Φιλη μου που εχει παει για δουλεια σε πανεπιστημιο μου λεει τα καλυτερα Αλλο επιπεδο, σεβασμος στον πολιτη - εργαζομενο - ανθρωπο Οταν ερχεται εδω ειναι οπως οταν εμεις παμε στη ζουγκλα
Apoll Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Τα είπαν οι παραπάνω. Μόνο κάτι που τους έχει ξεφύγει. Χειμώνα το Ήλιος αν βγει θα φωτίσει λίγες ώρες προς το μεσημέρι. Αν έχει συννεφιά, σκότος από τις 14:00. Έπαθα σοκ, έξι μήνες στο Goteborg τον χειμώνα 2012-13 που με είχε στείλει η εταιρία εκεί. Ειδικά Δεκέμβριο - Ιανουάριο δεν θυμάμαι να είδα μια μέρα φως Ηλίου, μόνο ένα γκρίζο φωτισμό μεταξύ 9-14:00. Τις υπόλοιπες ώρες σκοτάδι. 6
Pa0ki Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Πώς να μην το ρίξεις στο death/black metal με τέτοια μαυρίλα; 11
tehAllantin Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Τα είπαν οι παραπάνω. Μόνο κάτι που τους έχει ξεφύγει. Χειμώνα το Ήλιος αν βγει θα φωτίσει λίγες ώρες προς το μεσημέρι. Αν έχει συννεφιά, σκότος από τις 14:00. Έπαθα σοκ, έξι μήνες στο Goteborg τον χειμώνα 2012-13 που με είχε στείλει η εταιρία εκεί. Ειδικά Δεκέμβριο - Ιανουάριο δεν θυμάμαι να είδα μια μέρα φως Ηλίου, μόνο ένα γκρίζο φωτισμό μεταξύ 9-14:00. Τις υπόλοιπες ώρες σκοτάδι. πηγα δεκέμβρη του 12. ΟΛΑ ΛΕΥΚΑ, ο ηλιος έδυε στις 2 κ κατι. ΠΟΣΗ ΧΑΡΑ να αντέξει κάποιος 1
xpapias Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Παντως ο ιδιος τυπος μου ελεγε οτι η ζωη βορεια δυσκολα παλευεται. Μαλιστα μου ελεγε για να το υποστηριξει οτι μια πολη ειναι απο τις λιγες που έχουν parking και για ...ελκυθρα.
Ziguala Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Έχει σουηδέζες εκεί τι άλλο μπορεί να έχει περισσότερη σημασία απο αυτό; 7
ettöre Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ζω μόνιμα στην Σουηδία, έζησα 9 μήνες Στοκχόλμη και εδώ και 2.5 χρόνια Malmö. Τι θέλεις να μάθεις;
Ziguala Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ζω μόνιμα στην Σουηδία, έζησα 9 μήνες Στοκχόλμη και εδώ και 2.5 χρόνια Malmö. Τι θέλεις να μάθεις; Τι είχαν στο μυαλό τους και ονόμασαν την πόλη τους Malmö; 1
JohnTehGreek Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ο κολλητός μου ζει τα τελευταία 3 χρόνια εκεί. Το πόσα χρόνια πίσω είμαστε δεν μπορείτε να το φανταστείτε αν δεν ζήσετε εκεί. Σοβαρό κράτος που σέβεται τον άνθρωπο, σοβαρό σύστημα υγείας, σοβαρή παιδεία, άριστες συνθήκες εργασίας (πρόσφατα το ωράριο έπεσε στις 6 ώρες από τις 8 ημερησίως), πολύ καλά λεφτά και πανέμορφη χώρα όχι σαν εδώ... Γενικά η Σουηδία αλλά και οι άλλες Σκανδιναβικές χώρες είναι η καλύτερη επιλογή για μετανάστευση αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη. Εγώ τώρα θα δώσω για κάτι πιστοποιητικά και αν κάτσει και βρω κάτι στην Σουηδία ούτε για διακοπές δεν θα ξανα πατήσω Ελλαδα. 3 1
NT1G Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 ...πρόσφατα το ωράριο έπεσε στις 6 ώρες από τις 8 ημερησίως),... Δεν. Οτι το κάναν κάποιες εταιρίες ή δήμοι, δεν σημαίνει οτι έγινε και επίσημος νόμος.. 1
totem_lost Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Εγώ τώρα θα δώσω για κάτι πιστοποιητικά και αν κάτσει και βρω κάτι στην Σουηδία ούτε για διακοπές δεν θα ξανα πατήσω Ελλαδα. Χα καλό! Σε βλέπω σαν αυτούς τους Σουηδούς που έρχονται στην Ελλάδα και κάθονται 24/7 κάτω από τον ήλιο μπας και κόψουν τα αντικαταθληπτικά. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα