SuperStock60 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Λοιπόν έτσι όπως τακτοποιούσα κάτι πράματα στο σπίτι βλέπω ένα πολύ παλιό βιβλιάριο υγείας δικό μου, είπα καθαρά από περιέργεια κτλ να το διαβάσω να δω τι λέει ήταν τελικά από τα πρώτα που βγάζεις για το μωρό όταν είσαι έγκυος έγραφε για τις εξετάσεις μετά για το πόσα κιλά βγήκα την ομάδα αίματος μου κτλ Κάτι που με προβλημάτισε όμως ήταν το εξής: σε μια από τις πρώτες σελίδες έγραφε: Τοκετός Ημερομηνία : αυτή της γέννησης μου Ώρα: η ώρα που γεννήθηκα Τόκος: ΙΙΙ (3) Διάρκεια κύησης: 42 και μετά συνέχιζε με διάφορα άλλα και άλλες επεμβάσεις της μάνας μου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι το "Τοκος: ΙΙΙ" σε τι αναφέρεται; Σε γεννήσεις ; Γιατί μαζί με εμένα είμαστε 2 αδέρφια στην οικογένεια... παίζει να πιάνεται και η αποβολή σαν τόκος; ή γέννησε η μητέρα μου κάποιο παιδί το οποίο μετά πέθανε και απλά δεν μας το είπαν οι γονείς μου; ή απλά είναι τίποτα άλλο πχ κάποιο χαρακτηριστικό που έχει σχέση να κάνει με την δική μου γέννα; Αν πχ έχω κάποιον αδερφό-ή (νεκρό ή ζωντανό) όπως καταλαβαίνεται είναι λεπτό το ζήτημα γιαυτό πριν πάω να το συζητήσω με την μάνα μου είπα να ρωτήσω εδώ αν ξέρει κανείς για να μην αρχίζω τζάμπα ιστορίες και κουβέντες χωρίς λόγο. Έψαξα για κάποιο ιατρικό φόρουμ δεν βρήκα και πολλά και ένα που βρήκα που ρωτάς δηθεν απευθείας γιατρούς αφήνοντας ποστ περάσανε αρκετοί μήνες (μπορεί και χρόνος) και απάντηση ακόμη δεν πήρα... Από την άλλη δεν αισθάνομαι άνετα (αλλά και τσιγκουνεύομαι λίγο είναι η αλήθεια ειδικά από την στιγμή που δεν ξέρω αν μπορεί να πρόκειται για τίποτα άσχετο όπως προανέφερα πιο πάνω) να κλείσω ραντεβού με γιατρό για να το ρωτήσω. Αν κάποιος εδώ είναι νοσηλευτής ή έχει γνωστό μαία ή νοσηλευτή ή τέλος πάντων ξέρει από δική του εμπειρία τι σημαίνει αυτό ας μου πει ευχαριστώ .
Vapir Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 νομίζω πως το παιδί που πεθαίνει σε αποβολή πριν κλάψει δεν θεωρείται άνθρωπος οπότε δεν πιάνεται σαν τόκος γιαυτό και γίνονται εκτρώσεις , αλλιώς αν το θεωρούσαν άνθρωπο θα ήταν ανθρωποκτονία απο πρόθεση και θα υπήρχε δίωξη . (Θα ήταν λες κ γένναγε κάποια ζωντανό παιδί κ το πετάγανε στα σκουπίδια με πρόθεση). άρα κάτι άλλο είναι , μήπως είχες κάποιο δίδυμο και δόθηκε για υιοθεσία? αποκλείεται οι δικοί σου να είδαν στην απόδειξη οτι βγήκε κ άλλο και να μην το έψαξαν. Οπότε νομίζω πως αδίκως ψάχνεις , ότι κ αν έγινε το κανονίσανε οι δικοί σου 1
SuperStock60 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) νομίζω πως το παιδί που πεθαίνει σε αποβολή πριν κλάψει δεν θεωρείται άνθρωπος οπότε δεν πιάνεται σαν τόκος γιαυτό και γίνονται εκτρώσεις , αλλιώς αν το θεωρούσαν άνθρωπο θα ήταν ανθρωποκτονία απο πρόθεση και θα υπήρχε δίωξη . (Θα ήταν λες κ γένναγε κάποια ζωντανό παιδί κ το πετάγανε στα σκουπίδια με πρόθεση). άρα κάτι άλλο είναι , μήπως είχες κάποιο δίδυμο και δόθηκε για υιοθεσία? αποκλείεται οι δικοί σου να είδαν στην απόδειξη οτι βγήκε κ άλλο και να μην το έψαξαν. Οπότε νομίζω πως αδίκως ψάχνεις , ότι κ αν έγινε το κανονίσανε οι δικοί σου Σε ευχαριστώ που απάντησες σοβαρά όλοι οι άλλοι ειναι γελοίοι που παίζουν με τον πόνο μου λες και ρώτησα κάτι το αυτονόητο!! και αυτονόητο αν ήταν δηλαδή ας μου λέγανε τι σημαίνει αντί να κοροϊδεύουν! Το θέμα είναι οτι γιατί να μας το κρύψουν οι γονείς μου αυτό.... αλλά πριν αρχίσω ιστορίες τώρα (γιατί είμαι μεγάλος άνθρωπος και εγώ και ο αδερφός μου) θέλω κάπως να σιγουρευτώ για τα πιθανά σενάρια Πχ αυτό για τον δίδυμο αδερφό-ή το σκέφτηκα και εγώ (πχ να μην κατάφερε να επιβιώσει) αλλά δεν θα μετρούσε για 1 τόκο; (1 τόκος 2 τοκετοί 2 παιδιά μια ιατρική πράξη όμως) Τώρα για υιοθεσία μου φαίνεται κουλό γιατί μπορεί να μην είμαστε πλούσια οικογένεια αλλά δεν πεινάσαμε και ποτέ... Απο την άλλη για να μην έχει έρθει κανένας να επικοινωνήσει με την μάνα μου έστω μόνο (αν ήταν απο άλλη σχέση) μετα απο τόσα χρόνια (γιατι όπως είπα είμαστε μεγάλοι σχετικά εγω 30 και ο αδερφός μου 39) ή δεν πρέπει να είναι εν ζωή ή πρέπει να ειναι υιοθετημένος και να μην ξέρει/θέλει να επικοινωνήσει Απο την άλλη ειναι κάπως μεγάλο φαρμάκι να συμβαίνει κάτι τέτοιο και να μην το ξέρουμε εμείς (εγώ και ο αδερφός μου) να μην μας πούνε τιποτα.. γιατι αν δεν πρόκειται για αποβολή (που και αυτό κάποια στιγμή θα μας το λέγανε φαντάζομαι) αλλά για νεκρό αδερφάκι ειναι δηλαδή δύσκολο ποτήρι να το καταπιείς.... τοσα χρόνια και να μην ξέρω καν ότι υπήρχε... Βασικά παίζει να ειναι τυπογραφικό; με την έννοια ειναι αξιόπιστα αυτά τα βιβλιάρια στα στοιχεία; ή μια νοσοκόμα της πλάκας γράφει 10 10 τέτοια την φορά στο ποδάρι; Ας πούμε λέει Διάρκεια κύησης: 42 που 42*7=294, 294/30=9,8 σχεδόν 10 μήνες δηλαδή καλά οκ δεν είναι απίθανο να συμβεί αυτό απο την άλλη δεν ειναι και συνηθισμένο συνήθως ή στους 9 ή πρόωρα έχω ακούσει να γεννιούνται μωρά... αλλά αυτό + το περίεργο με το τόκος ΙΙΙ με υποψιαζει στο ίσως απλά να έγραψε μια νοσοκόμα/υπάλληλος ότι ήθελε εκεί... Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2016 από SuperStock60
SuperStock60 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2016 Βασικά ας τσεκάρει όποιος έχει πρόσβαση στο αντίστοιχο δικό του βιβλιάριο στις πρώτες σελίδες είναι (νομίζω 7) τι αριθμό έχει στο πεδίο "τόκος" αντιστοιχεί σωστά (έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ δηλαδή το σωστά = 1 τόκος = μια γέννηση) ή έχει διαφορά ;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Όποιος δεν επιθυμεί, δεν απαντάει και δεν συμμετέχει στο παρόν θέμα. Ο βομβαρδισμός θέματος με ανούσια, ανόητα και εκτός θέματος μηνύματα έχει συνέπειες. Ο νοών νοείτω. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2016 από paredwse 1
Thanasispomonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Καλημέρα και συγγνώμη για την ενόχληση παιδιά,είμαι 18 και δεν έχω αλλάξει βιβλιάριο ποτέ. Αν κοιτάξω να βρω το δικό μου, θα λένε οι πρώτες σελίδες για τη γέννηση μου;μόλις ειδα το θέμα και θέλω να τον βοηθήσω τον άνθρωπο να βρει άκρη 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ενδιαφερον.Μολις παω σπιτι θα το ψαξω.Αλλα γιατι δεν το λες στους γονεις σου; Απο οτι καταλαβα εισαι το 3ο παιδι που γεννηθηκε.Αφου εχεις μεγαλη διαφορα απο τον αδερφο σου ισως γεννηθηκε ενα ακομη παιδι ενδιαμεσα το οποιο αργοτερα πεθανε. Μονο αυτο μου φαινεται λογικο. 1
SuperStock60 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ενδιαφερον.Μολις παω σπιτι θα το ψαξω.Αλλα γιατι δεν το λες στους γονεις σου; Απο οτι καταλαβα εισαι το 3ο παιδι που γεννηθηκε.Αφου εχεις μεγαλη διαφορα απο τον αδερφο σου ισως γεννηθηκε ενα ακομη παιδι ενδιαμεσα το οποιο αργοτερα πεθανε. Μονο αυτο μου φαινεται λογικο. Αν ήταν ενδιάμεσα δύσκολα να μην το ήξερε ο αδερφός γιατί κάτι θα θυμόταν γιατί δεν μιλάμε για ένα στιγμιαίο γεγονός (9 μήνες ειναι μόνο η κύηση) και ούτε κάτι ασήμαντο αν πρόκειται για θάνατο ενός μέλους της οικογένειας εκτός αν συνέβη κάτι κατα την διάρκεια που ήταν κάτω από 5... άρα μάλλον μιλάμε για το πρώτο παιδί αν τελικά μιλάμε για παιδί. Τώρα γιατί δεν ρωτάω απευθείας τους γονείς μου δεν ξέρω είναι λεπτό το ζήτημα και δεν ξέρω πως να αισθανθώ δηλαδή αν είναι αλήθεια αισθάνομαι θυμό που τόσα χρόνια έχω ένα χαμένο/νεκρό αδερφάκι και δεν το ξέρω και αν ανοίξω τέτοια συζήτηση θα είναι κάπως έντονη από την άλλη παίζει να κάνω λάθος και να είναι μπούρδες αυτά και δεν θα ήθελα να ανησυχήσω κανένα μέλος στην οικογένεια για ανύπαρκτους λόγους Στην τελική αν δεν βγάλω άκρη θα την ρωτήσω αλλά ήδη το αναβάλω κάθε φορά περάσανε τόσοι μήνες (περίμενα μπας και μου απαντήσει κανένας γιατρός από το φόρουμ που ανέφερα αλλά μπα... ) μπορεί να μην θέλω να το κάνω.. δηλαδή εκτός ότι μας έκρυψαν αυτό τι άλλο μπορεί να μας κρύβουν;.. και γιατί να το κρύβουν; δεν ξέρω αισθάνομαι μπερδεμένος για το ζήτημα αυτό... το σίγουρο είναι ότι θέλω να μάθω αν τελικά καταλαβαίνω σωστά τι λέει αυτή η σελίδα και αν υπάρχουν και άλλα πιθανά σενάρια εκτός αυτού που νομίζω ότι ισχύει .
Thanasispomonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Από ότι είδα,εγώ που είμαι ο δεύτερος από τα τέσσερα αδέρφια έχω τοκο 2,ο αδερφός μου 1 και οι δίδυμες 3.λογικά από ότι καταλαβαίνω τόκος μετριέται η επιτυχής γέννα,γιατί πιο κάτω έχει άλλες λεπτομέρειες για το παιδι.επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα δίδυμα μετρούν σαν ένας τόκος 1
SuperStock60 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Από ότι είδα,εγώ που είμαι ο δεύτερος από τα τέσσερα αδέρφια έχω τοκο 2,ο αδερφός μου 1 και οι δίδυμες 3.λογικά από ότι καταλαβαίνω τόκος μετριέται η επιτυχής γέννα,γιατί πιο κάτω έχει άλλες λεπτομέρειες για το παιδι.επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα δίδυμα μετρούν σαν ένας τόκος Ενδιαφέρον αυτό, αυτό σκέφτηκα και εγώ σε ένα ποστ που έγραψα πιο πάνω άρα έτσι αποκλείεται να είχε πχ ο αδερφός μου κάποιο δίδυμο αδερφάκι που να μην τα κατάφερε.
Thanasispomonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Πιστεύω αν δεν τα καταφέρνει δεν κάνουν βιβλιάριο πάντως,γενικά μιλώντας.αν υπήρχε κάποιο παιδί όσο ζούσε ο αδελφός σας πολύ πιθανό,αλλά αν είχαν ζήσει με το παιδί οι γονείς σας,αν πέθαινε δεν θα του έκαναν ταφή;έστω ανεπίσημα...πιστεύω ότι ήταν απλά λάθος, εδω στο δικό μου βιβλιάριο δεν έχει ομάδα αιματος και μου είχαν πάρει είμαι απλά δεν ξέρουμε τι ομάδα αίμα εχω
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Πιστεύω αν δεν τα καταφέρνει δεν κάνουν βιβλιάριο πάντως,γενικά μιλώντας.αν υπήρχε κάποιο παιδί όσο ζούσε ο αδελφός σας πολύ πιθανό,αλλά αν είχαν ζήσει με το παιδί οι γονείς σας,αν πέθαινε δεν θα του έκαναν ταφή;έστω ανεπίσημα...πιστεύω ότι ήταν απλά λάθος, εδω στο δικό μου βιβλιάριο δεν έχει ομάδα αιματος και μου είχαν πάρει είμαι απλά δεν ξέρουμε τι ομάδα αίμα εχωΚαλύτερα για καλού κακού να μαθεις τι ομάδα αίματος έχεις.
Thanasispomonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Καλύτερα για καλού κακού να μαθεις τι ομάδα αίματος έχεις.Σε λίγες μέρες που θα κάνω εξετάσεις αίματος χαχα
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 νομίζω πως το παιδί που πεθαίνει σε αποβολή πριν κλάψει δεν θεωρείται άνθρωπος .... μάλλον εννοείς κάτι άλλο ... προφανώς δεν είναι γάτα/ψάρι/κουνουπίδι το νεκρό παιδί σε μια γέννηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα