Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να σου πω φιλε εγω θα ξεκινουσα να τον πετάξω εξω και στα @@ μου. Θα έβαζα παραλληλα αγγελια για επομενο ενοικιαστη και θα ρωτουσα τον δικηγορο πανω κατω ποτε θα μπορούμε πλεον να τον πετάξουμε εξω με την αστυνομια για να μπορω να συνεννοηθώ και με τον επομενο ενοικιαστη.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι για να μένει άλλο μεσα αυτος. Και ουτε θα με ενδιεφερε τι λαμογιες κανει με την επιχειρηση του στα @@ μου και παλι εγω θελω να φυγει από το χωρο μου και να μου δωσει και αυτά που μου χρωστάει.

Τιποτα άλλο δεν θα με ενδιεφερε ουτε αν είναι λαμογιο ουτε να τσακωθω μαζι του ουτε να του την πω. Θα ξεκινούσανε τα οργανα χωρις πολλα πολλα όπως καταλαβαίνεις και χωρις να αναλωθούμε και πολυ. Και να μου ελεγε ξερεις θα διορθωθω και θα σου δινω τα ενοικια και πάλι δρομο θα του ελεγα δεν γουστάρω.

Αυτόν τον ενδιαφερει αμα εσυ πχ έχεις κάποια σοβαρη υποχρεωση και χρειαζεσαι τα φράγκα? όχι. Οποτε εχω πάρει δανεικα από φιλους τα εχω επιστρεψει πισω και το τελευταιο σεντ. Νοικιάζω σπιτι το ενοικιο μπαινει κάθε 1η του μήνα. Το έχω βαλει και 30 του μήνα. Πρεπει να ειμαστε σωστοι στις συναλλαγές μας.

Βεβαια ο ιδιοκτητης πηγε καποια στιγμη να μου κιαλάρει κάτι εξοδα συντηρησης δικα του και του ειπα ότι δεν θα πάρει φραγκο από κοινόχρηστα αμα δεν ρυθμισει την οφειλή και το καταλαβε και έπραξε αυτό που επρεπε αν και μου εβγαλε λιγο την πιστη πρωτα αλλα δεν πειράζει. Οι σωστοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.

• Like 2
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και οι υπάλληλοι κανένας δεν τους σκέφτεται που θα χάσουν το μεροκάματο τους; :P

Θεμα του ιδιοκτητη τους είναι αυτό ας ειχε εξαρχής ξερω γω πιο λιγους για να βγαινει και να δινει και το ενοικιο.

Όταν είμαι μεσα 10 ενοικια ποσα τον έχει βάλει δυστυχως πλεον εχω φτάσει σε σημειο που δεν μπορω να σκεφτώ κανεναν αλλον παρα μονο τι θα κάνω με την δικη μου πάρτη. Σορρυ.

Εισαι στο σημειο που δεν μπορεις να σώσεις τους άλλους γιατι κινδυνεύεις να πνιγεις εσυ. 10 ενοικια τωρα τους έσωζε. Ποσο ακομα? δεν γινεται άλλο.

Ας τους μαζεψει να τους πει να δινουν κάθε μηνα από ένα ποσο (σιγα μην το δεχτουν) για να ξεχρεωσει αυτος που τους δινει δουλεια και να μη κλεισει τα ενοικια που χρωστάει. Καλα αυτό τωρα και μονο να το πεις θα γελάνε αλλα αντε εστω και αυτό το δέχονται? αμα δεν το δεχονται δεν υπάρχει άλλος δρομος.

Δημοσ.

Ανα μπράβο τώρα σκέφτεσαι πιο λογικά

δηλαδή πας να βρεις άκρη... 

έτσι γίνονται τα πράματα με ψυχραιμία να δούμε τι μπορεί να γίνει για να βγούμε όλοι κερδισμένοι όχι αμέσως να πάρεις τον μπαλτά και να αρχίσεις τις κλωτσιές !! 

Μα ποιος σου ειπε οτι δεν ειμαι ψυχραιμος? Προς το παρον κερδισμενος ειναι μονο εκεινος που χρωσταει τα ενοικια. Κερδισμενος δεν προκειται να βγεις πλεον θα εβγαινες μονο αμα στα εδινε. Οποτε απο το να τον έχεις μεσα και να μην δινει καλυτερα να τον πετάξεις εξω και να του εκδικάσει και τα ενοικια. Τωρα το ποτε θα τα δωσει ειναι άλλο θεμα μπορει να πει δεν εχω και να μη δώσει τιποτα δεν ξερω μετα ομως τι συνεπειες μπορει να υπάρξουν.

Στην εφορια αμα χρωστουσε ο τυπος θα πηγαινε να κανει εναν διακανονισμο να τα δώσει εδω το αφηνει γιατι σου λεει δεν μπορει να με κυνηγησει δεν μπορει το ενα δεν μπορει το άλλο.

Ακριβως επειδη σκεφτομαστε ετσι ειναι και χαλαροι οι νομοι ποιον μπαλτα ποιες κλοτσιες? ο τυπος χρωσταει τοσους μηνες θα τον παρακαλαμε κιολας? πρεπει να τα δωσει τέλος. Κανονικα θα επρεπε να υπάρχει νομος να σε πετάει εξω στους 2 μηνες και αμα δεν τα δώσεις να περνάνε και στην εφορια γιατι να παιδευεται ο ιδιοκτητης με σενα?! Αν στους 2 μηνες δεν πάς να κανεις εναν διακανονισμο θα έπρεπε αυτοματα το κρατος να σε πετάει εξω απο οποιοδηποτε μισθωμα. Αυτη ειναι η δικη μου προταση.

Και δεν προκειται να γινει καμια συμφωνια να στο πω εγω ο τυπος εχει δει οτι ο ιδιοκτητης ειναι χαλαρος και τον ενδιαφερει να μη χάσει εστω και λιγα λεφτά και το εκμεταλευεται. Αυτο ακριβως συμβαινει αν εσυ τωρα βλεπεις σε αυτο βάσεις να βγει ο ιδιοκτητης κερδισμενος εγω δεν βλεπω καμια. Εδω σου λεει τσακωνονται για να του δωσει μερικα λεφτά τι ακρη να βγαλεις?

Δημοσ.

Το εχουμε ξανασυζητησει αυτο με τους ιδιοκτητες και τους ενοικιαστες καταρχην για να βγεις κερδισμενος θα πρεπει να εχεις μεσα εναν ανθρωπο ο οποιος ειναι τυπικος ειναι σοβαρος και συνηθως κοιτάει και τον ενδιαφερει πιο πολυ η δουλεια του παρα αν θα ριξει τον άλλον. Μονο με τέτοιους βγαινεις κερδισμενος ειδάλλως θα έχεις αυτα εδω τα χάλια. Δικηγορους - φασαριες - σκοτουρες και μπλεξιματα μπορει να αγριεψει ακομα περισσοτερο και να σε απειλησει κιολας ο άλλος αμα πεσεις σε κανεναν αλητη οτι ξερεις θα σου κανω και θα σου δειξω.

Ειχα γραψει οτι θα πρεπει να ξέρεις πολυ καλα αυτον που πας να νοικιάσεις το μαγαζι ή το σπιτι σου οσο καλα τον ξέρεις τοσο καλυτερα θα συνεργαστειτε και μετά. Για να μπορεις να του πεις εξαρχης οχι φιλε μου εσυ εισαι αυτης της λογικης εγω δεν ειμαι και επειδη δεν το βλεπω να συνεργαζομαστε καλυτερα να μην το κάνουμε.

Ειναι απλά τα πραγματα και ξεκαθαρα εξαρχης. Πρεπει να επιλέγεις πολυ προσεκτικά τους συνεργάτες σου για να εχεις ηρεμια και καλες συνεργασιες.

Δημοσ.

DDevil μακαρι να υπηρχε η πολυτελεια να επιλεξεις ποιον θα βαλεις στην ιδιοκτησια σου.

Ηρθε η κριση, καταλαβαινα φυσικα και το εβλεπα κιολας οτι δουλεια δεν ειχε και εκανα παραχωρησεις που φτασανε να ειμαι μεσα 10χιλιαρικα.

αυτο ομως φαινεται οτι τον γλυκανε και μετα οταν ξαναεπιασε δουλεια αρχισαν τα προβληματα μια δινω μια δε δινω.

μεχρι και την κριση προβληματα δεν ειχαμε πληρωνε κανονικα.

Τελος παντων ου μπλεξεις λενε. απο τη στιγμη που αν θα κανεις ενα καλο ο αλλος αντι να το εκτιμησει θα το εκλαβει ως αδυναμια και θα παει να επωφεληθει εις βαρος σου, ειναι χαμενη υποθεση. ειναι ο χαρακτηρας του ανθρωπου τετοιος και ο χαρακτηρας δεν αλλαζει.

εγω και πολλοι απο εδω μεσα θα λεγαμε και ενα ευχαριστω και οταν θα ειχαμε την δυνατοτητα θα πληρωναμε λιγο λιγο ενα εξτραδακι καθε μηνα για να μειωθουν τα χρωστουμενα.

οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω βαζει τα νοικια νταν την 1η του μηνα αφου το μπορει.

αλλα ειπαμε ειναι στον χαρακτηρα

Δημοσ.

Kοιτα φιλε ετσι όπως εγινε τωρα πως θα γινει ο διακανονισμος? αν υποθεσουμε ότι σου πληρωνει κανονικα τα ενοικια θα πρεπει να δινει και ένα 100αρι εξτρα το μηνα για τον διακανονισμο δηλαδή 100*12 = 1200 ευρω το χρονο ... το χρεος είναι μη βιωσιμο! Σε 10 χρονια θα σε ξεχρεωσει με 200 ευρω το μηνα θα σε ξεχρεωσει στα 5 χρονια με 400 στα 2.5 οποτε θελεις μια αυξηση του ενοικιου κατά 400 ευρω ενώ την ιδια στιγμη δεν σου δινει ουτε το κανονικο!

Μολις το χρεος προσεγγιζε το 1000αρικο επρεπε να κανεις έξωση ώστε να τον αναγκασεις τοτε να κανει διακανονισμο και να μη χαθει η μπάλα. Με ένα 1000αρικο χρεος και 50 ευρω το μηνα τουλάχιστον θα ηξερες πως σε 2 χρονια θα μπορουσε να ξεχρεωσει και αυτος και εσυ να ξεχρεωθείς.

Όπως ειπαν και οι αλλοι ..... μονο αμα πιασει το τζοκερ !!!

• Like 2
Δημοσ.

Τι να σου πω φιλε εγω θα ξεκινουσα να τον πετάξω εξω και στα @@ μου. Θα έβαζα παραλληλα αγγελια για επομενο ενοικιαστη και θα ρωτουσα τον δικηγορο πανω κατω ποτε θα μπορούμε πλεον να τον πετάξουμε εξω με την αστυνομια για να μπορω να συνεννοηθώ και με τον επομενο ενοικιαστη.

Καλο αυτο:) Αμα ηταν τοσο απλο να φωναξουμε την αστυνομια και να ξερμπερδεψουμε. Η αστυνομια θα σου πει να καταφυγεις στη δικαιοσυνη, ουτε αυτη μπορει να κανει κατι, ουτε κι εσυ φυσικα αυτοδικια.

Δημοσ.

Καλο αυτο :) Αμα ηταν τοσο απλο να φωναξουμε την αστυνομια και να ξερμπερδεψουμε. Η αστυνομια θα σου πει να καταφυγεις στη δικαιοσυνη, ουτε αυτη μπορει να κανει κατι, ουτε κι εσυ φυσικα αυτοδικια.

Tην αστυνομια θα την φώναζες αφου εβγαινε αποφαση αλλιως δεν κανει τιποτα εννοείται φοβούνται και αυτοι μην μπλεξουν.

Δημοσ.

Tην αστυνομια θα την φώναζες αφου εβγαινε αποφαση αλλιως δεν κανει τιποτα εννοείται φοβούνται και αυτοι μην μπλεξουν.

Α ενταξει. Περιμενε ομως γιατι η αποφαση κανει χρονια να βγει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Α ενταξει. Περιμενε ομως γιατι η αποφαση κανει χρονια να βγει.

Για την ακρίβεια, καμιά 10αριά ημέρες κάνει αλλά δεν βαριέσαι, τι μέρες, τι χρόνια. 

• Like 6
Δημοσ.

Έφυγες ήδη για δικηγόρο...και πάρα πολύ άργησες. Ξεκινάς με διαταγές πληρωμών και εξώδικα...θα σου πει ο δικηγορος σου. Τώρα για τα λεφτά αν δεν έχει τπτ στο ονομα του παίζει να μην πάρεις σεντ....αλλά το πιο βασικό ειναι να φύγει. 

Παιδιά μην αφήνετε να μαζεύονται τέτοια ποσά. Αν ο άλλος σου αργήσει 3 νοικια ξεκινάς διαδικασίες...δεν θα του πέσουν ξαφνικά μαζεμένα λεφτά στα χέρια...χώρια που καποιος που σε αφησε μια φορα 3 μηνες χωρις νοικι ειναι καποιος με ασταθη επιχειρηση/εσοδα άρα υψηλού ρίσκου. 

Απορώ πραγματικά με κάποιους που αφήνουν νοικάρηδες μέσα με απλήρωτα ενοικια 10-15 μηνών χωρις να εχουν ξεκινησει διαδικασίες εξωσης.

Σε εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο τον διωχνεις στα 3 απληρωτα ενοικια, βαζεις και δικηγορους και γενικα κανεις οτι λες παραπανω.

Στην πραξη ειναι αδυνατο στους 3 μηνες να κανεις το οτιδηποτε αν δεν υπαρχει συνεργασια (που προφανως δεν υπαρχει) και απο την αλλη πλευρα.

Δημοσ.

Κανόνισε να στέλνεις τ’ αυτοκίνητα γνωστών σου να τα φτιάχνει τζάμπα και οι οδηγοί να πληρώνουν εσένα μέχρι να συμπληρωθεί το χρωστούμενο ποσό.

Δημοσ.

Βρες εναν λογιστη και εναν δικηγορο...

Και μετα κανε ενα ετησιο ασφαλιστηριο νομικης υποστηριξης με δικηγορικα γραφεια...

Τα επαγγελματικα συμβολαια αν ειναι απο τα παλια ειναι πιο δυσκολα για εξωσεις...και εχω την εντυπωση οσο σε πληρωνει με κατι σε τραπεζα θα μπλεξεις και αλλο...

Μπορεις να βαζεις ορο ακομη και δυνατοτητα να συμμετεχεις στην εταιριας αν υπαρχουν χρωστουμενα...(αναλογα την περιπτωση βολευει)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για εισοδήματα από ακίνητα που αποκτώνται από 1/1/2015 και μετά, εάν δεν έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο, δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων. Εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων η εφορία δέχεται την αγωγή αποβολής του μισθωτή. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω εισοδήματα θα φορολογούνται στο έτος και κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν, ενώ τα μη εισπραχθέντα εισοδήματα θα πρέπει να δηλωθούν στον ειδικό κωδικό 125-126 του Ε1, που αφορά τα ανείσπρακτα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Διευκρινίζεται ότι τα ανείσπρακτα εισοδήματα θα δηλώνονται και στο έντυπο «Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακίνητης Περιουσίας» Ε2 και θα μεταφέρονται στον ανωτέρω κωδικό του εντύπου Ε1 κατά την υποβολή της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.》

Δημοσ.

εγώ έχω ένα σπίτι άδειο και δε το νοικιάζω γι αυτό το λόγο.

παλαιότερα, πρό κρίσης, το 2000 και κάτι το νοίκιαζα.

τώρα παρόλο που έχουν έρθει άτομα να μου το ζητήσουν τους ρίχνω άκυρο.

δε μου γεμίζουν και το μάτι. κάτι πεινασμένοι έρχονται.

και δε με πειράζει αν δε με πληρώσουν και χάσω τα λεφτά. είμαι large βλέπετε... :-D

αυτό που με αγχώνει είναι μη μου μπαστακωθούν και δε μπορώ να τους διαολοστείλω και μου βάλουν και κανένα φέσι σε ρεύμα, νερό...

και από εκεί που είναι να πάρω λεφτά να δώσω κιόλας.

κανονικά έπρεπε αν δε πληρώνει κάποιος 2-3 μήνες, κατευθείαν αστυνομία και δρόμο, ούτε δικαστήρια, εξώδικα ούτε τίποτα.

όξω οι γούφτοι :mad:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...