Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την ακρίβεια, καμιά 10αριά ημέρες κάνει αλλά δεν βαριέσαι, τι μέρες, τι χρόνια. 

Σε ποια χωρα? Γιατι στο ελαντα οχι, εχω παραδειγματα απο την οικογενεια.

Ακομα και σε επαγγελματικη στεγη με ληγμενο το συμβολαιο μπορει να μπλοκαριστεις για μηνες(επισης οικογενειακη εμπειρια).

εγώ έχω ένα σπίτι άδειο και δε το νοικιάζω γι αυτό το λόγο.

παλαιότερα, πρό κρίσης, το 2000 και κάτι το νοίκιαζα.

τώρα παρόλο που έχουν έρθει άτομα να μου το ζητήσουν τους ρίχνω άκυρο.

δε μου γεμίζουν και το μάτι. κάτι πεινασμένοι έρχονται.

και δε με πειράζει αν δε με πληρώσουν και χάσω τα λεφτά. είμαι large βλέπετε... :-D

αυτό που με αγχώνει είναι μη μου μπαστακωθούν και δε μπορώ να τους διαολοστείλω και μου βάλουν και κανένα φέσι σε ρεύμα, νερό...

και από εκεί που είναι να πάρω λεφτά να δώσω κιόλας.

Τo ρευμα θα το βαλουν στο ονομα τους!

Παθαμε και μαθαμε :D

Σημειωσε οτι μπορει να μη σου μπαστακωθουν αλλα να σου παραδωσουν ενα σπιτι κουρελι, γραμμενους τοιχους, φθορες κλπ.

• Like 2
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ έχω ένα σπίτι άδειο και δε το νοικιάζω γι αυτό το λόγο.

παλαιότερα, πρό κρίσης, το 2000 και κάτι το νοίκιαζα.

τώρα παρόλο που έχουν έρθει άτομα να μου το ζητήσουν τους ρίχνω άκυρο.

δε μου γεμίζουν και το μάτι. κάτι πεινασμένοι έρχονται.

και δε με πειράζει αν δε με πληρώσουν και χάσω τα λεφτά. είμαι large βλέπετε... :-D

αυτό που με αγχώνει είναι μη μου μπαστακωθούν και δε μπορώ να τους διαολοστείλω και μου βάλουν και κανένα φέσι σε ρεύμα, νερό...

και από εκεί που είναι να πάρω λεφτά να δώσω κιόλας.

κανονικά έπρεπε αν δε πληρώνει κάποιος 2-3 μήνες, κατευθείαν αστυνομία και δρόμο, ούτε δικαστήρια, εξώδικα ούτε τίποτα.

όξω οι γούφτοι :mad:

Σημειωσε οτι μπορει να μη σου μπαστακωθουν αλλα να σου παραδωσουν ενα σπιτι κουρελι, γραμμενους τοιχους, φθορες κλπ.

δεν φταινε αυτοι ομως, αλλα ο γ@μημενος ο νομος που τους καλυπτει τους κ@ριοληδες οτι κι αν σου κανουν,

ας πανε σε καμια σοβαρη χωρα να δουμε αν μπορουν να τα κανουν αυτα..

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε ποια χωρα? Γιατι στο ελαντα οχι, εχω παραδειγματα απο την οικογενεια.

Ακομα και σε επαγγελματικη στεγη με ληγμενο το συμβολαιο μπορει να μπλοκαριστεις για μηνες(επισης οικογενειακη εμπειρια).

[...]

Επειδή κι εγώ έχω παραδείγματα προσωπικά, κατέθεσα αίτηση για έξωση στις 27.06.2016. Σήμερα κοινοποίησα τη Διαταγή Απόδοσης Μίσθιου στον μισθωτή. Εάν δεν κάνει ανακοπή (και γιατί να κάνει) μέχρι τα τέλη Ιουλίου τον έχω βγάλει έξω. 

Και μόλις με ειδοποιούν (από το κοντρόλ) ότι ο μισθωτής πήρε τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια (αφού του είχα κοινοποιήσει τη Διαταγή) και είπε ότι θα αποχωρήσει οικειοθελώς. 

Στο Ελλάντα αυτά. ;)

• Like 6
Δημοσ.

Επειδή κι εγώ έχω παραδείγματα προσωπικά, κατέθεσα αίτηση για έξωση στις 27.06.2016. Σήμερα κοινοποίησα τη Διαταγή Απόδοσης Μίσθιου στον μισθωτή. Εάν δεν κάνει ανακοπή (και γιατί να κάνει) μέχρι τα τέλη Ιουλίου τον έχω βγάλει έξω. 

Και μόλις με ειδοποιούν (από το κοντρόλ) ότι ο μισθωτής πήρε τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια (αφού του είχα κοινοποιήσει τη Διαταγή) και είπε ότι θα αποχωρήσει οικειοθελώς. 

Στο Ελλάντα αυτά. ;)

Ναι, μπορει εσυ να τακτοποιησες αμεσα το θεμα σου, αλλα δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Αν πχ. υπαρχουν χρεη που δεν τα αναγνωριζει ο αλλος, θα παρεις κανονικα το κλειδι, δηλ. θα του τα χαρισεις?

Ρολο παιζουν και αλλοι παραγοντες, οπως οι δικαστες ή οι δικηγοροι(οι περισσοτεροι οπως ενδεχομενως γνωριζεις ειναι ασχετοι ή ανικανοι).

Χαιρομαι που ο αντιδικος σου δεν θα κανει ανακοπη οπως ειπες, και αποχωρει και οικειοθελως. Αν ομως δεν ηταν τοσο συνεργασιμος?

Στο χρηματικο τα εχετε βρει?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μπορείς στο συμβόλαιο να βάλεις όρο ότι στον πρώτο απλήρωτο πρέπει να φύγει ο τζαμπατζής; Και αν αυτό καταστεί εφικτό παίρνει τον le poul χωρίς πολλά πολλά; 

Για την ώρα νοικιάζω ένα σπίτι και είμαι μέσα γύρω στα 2000 αλλά ok είναι ο κουμπάρος μου οπότε κλαιν, στα @@ μου τα λεφτά όταν πρόκειται για δικό μου αλλά στο άλλο που σκέφτομαι να νοικιάσω μου το χουν ζητήσει άγνωστοι οπότε δεν ξέρω, δεν είμαι ψύχραιμος γενικά με τα λεφτά όσον αφορά τρίτους και σιχαίνομαι τα οικονομικά παράσιτα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Αν δεν μπορέσω να εξασφαλίσω την καταβολή των ενοικίων προτιμώ να το αφήσω να σαπίσει.

Αν απευθυνθώ σε δικηγόρο για την σύναψη του συμβολαίου μπορώ να προστατέψω την περιουσία μου; 

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπορείς στο συμβόλαιο να βάλεις όρο ότι στον πρώτο απλήρωτο πρέπει να φύγει ο τζαμπατζής; Και αν αυτό καταστεί εφικτό παίρνει τον le poul χωρίς πολλά πολλά;

Ό,τι όρο και να βάλεις στο συμβόλαιο υπερισχύει ο νόμος - ό,τι προβλέπεται για κάθε μίσθωση και κάθε "τζαμπατζή". Δηλαδή διαταγή απόδοσης κλπ κλπ.

Αν απευθυνθώ σε δικηγόρο για την σύναψη του συμβολαίου μπορώ να προστατέψω την περιουσία μου;

Ο δικηγόρος μπορεί να σου φτιάξει συμβόλαιο μίσθωσης που θα σου εξασφαλίζει κατά το δυνατόν την περιουσία σου. Κανείς όμως δεν σε προστατεύει απόλυτα από έναν κακόπιστο ενοικιαστή.

• Like 4
Δημοσ.

Eγω που ειμαι ηδη 2 χρονια μεσα (τον Μαϊο) τα κλεινω αλλα ο ιδιοκτητης θέλει να με βγάλει μπορω να κάτσω και 3ο για να μην πάω σε άλλο?

εννοειται οτι ειμαι εντάξει σε ολες τις υποχρεώσεις μου κοινοχρηστα - ενοικια - ησυχια - σεβασμος στα χρηστα ηθη της πολυκατοικιας κτλπ κτλπ.

Το ενοικιο το παιρνει καθε 5νθημερο του μηνα κανονικα εγω του το βάζω απο πιο νωρις. Του το έχω βαλει και 31 κανα δυο μηνες και μου λεει οχι και τοσο νωρις!!! :cry: :cry:

Δημοσ.

Eγω που ειμαι ηδη 2 χρονια μεσα (τον Μαϊο) τα κλεινω αλλα ο ιδιοκτητης θέλει να με βγάλει μπορω να κάτσω και 3ο για να μην πάω σε άλλο?

εννοειται οτι ειμαι εντάξει σε ολες τις υποχρεώσεις μου κοινοχρηστα - ενοικια - ησυχια - σεβασμος στα χρηστα ηθη της πολυκατοικιας κτλπ κτλπ.

Το ενοικιο το παιρνει καθε 5νθημερο του μηνα κανονικα εγω του το βάζω απο πιο νωρις. Του το έχω βαλει και 31 κανα δυο μηνες και μου λεει οχι και τοσο νωρις!!! :cry: :cry:

Μπορείς από την στιγμή που έχεις συμβόλαιο.

Έχω σπίτι που είναι νοικιασμένο και ήθελα να το πουλήσω,ρώτησα λοιπόν τον δικηγόρο μου για το αν μπορώ να βγάλω τον ενοικιαστή έξω μιας και δεν ήθελε να φύγει και ο δικηγόρος μου είπε ότι δεν τον κουνάω με τίποτα .

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς από την στιγμή που έχεις συμβόλαιο.

Έχω σπίτι που είναι νοικιασμένο και ήθελα να το πουλήσω,ρώτησα λοιπόν τον δικηγόρο μου για το αν μπορώ να βγάλω τον ενοικιαστή έξω μιας και δεν ήθελε να φύγει και ο δικηγόρος μου είπε ότι δεν τον κουνάω με τίποτα .

Εμενα μου εχει πει βεβαια πως αν δεν φυγω θα κλειδώσει κάτω την πορτα και τέλος.

Του εξηγησα ότι αυτό είναι παράνομο και επισης αυτοφωρο. Οποτε θα ειδοποιηθεί άμεσα η αστυνομια.

Μου ειπε ότι δεν έχει πρόβλημα και φυλακή να πάει , του ειπα ότι ουτε εγω έχω πρόβλημα να κάνω τα προβλεπόμενα. :-D

Και έμεινε κάπου εκει τωρα έχει φυγει εξωτερικο θα ξαναρθει από Απριλιο. Τοσο το καλυτερο για μενα γιατι δεν είναι χαρακτηρας με τον οποιο μπορεις να συνενοηθεις ευκολα.

Δημοσ.

ναι, ετσι ειναι, ο νομος προστατευει παντα τον ενοικιαστη, οποιου δεν του αρεσει το συστημα ας το αφησει ανοικιαστο οπως κανουν αρκετοι γιατι εχουμε γεμισει λερα και σαπιλα στο βωμο της κρισης

Δημοσ.

ναι, ετσι ειναι, ο νομος προστατευει παντα τον ενοικιαστη, οποιου δεν του αρεσει το συστημα ας το αφησει ανοικιαστο οπως κανουν αρκετοι γιατι εχουμε γεμισει λερα και σαπιλα στο βωμο της κρισης

Ο συγκεκριμένος το άφησε .... προτιμησε να αφησει το σπιτι ξενοικιαστο για να μη βάλει το χέρι στη τσέπη 100-150 ευρω και να το βάψει. Έχασε πες καμια 10αρια ενοικια στανταρ των 300 ευρω.

Xωρισμένος εν τω μεταξυ ο ενας του γιος δεν του μιλάει καν και το μισο μέρος εδώ τον θεωρει τρελο. Προβληματικοί ανθρωποι.

Δημοσ.

Για βαψιμο  με 150 ευρω, όταν τα υλικά έχουν πολυ παραπάνω για ενα μικρο σπιτι ,καλυτερα να το βαψεις μονος σου για να πεις το εβαψες .Οι τιμές παρεμένουν ακριβές για σωστές επισκευές παρότι την κρίση.

Οσο αφορα ενοικια 300 ευρω το μηνα που χανει κάποιος ,όταν έχουν ακριβύνει αρκετα οι διαδικασίες εξωσης λογω φορολογουνται σαν υπηρεσιες, και θες 1000 + ευρω, αν σου τύχει κακος ενοικιαστης ,χωρια τυχόν ζημιες+φεσια και από τους πρωτους μηνες ,ελαχιστοι ρισκάρουν να νοικιασουν .Μερικοι απλά ζητάνε πολυ μεγαλο ενοικιο για το ρίσκο.

Οι περισσότεροι ζορίζονται μεν να πληρωσουν τον ΕΝΦΙΑ έστω και με δυσκολια, αλλα έχουν το κεφαλι τους ήσυχο από επιπλέον έξοδα .Γι'αυτο τοσα πολλα ξενοικιαστα.Υπάρχει μνημονιακη αναφορα για μητρώα κακοπληρωτων γενικά .

Αν ποτε γίνουν, τουλαχιστον δεν θα μπορουν καποιοι να φεσωνουν κοσμο,γιατί δεν θα μπορουν να ξανανοικιασουν,να αγορασουν από οπουδήποτε κλπ.Ζημιες όμως μπορει να κάνουν,και αυτες κοστίζουν επισης,και τα δικαστηρια αργουν..

Δημοσ.

Για σπιτι η ελαχιστα χρονικα μισθωση ειναι 3 xρονια οποτε δεν μπορει πριν τον 5/2018 . Αν κανω λαθος να με διορθωσει ο paredwse .

Δημοσ.

Για βαψιμο  με 150 ευρω, όταν τα υλικά έχουν πολυ παραπάνω για ενα μικρο σπιτι ,καλυτερα να το βαψεις μονος σου για να πεις το εβαψες .Οι τιμές παρεμένουν ακριβές για σωστές επισκευές παρότι την κρίση.

Οσο αφορα ενοικια 300 ευρω το μηνα που χανει κάποιος ,όταν έχουν ακριβύνει αρκετα οι διαδικασίες εξωσης λογω φορολογουνται σαν υπηρεσιες, και θες 1000 + ευρω, αν σου τύχει κακος ενοικιαστης ,χωρια τυχόν ζημιες+φεσια και από τους πρωτους μηνες ,ελαχιστοι ρισκάρουν να νοικιασουν .Μερικοι απλά ζητάνε πολυ μεγαλο ενοικιο για το ρίσκο.

Οι περισσότεροι ζορίζονται μεν να πληρωσουν τον ΕΝΦΙΑ έστω και με δυσκολια, αλλα έχουν το κεφαλι τους ήσυχο από επιπλέον έξοδα .Γι'αυτο τοσα πολλα ξενοικιαστα.Υπάρχει μνημονιακη αναφορα για μητρώα κακοπληρωτων γενικά .

Αν ποτε γίνουν, τουλαχιστον δεν θα μπορουν καποιοι να φεσωνουν κοσμο,γιατί δεν θα μπορουν να ξανανοικιασουν,να αγορασουν από οπουδήποτε κλπ.Ζημιες όμως μπορει να κάνουν,και αυτες κοστίζουν επισης,και τα δικαστηρια αργουν..

A εντάξει τοτε άστο ξενοικιαστο να μην το κάνεις τιποτα και να πληρώνεις τον ενφια του :cry:

Εγω προκειμενου να το αφήσω έτσι θα το νοικιαζα πάντως ειδικα αμα εχει δουλειά ο άλλος πχ είναι τραπεζικος ή δουλευει σε καμια ΔΕΗ ή σε κανα δημο ή δάσκαλος ή στρατιωτκος ... αέρα.

Και ας το έβαφες κιολας. Θα έδινα 200 ευρω και αλλα 2000 ο ΕΝΦΙΑ πες και θα κέρδιζα 1400 τουλάχιστον το πρώτο

χρονο.

Ας μεινει έτσι τωρα αφου έχει γινάτι ο τύπος και δεν συμβιβάζεται. Κυκλοφορεις μαλάκας κοσμος πραγματικά όχι μονο στα λογια.

Τωρα θα δώσει 2000 ένφια και δεν θα κερδισει τίποτα. Πριν θα εδινε 2200 περιπου και θα κερδιζε 1400. Και αν καθοταν και 2ο χρονο βάλε ένα 2800 - 300 κάποιες ζημιές. 2500 ευρώ.

Κοιταξε να δεις στις συναλλαγές αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις κιολας αυτό είναι που δεν καταλαβαινουν ορισμένοι και βεβαια κανεις δεν θέλει να κανει χωριο μαζι τους. Πάρε δωσε είναι το συστημα. Ας μεινουν με αυτά τα 5-10 στο σεντούκι να τα μετράνε κάθε βράδυ και να κοιμούνται αγκαλιτσα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...