epir21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί έχω κάποιες απορίες. Θέλω να ρωτήσω για τρίμηνη εργασία με μπλοκάκι, τι προβλέπετε; Αφορά την πρώτη μου επίσημη δουλειά οπότε είμαι άσχετος με τα φορολογικά. Ρώτησα λογιστή αλλά δεν τον ρώτησα για φορολογία γιατι ξεχάστηκα, πάντως μου είπε είναι 400 ευρώ το δίμηνο το ΤΕΒΕ + 200 ευρώ τρίτος μήνας αρα συνολικά 600 ευρώ το τρίμηνο. Δεν έχω ιδέα τι μισθός θα είναι, απλά έγινε μια συζήτηση με την εταιρεία και πρέπει να δω αν με συμφέρει χοντρικά. Με τον φόρο ισχύει ότι λεει οτ DrLo στο #3? Δηλαδή ανεξάρτητα του τι θα εχω σαν εισόδημα, θα πρέπει να "δώσω" συνολικά το 65% περίπου; 65% σκέτο ή 65% + 600 ευρώ του ΤΕΒΕ που μου είπε ο λογιστής; Δεν υπάρχει κάποιο αφορολόγητο κάτι; Δεν έχω ιδέα απο αυτά, αν είναι εύκολη απάντηση θα ήμουν ευγνώμων αν απαντούσε κάποιος, για να μην ξανα ενοχλήσω τον λογιστή, μιας και δεν ειναι λογιστής μου, φοιτητής είμαι δεν εχω μπει σε αυτά τα νερά ακόμα , απλά με ενημέρωσε φιλικά επειδή τον ρώτησα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
mclein Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 η φορολογια με την ασφαλεια δεν εχουν καποια σχεση
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Συμβουλη: τους λογιστες (σας), δεν θα τους ρωτατε: πως να κανετε ο,τι συμφερει καλυτερα τους εργοδοτες(?) σας κ.λπ.,αλλα ποιος ειναι ο καλυτερος δυνατος τροπος για εσας, να πληρωθειτε! -και σιγουρα το μπλοκακι δεν ειναι τετοιος... (Διχως να γνωριζω τι ισχυει/αν αλλαξε κατι για το 2016 ειδικα) ομως ηδη χρονια πριν, τρελα καλυτερο "σεναριο", απο τοεπαχθεστατο-μπλοκακι-ψαχνουμε-για-μ@λακα-συνεργατη αποτελει η απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης. Ολιγα εδω:http://www.texnologistiki.com/site/other-issues/arthrografia-texnologistikis/item/197-apodeiksi-epaggelmatikis-dapanis-oria-amoivis-kai-proypotheseis-ekdosis-tis Σε καθε περιπτωση ρωτηστε λογιστη, για το πως θα μπορουσε να μπει/ταιριαξει στα μετρα σας αυτο και να γινει σωστα
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί έχω κάποιες απορίες. Θέλω να ρωτήσω για τρίμηνη εργασία με μπλοκάκι, τι προβλέπετε; Αφορά την πρώτη μου επίσημη δουλειά οπότε είμαι άσχετος με τα φορολογικά. Ρώτησα λογιστή αλλά δεν τον ρώτησα για φορολογία γιατι ξεχάστηκα, πάντως μου είπε είναι 400 ευρώ το δίμηνο το ΤΕΒΕ + 200 ευρώ τρίτος μήνας αρα συνολικά 600 ευρώ το τρίμηνο. Δεν έχω ιδέα τι μισθός θα είναι, απλά έγινε μια συζήτηση με την εταιρεία και πρέπει να δω αν με συμφέρει χοντρικά. Με τον φόρο ισχύει ότι λεει οτ DrLo στο #3? Δηλαδή ανεξάρτητα του τι θα εχω σαν εισόδημα, θα πρέπει να "δώσω" συνολικά το 65% περίπου; 65% σκέτο ή 65% + 600 ευρώ του ΤΕΒΕ που μου είπε ο λογιστής; Δεν υπάρχει κάποιο αφορολόγητο κάτι; Δεν έχω ιδέα απο αυτά, αν είναι εύκολη απάντηση θα ήμουν ευγνώμων αν απαντούσε κάποιος, για να μην ξανα ενοχλήσω τον λογιστή, μιας και δεν ειναι λογιστής μου, φοιτητής είμαι δεν εχω μπει σε αυτά τα νερά ακόμα , απλά με ενημέρωσε φιλικά επειδή τον ρώτησα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. να διευκρινήσω ότι αυτά που έγραψα δεν είναι για το τι ισχύει σήμερα αλλά τι θα ισχύει από του χρόνου Για το σήμερα αυτό που σου είπε ο Λογιστής σου. Αν και δεν κόβω ΤΕΒΕ αλλά ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, στο δίπλα γραφείο στα εργοτάξια που έχω κάνει μπορεί να υπάχει ένα παιδί που κόβει ΤΕΒΕ ... οπότε έχω μια "εμπειρία" Το 65% ήταν ένα νούμερο ΣΥΝΟΛΙΚΟ για τη συνολική "επιβάρυνση" επι του τιμολογούμενου κάθε φορά ποσού που θα κόβω ΔΠΥ ....φόρο, ασφαλιστικές εισφορές, νταβανζτιλίκι τέλος επιτηδευματος, εισφορά αλλυλεγγύης κλπ αυτό το ποσό μπορεί να παίζει λίγο ανάλογα πχ σε ποια κλάση εισφοράς αλλυλεγύης είσαι η βασική διαφορά από του χρόνου θα είναι ότι οι ασφαλιστικές σου εισφορές δε θα είναι σταθερές (πχ 400 / 2 μήνες) αλλά θα εξαρτόνται από τον τζήρο σου (με κάποιο μινιμουμ από οσο ξέρω) .... αν κάνεις τζίρο 30.000 μπορεί το ποσό να είναι 1000 ξερω γω το δίμηνο όχι απλά 400 ... κλπ κατά τα άλλα, επίσημη πληροφόρηση μόνο από επαγγελματία (πχ λογιστή) ... εδώ είναι απλά κουβέντα με τις υγείες σου
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Τελος μεχρι προτινος -αλλα πλεον ζορισε αρκετα αυτη η δυνατοτητα- ειχε νοημα = συνεφερε σε σχεση με μπλοκακι,ακομη και ασφαλιση στον...ΟΓΑ(!), ωστε ετσι -αν καποιος αν μπορουσε να εκκινησει- να απαλλαγει απο τον ΟΑΕΕ... Ποιοι μπορουν να απαλλαγουν (Πρόσωπα Εξαιρούμενα από την Ασφάλιση) διαβαζετε εδω, απο τον ιδιο τον ΟΑΕΕ:http://www.oaee.gr/asfalish.asp?catasf_id=171&
Melissa_virus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 μέχρι το 2012 αν θυμάμαι καλά δούλευα περιστασιακά πάνω σε κάποια έργα πληροφορικής σε μια εταιρία σαν εξωτερικός συνεργάτης. δεν είχα ΤΕΒΕ αλλά είχα όριο ποσού αν θυμάμαι μέχρι 6.000 νομίζω. δλδ θυμάμαι μέχρι κάποιο ποσό δεν χρειαζόταν να έχεις ΤΕΒΕ. είχα δουλέψει και το 2011 στην ίδια εταιρία σε κάποια έργα. κατέθετα μετά κάτι χαρτιά που μου δίνανε και μου κράταγε το κράτος κάπου 23%. ανάλογα τα υπόλοιπα εισοδήματα ή τα έπαιρνα πίσω ή τα έχανα. τώρα προφανώς από ότι διαβάζω έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν γίνετε χωρίς μπλοκάκι να υποθέσω. οπότε δεν συμφέρει. δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία...
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 ^^ πιθανοτατα αναφερεσαι, στην αποδειξη επαγγελματικης δαπανης, που εκοβαν οι αλλοι σε εσενα "κατέθετα μετά κάτι χαρτιά που μου δίνανε και μου κράταγε το κράτος κάπου 23%. ανάλογα τα υπόλοιπαεισοδήματα ή τα έπαιρνα πίσω ή τα έχανα"Γι' αλλη μια φορα ρωτηστε λογιστη τις επιλογες σας, αλλα δεν θα βρειτε κανεναν να προτεινει μπλοκακι! 1
Melissa_virus Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 ναι κάτι τέτοιο. αλήθεια υπάρχει αυτό ακόμα? σαν επιλογή? ^^ πιθανοτατα αναφερεσαι, στην αποδειξη επαγγελματικης δαπανης, που εκοβαν οι αλλοι σε εσενα "κατέθετα μετά κάτι χαρτιά που μου δίνανε και μου κράταγε το κράτος κάπου 23%. ανάλογα τα υπόλοιπαεισοδήματα ή τα έπαιρνα πίσω ή τα έχανα"Γι' αλλη μια φορα ρωτηστε λογιστη τις επιλογες σας, αλλα δεν θα βρειτε κανεναν να προτεινει μπλοκακι!
TheDevilMayCare Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 again [14 Ιουν 2016 @ google]http://www.texnologistiki.com/site/other-issues/arthrografia-texnologistikis/item/197-apodeiksi-epaggelmatikis-dapanis-oria-amoivis-kai-proypotheseis-ekdosis-tis Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρ ακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ! 1
epir21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν υπάρχει κάτι σίγουρο για να ρωτήσω τον λογιστή με σιγουριά γιατί απλά μου είπαν να εξετάσω το ενδεχόμενο αν με συμφέρει οικονομικά και ανέφεραν κάτι για βιβλία οπότε υποθέτω μπλοκάκι για αυτό και το ψάχνω γενικά. Άλλον λογιστή που ρώτησα μου ανέφερε τα λεφτα του ΤΕΒΕ (αλλα είπε οτι μπορεί να τα πληρώσει η εταιρεία), επίσης οτι θα χρειαστεί να δίνω και το ΦΠΑ για όταν κόβω αποδείξεις απο το μπλοκάκι αν κατάλαβα καλά (αλλά το ΦΠΑ μαλλον θα το δίνει η εταιρεία) και τέλος οτι σχετικά με την φορολογία υπάρχει 26% απο το πρώτο ευρώ για τα έσοδα με το μπλοκάκι αλλα αν παρέχεις υπηρεσίες μόνο προς μια εταιρεία/πρόσωπο μπορείς να φορολογηθείς σαν μισθωτός δηλαδή με τα συνολικά έσοδα απο τα μπλοκάκια, αφορολόγητο κλπ κλπ. Αυτά κατάλαβα και θα ρωτήσω πάλι μπας και δω τι ισχύει 100%. Μπορεί να είναι απο τους χειρότερους τρόπους να δουλέψεις το μπλοκάκι, αλλα θέλω να δω αν με συμφέρει έστω λίγο, γιατί κυρίως να πάρω εργασιακή εμπειρία θέλω.
adi32 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μονο αν προκειται για αρκετα λεφτα και για δουλεια σε βαθος χρονου Αν ειναι για ψιλοπραγματα δεν αξιζει Θα τρελαθείς να τρεχεις εφοριες επιμελητηριο τεβε κλπ για να κανεις εναρξη θα δωσεις και λεφτα και στο τελος δε θα σου μεινει τιποτα και θα ξανατρεχεις σε ολα αυτα να το κλεισεις
epir21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2016 Μονο αν προκειται για αρκετα λεφτα και για δουλεια σε βαθος χρονου Αν ειναι για ψιλοπραγματα δεν αξιζει Θα τρελαθείς να τρεχεις εφοριες επιμελητηριο τεβε κλπ για να κανεις εναρξη θα δωσεις και λεφτα και στο τελος δε θα σου μεινει τιποτα και θα ξανατρεχεις σε ολα αυτα να το κλεισεις Ευχαριστώ πολύ. Θα το εξετάσω
ziaba Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Ξεθάβω λίγο το θέμα γιατί έχω κάποιες απορίες. Θέλω να ρωτήσω για τρίμηνη εργασία με μπλοκάκι, τι προβλέπετε; Αφορά την πρώτη μου επίσημη δουλειά οπότε είμαι άσχετος με τα φορολογικά. Ρώτησα λογιστή αλλά δεν τον ρώτησα για φορολογία γιατι ξεχάστηκα, πάντως μου είπε είναι 400 ευρώ το δίμηνο το ΤΕΒΕ + 200 ευρώ τρίτος μήνας αρα συνολικά 600 ευρώ το τρίμηνο. Δεν έχω ιδέα τι μισθός θα είναι, απλά έγινε μια συζήτηση με την εταιρεία και πρέπει να δω αν με συμφέρει χοντρικά. Με τον φόρο ισχύει ότι λεει οτ DrLo στο #3? Δηλαδή ανεξάρτητα του τι θα εχω σαν εισόδημα, θα πρέπει να "δώσω" συνολικά το 65% περίπου; 65% σκέτο ή 65% + 600 ευρώ του ΤΕΒΕ που μου είπε ο λογιστής; Δεν υπάρχει κάποιο αφορολόγητο κάτι; Δεν έχω ιδέα απο αυτά, αν είναι εύκολη απάντηση θα ήμουν ευγνώμων αν απαντούσε κάποιος, για να μην ξανα ενοχλήσω τον λογιστή, μιας και δεν ειναι λογιστής μου, φοιτητής είμαι δεν εχω μπει σε αυτά τα νερά ακόμα , απλά με ενημέρωσε φιλικά επειδή τον ρώτησα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. για 3 μήνες δεν αξίζει καν να ασχοληθείς πιο καλά πιάσε λάντζα σε καμία ταβέρνα πιο πολλά θα βγάλεις....
fasttam Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2016 Δουλεύω σαν ελεύθερος επαγγελματίας τα τελευταία 15 χρονιά με μπλοκάκι σαν εξωτερικός συνεργάτης διαφόρων εταιριών. Οι κρατήσεις μου μέχρι πέρυσι ήταν 20% φόρος που φρόντιζα να τον αφαιρούν οι εταιρείες από το ποσό που έπρεπε να εισπράξω και 800€ το δίμηνο για τον ΟΑΕΕ. Αναλυτικά: ας πούμε ότι έκανα μια δουλειά που την κοστολογούσα 1000€ Σ' αυτά προστίθεται το 23% του ΦΠΑ = 1230 και έκοβα μια απόδειξη για 1230€ από τα οποία η εταιρία μου κρατούσε για το φόρο 100*20% = 200€ Στο χέρι λοιπόν έπαιρνα 1030€ και φυσικά πλήρωνα και τα 230€ του ΦΠΑ στην εφορία άρα μου εμεναν800. Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν θα έχεις μια μόνιμη σχέση εργασίας με κάποιο εργοδότη, ώστε να μπορείς να αντεπεξέρχεσαι στα μόνιμα έξοδα του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ακόμα και σε μια περίοδο που πιθανώς να μην έχεις δουλειά. Θεώρησε δεδομένο πως αν κάνεις δουλειά με κάποια σοβαρή εταιρία θα χρειαστεις οπωσδήποτε "μπλοκάκι" Επίσης το να κάνεις δουλειά με κάποια εταιρία είναι ο καλύτερος τρόπος για ένα ελεύθερο επαγγελματία να φτιάξει τη δική του "προϋπηρεσία".
epir21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Καπως ετσι μου τα είπε ο λογιστής που ρώτησα. Αλλα γιατι 800 το δίμηνο στο ΤΕΒΕ; 400 με 450 μου είπαν αν κταλαβα καλα..Εχασα τίποτα; Οσο για τον φιλο απο πανω με την λάντζα, τα λεφτά που μου πρότειναν ειναι πολυ καλα. Απο την αλλη σαν 23 ετών δεν θελω να παω να βγάλω ΤΑ ΛΕΦΤΑ απο τωρα , αλλα να αποκτήσω εμπειρία την οποία μπορω να την "πουλήσω" στο βιογραφικό μου. Οποτε και στην λάντζα να βγάζω πιο πολλα , δεν θα την επέλεγα την παρούσα χρονική στιγμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα