Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Πριν λίγες ημέρες κατάφερα να σπάσω το μικρό δάχτυλο στο πόδι κοπανώντας το επάνω σε έπιπλο. Τρελός πόνος, πρήξιμο και μελανιά, πάει λέω το έσπασα.

Κλασικά επείγοντα, ακτινογραφία, κάταγμα στη μεσαία φάλαγγα που σχηματίζει πλάγιο Λ (λίγο περίεργο να το περιγράψω, μάλλον δεν είναι συντριπτικό πάντως). Συμβουλή γιατρού: δέσιμο με το δίπλα για περίπου ένα μήνα, ξεκούραση, δεν του δίνω βάρος, αποφεύγω ακόμα και το περπάτημα, και ξανά σε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο για follow up. Επειδή γινόταν χαμός στα επείγοντα, ήταν μόνο ένας γιατρός για περίπου 10 άτομα, οι περισσότεροι πολύ πιο σοβαρά από εμένα, δεν κάθισα να τον πρήξω και έφυγα.

(δεν ξέρω αν το follow up είναι απαραίτητο λόγω της φύσης του κατάγματος ή καθαρά προληπτικό, στην κοπελιά που είχε σπάσει το μεσαίο δεν της είπαν κάτι τέτοιο)

Ευτυχώς ο πόνος υποχώρησε αρκετά, πρήξιμο και μελανιά παραμένουν αλλά πάλι έχουν μειωθεί αισθητά. Το πρόβλημα είναι πως από τη μια η θέση του κατάγματος, από την άλλη καλοκαίρι, ζέστη, ιδρώτας, το δέσιμο με το δίπλα μου είναι υπερβολικά δύσκολο και η ταινία δεν «κάθεται», μετά από λίγο χαλαρώνει και φεύγει.

Δεν είναι τόσο ο πόνος, αυτόν πια τον αντέχω, αλλά θέλω τουλάχιστον να μπορώ να περπατάω έστω και μέσα στο σπίτι πιο άνετα (χωρίς να λυγίζω το πόδι) χωρίς να φοβάμαι μην το επιβαρύνω και κάνει δύο μήνες να θεραπευτεί.

Υπάρχει κάποιος νάρθηκας ή κάτι πιο «σταθερό» που μπορώ να βάλω; Κάτι σαν αυτό ξέρω γω, αλλά να ακινητοποιεί το μικρό. Το μόνο που βρήκα ψάχνοντας είναι κάτι μπότες που είναι για περπάτημα και ακινητοποιούν όλο το πόδι, αλλά λόγω τιμής και εφαρμογής είναι overkill. 

Δημοσ.

Συνέχισε το buddytaping όπως σου είπε ο γιατρός. Μίλησε του ξανά για το πρόβλημα σου ή ρώτησε κάπου για καλύτερη ποιότητα ταινίας;

Παρεμπιπτόντως το κάνεις όπως στην εικόνα και στο ενδιάμεσο βάζεις λίγο βαμβάκι εκτός αν σου έχει προτείνει κάτι άλλο.

post-222241-0-67473400-1467561107_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Γιεπ, έτσι το κάνω, απλά η ταινία μάλλον είναι της πλάκας, πήρα μια πιο λεπτή σήμερα μπας και δω βελτίωση. Απλά σαν σύστημα και μόνο χλωμό το κόβω να αρκεί για να σταθεροποιήσει το κόκκαλο ακόμα και στο ελάχιστο περπάτημα που κάνω.

Δημοσ.

Κ στη μαμά μου που χει σπασει/ραγίσει δυο φορες μικρο δαχτυλο ποδιου, το ιδιο ειχαν πει. Δεμένα τα δυο μεταξυ τους, με βαμβάκι αναμεσα.

Κανει δουλειά αλλα αφενος κ εσυ δε

Πρεπει να το πολυ ζορίζεις , μην αρχισεις να θες να περπατας πολυ... Κ

Επισης να ξερεις χρειαζεται αρκετός χρονος για να γινει τελειως οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Γιεπ, έτσι το κάνω, απλά η ταινία μάλλον είναι της πλάκας, πήρα μια πιο λεπτή σήμερα μπας και δω βελτίωση. Απλά σαν σύστημα και μόνο χλωμό το κόβω να αρκεί για να σταθεροποιήσει το κόκκαλο ακόμα και στο ελάχιστο περπάτημα που κάνω.

Δοκίμασε και την hypafix σαν ταινία ή γενικά μία πιο δυνατή ταινία.

Επίσης είναι προφανές ότι θες μία εβδομάδα τουλάχιστον με ελάχιστη κίνηση και μετά προστασία.

Τα μικρά δάχτυλα σπάνε συχνά και στο μεγαλύτερο μέρος καταλήγουν σε ατελή επούλωση με ψευδαρθρωση αλλά δε θα σε πονάει και δεν είναι ότι θα γράφεις με αυτό οπότε κλαιν.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι, πιο πολύ δε με καίει να επουλωθεί/δέσει ολόισιο (τόσα στραβά πάνω μου ας έχω και άλλο ένα :D) αλλά να μην επεκταθεί ο χρόνος επούλωσης. 

• Like 1
Δημοσ.

Όταν στο παρελθόν είχα σπάσει το μικρό δάχτυλο (του χεριού όμως) είχα βρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ένα ναρθηκάκι μεταλλικό (σαν αλουμίνιο αν θυμάμαι καλά) το οποίο το λύγιζες σε σχήμα U με αρκετά μεγάλα τα πλαϊνά του και αφρώδες στο εσωτερικό και αφού το φορούσες στο δάχτυλο το έδενες μα κάποιο λευκοπλάστ. Είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά απ' ότι θυμάμαι.

Δημοσ.

Όταν στο παρελθόν είχα σπάσει το μικρό δάχτυλο (του χεριού όμως) είχα βρει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ένα ναρθηκάκι μεταλλικό (σαν αλουμίνιο αν θυμάμαι καλά) το οποίο το λύγιζες σε σχήμα U με αρκετά μεγάλα τα πλαϊνά του και αφρώδες στο εσωτερικό και αφού το φορούσες στο δάχτυλο το έδενες μα κάποιο λευκοπλάστ. Είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά απ' ότι θυμάμαι.

Αυτό συνήθως χρησιμοποιείται για τα χέρια. Φυσικά μπορεί να κάνει συνδυασμό αλλά πολύς κόσμος το βρίσκει εξαιρετικά άβολο.

Δημοσ.

Αυτό συνήθως χρησιμοποιείται για τα χέρια. Φυσικά μπορεί να κάνει συνδυασμό αλλά πολύς κόσμος το βρίσκει εξαιρετικά άβολο.

Εννοείται, γι' αυτό ήδη το ανέφερα ότι είναι για χέρι.

Απλά σκέφτηκα ότι αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να το πατάει, βάζοντας αυτό σταθεροποιεί το δάκτυλο ακίνητο και επισπεύδει την ανάρρωση (και χωρίς "στραβοκόλλημα").

Δημοσ.

Παρε Durapore και ένωσε τις άκρες του Χ με ενα πέρασμα κάτω από το πέλμα.

Το durapore νομίζω δε θα τον βολέψει και πιθανώς να είναι αυτό που έχει ήδη χρησιμοποιήσει. Αλλά είναι φτηνά οπότε ας πάρει κι ας δει. Γενικά θέλει ημιελαστικο αυτοκόλλητο επίδεσμο και ανθεκτική κόλλα.

Δημοσ.

Tegaderm roll τοτε. Οτιδήποτε αφήσει πάνω από μέρα νομίζω θα βρωμίσει και θα είναι σιχαμένο πάντως, δεν ειναι καλύτερα συχνές αλλαγές?

Δημοσ.

Tegaderm roll τοτε. Οτιδήποτε αφήσει πάνω από μέρα νομίζω θα βρωμίσει και θα είναι σιχαμένο πάντως, δεν ειναι καλύτερα συχνές αλλαγές?

Ναι θα είναι σιχαμενο αλλά δεν θα το ξεκολλάει με τον οποίο κίνδυνο να κάνει ζημιά. Γενικά με μία καλή ταινία και καθάρισμα τοπικά 4-5 μέρες τις βγάζει.

Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς με μίνιμουμ δύο μπάνια τη μέρα γ#$% τη ζέστη μου κάνω συχνές αλλαγές :P Βρήκα μια ταινία μετά από 3-4 που δοκίμασα, x-med silk κάπως έτσι, και κάνει όντως δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...