voltmod Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Από ότι φαίνεται, η Google εργάζεται πάνω σε μία υπηρεσία μέτρησης της ταχύτητας του Internet, που θα ενσωματωθεί στην μηχανή αναζήτησης, και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γράφοντας στο πεδίο αναζήτησης “έλεγξε την ταχύτητα του Internet” ή κάτι παρόμοιο. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό της μηχανής αναζήτησης Google Search αναπτύσσεται αυτή την περίοδο σε συνεργασία με την εταιρεία Measurement Lab (ή M-Lab), η οποία και θα πραγματοποιεί τις δοκιμές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεστ θα ελέγχει την ταχύτητα downloading, την ταχύτητα uploading καθώς και το latency. Η υπηρεσία δεν είναι ακόμα ενεργή, οπότε δεν γνωρίζουμε πως μοιάζει ή λειτουργεί για την ώρα. Αν και υπάρχουν πολλές υπηρεσίες του είδους (π.χ OOKLA), η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, διαθέτει ενσωματωμένη μία παρόμοια υπηρεσία μέτρησης της ταχύτητας του Internet (αν και δεν δούλεψε για εμάς, κάποιοι έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα πληκτρολογώντας “speed test” στο πεδίο αναζήτησης). Η Google δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό πότε θα διαθέσει την υπηρεσία, ωστόσο δεν πρόκειται λογικά να αργήσει. Site: GSMArena
-TRANE- Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Για να δουμε.Θα ειμαστε στη τελευταια 3αδα ή μπα? 7
anax111 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Άρα η Google θέλει να φτιάξει έναν χάρτη "κίνησης" του internet. Το ερώτημα είναι που αποσκοπεί.
Cell_7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 fast.com με λιγα λογια "το τεστ θα ελέγχει την ταχύτητα downloading, την ταχύτητα uploading καθώς και το latency." άρα όχι
tsiouficto Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Βρε τι σου κάνει το marketing.... αερίζεται η Google και ο κόσμος κοιτάει λες και έσκασαν στην γη εξωγήινοι...
georgemathios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Ποτέ δεν κατάλαβα την άξια αυτών των speed test. Η χρήση τους είναι επι το πλείστων από άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις με αποτελέσματα να πατάνε ένα κουμπί να τους βγάζει μια οτι να ναι μέτρηση γιατί από πίσω έχει 500 τορρεντ ανοιχτά. Για μια γρηγορη μετρηση μονο ειναι και αφου ηδη ξερω τι ταχυτητες πιανει η γραμμη μου. 1
Kootoomootoo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Πιθανότατα ίσως για μελλοντικές επενδύσεις σε χώρες με ταχύτητες όπως οι δικές μας 1
jimex Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Για μια γρηγορη μετρηση μονο ειναι και αφου ηδη ξερω τι ταχυτητες πιανει η γραμμη μου. Από που την ξέρεις την πραγματική ταχύτητα; Τη μάντεψες; Μονάχα την ταχύτητα συγχρονισμού γνωρίζεις μέσα από το router...
georgemathios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Από που την ξέρεις την πραγματική ταχύτητα; Τη μάντεψες; Μονάχα την ταχύτητα συγχρονισμού γνωρίζεις μέσα από το router.. Παντως οχι απο το speed test. Απο διαφορες δοκιμες direct download και FTP ακομα και απο το τορεντ ποσο πιανει ταβανι. Τι θελω να πω και δεν εγραψα λογο βαρεμαρας παραπανω Για μια γραμμη δεν θα εμπιστευτω ενα speed test τετοιου τυπου παρα μονο αν ξερω τις δυνατοτητες τις γραμμης μου και μονο για να μου δωσει την ενδειξη στα γρηγορα αν εχω καποιο προβλημα.
badweed Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 καποτε ειχαμε τις ψειρες και τους ψυλους σε λιγο θα εχουμε το google να ζει μες τα μαλια μας .
seithan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 άσχετο, κάποτε μετρούσαμε ταχύτητες μέσω του ftp της NTUA με τα hash tags, remember;
kosmega Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Still do. Κατεβάζω ένα linux distro >600MB για να προλάβει να "ροπιάσει". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα