Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 407
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα, άρα πρέπει να πάμε Εφορία για την επιστροφή ή θα γίνει μεταφορά στη τράπεζα κάποια στιγμή; Δηλαδή αν πάμε κερδίζουμε χρόνο ή παπάκια;

Δεν έχω ΕΝΦΙΑ και παραμένει να μην γράφει ημερομηνία που θα γίνει η επιστροφή ;-)

Δημοσ.

Καλημέρα, άρα πρέπει να πάμε Εφορία για την επιστροφή ή θα γίνει μεταφορά στη τράπεζα κάποια στιγμή; Δηλαδή αν πάμε κερδίζουμε χρόνο ή παπάκια;

Δεν έχω ΕΝΦΙΑ και παραμένει να μην γράφει ημερομηνία που θα γίνει η επιστροφή ;-)

Αν δεν εχεις ΕΝΦΙΑ να πας στην Εφορια . Ειχε συμβει στον γιο μου πριν 2 χρονια για επιστροφη καπου 50-60 ευρω και πηγε στην Εφορια και του ειπαν ότι μαλλον ηταν συστημικο λαθος που δεν ειχαν μπει και αν δεν πηγαινε ακομα θα τα περιμενε . Τα ειχε παρει επι τοπου.

Φυσικα να εχεις το εκκαθαριστικο και την ταυτοτητα σου και τον λογαριασμο ΙΒΑΝ που ειχες δηλωσει .

Δημοσ.

ο ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε, επιστροφή υπήρχε αλλά συμψηφισμός δεν έγινε.

οπότε πρέπει να περάσουμε μια βόλτα από την εφορία.

και επειδή δεν είναι για μένα, αλλά για  μέλος της οικογενείας, θα χρειαστώ εξουσιοδότηση; λογικά ναι.

• Like 1
Δημοσ.

ο ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε, επιστροφή υπήρχε αλλά συμψηφισμός δεν έγινε.

οπότε πρέπει να περάσουμε μια βόλτα από την εφορία.

και επειδή δεν είναι για μένα, αλλά για  μέλος της οικογενείας, θα χρειαστώ εξουσιοδότηση; λογικά ναι.

Σιγουρα ναι !!!

Δημοσ.

Eλαβα σημερα τον ενφια... κανονικος και οχι μισος οπως περυσι, αν και ανεργος.

Για συμψηφισμο με την επιστροφη που εχω λαμβανειν, δε λεει τιποτα. Αναρωτιεμαι τι γινεται τωρα, πρεπει να παω απο κει?

Σημερα μπηκα web banking και βλεπω οτι μου βάλαν την επιστροφή φόρου...

Πότε ειχες κανει τη δηλωση? νωρις?

Δημοσ.

Eλαβα σημερα τον ενφια... κανονικος και οχι μισος οπως περυσι, αν και ανεργος.

Για συμψηφισμο με την επιστροφη που εχω λαμβανειν, δε λεει τιποτα. Αναρωτιεμαι τι γινεται τωρα, πρεπει να παω απο κει?

Ανεργος και επιστροφη πως γινεται ?

Δημοσ.

Γίνεται αν έχασε τη δουλειά του μέσα στο '15 ή έπιασε δουλειά (με φμυ, όχι βασικό) μέσα στο '15 και ας ήταν πριν άνεργος

Και δε θα του ήρθε μισος γιατί μέσα στο '15 είχε εισόδημα ανω των 9 χιλιαρικων , ενώ για πέρυσι που του ήρθε μισος μπορεί το '14 να μην ξεπερνούσε το εισοδηματικό κριτήριο

Με βάση το εισοδημα, την αξία του ακινήτου, τα προστατευόμενα μέλη , τυχόν αναπηρία πάει η έκπτωση του ενφια και όχι αν είσαι άνεργος, η εφορία δε βλέπει αν είσαι άνεργος από πουθενά μόνο τι εισόδημα δηλώνεις

Δημοσ.

Ανεργος και επιστροφη πως γινεται ?

Πηρα κατι παλια δεδουλευμενα.

Και δε θα του ήρθε μισος γιατί μέσα στο '15 είχε εισόδημα ανω των 9 χιλιαρικων , ενώ για πέρυσι που του ήρθε μισος μπορεί το '14 να μην ξεπερνούσε το εισοδηματικό κριτήριο

Οντως, αλλα η πλακα ειναι οτι τα λεφτα αυτα ηταν αποζημιωση απολυσης, δηλαδη απαλλαγμενα απο φορο(ή ηδη φορολογημενα). Δηλαδη τα υπολογιζουν κι αυτα για να σου φουσκωσουν τον ενφια!

• Like 1
Δημοσ.

Με βάση το εισοδημα, την αξία του ακινήτου, τα προστατευόμενα μέλη , τυχόν αναπηρία πάει η έκπτωση του ενφια και όχι αν είσαι άνεργος, η εφορία δε βλέπει αν είσαι άνεργος από πουθενά μόνο τι εισόδημα δηλώνεις

Η εφορια αμα ηθελε μπορουσε να το δει αυτο απο τον οαεδ, επειδη ομως υπαρχουν και ανεργοι εισοδηματουχοι, πραγματι κοιταει τι δηλωσες(νομιζω 9 χιλιαρικα ειναι το οριο)

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να το δει αν πχ έχεις 2mil στη τράπεζα και αραζεις σπίτι σου και έχεις 10αδες χιλιάδες σε τόκους θα μπεις στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους άνεργους;

Απλά το κακό είναι ότι επειδή μειώθηκαν τα εισοδήματα πλέον για να είσαι "φτωχός" σύμφωνα με το δημόσιο πρέπει να είσαι παρα πολύ φτωχός

Το αφορολογητο άλλωστε μειώθηκε κι άλλο πρόσφατα και κανείς δεν αποκλείει ότι θα μειωθεί ακόμα περισσότερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...