mpouxa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα. Έχω ένα σχετικά παλιό μηχάνημα το οποίο θέλω να το αναβαθμίσω με χαμηλό κόστος και το πρώτο πραγμα που σκέφτηκα είναι αν θα μπορούσα να βάλω ένα καλύτερο CPU και να επεκτείνω την Ram. Το πρόβλημα που εχω είναι το εξής: Η μητρική που έχω είναι η Site: ASUS M4A79XTD EVO με socket AM3. Πλέον αυτό το socket απ οτι διάβασα έχει αντικατασταθεί από την AMD με το socket ΑΜ3+. Διάβασα Site: εδώ ότι πολλές εταιρίες μητρικών ανακοίνωσαν την υποστήριξη τους στο καινούργιο socket απλά μόνο με ένα update του BIOS. Υπάρχει ελπίδα να αναβαθμίσω το υπάρχουν CPU με ένα καινούργιο AM3+ ; Αυτό που δεν έχω καταλάβει πλήρως είναι αν τελικά το καινούργιο με το παλιό socket παραμένουν σχετικά ίδια και μπορούν να παίξουν ανταλλαγές μεταξύ τους. Αν τελικώς γίνεται θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για τυχόν καλά CPU's της AMD μέχρι και το πολύ 100-150 € . Αυτό το CPU που έχω τώρα είναι το Site: AMD ATHLON II X4 620 2.6GHZ QUAD-CORE BOX
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν μπορείς να βάλεις ΑΜ3+ γιατί έχει παραπάνω Pins ο επεξεργαστής. Το μέγιστο που μπορείς να βάλεις είναι phenom II X6 1090T αν βρεις αλλιως Phenom II X4 960T αλλιως Phenom II X4 955. Οι υπόλοιποι δεν αξίζουν και τόσο. Η λίστα με τους διαθέσιμους για αυτη τη μητρική: https://www.asus.com/Motherboards/M4A79XTD_EVO/HelpDesk_CPU/ 4
mpouxa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεν μπορείς να βάλεις ΑΜ3+ γιατί έχει παραπάνω Pins ο επεξεργαστής. Το μέγιστο που μπορείς να βάλεις είναι phenom II X6 1090T αν βρεις αλλιως Phenom II X4 960T αλλιως Phenom II X4 955. Οι υπόλοιποι δεν αξίζουν και τόσο. Η λίστα με τους διαθέσιμους για αυτη τη μητρική: https://www.asus.com/Motherboards/M4A79XTD_EVO/HelpDesk_CPU/ Thanks για την ενημέρωση. Αξίζει λες τον κόπο να πάρω ένα τέτοιο CPU ; Είναι και σχετικά παλιοί επεξεργαστές. Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα ότι Ελλάδα δεν πρόκειται να βρώ κάτι. Πρέπει να καταφύγω σε λύση του εξωτερικού αν το κάνω τελικά και σε μεταχειρισμένους.
vdeseris Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Τώρα ποιον επεξεργαστή έχεις? ..... . Αυτό το CPU που έχω τώρα είναι το Site: AMD ATHLON II X4 620 2.6GHZ QUAD-CORE BOX 1
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Ναι δεν το πρόσεξα Thanks για την ενημέρωση. Αξίζει λες τον κόπο να πάρω ένα τέτοιο CPU ; Είναι και σχετικά παλιοί επεξεργαστές. Με μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα είδα ότι Ελλάδα δεν πρόκειται να βρώ κάτι. Πρέπει να καταφύγω σε λύση του εξωτερικού αν το κάνω τελικά και σε μεταχειρισμένους. Κατιτις παραπάνω βοήθεια θα έχεις. Τι χρήση κάνεις? Πόση ram έχεις τώρα? SSD έχεις?
mpouxa Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Τι χρήση κάνεις? Πόση ram έχεις τώρα? SSD έχεις? Η χρήση είναι ενός Normal χρήστη. Κανά παιχνιδάκι που και που λίγο photshop , matlab και πολύ ίντερνετ. Γι αυτό το λόγο κοιτάζω και μια φθηνή λύση με AMD επεξεργαστές. Έχω 2GB ram. H αναβάθμιση που σκόπευα να κάνω αν έπαιζε τελικά AM3+ σε ΑΜ3 θα ήταν CPU, RAM, SSD.
Xristaras12 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 αν είναι να πας για ολική αναβάθμιση αλλάζει το θέμα. αποφάσισε τι θες να κάνεις γιατι αν πας σε intel πχ θα χρειαστείς DDR4 ραμ. αν είσαι 100% σίγουρος οτι θα μείνεις σε amd και σε ΑΜ3+(με το ΑΜ4 να πλησιάζει για τέλη του '17)πάρε ραμ και ssd μιας και αναφέρεις matlab και ξέρω πως τρέχει. Για cpu όπως ρώτησες και παραπάνω,ναι θα δεις διαφορά σε σχέση με αυτόν που έχεις τώρα,οχι σε τεράστιο βαθμό,αλλα θα υπάρχει ναι. ο 1090Τ μαζί με τον 960Τ ηταν πολύ καλές επιλογές για budget συστήματα γενικής χρήσης!
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Η χρήση είναι ενός Normal χρήστη. Κανά παιχνιδάκι που και που λίγο photshop , matlab και πολύ ίντερνετ. Γι αυτό το λόγο κοιτάζω και μια φθηνή λύση με AMD επεξεργαστές. Έχω 2GB ram. H αναβάθμιση που σκόπευα να κάνω αν έπαιζε τελικά AM3+ σε ΑΜ3 θα ήταν CPU, RAM, SSD. Δεν ξερω τι παιχνίδια παίζεις αλλά ένας ssd και ένος από τους παραπάνω επεξεργαστές που πτοτείνει ο Χριστάρας θα σε βοηθήσει. Ασφαλώς θα χρειστείς και μνήμη. Βάζεις μια ακόμα 2αρα ή καλύτερα 2x4=8 GB γύρω στο 40αρι. http://www.skroutz.gr/s/352407/Corsair-Vengeance-Low-Profile-Blue-8GB-Dual-Channel-DDR3-Memory-Kit-CML8GX3M2A1600C9B.html Μπορείς βέβαια να δεις νήμες στα μεταχειρισμένα πιο φθηνά Ο 960Τ έχει γύρω στο 50αρικο. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=Phenom+II+X4+960T&_sacat=0 Από την άλλη αν είναι να δώσεις 80-90 ευρώ είναι μάλλον προτιμότερο να πας σε νέο σύστημα και ρίξε ένα πούλημα αυτό που έχεις. Τροφοδοτικό-κουτί ποια έχεις?
duffyduck Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 καποιος πουλα τον Phenom II x4 955, δες εδω: http://www.adslgr.com/forum/threads/942836-AMD-Phenom-II-x4-955 1
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Παντως οπως εισαι τωρα το πιο σημαντικο ειναι να βαλεις μνημη μετα ssd και οταν πλεον δεις καθαρα τι μπορει να κανει ο επεξεργαστης που εχεις τωρα(αυτο που μπορει τεσπα γιατι με 2 gb βογγαει) αν θες το κατι παρα πανω τοτε βαλε cpu.Παντως αυτη που σου προτεινει ο παπιος απο πανω δεν ειναι ασχημη.Και πρεπει να πεις τι περιπου παιχνιδια παιζεις για να δουμε καλυτερα αν αξιζει για αλλη cpu. Και τελος τι καρτα γραφικων εχεις?Παντως αυτος που εχεις τωρα ειναι αντιστοιχος με q6600 περιπου
jgeorgiou Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 συμφωνώ με προλαλήσαντες αν βάλεις α) RAM ssd c) cpu 4-6cores που παίζουν σε ΑΜ3 τότε με φθηνό τρόπο θα έχεις ένα μηχανάκι που θα τα πάει μια χαρά.
_Theo_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 RAM να βάλεις τουλάχιστον 8 GB για να μην πω 16...
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Οτι επεξεργαστη και να βαλει πανω δεν νομιζω να κανει τετοιο "ανοιγμα" ωστε να εκμεταλλευτει 16 γιγα μνημη.. Με 8 αν εχει μια χαρα θα ειναι 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα