Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

I sent money yes. Bank need tracking number from you before give money. Please send packet. Is for my daughter in Nigeria.

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες υπηρεσίες (χτύπα μια αναζήτηση "language exchange") αλλά εγώ προσωπικά δεν κέρδισα και πολλά, παλιότερα που τις δοκίμασα. Καλύτερη δουλειά το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Δεν θα κάνεις τίποτε με αυτά, τζάμπα ενασχόληση.

Ψάχνε να παρακολουθείς ταινίες καλύτερα, σε βάθος χρόνου θα σε βοηθήσει + οτι είπε από πάνω.

Δημοσ.

Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν σε pdf τα βιβλία του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Γενικά πάντως αν ασχολείσαι με ίντερνετ, ξένες σειρές, mmo gaming και τα λοιπά, το lower το έχεις άνετα με λίγη προσπάθεια. Το έχω δει από φίλους μου.

Το duolingo είναι μια διασκεδαστική μορφή εκμάθησης, αλλά άμα δεν κάτσεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω από γραμματική, συντακτικό, μπορείς να το βγάλεις και να μην σου έχει μείνει τίποτα. Επίσης έχει το μεγάλο αρνητικό ότι κυρίως μεταφράζεις από τη γλώσσα που μαθαίνεις στη γλώσσα που ξέρεις, πχ από Αγγλικά σε Ελληνικά, ενώ το αντίθετο είναι το πιο σημαντικό για να μάθεις.

• Like 1
Δημοσ.

Το duolingo είναι μια διασκεδαστική μορφή εκμάθησης, αλλά άμα δεν κάτσεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω από γραμματική, συντακτικό, μπορείς να το βγάλεις και να μην σου έχει μείνει τίποτα. Επίσης έχει το μεγάλο αρνητικό ότι κυρίως μεταφράζεις από τη γλώσσα που μαθαίνεις στη γλώσσα που ξέρεις, πχ από Αγγλικά σε Ελληνικά, ενώ το αντίθετο είναι το πιο σημαντικό για να μάθεις.

Για αυτό φταίνε οι χρήστες βέβαια που είναι τεμπέλιδες και όχι το duolingo. Source.png Πηγή: Σύμφωναμε τον ιδρυτή του:

The issue is that every time we try to give more recall exercises (where you translate from the language you know to the new language), people use the website less!

Δημοσ.

Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν σε pdf τα βιβλία του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Γενικά πάντως αν ασχολείσαι με ίντερνετ, ξένες σειρές, mmo gaming και τα λοιπά, το lower το έχεις άνετα με λίγη προσπάθεια. Το έχω δει από φίλους μου.

Γιατι να επιλεξει βιβλιο του κρατικου πιστοποιητικου ενω μπορει πανευκολα να βρει σε μορφη pdf βιβλια Oxford, Cambridge, Longman κλπ.;

Ρωταω επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι την δουλεια του ποδαριου που εγινε για την δημιουργια του κρατικου πιστοποιητικου...οποτε μου εκανε μεγαλη εντυπωση που αναφέρθηκες σε κατεβασμα του βιβλιου του.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι για μένα η εκμάθηση, θέλω να βοηθήσω τον πατέρα μου ο οποίος τα γραπτά μπορεί και τα καταλαβαίνει πιό καλά από τα προφορικά. Εντάξει και να μάθει και νέες λέξεις όσο μπορεί, γιατί μετά από κάποια ηλικία η μάθηση είναι ακόμα δυσκολότερη, καταλαβαίνετε.

Δημοσ.

Θεωρώ κι εγώ το Duolingo υπερτιμημένο. Βέβαια, δεν έχω ασχοληθεί συγκεκριμένα με τα αγγλικά, αλλά αν κρίνω από ιταλικά και ισπανικά, με προτάσεις τύπου "ο ελέφαντάς τους πίνει γάλα" δεν γίνεται σοβαρή δουλειά εκμάθησης. Και μάλιστα με ελάχιστες εξηγήσεις γραμματικής και συντακτικού (που παρέχονται μόνο στο site και όχι στην εφαρμογή, όσο θυμάμαι).

Διαφωνώ ως προς τη μετάφραση. Η μετάφραση θεωρείται μεν αρκετά χρήσιμη για την εκμάθηση, αλλά αυτό αφορά την μετάφραση από τη γλώσσα-πηγή (τα ελληνικά) προς τη γλώσσα-στόχο (αγγλικά).

Αυτό που λες εσύ, η αντίστροφη μετάφραση, από ελληνικά προς αγγλικά, θέλει προχωρημένες δεξιότητες. Δεν μιλάμε για μετάφραση λεξη προς λέξη φυσικά, αλλά για πρόταση που να βγάζει νόημα και να παίρνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των αγγλικών. Αλλιώς μπορεί να κάνει τον μαθητή να νομίζει ότι μιλάει καλά αγγλικά, που δεν θα βγάζουν και πολύ νόημα όμως.

Βέβαια για να μάθει κάποιος καλά τη γλώσσα γενικά, χρειάζεται να κάνει οπωσδήποτε και πάρα πολλές συνομιλίες αποκλειστικά στα αγγλικά, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τη μετάφραση...

Από κει και πέρα, αποκλειστικά online δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια μέθοδος που να ικανοποιεί απόλυτα. Στην πράξη, καμία μέθοδος αυτοδιδασκαλίας από μόνη της δεν αρκεί για να φτάσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όχι ότι χρειάζεσαι απαραίτητα δάσκαλο. Θεωρητικά μέχρι το Β1-Β2 φτάνεις άνετα και χωρίς δάσκαλο, αλλά χρειάζεται συνδυασμός πολλών υλικών, με γραμματικές, λεξικά (αναφέρθηκαν ήδη), βίντεο, ακουστικά, συνομιλίες, κλπ.

Δημοσ.

εγω τα τελευταια 2-3 χρονια μπηκα στη διαδικασια να θυμηθω τα αγγλικα μου που τα ειχα παρατησει πολα χρονια και να το δω και λιγο πιο σοβαρα απο την αποψη οτι μαθαινω να το μαθαινω σε πιο σωστη βαση και οχι οπως παλια που ηταν λιγο ζαμαν φου.

κανω ιδιαιτερα και διαβαζω το παρακατω βιβλιο. English Grammar in use

ειναι εξαιρετικο σαν βιβλιο. υπαρχει σε pdf εαν το ψαξεις. απο εκει και περα, τα ιδιαιτερα ειναι ισως η καλυτερη λυση, για να σου δωθουν απο επαγκελματια απαντησεις που θα προκύπτουν κατα την διαρκεια της εκμάθησης σου.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αν καποιος θελει να μαθει μια ξενη γλωσσα πρεπει να βρει εναν καθηγητη και να αρχισει, πλεον τα μαθηματα αγγλικών ειναι πολυ φτηνοτερα αποτι παλαιότερα. Το να παλευεις με εφαρμογες και ιστοριες για μενα ειναι χασιμο χρονου.

Δημοσ.

Γιατι να επιλεξει βιβλιο του κρατικου πιστοποιητικου ενω μπορει πανευκολα να βρει σε μορφη pdf βιβλια Oxford, Cambridge, Longman κλπ.;

Ρωταω επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι την δουλεια του ποδαριου που εγινε για την δημιουργια του κρατικου πιστοποιητικου...οποτε μου εκανε μεγαλη εντυπωση που αναφέρθηκες σε κατεβασμα του βιβλιου του.

Δενδρινού για κλωτσιές.

Δημοσ.

To Duolingo ειναι πολυ καλο αν θες να κατσεις να μαθεις μια γλωσσα επειδη ετσι γουσταρεις κι ειδικα γλωσσες που δεν ειναι ευκολο να βρεις μαθηματα. Το ποσο θα ασχοληθεις ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Και σε ενα φροντιστηριο να πηγαινεις αν δεν ασχολεισαι μονος σου θα κανεις μια τρυπα στο νερο. 

Αγγλικα παντως οποιος θελει να μαθει ας κατσει να δει τα προγραμματα του BBC ειτε χωρις υποτιτλους ειτε με αγγλικους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...