Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα από ένα αρχέγονο στο insomnia αλλά καθόλου μα καθόλου συχνό στις παρουσίες του........

Το πρόβλημά μου: Πρίν από 2 μήνες περίπου είχε κτυπήσει ο σκληρός δίσκος μου. Λόγω έλλειψης χρημάτων δεν αγόρασα καινούργιο αλλά χρησιμοποίησα έναν παλιό IDE 80gb (Maxtor 6Y080P0 ATA), στον οποίο φόρτωσα τα W10. Αντιλήφθηκα από την αρχή ότι το κομπιούτερ έμπαινε κατ΄ευθείαν στα W10, χωρίς να περάσει από τη αρχική εικόνα της μητρικής (αρχέγονη και αυτή =  Asus Μ2Ν-Ε ) αλλά δεν το έδωσα σημασία και συνέχιζα να εργάζομαι χωρίς προβλήματα. 5 μέρες πριν κατάφερα να αγοράσω ένα καινουργιο δίσκο και προσπάθησα να μπώ στο BIOS για να εγκαταστησω το λειτουργικό σύστημα αλλά δεν εγινε δυνατό γιατί το BIOS δεν εμφανίζεται παρά μόνο ή εικόνα της μητρικής χωρίς την ένδειξη .....enter setup. Εννοείται ότι πάτησα σαν σπαστικός τα διάφορά πλήκτρα ESC F2 F10.........χωρίς κανένα αποτέλεσμα! Απενεργοποίησα και την γρήγορη εκκινηση των W10.  Από το CPUID προκύπτει ότι πρέπει κάποτε να είχα κάνει μια αναβάθμιση σε = ASUS M2N-E ACPI BIOS Revision 0205, αλλά που δεν θυμάμαι πότε και γιατί... Τέλος συνδέοντας τον καινουργιο δισκο σε μια υποδοχή SATA II της μητρικής ο παλιός με τα W10 τον βλέπει και μπορώ να τον χρησιμοποιήσω για αποθήκευση. Είναι κανείς που μπορεί να με βοηθήσει? Περιμένοντας το μάνα από τον ουρανό χαιρετώ την κοινότητα.

Δημοσ.

Μου φαίνεται εντελώς κουλό να μην υπάρχει bios. Δοκίμασες να μπείς πατώντας DEL? Μήπως έχεις κάποιο περίεργο πληκτρολόγιο που δεν πατιούνται τα F αν δεν είναι τo Fn ενεργοποιημένο;

Δημοσ.

Κάνε clear smos, αν η μητρική δεν έχει jumper για αυτό το σκοπό, απλά βγάλε την μπαταρία για 15-30 δευτερόλεπτα. 

Το bios δεν είναι δυνατόν να λείπει και ο υπολογιστής να μπαίνει στα windows. Ίσως να μην αναγνωρίζεται το πληκτρολόγιο όταν φορτώνει και γι' αυτό δε λειτουργούν τα πλήκτρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να κανει fastboot (δεν ξερω αν υπαρχει αυτο σε desktop motherboard's)δοκιμασε μολις πατησεις το power button αμεσως να πατησεις παρατεταμενα το DEL και να δεις αν μπενει.Αν οχι δοκιμασε το ιδιο αλλα πατωντας f12 ή f2.

Δημοσ.

Τα windos 10 ειναι μαλλον  σε uefi,αρα μαλλον παρακαμπτει το bios

Γι'αυτο λεω να πατησει αμεσως παρατεταμενα το f2 ή f12 ή DEL.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση και τις προτάσεις σας. Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ τον De@th Lord γιατί μου έβαλε την ιδέα... (όπως είχα πει είχα δοκιμάσει όλες τις γνωστές συντομεύσεις του πληκτρολογίου μεταξύ των οποίων και το del χωρίς επιτυχία) και δανείστηκα από ένα φίλο το πληκτρολόγιό του ...... και ως εκ θαύματος πατώντας del, το BIOS εμφανίστηκε. Μπήκα στο BIOS και πράγματι ήταν ενεργοποιημένη η γρήγορη εκκίνηση την οποία και απενεργοποίησα. Και να όμως που εμφανίστηκε το ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (όλα σε εμένα τυχαίνουν…..βέβαια παλιά μηχανήματα……) στην επανεκκίνηση ενώ εμφανίζεται η εικόνα της μητρικής μαζί με το enter setup δεν μπαίνει αυτόματα στο λειτουργικό. Κατά λάθος τα κατάφερα πατώντας ESC και μπήκα στα W10. Και έτσι τώρα μπαίνω στο σύστημα αλλά όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα δεν λύθηκε εντελώς. Μήπως κάποιος έχει και κάποια άλλη καλή ιδέα?????? Ευχαριστώ όλους για μια ακόμη φορά για την υπομονή σας!!!!

Δημοσ.

τελικά η μητρική τα τίναξε.....και πρέπει να βρω μια άλλη.... είναι κανένας που να πουλάει μία απλη Μ2Ν-Ε? εάν ναι ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 690 835 8301 ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...