Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μα εδώ δε μιλάμε για πληρωμές μέσω e-banking, μιλάμε για πληρωμές με χρεωστική κάρτα. Αν ο μόνος τρόπος για εσάς ώστε να ελέγχετε καλύτερα τα έξοδα είναι να υπάρχει ξεχωριστός λογαριασμός με δική του κάρτα(σε μένα φαίνεται υπερβολικό, αλλά δεν έχει σημασία), τότε να επιμείνεις. Κάνε αυτό που έκανα και εγώ, αν η κάρτα σου είναι πχ mastercard ζήτα και visa. Αν πάλι αρνηθούν δεν μένει τίποτα άλλο, αναγκαστικά θα ανοίξεις λογαριασμό σε άλλη τράπεζα και θα βάζεις εκεί λεφτά για μάρκετ και ψώνια. Η Πειραιως ναι δινει.Η Eurobank οχι .Δεν ξερω για τις αλλες.
fysikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δεν είναι ο μόνος απλά είναι αρκετά βολικος. Δηλαδή μπορώ να ζητήσω μια κάρτα visa (η υπάρχουσα είναι mastercard) στην οποία θα οριστεί ως κύριος, ο κοινός λογαριασμός;
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 32 λεπτά πριν, fysikos είπε Δεν είναι ο μόνος απλά είναι αρκετά βολικος. Δηλαδή μπορώ να ζητήσω μια κάρτα visa (η υπάρχουσα είναι mastercard) στην οποία θα οριστεί ως κύριος, ο κοινός λογαριασμός; Ε ok, εσύ θα κρίνεις αν είναι τόσο βολικός ώστε στην περίπτωση που δεν καταφέρεις να πάρεις δεύτερη κάρτα από την Εθνική να αξίζει τον κόπο να ανοίξεις λογαριασμό σε άλλη και να του βάζεις χρήματα. Όπως είπα και παραπάνω στην Alpha γίνεται, στην Εθνική δεν ξέρω.
AristidisZ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Σαν ύστατη λύση φαντάζομαι μπορείτε να αποσυνδέσετε τους άλλους λογαριασμούς από την κάρτα σας...
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, Joshua21 said: Γιατί δεν μπορούν? Εγώ στη alpha είχα μια χρεωστική mastercard, ζήτησα άλλη μία visa, και μου έδωσαν. Πάντως δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής λογαριασμού χρέωσης τη στιγμή που κάνεις αγορές με χρεωστική, είτε σε κατάστημα, είτε από το internet. Θα χρεωθεί ο λογαριασμός που έχει οριστεί από σένα ως πρώτος/κύριος. Μόνο όταν κάνεις ανάληψη από ATM έχεις δικαίωμα να επιλέξεις από ποιο λογαριασμό θα τραβήξεις χρήματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το γιατί θέλεις να πληρώνεις κάποια πράγματα από τον παλιό λογαριασμό και κάποια από τον νέο. Αν θέλεις εξήγησε το πρόβλημα που υπάρχει, σίγουρα θα υπάρχει και λύση. Υπόψιν ανά πάσα στιγμή μπορείς μέσω i-bank να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα όσα χρήματα θέλεις από τον έναν λογαριασμό στον άλλον. Υπάρχει επιλογή του λογαριασμού χρέωσης όταν η αγορά γίνεται με φυσική σου παρουσία στο κατάστημα.Δεν υπάρχει όμως επιλογή όταν κάνεις ηλεκτρονική συναλλαγή. Τώρα το εαν κάποιες επιχειρήσεις δεν ρωτάνε μάλλον έχει να κάνει με τον ταμία. Επίσης πράγματι επιβεβαιώνω για τις δυο κάρτες. Και εγώ στην Πειραιώς έχω δυο διαφορετικούς λογαριασμούς δυο διαφορετικές κάρτες. Βέβαια αυτό το είχα από πριν τα capital controls. Μετά που έχασα την μια κάρτα στην αρχή των CC δεν μου εξέδωσαν άλλη αλλά τώρα έβγαλα κανονικά δεύτερη. Στην HSBC και την Eurobank νομίζω δεν γίνεται όμως αυτό. Όσο για τους δυο λογαριασμούς είναι πολύ λογικό. Μπορεί ο ένας να είναι "προσωπικός" και ο άλλος να είναι κοινός με κάποιον άλλον άρα να γίνονται διαφορετικές δαπάνες από τον κάθε λογαριασμό. Οτιδήποτε μπορεί να συμβαίνει Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από marmagia
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 6 λεπτά πριν, marmagia είπε Υπάρχει επιλογή του λογαριασμού χρέωσης όταν η αγορά γίνεται με φυσική σου παρουσία στο κατάστημα.Δεν υπάρχει όμως επιλογή όταν κάνεις ηλεκτρονική συναλλαγή. Τώρα το εαν κάποιες επιχειρήσεις δεν ρωτάνε μάλλον έχει να κάνει με τον ταμία. Το έχεις κάνει εσύ προσωπικά? Δηλαδή αγόρασες κάτι από κατάστημα πληρώνοντας με κάρτα, και κατάφερες να επιλέξεις να χρεωθεί ο δευτερεύον συνδεδεμένος λογαριασμός με την κάρτα και όχι ο κύριος? Ή απλά έχει τύχει να ακούσεις και εσύ την ερώτηση "όψεως/τρεχούμενος ή ταμιευτηρίου" που πάντα κάνουν όταν ο πελάτης έχει χρεωστική κάρτα της Εθνικής?
Silverage Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ ξέρω οτι πάντα χρεώνεται ο κύριος λογαριασμός, δεν μπορείς να επιλέξεις. Αφού όταν επιλέγεις στο μηχάνημα τρεχούμενο/ταμιευτηρίου και πατάς το κουμπί χρεώνει αμέσως, δεν βγάζει επιλογή. Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από Silverage 1
fysikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Τελικά θα βγάλουμε μια prepaid και θα κάνουμε τη δουλειά μας
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 20 λεπτά πριν, marmagia είπε Υπάρχει επιλογή του λογαριασμού χρέωσης όταν η αγορά γίνεται με φυσική σου παρουσία στο κατάστημα.Δεν υπάρχει όμως επιλογή όταν κάνεις ηλεκτρονική συναλλαγή. Τώρα το εαν κάποιες επιχειρήσεις δεν ρωτάνε μάλλον έχει να κάνει με τον ταμία. Για συναλλαγή με φυσικη παρουσια δεν ξερω αν γινεται γιατι δεν εχω δοκιμασει .Όταν λεω ηλεκτρονικη συναλλαγή εννοω να πληρωσω ΔΕΗ , ΟΤΕ κλπ οποτε εκει επιλεγεις από τους διαθεσιμους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με την χρεωστικη καρτα . 2 λεπτά πριν, fysikos είπε Τελικά θα βγάλουμε μια prepaid και θα κάνουμε τη δουλειά μας Με εξοδα φορτισης κάθε φορα ....
marmagia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, Joshua21 said: Το έχεις κάνει εσύ προσωπικά? Δηλαδή αγόρασες κάτι από κατάστημα πληρώνοντας με κάρτα, και κατάφερες να επιλέξεις να χρεωθεί ο δευτερεύον συνδεδεμένος λογαριασμός με την κάρτα και όχι ο κύριος? Ή απλά έχει τύχει να ακούσεις και εσύ την ερώτηση "όψεως/τρεχούμενος ή ταμιευτηρίου" που πάντα κάνουν όταν ο πελάτης έχει χρεωστική κάρτα της Εθνικής? Ναι το έχω κάνει με χρεωστικές κάρτες της Πειραιώς. Νομίζω ήταν στα lidl όπου το POS σου έλεγε να επιλέξεις 1 για τον λογαριασμό Α και 2 για τον λογαριασμό Β. Βέβαια επειδή τώρα έχω δυο διαφορετικές κάρτες δεν το έχω κάνει τελευταία αλλά κατά τα CC το χρησιμοποίησα Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από marmagia
fysikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Με εξοδα φορτισης κάθε φορα .... Σωστο αλλα η εναλλακτική θα ηταν να βγαλω σε άλλη τράπεζα οποτε περαν της διαδικασίας θα επρεπε ειτε να πηγαινω εκει για να καταθετω χρήματα ειτε μεσω ibanking που παλι εχει χρεωση
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, fysikos είπε Σωστο αλλα η εναλλακτική θα ηταν να βγαλω σε άλλη τράπεζα οποτε περαν της διαδικασίας θα επρεπε ειτε να πηγαινω εκει για να καταθετω χρήματα ειτε μεσω ibanking που παλι εχει χρεωση Με IRIS μεχρι 500 ευρω την ημερα οριο δεν εχει χρεωση και δουλευει 24 ωρες 365 ημερες τον χρονο .
Joshua21 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Για συναλλαγή με φυσικη παρουσια δεν ξερω αν γινεται γιατι δεν εχω δοκιμασει .Όταν λεω ηλεκτρονικη συναλλαγή εννοω να πληρωσω ΔΕΗ , ΟΤΕ κλπ οποτε εκει επιλεγεις από τους διαθεσιμους λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με την χρεωστικη καρτα είσαι δικαιούχος ή συνδικαιούχος. Fixed Το e-banking σου δίνει πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς σου, όχι μόνο σε όσους είναι συνδεδεμένοι με τη χρεωστική σου. Το e-banking είναι ατομικό, αφορά πρόσωπο. 3 ώρες πριν, marmagia είπε Ναι το έχω κάνει με χρεωστικές κάρτες της Πειραιώς. Νομίζω ήταν στα lidl όπου το POS σου έλεγε να επιλέξεις 1 για τον λογαριασμό Α και 2 για τον λογαριασμό Β. Βέβαια επειδή τώρα έχω δυο διαφορετικές κάρτες δεν το έχω κάνει τελευταία αλλά κατά τα CC το χρησιμοποίησα Εγώ πάλι άπειρες φορές έχω πληρώσει στα lidl με χρεωστική της Πειραιώς(στην οποία είναι συνδεδεμένοι 3 διαφορετικοί λογαριασμοί), και ποτέ δεν μου είπαν(είτε το pos είτε ο ταμίας) να επιλέξω λογαριασμό χρέωσης. Μόνο όταν πληρώνω με κάρτα της Εθνικής(σε οποιοδήποτε κατάστημα) με ρωτάει ο ταμίας αν ο λογαριασμός είναι τρεχούμενος η ταμιευτηρίου.
Fotia Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Είναι μάλλον θέμα του pos που έχουν.Συνήθως βγαίνει αυτόματα για χρέωση ο πρώτος συνεδεμένος λογαριασμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα