Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρήγγειλα 2 skullrider αντε να δούμε τι θα μας βγουνε.Έχει κανεις  πρόσφατη εμπειρία?

Σαν τα hawkers είναι, ειχα πάρει περυσι το μαυρο γυαλιστερο χρώμα με τον φακο-ασημί καθρέφτη και είναι τα αγαπημένα μου. Ο σκελετός είναι πλαστικούρα σαν όλα αυτά αλλα ο φακός είναι μια χαρά. Άμα είσαι προσεκτικός σαν κι εμένα θα σου κρατήσουν μια χαρα.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει. Τα northweek όπως και τα hawkers έχουν φακό με δείκτη ασφαλείας αλλά πλαστικό από σκελετό?? Γιαυτό είναι τόσους φθηνά?

Ψάχνω ένα γυαλί για αμάξι/παραλία πρόχειρο κτλ αλλά μην στραβωθουμε κιόλας

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί κάποιος να μου απαντήσει. Τα northweek όπως και τα hawkers έχουν φακό με δείκτη ασφαλείας αλλά πλαστικό από σκελετό?? Γιαυτό είναι τόσους φθηνά?

Ψάχνω ένα γυαλί για αμάξι/παραλία πρόχειρο κτλ αλλά μην στραβωθουμε κιόλας

τα hawkers τις τελευταίες μέρες έβγαλαν νέα σχέδια (φετινά), αυτά τα πιο στρόγγυλα πχ αυτό. Δεν ξέρω τι ποιότητα σκελετό έχουν. Τα περσινά όμως όπως αυτό έχουν κακό σκελετό από πλαστικό (όπως όλα) και σε γνωστό μου έσπασε (ράγισε στο κομμάτι πάνω από τον φακό όπου είναι και λεπτότερο) μέσα σε μερικούς μήνες. Αμα σε πιέζει λίγο πλευρικά το πλαστικό γιαλί (έχεις "πλατύ" κεφάλι) το να σπάνε/ραγίζουν είναι συνηθισμένο σε φτηνούς μη ποιοτικούς σκελετούς. 

Με κανένα (σχεδόν) γυαλί σήμερα δεν στραβώνεσαι ούτε τα περισσότερα περιπτέρου (που εννοείτε είναι καλύτερο να φοράς οτιδήποτε από γυμνά μάτια στο ήλιο). Δεν είναι επί του παρόντος να το αναλύσω αν διαφωνείς αλλά αυτήν την άποψη έχω. 

Αν δεν θέλεις περιπτέρου αλλά φοβάσαι ότι δεν  είναι προδιαγραφών μπορείς να δοκιμάσεις κάποια "αλυσίδας" πχ h&m zarra (ακόμα και lidl) γυαλιά τα οποία έχουν (και αυτά) χαρτιά για 100% απορρόφηση uv400 και τα σχετικά (πιστεύεις θα ρίσκαρε μια επώνυμη αλυσίδα να διοχετεύσει "επικίνδυνα" γυαλιά?). Απλά  δοκίμασε τα κοντά στο παράθυρο αν βλέπεις "καλά" (άνετα) στον ήλιο. Δεν είναι όλα "άνετα" και δεν λέω πάρε όποιο να είναι. Πάρε το "άνετο" θα το καταλάβεις με 1' λεπτό θέαση προσέχοντας για εσωτερικές αντανακλάσεις και θαμπώματα σε κόντρα ήλιο/φως (να πέφτει πάνω στο φακό ο ήλιος όχι στην πλάτη). Όλα αυτά έχουν κανονικούς φακούς (όχι επικίνδυνους) αλλά φτηνούς σκελετούς χαμηλής ποιότητας. Δεν έχουν όλα την ίδια ποιότητα όρασης (σε h&m που έχω δοκιμάσει κάποια έχω πάρει καταπληκτικά σε φακό ενώ άλλα κουραστικά ωστόσο. Κάποιοι σκελετοί είναι πολύ φτηνιάρικοι οπότε μακρυά από τα συγκεκριμένα. Κάποιοι είναι οκ. Κρίνε από κοντά αν επιλέξεις τέτοια).

Τα polarized δεν είναι καμια σούπερ τεχνολογία ούτε ακριβαίνουν ουσιαστικά τα γυαλιά γιατί ο φακός είναι σοβαρά ακριβότερος (πχ φτηνές μάρκες hawkers, polaroid είναι polarized). Είναι ;όμως πιο πολύ πιασάρικο. Δεν έχουν καλύτερη προστασία από τα απλά (και ούτε οι ίδιοι λένε κάτι άλλο) απλά υπό συνθήκες μειώνουν τις αντανακλάσεις του περιβάλλοντος (πχ σε τζαμαρίες, θάλασσα/νερό κτλ). Από μόνο του δεν τα κάνει πιο άνετα αλλά κάποιες φορές ίσως βοηθάει. Του γαμπρού μου Polaroid που δοκίμασα παλαιότερα δεν τα βρήκα πιο άνετα από "απλά" δικά μου που ήταν ακόμα φτηνότερα. 

Στην ερώτησή σου. Μια χαρά φακό έχουν τα hawkers (τα έχουν γνωστοί μου και δεν γκρινιάζουν ενώ και εγώ τα έκανα ολιγόλεπτο τεστ χωρίς βέβαια να με εντυπωσιάσουν). Για σκελετό προτίμησε τα καινούρια σχέδια. Για να κρατήσουν στη θάλασσα ΠΟΤΕ δεν τα σκουπίζουμε (ειδικά στεγνά) με πανάκι (με την άμμο που έχει πάνω θα χαράξει και άρα θαμπώσει ο οποιοσδήποτε φακός). Τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν (και ούτε τα σκουπίζουμε με φόβο ότι το πανάκι έχει άμμο).

• Like 4
Δημοσ.

τα hawkers τις τελευταίες μέρες έβγαλαν νέα σχέδια (φετινά)...

Δεν τα έβγαλαν τις τελευταίες μέρες, τα είχαν βγάλει από πέρσυ και έχω πάρει μάλιστα. Εδώ είχα γράψει για την πρώτη επαφή μαζί τους.

Δημοσ.

Με κανένα (σχεδόν) γυαλί σήμερα δεν στραβώνεσαι ούτε τα περισσότερα περιπτέρου (που εννοείτε είναι καλύτερο να φοράς οτιδήποτε από γυμνά μάτια στο ήλιο). Δεν είναι επί του παρόντος να το αναλύσω αν διαφωνείς αλλά αυτήν την άποψη έχω. 

Οταν φορας γυαλια ηλιου ,επειδη ειναι αρκετα σκοτεινα, οι κορες των ματιων σου διαστελλονται για να αφησουν περισσοτερο φως να περασει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα το ματι σου να απορροφαει και περισσοτερες UV ακτινες!!!

Δηλαδη ειναι καλυτερο να μην φορας καθολου γυαλια απο το να φορας φθηνα γυαλια τα οποια δεν απορροφουν σωστα τις UV!!!!

http://healthland.time.com/2009/08/04/can-cheap-sunglasses-be-bad-for-your-eyes/

• Like 4
Δημοσ.

Οταν φορας γυαλια ηλιου ,επειδη ειναι αρκετα σκοτεινα, οι κορες των ματιων σου διαστελλονται για να αφησουν περισσοτερο φως να περασει. Αυτο εχει ως αποτελεσμα το ματι σου να απορροφαει και περισσοτερες UV ακτινες!!!

Δηλαδη ειναι καλυτερο να μην φορας καθολου γυαλια απο το να φορας φθηνα γυαλια τα οποια δεν απορροφουν σωστα τις UV!!!!

http://healthland.time.com/2009/08/04/can-cheap-sunglasses-be-bad-for-your-eyes/

Εντάξει, παλιά ιστορία αλλά αυτό το παραμύθι καλά κρατάει ως hoax που έχει την σχετική αληθοφάνεια και σπάνια είναι αλήθεια.

Στηρίζεται στο μύθο ότι ένα γυαλί ενώ μπλοκάρει ορατό φάσμα (αφού είναι ηλίου) δεν μπλοκάρει αόρατο (uv). Με λίγη στοιχειώδη φυσική ξέρεις όμως ότι δεν μπορείς έτσι απλά να κατασκευάσεις γυαλί ή άλλο υλικό (σκοτεινό/ημιπερατό) που ενώ μπλοκάρει ορατή ακτινοβολία (φως) με συχνότητα 10^14 έως 10^15 αυτό το υλικό αρνείται με κάποιο μαγικό τρόπο να μπλοκάρει το αμέσως επόμενο και γειτνιάζων μήκος κύματος το uv.  Και ενώ τα γυαλιά cat 4 κόβουν ας πούμε 2- 2.5 stop φως (το μετράς με φωτογραφική) πιστεύεις εσύ που διαβάζεις αυτά τα άρθρα αρνείται να κόψει ας πούμε 1.5-2stop uv κύμα?

visible-light-spectrum.png

Όχι βέβαια. Μια χαρά κόβουν και τα πιο φτηνά γυαλιά. Μπορεί να μην κόβουν το ίδιο καλά με γυαλιά που έχουν ειδική επίστρωση.

Πάντως είναι εγκληματικό "επιστήμονες" σε τέτοια άρθρα να υποστηρίζουν ότι χωρίς γυαλιά παθαίνεις μικρότερη ζημιά στον ήλιο από ότι με γυαλιά. Αυτό γενικά δεν ισχύει. Το ανάποδο είναι συχνότερα αληθές. Που δε λένε αυτό. Λένε μπορεί να πάθεις (πόσο πιθανότητα έχει το "μπορεί"). Μη το δοκιμάσετε να βγείτε χωρίς γυαλιά στον δυνατό ήλιο. Εννοείται κάνετε πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια αν δεν έχουν τίποτα από ότι με σχεδόν οποιοδήποτε γυαλί ηλίου.

Για να γίνει ζημιά θα πρέπει το άνοιγμα της κόρης και πόσο φως επιτρέπει να μην ισοφαρίζεται από το αντίστοιχο κόψιμο σε uv που το θεωρώ λίγο "δύσκολο" να συμβεί (δε λέω απίθανο). 

Για να μην παρεξηγηθώ και δω καμία λάθος απάντηση στα γραφόμενά μου. Λέμε προσφέρουν κάποια σημαντική προστασία ΚΑΙ τα ανώνυμα γυαλιά. Δεν λέω προσφέρουν την ίδια προστασία με τα uv400 (στα αλήθεια uv400 που πρακτικά θα πει 100% απορρόφηση). Το γυμνό μάτι θεωρώ ότι είναι απείρως πιο ευάλωτο (όσο και να κλήσεις η κόρη) από ότι με κάποιο γυαλί. Από εκεί και πέρα και φτηνά γυαλιά είναι uv400 και μια χαρά ισχύει αυτό που γράφουν (lidl, h&m, κτλ) άλλο που σαν ποιότητα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικά (σκελετοί της πλάκας). 

Επίσης υπάρχουν τεστ σε πολλά φτηνά γυαλιά που τα περισσότερα είναι μια χαρά uv400 (100% προστασία). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι uv400. Είπαμε το lidl φέρνει γυαλιά uv400 (μετρημένα) με 3€ (αυτά έχουν πρόβλημα "εμφάνισης" και δεν φοριούνται :P).

Βέβαια εκεί έξω θα υπάρχουν ακόμα χειρότερα και κάποια μπορεί να προσφέρουν απορρόφηση σε κάτι λιγότερο (πχ 80%) αλλά όχι καθόλου. Αν βρεθείτε σε διακοπές πάντως και ξεχάσετε τα γυαλιά σας θα έλεγα αγοράστε κάτι έστω από το περίπτερο (με ένα τεστ 2 λεπτών να τα φοράτε σε ήλιο να δείτε ότι δεν κουράζουν άμεσα).. 

• Like 5
Δημοσ.

Μερικά τεστ από πάμφθηνα γυαλιά που είναι uv400
εδώ ένα τεστ (1 ζευγάρι έχει θέμα στον ένα φακό, μάλλον κατασκευαστικό λάθος, 99p (1 λίρα) γυαλί είναι 100% uv400 όπως και τα υπόλοιπα των 4-5 λιρών)
άλλο ένα τεστ που και τα 1$ γιαλιά ήταν 100% uv400 (σε αυτό το τεστ ένα ζευγάρι ήταν 53% προστατευτικό που ακόμα και αυτό θα πεί έκοβε).

Ενα βίντεο που λέει ακριβώς το ίδιο και απαντάει στο ερώτημα ότι τα ακριβά και φτηνά γυαλιά έχουν την ίδια uv προστασία.
https://www.youtube.com/watch?v=1ACWTG8I7KY

Και ρωτώ λοιπόν. Δεν είναι εγκληματικό να λένε "μη φοράτε φτηνά γυαλιά ηλίου γιατί τα μάτια σας κινδυνεύουν περισσότερο"; Δεν οδηγούν τον μέσο πολίτη που δεν έχει χρήματα ή ξέχασε τα γυαλιά του ή τα έχασε στι διακοπές να προτιμάει να ξεστραβώνεται σε παραλίες παρά να πάρει έστω και σαν λύση ανάγκη ένα ζευγάρι από περίπτερο που 99% είναι ασφαλέστατο και 1% απλά δεν είναι 100% ασφαλές.

Επίσης διαφωνώ για το πόρισμα ότι αυτά με λιγότερη προστασία είναι πιο επικίνδυνα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά (μοναδικό ζευγάρι) στο video που απέτυχαν ήταν ωστόσο 87% προστατευτικά που δεν ισοφαρίζεται καταλαβαίνω σε "ζημιά" από το άνοιγμα την κόρης καθώς σε αρκετό φως έτσι και αλλιώς η κόρη του ματιού ακόμα και με γυαλιά είναι κλειστή μια χαρά οπότε με ίδια κόρη ας έχεις έστω 87% προστασία. Ισως σε μέσο φως θα ήταν ανοικτότερη με γυαλιά από ότι χωρίς αλλά πάλι το ισοζύγιο νομίζω είναι υπέρ της.

Και επειδή κάποιοι θα πούνε μα δεν βλέπουμε το ίδιο ξεκούραστα με όλους τους φακούς να πω συμφωνώ. Δείκτης ποιότητας φακού δεν είναι το uv400 (αυτό είναι απλά φίλτρο). Αν κάνει παραμορφώνεις, θαμπώνει κτλ είναι άλλο ζήτημα και ασφαλώς υπάρχουν διαφορές από γυαλί σε γυαλί.

• Like 2
Δημοσ.

Λίγα πράγματα για το κατάστημα.

Παράγγειλα τελικά 4 ζευγάρια συνολικό κόστος 55€. Περιμενα καμία βδομάδα και μου στείλανε email ότι στείλανε το δέμα.

Τους απαντάω ότι παρακαλώ δώστε μου το tracking number. Γιατί λέτε ότι μπορώ να παρακολουθήσω την παραγγελία μου αλλά δεν έχει πουθενά τέτοια πληροφορία.

Μου απαντάνε λίγα λεπτά μετά στείλε μας ξανά την ερώτηση σου αύριο σαν υπενθύμιση που θα έχω τον αριθμό.

Μετά από λίγες ώρες χωρίς να στείλω τίποτα μου στείλανε μόνοι τους το tracking number.

Και περιμένω να παραλάβω για να σας πω νεότερα.

Σίγουρα σαν υπηρεσία δεν είναι hawkers αλλά τα hawkers αλλάζει σχέδια συνέχεια και δεν βρίσκεις τα παλιά. Πχ θέλω παιδικά και δεν έχει ούτε ένα τώρα.

Και επειδή εγώ αγοράζω μόνο αν έχει 50% και τελικά τα Northweek είναι ίδια σε ποιότητα θα προτιμώ οποίο μου δίνει επιλογές που με καλύπτουν.

Δημοσ.

Τα περσινά όμως όπως αυτό έχουν κακό σκελετό από πλαστικό (όπως όλα) και σε γνωστό μου έσπασε (ράγισε στο κομμάτι πάνω από τον φακό όπου είναι και λεπτότερο) μέσα σε μερικούς μήνες. Αμα σε πιέζει λίγο πλευρικά το πλαστικό γιαλί (έχεις "πλατύ" κεφάλι) το να σπάνε/ραγίζουν είναι συνηθισμένο σε φτηνούς μη ποιοτικούς σκελετούς. 

Απλά να πω ότι δεν έχουν όλα τα γυαλιά με το συγκεκριμένο σχέδιο το ίδιο κακό πλαστικό. Μόνο αυτό το mat μαύρο πλαστικό είναι κακό σχετικά ποιοτικά.

Τα υπόλοιπα είναι αρκετά καλά, έως και εξαιρετικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δίνει 20-30€.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, παλιά ιστορία αλλά αυτό το παραμύθι καλά κρατάει ως hoax που έχει την σχετική αληθοφάνεια και σπάνια είναι αλήθεια.

Στηρίζεται στο μύθο ότι ένα γυαλί ενώ μπλοκάρει ορατό φάσμα (αφού είναι ηλίου) δεν μπλοκάρει αόρατο (uv). Με λίγη στοιχειώδη φυσική ξέρεις όμως ότι δεν μπορείς έτσι απλά να κατασκευάσεις γυαλί ή άλλο υλικό (σκοτεινό/ημιπερατό) που ενώ μπλοκάρει ορατή ακτινοβολία (φως) με συχνότητα 10^14 έως 10^15 αυτό το υλικό αρνείται με κάποιο μαγικό τρόπο να μπλοκάρει το αμέσως επόμενο και γειτνιάζων μήκος κύματος το uv.  Και ενώ τα γυαλιά cat 4 κόβουν ας πούμε 2- 2.5 stop φως (το μετράς με φωτογραφική) πιστεύεις εσύ που διαβάζεις αυτά τα άρθρα αρνείται να κόψει ας πούμε 1.5-2stop uv κύμα?

visible-light-spectrum.png

Όχι βέβαια. Μια χαρά κόβουν και τα πιο φτηνά γυαλιά. Μπορεί να μην κόβουν το ίδιο καλά με γυαλιά που έχουν ειδική επίστρωση.

Πάντως είναι εγκληματικό "επιστήμονες" σε τέτοια άρθρα να υποστηρίζουν ότι χωρίς γυαλιά παθαίνεις μικρότερη ζημιά στον ήλιο από ότι με γυαλιά. Αυτό γενικά δεν ισχύει. Το ανάποδο είναι συχνότερα αληθές. Που δε λένε αυτό. Λένε μπορεί να πάθεις (πόσο πιθανότητα έχει το "μπορεί"). Μη το δοκιμάσετε να βγείτε χωρίς γυαλιά στον δυνατό ήλιο. Εννοείται κάνετε πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια αν δεν έχουν τίποτα από ότι με σχεδόν οποιοδήποτε γυαλί ηλίου.

Για να γίνει ζημιά θα πρέπει το άνοιγμα της κόρης και πόσο φως επιτρέπει να μην ισοφαρίζεται από το αντίστοιχο κόψιμο σε uv που το θεωρώ λίγο "δύσκολο" να συμβεί (δε λέω απίθανο). 

Για να μην παρεξηγηθώ και δω καμία λάθος απάντηση στα γραφόμενά μου. Λέμε προσφέρουν κάποια σημαντική προστασία ΚΑΙ τα ανώνυμα γυαλιά. Δεν λέω προσφέρουν την ίδια προστασία με τα uv400 (στα αλήθεια uv400 που πρακτικά θα πει 100% απορρόφηση). Το γυμνό μάτι θεωρώ ότι είναι απείρως πιο ευάλωτο (όσο και να κλήσεις η κόρη) από ότι με κάποιο γυαλί. Από εκεί και πέρα και φτηνά γυαλιά είναι uv400 και μια χαρά ισχύει αυτό που γράφουν (lidl, h&m, κτλ) άλλο που σαν ποιότητα μπορεί να μην είναι ικανοποιητικά (σκελετοί της πλάκας). 

Επίσης υπάρχουν τεστ σε πολλά φτηνά γυαλιά που τα περισσότερα είναι μια χαρά uv400 (100% προστασία). Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι uv400. Είπαμε το lidl φέρνει γυαλιά uv400 (μετρημένα) με 3€ (αυτά έχουν πρόβλημα "εμφάνισης" και δεν φοριούνται :P).

Βέβαια εκεί έξω θα υπάρχουν ακόμα χειρότερα και κάποια μπορεί να προσφέρουν απορρόφηση σε κάτι λιγότερο (πχ 80%) αλλά όχι καθόλου. Αν βρεθείτε σε διακοπές πάντως και ξεχάσετε τα γυαλιά σας θα έλεγα αγοράστε κάτι έστω από το περίπτερο (με ένα τεστ 2 λεπτών να τα φοράτε σε ήλιο να δείτε ότι δεν κουράζουν άμεσα).. 

Τα φθηνα "γυαλια" υλιου ΔΕΝ κατασκευαζονται απο γυαλι αλλα απο CR-39 (πλαστικο) το οποιο ΔΕΝ μπλοκαρει τις UV ακτινες.

Γι' αυτο τον λογο προσθετουνε μια επιστρωση αμφιβολου ποιοτητας η οποια μπλοκαρει τις UV .

Αυτη η επιστρωση ομως τις περισσοτερες φορες δεν κανει καλα την δουλεια της με αποτελεσμα να μπλοκαρει πχ 80% του φωτος και 80% των UV η ακομα χειροτερα 80% του φωτος και 60% UV. Και τα δυο αυτα γυιαλια δεν θεωρουνται ασφαλη! https://en.wikipedia.org/wiki/Sunglasses#United_States

Στην περιπτωση του δευτερου μαλιστα ειναι καλυτερο να μην φορας καθολου γυιαλια!  δεν ειναι hoax..

Οσον αφορα το γειτονικο μηκος κυματος..

Προφανως και δεν υσχυει αυτο που γραφεις ..  Τα περισσοτερα γυιαλια δεν μλοκαρουν τις υπεριθρες ακτινες... η αποροφιτικοτητα μπορει να παει απο 80% στα 650nm στο 10% στα 750nm.Δηλαδη ενω μπλοκαρουν το ορατο φως δεν μλοκαρουν το αορατο!

τελευταια φορα που απανταω γιατι εχουμε βγει εκτος θεματος...

Δημοσ.

Τα φθηνα "γυαλια" υλιου ΔΕΝ κατασκευαζονται απο γυαλι αλλα απο CR-39 (πλαστικο) το οποιο ΔΕΝ μπλοκαρει τις UV ακτινες.

Γι' αυτο τον λογο προσθετουνε μια επιστρωση αμφιβολου ποιοτητας η οποια μπλοκαρει τις UV .

Αυτη η επιστρωση ομως τις περισσοτερες φορες δεν κανει καλα την δουλεια της με αποτελεσμα να μπλοκαρει πχ 80% του φωτος και 80% των UV η ακομα χειροτερα 80% του φωτος και 60% UV. Και τα δυο αυτα γυιαλια δεν θεωρουνται ασφαλη! https://en.wikipedia.org/wiki/Sunglasses#United_States

Στην περιπτωση του δευτερου μαλιστα ειναι καλυτερο να μην φορας καθολου γυιαλια!  δεν ειναι hoax..

Οσον αφορα το γειτονικο μηκος κυματος..

Προφανως και δεν υσχυει αυτο που γραφεις ..  Τα περισσοτερα γυιαλια δεν μλοκαρουν τις υπεριθρες ακτινες... η αποροφιτικοτητα μπορει να παει απο 80% στα 650nm στο 10% στα 750nm.Δηλαδη ενω μπλοκαρουν το ορατο φως δεν μλοκαρουν το αορατο!

τελευταια φορα που απανταω γιατι εχουμε βγει εκτος θεματος...

Θεωρητικά μπορεί να ισχύει αυτό που λες (γυαλιά που απορροφούν 80% στο ορατό και 10% στο uv). Αλλά η πράξη άλλα λέει από αυτά που "προπαγανδίζουν" οι καταστηματάρχες οπτικών. Δες ότι τεστ θέλεις στο internet. Προσωπικά παρέθεσα 4  links, εσύ μπορείς να δεις και άλλα.

Τι δείχνουν όλα αυτά τα τεστ; Ακόμα και τα "φτηνά ανώνυμα" γυαλιά είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία uv400 (δλδ με 99-100% απορρόφηση uv κυμάτων >400nm). 

Όσο για το γυαλί vs πλαστικό γιατί το αναφέρεις; by the way όλα (?)  τα γυαλιά σήμερα, ακριβά ή φτηνά, "πλαστικά" είναι (δλδ συνθετικά δεν μπορώ να ξέρω τι εννοείς πλαστικά εγώ εννοώ τα συνθετικά). Το κάνουν για το βάρος προφανώς και ίσως άλλους λόγους κατασκευαστικούς ή ασφάλειας και όχι για το κόστος (δεν θα ήταν ουσιαστικά ακριβότερα και να ήταν από επεξεργασμένο γυαλί ένα ορυκτό σε αφθονία). 

To τελευταίο γυάλινο γυαλί ηλίου που προσωπικά φόρεσα, το φόρεσα το 2000 και ήταν αλλαγμένοι φακοί σε σκελετό που είχα παραγγελία σε οπτικό με ειδική ιριδίζουσα επίστρωση αντι-uv.. Μια μέρα έπεσαν και έσπασαν (πράγμα που πιθανότατα δεν θα πάθαιναν αν ήταν "συνθετικά"). Τώρα αν υπάρχουν ακόμα από γυαλί μερικά λίγα δεν το γνωρίζω αλλά δεν είναι ο κανόνας ούτε για τα πιο ακριβά γυαλιά που υπάρχουν.. 

Τι θέλω να πω γιατί όπως λες βγαίνουμε από το θέμα. Για την ανασφάλεια των φτηνών γυαλιών (που οκ να πω μπορεί να υπάρχει) δεν είναι κανόνας να είναι "ανασφαλή" όπως προπαγανδίζουν οι οπτικοί. Το ανάποδο είναι κανόνας ότι είναι δλδ ασφαλή τα περισσότερα.

Βρίθει ο τόπος με γυαλιά 1$ που μια χαρά προστατευτικά  είναι (στο θέμα uv) πόσο μάλλον γυαλιά φτηνά που πουλάνε σε "πιο ελεγχόμενα" περιβάλλοντα πχ επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων που "δίνουν λόγο" κάπου αν κάτι πάει στραβά. ανέφερα μερικές h&m, lidl, κτλ κτλ. 

Αν θέλεις βρες ΕΝΑ τεστ που βγάζει την πλειοψηφία (έστω συμπαντικό ποσοστό) των φτηνών γυαλιών επικίνδυνα αλλά δε θα βρεις. 

Δεν χρειάζεται και δεν απαιτείται ένα καλό γυαλί από θέμα προστασίας να στοιχίζει περισσότερο από ένα κινητό. Οι τιμές των "επώνυμων" γυαλιών είναι απαράδεκτα υψηλές (και αισχροκέρδεια σε οτιδήποτε στοιχίζει πάνω από  80-100€). Αυτά και over and out και από μένα. 

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παραγγελία 11 Μαΐου και ακόμη περιμένω!

Απλά τραγικό για ενδοευρωπαϊκή συναλλαγή...

Με τα χίλια ζόρια να δώσουν tracking number.

Ποτέ ξανά.

Hawkers και πάλι hawkers

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...