Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

νομιζω οτι μια αυστηρη επιτροπη δε θα απασχοληθει με την ταυτοτητα φυλου του ατομου

δηλαδη οκ, θελει να μην εχει γεννητικα οργανα που του προσδιδουν φυλο, μπορει να προβει σε επεμβαση ισως καποτε καπως.

γιατι ειναι τοσο εξωφρενικο αυτο και γιατι οφειλει ο καθε ανθρωπος να ειναι πανευτυχης που γεννηθηκε με το σωμα που ετυχε να γεννηθει και γιατι οφειλει να θελει να μοιαζει με καποια συνηθη εκφανση ανθρωπινου αρχετυπου?

γιατι το οτι μιλαει για την επιθυμια του να αυτοριστει ως οτιδηποτε καθιστα το ατομο αυτο αξιο χλευασμου?

β διαλογης ανθρωποι οσοι τυχαινει να μην περνανε καλα με το πως γενηθηκαν και τις απαιτησεις που εχει η κοινωνια απο αυτους με βαση το πως γενηθηκαν, γ διαλογης αν τολμουν να μιλανε για αυτο αντι να το καταπιουν και να συμμορφωθουν για να μη χαλασει η ζαχαρενια των α διαλογης προνομιουχων (που απλα τυχαινει να μην ενοχλουνται απο το σωμα τους η/και τις κοινωνικες απαιτησεις που υπαρχουν με βαση αυτο)

Δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί ή όχι. Ούτε ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση τους γιατί δεν έχω καμία εμπειρία.

Απλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα έπεφτε άκυρο για κάποιο λόγο, όχι απαραίτητα για το φύλο. Αν δεις προηγούμενο post κάποιος ανέφερε ότι ένας γνωστός του έφαγε άκυρο επειδή ήταν barman...

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

tumblr_mf0dtnmjZZ1rkpsrko1_500.gif

Το θεμα εχει αρχισει να τρομαζει

ναι γιαυτό εκτός από τα αυτιά κλείστε και τα μάτια... :P

Καλά... μερικοί παραμονεύουν από έξω?

Δημοσ.

παλι μπλεκετε ομως στο διπολο αντρας-γυναικα.

εγω σκεφτομαι πολυ εντονα διορθωτικες επεμβασεις, οχι για να μοιασω με γυναικα αλλα γιατι δε θελω να εχω αντρικα χαρακτηριστικα.

ιδανικα θα ηθελα να μοιαζω με κατι ανθρωπομορφο, σιγουρα μη αντρας και μη γυναικα, μου φαινονται εγκλοβιστικα, περιοριστικα.

πνιγομαι και μονο που το σκεφτομαι τωρα που προσπαθω να το βαλω σε λεξεις.

καταλαβαινω και τους προβληματισμους. ωστοσο δε μου φαινεται οτι θα επρεπε να επιδιωκουμε το πιο αρτιο λειτουργικα σωμα και να αγνοουμε ολους τους αλλους παραγωντες. πχ, ειμαι καπνιστης. κανει κακο στο σωμα μου. εγω ταυτιζομαι ομως με το να ειμαι καπνιστης. αν καταφερω να μπορω να ειμαι καπνιστης χωρις να καπνιζω τοτε θα το κανω.

απο τους λογους που δεν προβαινω σε καποια επεμβαση ειναι οτι φοβαμαι γενικα το χειρουργειο. φοβαμαι να κανω περιτομη, ποσο μαλλον αλλα κι αλλα.

Φίλε μου ειλικρινά δεν κατάλαβα ακριβώς τι θελεις.

Τι εννοείς ανθρωπόμορφος ούτε άνδρας ούτε γυναίκα; Άφυλος μηπως;

Και πως νομίζεις ότι επιτυγχάνεται αυτο; Τι είδους χειρουργεία θέλεις να κανεις;

Όσο για το παράδειγμα με τον καπνιστή πάω στοίχημα ότι κανείς δεν κατάλαβε τι εννοείς.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεις προηγούμενο post κάποιος ανέφερε ότι ένας γνωστός του έφαγε άκυρο επειδή ήταν barman...

Διάβασα batman αρχικά, και μετά που κατάλαβα ότι είναι barman απογοητεύτηκα επειδή θα είχε πλάκα να ήταν batman.

Δημοσ.

εγω σκεφτομαι πολυ εντονα διορθωτικες επεμβασεις, οχι για να μοιασω με γυναικα αλλα γιατι δε θελω να εχω αντρικα χαρακτηριστικα.

ιδανικα θα ηθελα να μοιαζω με κατι ανθρωπομορφο, σιγουρα μη αντρας και μη γυναικα, μου φαινονται εγκλοβιστικα, περιοριστικα.

καταλαβαινω και τους προβληματισμους. ωστοσο δε μου φαινεται οτι θα επρεπε να επιδιωκουμε το πιο αρτιο λειτουργικα σωμα και να αγνοουμε ολους τους αλλους παραγωντες. πχ, ειμαι καπνιστης. κανει κακο στο σωμα μου. εγω ταυτιζομαι ομως με το να ειμαι καπνιστης. αν καταφερω να μπορω να ειμαι καπνιστης χωρις να καπνιζω τοτε θα το κανω.

απο τους λογους που δεν προβαινω σε καποια επεμβαση ειναι οτι φοβαμαι γενικα το χειρουργειο. φοβαμαι να κανω περιτομη, ποσο μαλλον αλλα κι αλλα.

Obligatory:

hycORUK.png

Δημοσ.

post-317365-0-80467400-1501751163_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλε μου ειλικρινά δεν κατάλαβα ακριβώς τι θελεις.

Τι εννοείς ανθρωπόμορφος ούτε άνδρας ούτε γυναίκα; Άφυλος μηπως;

Και πως νομίζεις ότι επιτυγχάνεται αυτο; Τι είδους χειρουργεία θέλεις να κανεις;

Όσο για το παράδειγμα με τον καπνιστή πάω στοίχημα ότι κανείς δεν κατάλαβε τι εννοείς.

τι ειναι αφυλο

δε με αφορα πως θα λεγεται, δεν το εχω βαφτισει καπως και ουτε ειναι σταθερο το πως νιωθω

Δεν ξερω πως επιτυγχανεται. Για την ωρα ντυνομαι σαν εκπαιδευτης ποκεμον και μου αρκει, δε με ενοχλουν αγοριστικα χαρακτηριστικα οταν ειναι δωσμενα υπο το πρισμα παιχνιδιαρικης αισθητικης, οπως εχω καταλαβει. Δεν ξερω ομως.

Το παραδειγμα με τον καπνιστη ειναι οτι οι ανθρωποι δεν κανουμε παντα επιλογες με βαση τη βελτιστοποιησης της υγειας μας, και ουτε η σωματικη υγεια ειναι το ιδιο σημαντικη για ολους. για εμενα ειναι πιο σημαντικη η οπτικη επικοινωνια της ταυτοτητας μου απ την βελτιστη σωματικη λειτουργια.

δεν ταυτιζομαι καθολου με αυτο-μου φαινεται πολυ συγκεκριμενο αντρικο αρχετυπο

Obligatory:

hycORUK.png

τελειο, ολοι ειναι ξεχωριστες χιονονιφαδες περα απο οσους ειναι "κανονικοι" και δεν φερνουν αντισταση στα παραδοσιακα σερβιρισμενα. Το οτι διαφορετικες κοινωνιες σε διαφορετικες εποχες εχουν αναγνωρισει διαφορετικες ταυτοτητες φυλου χωρις προβλημα το προσπερναμε, γιατι εμεις οι συγχρονοι παραδοσιακοι ξερουμε καλυτερα. δεν ειναι πρωτογνωρο, δεν ξερω γιατι το κανουμε τοσο θεμα, οσοι δεν ταυτιζονται με τα αλλα δε χρειαζεται να ταυτιστουν, κανενας δεν ειπε οτι δεν υπαρχουν αντρες και γυναικες, το τεραστιο μπρεηκθρου ειναι οτι δε χρειαζεται να ειναι ολα τα ατομα κατι απο τα δυο και οτι αυτο δεν τα κανει λιγοτετρο ανθρωπους.

ανθρωπος δεν ειναι οποιο ατομο εχει αναπαραγωγικη δυνατοτητα

ολοι οι ανθρωποι εχουν δικαιωμα στον αυτορισμο

κανενας ανθρωπος δεν οφειλει να οπτικοποιησει τη διαφοροποιηση του αυτορισμου του απο των αλλων με τροπο κατανοητο σε αλλους

η αμφισβητηση του αυτορισμου αλλων ανθρωπων μου φαινεται ανουσια

δεν καταλαβαινω το προβλημα με την πολλαπλοτητα

Δημοσ.

θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτό που είναι το σύνηθες και περισσότερο αναμενόμενο (λόγω συχνότητας, όχι για κάποιον άλλο λόγο, στατιστικά μιλώντας και βλέπετε ότι αποφεύγω να πω "φυσιολογικό" ) πλέον λέγεται cisgender; υπάρχει κάποιος λόγος για τη συγκεκριμένη ονομασία; 

για ποιο λόγο η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων πλέον πρέπει να προσδιορίζεται από το cis μόνο και μόνο επειδή είναι το αντίθετο του trans που αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό; 

Δημοσ.

τελειο, ολοι ειναι ξεχωριστες χιονονιφαδες περα απο οσους ειναι "κανονικοι" και δεν φερνουν αντισταση στα παραδοσιακα σερβιρισμενα. Το οτι διαφορετικες κοινωνιες σε διαφορετικες εποχες εχουν αναγνωρισει διαφορετικες ταυτοτητες φυλου χωρις προβλημα το προσπερναμε,

Όσες ταυτότητες φύλου και να επινοηθούν τα φύλα είναι δύο και τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία. Στο 2017, στην εποχή μας, ο καθένας μας δουλεύει ακόμα με τα "παραδοσιακά" φύλα - ό,τι του σερβίρει η φύση του. Δεν έχουμε την τεχνολογία να την παρακάμψουμε και να την υπερβούμε.

Ό,τι κόβει κάποιος το πουλί του, βάζει σιλικονάτο στήθος και ξυρίζει το μήλο του Αδάμ δεν τον μετατρέπει σε κάτι το διαφορετικό. Μόνο στη φαντασία του.

Για όσους θέλουν να ξεχνιούνται που και που υπάρχουν και τα cosplay, αλλά και πάλι αν ντύνεσαι συνέχεια σαν ατμομηχανή ή κάτι άλλο που θα ήθελες να είσαι και ξέρεις ότι δεν μπορείς να γίνεις ποτέ σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικό θέμα, πέρα από ανωριμότητα.

Το "κανονικό" είναι να δεχτείς αυτό που έλαβες και ας μην σου αρέσει το μήκος που έχεις για πέος ή το ύψος σου ή ότι δεν είσαι Μπραντ Πιτ. Να δεχτείς αυτό που έχεις δηλαδή και να βελτιώσεις ό,τι μπορείς με υγιείς μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας (π.χ. γυμναστική, ρουχισμό, ορθοδοντική κ.λπ.), να έχεις επίγνωση της πραγματικότητας και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Και αυτό δείχνει δύναμη χαρακτήρα.

Το να μην δεχτείς το σώμα σου και τις υγιείς διαθέσιμες επιλογές που έχεις, σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα και αδύναμο χαρακτήρα και πώς μπορείς να τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους αν δεν μπορείς να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου;

• Like 3
Δημοσ.

θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί αυτό που είναι το σύνηθες και περισσότερο αναμενόμενο (λόγω συχνότητας, όχι για κάποιον άλλο λόγο, στατιστικά μιλώντας και βλέπετε ότι αποφεύγω να πω "φυσιολογικό" ) πλέον λέγεται cisgender; υπάρχει κάποιος λόγος για τη συγκεκριμένη ονομασία; 

για ποιο λόγο η τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων πλέον πρέπει να προσδιορίζεται από το cis μόνο και μόνο επειδή είναι το αντίθετο του trans που αποτελεί ένα πολύ μικρό ποσοστό;

Βασικά αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι επειδή κάτω από την ομπρέλα της LGBTI+ κοινότητας εμπεριέχονται αρκετές κατηγορίες ατόμων... Ας πούμε και πολύ χονδρικά τα L, G και B άτομα έχουν να κάνουν με το σεξ, το T έχει να κάνει με το φύλο και το I με το βιολογικό φύλο...

Όσες ταυτότητες φύλου και να επινοηθούν τα φύλα είναι δύο και τα υπόλοιπα είναι στη φαντασία. Στο 2017, στην εποχή μας, ο καθένας μας δουλεύει ακόμα με τα "παραδοσιακά" φύλα - ό,τι του σερβίρει η φύση του. Δεν έχουμε την τεχνολογία να την παρακάμψουμε και να την υπερβούμε.

Ό,τι κόβει κάποιος το πουλί του, βάζει σιλικονάτο στήθος και ξυρίζει το μήλο του Αδάμ δεν τον μετατρέπει σε κάτι το διαφορετικό. Μόνο στη φαντασία του.

Για όσους θέλουν να ξεχνιούνται που και που υπάρχουν και τα cosplay, αλλά και πάλι αν ντύνεσαι συνέχεια σαν ατμομηχανή ή κάτι άλλο που θα ήθελες να είσαι και ξέρεις ότι δεν μπορείς να γίνεις ποτέ σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικό θέμα, πέρα από ανωριμότητα.

Το "κανονικό" είναι να δεχτείς αυτό που έλαβες και ας μην σου αρέσει το μήκος που έχεις για πέος ή το ύψος σου ή ότι δεν είσαι Μπραντ Πιτ. Να δεχτείς αυτό που έχεις δηλαδή και να βελτιώσεις ό,τι μπορείς με υγιείς μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας (π.χ. γυμναστική, ρουχισμό, ορθοδοντική κ.λπ.), να έχεις επίγνωση της πραγματικότητας και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Και αυτό δείχνει δύναμη χαρακτήρα.

Το να μην δεχτείς το σώμα σου και τις υγιείς διαθέσιμες επιλογές που έχεις, σημαίνει ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα και αδύναμο χαρακτήρα και πώς μπορείς να τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους αν δεν μπορείς να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου;

Διάβασες τα link?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...