Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2016 Έχουμε ξεχωριστό topic btw http://www.insomnia.gr/topic/615577-%CF%86%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1/ 1
zio10 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 zio,δεν ειναι θεμα θρησκειας.Ειναι μονο ο φανατισμος τους.Η πιστη τους ειναι το πατημα. Αυτοι οι "ανθρωποι" ειναι κτηνοι. Δεν υπαρχει λογικη. Δεκτό. Αυτό που λέω και που διαφωνώ με κάποιους είναι ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε το ότι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι με το ότι αναπνέουν, πίνουν νερό ή έχουν δύο χέρια. Αυτά δεν σε ωθούν να κάνεις τέτοια πράγματα κι ας τα είχαν όλοι όσοι τα έκαναν, ο φανατισμός τους όμως προς τη συγκεκριμένη θρησκεία τους ωθεί να τα κάνουν και στο όνομά της τα κάνουν και είναι και περήφανοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε και δεν τρέχει τίποτα γιατί εκτός από μουσουλμάνοι είναι πχ και άντρες ή έχουν δύο χέρια και δύο πόδια! 4
adi32 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω αν τρολάρεις, αλλά και εγώ το λέω αυτό εδώ και καιρό. Τα σημάδια* είναι αρκετά εμφανή, αρκεί να δούμε τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ-Γερμανίας που μαίνεται τα τελευταία χρόνια. *τα σημάδια της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ευρώπης, για τους τζιχαντιστές δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιόνια, αλλά στη μεταναστευτική κρίση έχουν βάλει το χεράκι τους Καθόλου δεν τρολαρω. Το ίδιο μου έχουν πει Αμερικανοί φίλοι μου που δεν τρώνε κουτοχορτο. 1
kostas_sl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 (επεξεργασμένο) Yπάρχει προσπάθεια για μία αναμόρφωση του Ισλάμ από διάφορους μουσουλμάνους στη Δύση. Μία απο αυτές είναι ο Maajid Nawaz ο οποίος λέει ότι κακό σ'αυτές τις προσπάθειες δεν κάνουν οι μουσουλμάνοι που έτσι κι'αλλιώς δεν θέλουν αυτή την αναμόρφωση αλλά και αυτοί που βγαίνουν μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση να μας πουν όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ και πως η θρησκεία του δράστη δεν έχει καμία σημασία. http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/15/please-stop-staying-the-nice-attacks-arent-about-islam/ Οι αγαθές(για μένα χαζές) προθέσεις αυτών τελικά λέει περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν στην προσπάθεια αυτής της αναμόρφωσης. Άλλη μια παρόμοια φωνή -->https://www.theguardian.com/australia-news/video/2016/may/17/ayaan-hirsi-ali-abc-qanda-do-not-subject-muslims-to-bigotry-of-low-expectations-video Επίσης ο Salim Mansur,μουσουλμάνος καθηγητής στον Καναδά αναλύει το ''ελκυστικό ψέμα'' που ονομάζεται Πολυπολιτισμός-->http://www.cbc.ca/books/2011/11/salim-mansur-on-the-delectable-lie-of-multiculturalism/ Φυσικά γνώμη μου είναι ότι αυτή η αναμόρφωση είναι όνειρο θερινής νυκτός και δεν θα γίνει ποτέ συνολικά. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2016 από kostas_sl 3
DrLo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Αν το πρόβλημα είναι εγγενές στην Χ θρησκεία τότε γιατί δεν είχε εμφανιστεί πριν το 2001; Θρησκεία δεν είναι κάτι "στατικό" αυτό που υπάρχει σε ένα βιβλίο πχ. Δεν είναι το ίδιο ο χριστιανισμός σήμερα και το ίδιο το 1500 Θρησκεία είναι αυτό που εκφράζεται κάθε φορά στη πραγματικότητα (και όχι σε ένα βιβλίο) από το σύνολο αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως πιστοί αυτής της θρησκείας. Όταν λέμε ότι το Ισλάμ σήμερα είναι ξένο (αν όχι πληγή) για τον σύγχρονο πολιτισμό δε μιλάμε για το κατά πόσο αυτά που γράφονται στο κοράνι είναι αποδεκτά ή όχι, μιλάμε για το πως το Ισλάμ εκφράεται στη πράξη. Μπορεί λοιπόν μια θρησκεία να είναι πρόβλημα μια εποχή και όχι μια άλλη είτε γιατί η θρησκεία αυτή αλλάζει (η έκφρασή της) είτε γιατί ο ανθρώπινος πολιτισμός (ως προς τον οποίο συγκρίνεται για το αν είναι η θρησκεία πρόβλημα) αλλάζει. έτσι ούτε ο χριστιανισμός ούτε το ισλαμ ήταν πρόβλημα πριν 500 χρόνια γιατί και παρότι η θρησκείες αυτές ήταν πιο "πρωτογονες" (με τα σημερινά δεδομένα) το ίδιο ήταν και η ανθρωπότητα. ανθρωπότητα και χριστιανισμός εξελίχθηκαν και λίγο-πολύ "τα βρήκαν" ή τουλάχιστον "το παλέυουν" θεωρώ. Το ίδιο μπορεί να επιχείρησε να κάνει κατά περιόδους το ισλάμ όμως βλέπουμε ότι παραμένουν ισχυρες οι δυνάμεις μέσα του που το κρατάνε πίσω .... ε και αυτό ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 6
Perfect Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Το isis δηλαδή οι μουσουλμάνοι ανέλαβαν και επίσημα την ευθύνη για το άνανδρο κτύπημα στην Νικαια http://www.independent.co.uk/news/world/europe/nice-terror-attack-isis-claims-responsibility-lorry-massacre-france-coastal-city-a7140381.html
poeta ovidius Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Η Σερβια τη δεκαετία του 1990-2000 δέχτηκε πολύ σκληρή συμπεριφορά από τη Δύση.Εντούτοις άγω προσωπικά δεν θυμάμαι πολλούς Σέρβους να ζώστηκαν με εκρηκτικά και να σκοτωναν αθώους ,Δεν έχει αναφερθεί επίσης ότι πυροβολούσαν η μαχαίρωναν σε καφετέριες ,θέατρα κ.λ.π ,ανθρώπους επειδή ήταν υπήκοοι άλλων χωρών η αλλόθρησκοι. Αν μου διαφεύγει κάτι να μου το θυμήσετε. 2
xstreamgamer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Η Σερβια τη δεκαετία του 1990-2000 δέχτηκε πολύ σκληρή συμπεριφορά από τη Δύση.Εντούτοις άγω προσωπικά δεν θυμάμαι πολλούς Σέρβους να ζώστηκαν με εκρηκτικά και να σκοτωναν αθώους ,Δεν έχει αναφερθεί επίσης ότι πυροβολούσαν η μαχαίρωναν σε καφετέριες ,θέατρα κ.λ.π ,ανθρώπους επειδή ήταν υπήκοοι άλλων χωρών η αλλόθρησκοι. Αν μου διαφεύγει κάτι να μου το θυμήσετε. όπως και οι Έλληνες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου δεν πήγαν δέκα χρόνια αργότερα με αφορμή την μετανάστευση στην Γερμανία να ανατινάζονται σε Γερμανικές καφετέριες η μπαρ Γερμανικά.Όπως επίσης και από το ενάμισι δισεκατομμύριο μουσουλμάνους άντε να είναι μερικές εκατοντάδες αυτοί που ανατινάχτηκαν μέχρι σήμερα.Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα τέτοιων τοποθετήσεων.Και ο Μπρειβεκ χριστιανός ήταν άλλα έφαγε καμία 600 και έκανε και απεργία πείνας για να του δώσουν playstation.Όπως και τα Αμερικανάκια που τρελαίνονται και μπαίνουν σε σχολεία με αυτοματα και σκοτώνουν συμμαθητές τους είναι χριστιανοί.Να συνεχίσω να απαριθμώ ή θα καταλάβεις ότι τέτοιες τοποθετήσεις είναι να χαμε να λέγαμε; 3
kostas_sl Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 H διαφορά είναι ρε συ ότι πριν ο Breivik κάνει αυτό που έκανε ή πριν ένα περιστατικό μαζικών εκτελέσεων στις ΗΠΑ,δε βγήκε καμιά χριστιανική οργάνωση να υποδείξει συγκεκριμένους στόχους αλλά και τρόπους εξόντωσης όπως κάνουν η Αλ Κάιντα και η ISIS. Eντάξει μπορούν να πουν κάποιοι,''Τι σημασία έχει αν τα μέλη της ISIS ή της Αλ Νούσρα είναι μουσουλμάνοι ισλαμιστές,επίσης έχουν από δύο χέρια και δύο πόδια,δεν μας λέει κάτι αυτό''.... 3
poeta ovidius Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 όπως και οι Έλληνες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου δεν πήγαν δέκα χρόνια αργότερα με αφορμή την μετανάστευση στην Γερμανία να ανατινάζονται σε Γερμανικές καφετέριες η μπαρ Γερμανικά.Όπως επίσης και από το ενάμισι δισεκατομμύριο μουσουλμάνους άντε να είναι μερικές εκατοντάδες αυτοί που ανατινάχτηκαν μέχρι σήμερα.Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα τέτοιων τοποθετήσεων.Και ο Μπρειβεκ χριστιανός ήταν άλλα έφαγε καμία 600 και έκανε και απεργία πείνας για να του δώσουν playstation.Όπως και τα Αμερικανάκια που τρελαίνονται και μπαίνουν σε σχολεία με αυτοματα και σκοτώνουν συμμαθητές τους είναι χριστιανοί.Να συνεχίσω να απαριθμώ ή θα καταλάβεις ότι τέτοιες τοποθετήσεις είναι να χαμε να λέγαμε; Ήταν η απάντηση μου σε όσους ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει η κακή Δυση που με τις επεμβάσεις της δημιούργησε αυτό.Επελεξα το συγκεκριμένο παράδειγμα για να υπάρχει ιστορικό παράλληλο της ίδιας περιόδου.Ο Κώστας σου έδωσε την αυτονόητη εξήγηση
Perfect Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Φάνηκε το καλό 1.5 δις μουσουλμάνων και χτες με τους αποκεφαλισμούς απλών φαντάρων απο το ειρηνικό μουσλμανικο πλήθος στην Τουρκία
The_Judas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Η Σερβια τη δεκαετία του 1990-2000 δέχτηκε πολύ σκληρή συμπεριφορά από τη Δύση.Εντούτοις άγω προσωπικά δεν θυμάμαι πολλούς Σέρβους να ζώστηκαν με εκρηκτικά και να σκοτωναν αθώους ,Δεν έχει αναφερθεί επίσης ότι πυροβολούσαν η μαχαίρωναν σε καφετέριες ,θέατρα κ.λ.π ,ανθρώπους επειδή ήταν υπήκοοι άλλων χωρών η αλλόθρησκοι. Αν μου διαφεύγει κάτι να μου το θυμήσετε. Τους μαζικούς τάφους με τις δολοφονίες των "φίλων" μας των Σέρβων τους ξέχασες; 3
poeta ovidius Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Τους μαζικούς τάφους με τις δολοφονίες των "φίλων" μας των Σέρβων τους ξέχασες; Τους μαζικούς τάφους με τις δολοφονίες των "φίλων" μας των Σέρβων τους ξέχασες; Τώρα τι θες να πεις?Ότι οι Σερβοι σκότωσαν .Προφανως και σκότωσαν.Πολεμο είχαν.Ενδεχομενως να έγιναν και πράξεις τετοιες( αν και δεν ειμαι σίγουρος) Εγω ρωτάω αν Σερβοι τρίτης ,δεύτερης γενιάς η και απο αυτούς που έφυγαν έξω άρχισαν να εκτελουν εν ψυχρω σε καφετέριες ,θέατρα και να πολτοποιούν με φορτηγά ανθρώπους επειδή ήταν Αμερικανοι,Άγγλοι,Γάλλοι,Ιταλοί.Αν κάποιος τους έβαλε να απαγγειλουν Αγια Γραφή και αποκεφαλιζε όσους δεν ήξεραν.Το ότι γίνονται ενδεχομένως θηριωδίες σε έναν εμφύλιο ιστορικά έχε επαναληφθεί (βλ και εμας) 2
Miracle Worker Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Τελικά ο δράστης είναι Τυνήσιος υπήκοος με γαλλικό διαβατήριο. Μάλιστα πριν την επίθεση λέγεται ότι έστειλε 84.000 ευρώ στην οικογένειά του, η οποία μένει μόνιμα στην Τυνησία. Πολύ Γάλλος, μόνο η η μπαγκέτα και ο μπερές του έλειπε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις