Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο mclein είναι κλειδαράς οπότε λογικό και αναμενόμενο να χρειάζεται αντίγραφο ποινικού μητρώου γι' αυτούς που απασχολεί στην επιχείρησή του

• Like 1
Δημοσ.

Ο mclein είναι κλειδαράς οπότε λογικό και αναμενόμενο να χρειάζεται αντίγραφο ποινικού μητρώου γι' αυτούς που απασχολεί στην επιχείρησή του

O mclein μπορεί να λέει ό,τι δικαιολογία θέλει δεν μπορεί όμως ούτε να ζητάει ούτε να κόβει κόσμο λόγω ποιννικού μητρώου ή εθνικότητας. Αλλά μαγαζι της γειτονιάς έχει όχι καμιά εταιρεία οπότε ποιος να τον κυνηγήσει και γιατί.

Δημοσ.

O mclein μπορεί να λέει ό,τι δικαιολογία θέλει δεν μπορεί όμως ούτε να ζητάει ούτε να κόβει κόσμο λόγω ποιννικού μητρώου ή εθνικότητας. Αλλά μαγαζι της γειτονιάς έχει όχι καμιά εταιρεία οπότε ποιος να τον κυνηγήσει και γιατί.

Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να σου απαντήσω για το αν είναι νομική απαίτηση λόγω της φύσεως της δουλειάς (ίσως μπορεί να μας το πει ο ίδιος).

Αλλά όπως ακριβώς στους securitάδες είναι προϋπόθεση μπορεί να είναι και στους κλειδαράδες (αμφότερες κατηγορίες έχουν να κάνουν με θέματα ασφάλειας. Και προσωπικά χέ....κα για το background του σεκιουριτά στο mall. Γι' αυτόν όμως που θα μου αλλάξει κλειδαριά στο σπίτι στο οποίο είναι η οικογένειά μου δεν αισθάνομαι το ίδιο).

Δημοσ.

Δηλάδή έχουν εμφανιστεί άτομα που και δεν είναι έλληνες και έχουνε και ποινικά αδικήματα με δικαστήρια στην πλάτη τους......

υπαρχουν μαγαζια που εχουν τετοιους υπαλληλους  :-D

Δημοσ.

μπορεις να απευθυνθεις στο ΑΤ της περιοχης σου για περισσοτερες λεπτομερειες κ εξηγησεις.

αδεια κλειθροποιου δεν μπορεις να πάρεις χωρις καποιες "προδιαγραφες".

προφανως η εθνικοτητα ειναι λογω πελατων σαν κι εσενα οπου τωρα κανεις τον εξυπνο κ οταν σε κλεψουν κ φερω τον γεωργιανο ή πακιστανό μου υπαλληλο που δεν μιλα ελληνικα θα μου πεις φιλικά "εμμ, συγγνωμη αλλα δε θελω να κανω την εργασία ή βρηκα φθηνοτερα".

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι κακό να δίνεις δουλειά σε άνεργο πατριωτάκι, μην τρελαθούμε. Γιατί οι αλλοδαποί δίνουν πολλές ευκαιρίες σε Έλληνες όταν έχουν τη δυνατότητα; 

Δημοσ.

Και βέβαια ας μην εθελοτυφλούμε. Όλη η politically correct θεσμοθέτηση στις προσλήψεις (να μην γίνεται διάκριση για φύλο, ηλικία, εθνικότητα, οικογενειακή κατάσταση, θρησκεία και τα ρέστα) καλή είναι στα λόγια (και ίσως να εφαρμόζεται σε κάποιους μεγάλους οργανισμούς) αλλά στις υπόλοιπες περιπτώσεις καταστρατηγείται άνετα και χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι (ή τουλάχιστον να μπορεί να το τεκμηριώσει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tις προάλλες, πήγα σε γνωστή εταιρία για δουλειά ανειδίκευτου, ενώ έχω πτυχίο και άρχισαν να μου λένε γιατί να μην δουλέψω πάνω στο αντικείμενο μου και να με έχουν υπόψη αν ανοίξει κάτι σχετικό και γενικά με ρώταγαν για τις σπουδές μου και τη θέση πάνω στο αντικείμενό μου. Γενικά πέρναγε η ώρα και ούτε κουβέντα για τη θέση που πήγα για συνέντευξη. Κάνα δύο φορές τους πέταξα απ' έξω απ' έξω ότι πήγα για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά μου έλεγαν "κουβέντα κάνουμε" και συνέχιζαν. Στο τέλος το έθεσα λίγο πιο καθαρά και μου είπαν ότι προτιμούν κάποια σχετική εμπειρία για τη συγκεκριμένη θέση. Αν όντως κάτσει βέβαια και με καλέσουν για το αντικείμενό μου, θα είναι καλά, αλλά δεν το πολυπιστεύω.

Επεξ/σία από Miracle Worker
  • Moderators
Δημοσ.

Θα έλεγα, αλλά φοβάμαι μην διαβάζει κανένας γνωστός. 

Αν σε ρωτήσουν πες ότι δεν ήσουν εσύ.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έχω πάει τελευταία σε 13 συνεντέυξεις , και πραγματικά έχω απογοητευτεί και έχω νευριάσει.

Πραγματικά , μερικοί άνθρωποι , κυριως όσοι είναι HR , αυτης της ψευδο-επιστήμης , μου έχουνε κάνει τα νευρα τσατάλια. Ξιπασμένοι , ψωνισμένοι και σε αντιμετωπίζουνε σαν να είσαι ένα τίποτε , με πολύ ειρωνία και προσβολές.

Περιστατικό 1ο (ΙΤ admin)

Περάστε , καθίστε. Βλέπω το βιογραφικό σας είναι αναλυτικότατο και μεγάλο. Πρέπει να σας πω ότι με κούρασε.

- ΟΚ , 3 σελιδες δεν το λες και τεράστιο.

- Μάλιστα. Βλέπω εδώ ότι είχατε δικιά σας εταιρία. Βλέπω ότι την κλείσατε. Για ποιο λόγο?

-Κριση....δεν πήγαινε καλά τον τελευταίο καιρό.

- Και σας φταίει η κρίση για αυτό ή το γεγονός ότι δεν είστε ικανός?

- (σκαλωμένος) ............ Τι να σας πω.....

-Βλέπω εδώ ότι έχετε "κάποια" προσόντα. Τι σας κάνει να πιστέυετε ότι θα σας πάρουμε?

- εεε....το ότι έχω τα προσόντα?

- Το αν έχετε τα προσόντα ή όχι , θα το κρίνω ΕΓΩ.

- Είστε του χώρου? Ξέρετε απο ΙΤ?

- Οχι , ξέρω απο ΗR , και δεν μου αρέσει το ύφος σας κυριε Μ......

-Οκ ............

- Οπότε , οκ , έχετε μια "σχετική" προυπηρεσία. Πείτε μου γνωρίζετε Ντζαβα? Aids Ti Em El? Λινουξ σκριπτινγκ? Πι aids Πι?

- Γνωρίζω , αλλα δεν τα ζήταγε η αγγελία.....!! ΙΤ admin ή προγραμματιστή θέλετε?

- Σας τόνισα για το ύφος σας κύριε Μ....

-Μάλιστα όπως νομίζετε.

- Γνωρίζετε Ντράπαλ?γουορντΠρεσ?

- Γνωρίζω αλλά .....

- (αυστηρά) - Εμένα αυτό μου είπανε αυτό σας λέω κύριε Μ....

- Γνωρίζετε απο Γουιντος Σερβερ?

- Ακούστε , μια τέτοια συζήτηση καλό θα ήτανε να την κάνω με τον υπεύθυνο ΙΤ , καθώς θα είναι ο αρμόδιος να κάνουμε συζήτηση περί αυτών των τεχνολογιών

- (Ενοχλημένη) - Κύριε Μ...., Για να πάτε στον IT Manager , πρέπει πρώτα να περάσετε απο ΕΜΕΝΑ

- ΟΚ.........................

- Λοιπόν χάρηκα για την γνωριμία , θα σας καλέσουμε.

- ..................................................................................

textbook stress interview

Περιστατικό 2ο (ΙΤ Support)

-Εμείς εδώ έχουμε να κάνουμε με κάμερες , οπότε αν έχετε μια εμπειρία σε δίκτυα ΟΚ , αλλά θα πρέπει να διαβάσετε αρκετά

- Κανένα πρόβλημα , άλλωστε διαβάζω για διάφορες πιστοποιήσεις (Cisco , Microsoft,Redhat) απο μόνος μου.

- (επιθετικά) έχω ένα εξοχικό , πως θα το συνέδεες στο Ιντερνετ? Δεν θέλω να βάλω τηλ.

- εεεεε...με 3g?

- (Πιο επιθετικά)Και αν θέλω ασφάλεια?

- εεεε.............................

-(ακόμα πιο επιθετικά) Απλή ερώτηση είναι , θα έπρεπε να την απαντήσεις στο δευτερόλεπτο

- εεεεεε.....με VPN?

- (εξωφρενικά επιθετικά) ΟΡΙΣΤΕ! Δύσκολο ήτανε??????

- εεεε...όχι?

- Πες μου για σένα......Βλέπεις κάποια σειρά για παράδειγμα?

- Ναι βλέπω

- Ποια?

- Μr Robot , Person of int ....

- (με διακόπτει ακόμα πιο επιθετικά) Game of Thrones?

- Οχι.......

- ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ?????????????????? (Σε βαθμό υστερίας....) ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ GAME OF THRONES?

- (έχω μαζευτεί σαν σκυλί που έκανε αταξία)....εεεεεεε....όχι δεν τρελένομε...είδα μια περιοδο και δεν μου αρεσ

-ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ? Εμείς εδώ όλοι είμαστε τρελοί!!!

- Οκ...............................

- Οκ , λοιπόν , (πάντα στον ενικό, λες και γνωριζόμαστε απο τον στρατό) , μου ήρθες εδώ με το κοστουμι , και γνωριστήκαμε. Τι σε κάνει να πιστευεις ότι θα σε πάρουμε.....?\

- εεεεε..........δεν ξερω?

- Και πόσα λεφτά θέλεις?

- εεεεεεεε........(τρομαγμένος) 750?

- ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ??????????

-...........................

- 750 θα πάρεις μετά απο εναν χρόνο , και αν έχεις αποδείξει την αξία σου!!!!!

- χάρηκα πολύ , καλές δουλειες

Μπορεί απλά μαλάκας

• Like 2
Δημοσ.

Παντού χρειάζεται βύσμα. Είτε σε μικρή εταιρεία είτε σε μεγάλη. Στις μεγάλες δε αν δεν έχεις τον Ομπάμα να έχει πάρει τηλέφωνο, απλά τον πίνεις.

Εντωμεταξύ οι hr τύποι-τύπισσα είνείναι για κλωτσιές γιατί ξέρουν ότι η πρόσληψη θα γίνει βυσματικα,αλλα λένε τις πιπες τους. Μάλιστα νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος που λένε παπαριες στις ερωτήσεις. Αφού δεν θα μπει, ας κανουμε το κομμάτι μας. Ψοφος....

• Like 1
Δημοσ.

Όταν αγχώνομαι σε συνεντεύξεις η με πιέζουν πάντα κοιτάω τον άλλον στα μάτια με σοβαρότητα.Τις περισσότερες φορές καταλαβαίνω άμεσα ότι αρχίζει και αγχώνεται και οι ερωτήσεις χαλαρώνουν .. :-D

• Like 2
Δημοσ.

Συνέντευξη για δουλειά γραφείου, ο τύπος και καλά μου εξήγησε την δουλειά και τα συμφωνήσαμε, σχεδόν, γιατί του ζήτησα γραπτή περιγραφή των καθηκόντων, τελικά μου έδωσε το συμβόλαιο για να υπογράψουμε.

Δεν είχε καμία σχέση οι ώρες που είπαμε, ούτε οι μέρες, ούτε ο μισθός. Ο τύπος ήθελε να υπογραψω πλασματικο συμβόλαιο.

Φεύγοντας του είπα θα το σκεφτώ, μετά από κάτι ώρες του έστειλα SMS ότι δεν ψήνομαι για απατεωνιες.

Δημοσ.

Παντως επειδη και εγω εχω βρεθει στη θεση να ψαχνω βοηθο και εχω μια μικρη πειρα απο την πλευρα του εργοδοτη εχω ακουσει και δει τα απιστευτα.. 

και θελω εδω να πω κατι, μπορει να μην ειναι σχετικο αλλα νομιζω οτι εχει λογικη και κολλαει εστω και εμμεσα. Υπαρχει γκρινια πολλες φορες οτι για ορισμενες δουλειες οι εργοδοτες θελουν αντρα η γυναικα η καποιον μικρης ηλικιας. Συνηθιζεται οι οδοντιατροι να εχουν στη συντριπτικη πλειοψηφια γυναικες βοηθους.  Εγω πριν καιρο αποφασισα να παρω αντρα βοηθο (απασχολω 3 ατομα, το ενα απο αυτα το αλλαζω τακτικα γιατι μαρεσει να δινω δουλεια σε φοιτητες μεχρι να τελειωσουν τη σχολη τους οποτε να εχουν και εναν μισθο και την εμπειρια για τη δουλεια τους ως κανονικοι οδοντιατροι). Μου εκαναν αρκετες φορες παραπονα ασθενείς οτι προτιμουν τις κοπελες ή φοβουνται επειδη ειναι αντρας οτι θα τους πονεσει η οτιδηποτε. Το παιδι αυτο ηταν παρα πολυ καλο στη δουλεια του και ουτε ασχοληθηκα με τη γκρινια γιατι εχω βρεθει και εγω στη θεση του. Απλα θελω να πω, οτι πολλες φορες ως πελατες σε διαφορες υπηρεσιες χωρις ουσιαστικο λογο δε θελουν το ενα η το αλλο φυλο αι αυτο ειναι πολυ ασχημο. Οποτε την επομενη φορα που θα δειτε ζητειται γυναικα μεχρι 30 χρονων.. σκεφτειτε λιγο και το τι εχει ακουσει ο εργοδοτης. Αυτο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...