Dinos_12345 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα. Ένας φίλος έχει μία πολύ καλή ιδέα, δεν μπορεί όμως να την υλοποιήσει. Θέλει να καταχωρήσει πατέντα ώστε να είναι σίγουρος. Από την στιγμή που δεν έχει το τελικό προϊόν στα χέρια του, μπορεί; Αν να ποιά η διαδικασία;
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Θέλει να τον κατοχυρώσει για Ελλάδα μόνο; Να απευθυνθεί στον ΟΒΙ αν είναι για την Ελλάδα, υπάρχει διαδικασία, εφόσον λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα πληρώνει ένα ποσόν κάθε χρόνο για να διατηρεί το δικαίωμα της πατέντας, πόσο το οποίο από κάποιο έτος και μετά αυξάνεται, είναι περίπου 700-800 ευρώ.
Dinos_12345 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Θέλει να τον κατοχυρώσει για Ελλάδα μόνο; Να απευθυνθεί στον ΟΒΙ αν είναι για την Ελλάδα, υπάρχει διαδικασία, εφόσον λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα πληρώνει ένα ποσόν κάθε χρόνο για να διατηρεί το δικαίωμα της πατέντας, πόσο το οποίο από κάποιο έτος και μετά αυξάνεται, είναι περίπου 700-800 ευρώ. Way too much. Δηλαδή με το καλημέρα θέλει ένα χιλιάρικο; Καλύτερα international
fylatos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Way too much. Δηλαδή με το καλημέρα θέλει ένα χιλιάρικο; Καλύτερα international Εκεί θέλει πολλά χιλιάρικα για το research. Δηλαδή να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο κατοχυρωμένο.
Dinos_12345 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Εκεί θέλει πολλά χιλιάρικα για το research. Δηλαδή να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο κατοχυρωμένο. Δεν υπάρχει. Είναι κάτι σε software, τέρμα πρωτότυπο αλλά αν είναι για τόσα λεφτά, μήπως να γίνει η υλοποίηση και να δούμε πως θα πάει;
LongTom Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δεν υπάρχει. Είναι κάτι σε software, τέρμα πρωτότυπο αλλά αν είναι για τόσα λεφτά, μήπως να γίνει η υλοποίηση και να δούμε πως θα πάει; Μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά, δίχως αναλυτική έρευνα στις πατέντες που υπάρχουν δεν ξέρεις ουσιαστικά τίποτα. Διότι: "δεν υπάρχει στην αγορά =! δεν υπάρχει σαν πατέντα κάπου".
alex_000 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δεν υπάρχει πατέντα "ιδέας" στο software. Το source code προστατεύεται νομικά με πολλούς τρόπους αλλά αυτό είναι άχρηστο γιατί πρακτικά δεν θα χρησιμοποιήσει κάποιος το δικό σου source code. To facebook πχ έχει trademark στο brand του, δεν μπορείς να κάνεις social network και να το πεις facebook, αλλά μπορείς να κάνεις γενικά να κάνεις social network με το 100% του functionality του facebook. Σκέψου πχ κάποιος να είχε πατεντάρει την ιδέα της συμπίεσης αρχείων και σήμερα να πληρώναμε δικαιώματα για να κάνουμε ένα zip.
defacer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Είμαστε σίγουροι ότι δε μπερδεύουμε την έννοια της ευρεσιτεχνίας με την επιχειρηματική ιδέα έτσι; Γιατί εγώ το δεύτερο καταλαβαίνω ότι έχει ο φίλος σου, αλλά εσύ μιλάς για το πρώτο.
Dinos_12345 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο το οποίο θα βελτιώσει την εμπειρία στο browsing, στον υπολογιστή και γενικά σε κάθε συσκευή. Δεν ξέρω αν είναι επιχειρηματική ιδέα, θα μπορούσε. Δεν έχω ιδέα από επιχειρήσεις κλπ, οπότε σε ότι είμαι λάθος εξηγήστε μου. Από αυτά που μου λέτε, μπορώ να καταλάβω ότι αν το ονομάσουμε κάπως, κάνουμε TM, αλλά το functionality αν θέλουν το κάνουν ίδιο, σαν το flynx και το link bubble. Άρα δεν έχει νόημα η πατέντα
agamoi-thytai Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2016 Φτιάξτε το και προχωρήστε. Και να το καταχωρήσεις θα σε αντιγράψουν οι Κινέζοι. Βράσε ρύζι μετά.
the other one Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 εγώ θα λεγα εστιάστε στο να φτιάξετε κάτι ό,τι κι αν είναι αυτό και να το αναπτύξετε και μη σας πιάνει πρεμούρα για το αν σας κλέψουν την ιδέα μονο κέρδος θα το χετε δεν είναι πως ο φίλος σου έχει και καμια επιχείρηση εκατομμυρίων. τις έχω ακούσει κι από συμφοιτητές μου αυτές τις απόψεις να μην έχεις γράψει ούτε γραμή κώδικα και να σε νοιάζει η πατέντα δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα αυτά
Dinos_12345 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2016 Καλώς. Θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω με την υλοποίηση, και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα