Legolas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει νόμιμος τρόπος μία φοιτήτρια φιλολογίας να κάνει νόμιμα ιδιαιτερα μαθήματα και να κολλάει ενσημα??? Τρόπος να κολλάει ενσημα μόνη της υπάρχει???
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Είναι απλό πας στον λογιστή σου και ανοίγεις επαγγελματικό αφμ, μπλοκάκι, καρτέλα στο ικα κλπ
Baator Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Ναι, υπάρχει. Θα δουλεύεις με "εργόσημα". Ειδικά για τέτοιες δουλειές έχει δημιουργηθεί όπου συνήθως δουλεύουν μαύρα τα σχετικά άτομα (καθαρίστρια σε διαμέρισμα, καθηγητής ιδιαίτερων, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος επίσκεψη σε σπίτι, κτλ.) Δικαιούσαι ασφάλεια κανονικά όταν μαζέψεις αρκετά ένσημα, εννοείται μαζεύεις ένσημα και είσαι και 100% νόμιμος/η. Τώρα το θέμα του αν σε συμφέρει...εσύ θα το κρίνεις. Έχει μεγάλες κρατήσεις. Πάντως ούτε τεράστια γραφειοκρατία είναι, ούτε κάποιο πρόβλημα για αυτόν που θα σε προσλάβει. Το μόνο θέμα είναι οι κρατήσεις που ανέφερα. Κάνε μια έρευνα στο Google για εργόσημα και θα δεις λεπτομέρειες για το τι και πως. Πάντως αν θες νομιμότητα, ένσημα και ασφάλεια σαν καθηγητής ιδιαίτερων, αυτή είναι η λύση.
gokuthelegend Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Ναι, υπάρχει. Θα δουλεύεις με "εργόσημα". Ειδικά για τέτοιες δουλειές έχει δημιουργηθεί όπου συνήθως δουλεύουν μαύρα τα σχετικά άτομα (καθαρίστρια σε διαμέρισμα, καθηγητής ιδιαίτερων, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος επίσκεψη σε σπίτι, κτλ.) Δικαιούσαι ασφάλεια κανονικά όταν μαζέψεις αρκετά ένσημα, εννοείται μαζεύεις ένσημα και είσαι και 100% νόμιμος/η. Τώρα το θέμα του αν σε συμφέρει...εσύ θα το κρίνεις. Έχει μεγάλες κρατήσεις. Πάντως ούτε τεράστια γραφειοκρατία είναι, ούτε κάποιο πρόβλημα για αυτόν που θα σε προσλάβει. Το μόνο θέμα είναι οι κρατήσεις που ανέφερα. Κάνε μια έρευνα στο Google για εργόσημα και θα δεις λεπτομέρειες για το τι και πως. Πάντως αν θες νομιμότητα, ένσημα και ασφάλεια σαν καθηγητής ιδιαίτερων, αυτή είναι η λύση. Προτείνω και εγώ αυτό. Οι κρατήσεις νομίζω ότι είναι 25%. Ο πελάτης που θα πληρώσει μπορεί να βγάλει πολύ εύκολα εργόσημο και να το δώσει σε αυτόν που του προσφέρει κάποια υπηρεσία, το μόνο που χρειάζεται να ξέρει είναι το ΑΦΜ. Εργόσημα συνήθως βγάζουν στις τράπεζες.
Pa0ki Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Όταν παίζουν τιμές 4-5€/ώρα μαύρα, δε ξέρω πως μπορεί να σταθεί κάποιος νόμιμα 2
Baator Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Προτείνω και εγώ αυτό. Οι κρατήσεις νομίζω ότι είναι 25%. Ο πελάτης που θα πληρώσει μπορεί να βγάλει πολύ εύκολα εργόσημο και να το δώσει σε αυτόν που του προσφέρει κάποια υπηρεσία, το μόνο που χρειάζεται να ξέρει είναι το ΑΦΜ. Εργόσημα συνήθως βγάζουν στις τράπεζες. Και εγώ τόσο θυμάμαι ότι ήταν την τελευταία φορά που το έψαξα, δεν ξέρω αν άλλαξε από τότε, πάντως 25% θυμάμαι. Όταν παίζουν τιμές 4-5€/ώρα μαύρα, δε ξέρω πως μπορεί να σταθεί κάποιος νόμιμα Ακριβώς. Ακόμα και 10 ευρώ να χρεώνεις την ώρα, ξαφνικά τα 2.5 θα πρέπει να τα δίνεις για το εργόσημο.
Legolas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Ειναι φοιτήτρια όμως. Δεν έχει πτυχίο. Δεν χρειάζεται να κόβει απόδειξη ?
Baator Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Θα δουλεύει με εργόσημο και θα της πει και κάποιος κάτι; Ήδη είναι πιο νόμιμη από το 99.9% αυτών που κάνουν ιδιαίτερα. "Βοηθάω τα παιδιά στο διάβασμα και με πληρώνουν 5-10 ευρώ". Εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, από την στιγμή που ο εργοδότης σου δέχεται την υπηρεσία που του προσφέρεις, ποιος να σου πει κάτι;
DoctorasZivangkos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 απο οτι ξερω ενας φιλος που κανει ιδιαιτερα για να εχει ασφαλεια παιρνει μαζι του σε μια βαλιτσα μια ταμειακη μηχανη για να κοβει αποδειξεις θες να τον ρωτισω? 1
Legolas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Το εργοσημο είναι σαν ενσημο?? Μπορεί να έχει κ ασφάλιση? απο οτι ξερω ενας φιλος που κανει ιδιαιτερα για να εχει ασφαλεια παιρνει μαζι του σε μια βαλιτσα μια ταμειακη μηχανη για να κοβει αποδειξεις θες να τον ρωτισω? αν μπορεις
BritGreek Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Χρειάζεται αναγγελία (άδεια) διδασκαλίας και πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της. Δεν αρκεί η έναρξη και το μπλοκάκι και απαιτείται πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής (εξέταση αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ψυχολόγος-ψυχίατρος, όλα σε δημόσια νοσοκομεία μόνο). Και να υπολογίζει και τον ΟΑΕΕ, περίπου 500 ανά δίμηνο στην πρώτη κλίμακα, φόρο 26% και τέλος επιτηδεύματος. http://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/didaskontes_frontistiria/anaggeli_didaskalias_menu#ποια-είναι-τα-δικαιολογητικά-που-πρέπει-να-συγκεντρώσετε-και-να-υποβάλλετε-για-την-αναγγελία
Legolas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Χρειάζεται αναγγελία (άδεια) διδασκαλίας και πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της. Δεν αρκεί η έναρξη και το μπλοκάκι και απαιτείται πιστοποιητικό υγειονομικής επιτροπής (εξέταση αίματος, ακτινογραφία θώρακα, ψυχολόγος-ψυχίατρος, όλα σε δημόσια νοσοκομεία μόνο). Και να υπολογίζει και τον ΟΑΕΕ, περίπου 500 ανά δίμηνο στην πρώτη κλίμακα συν φόρο 26%. http://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/didaskontes_frontistiria/anaggeli_didaskalias_menu#ποια-είναι-τα-δικαιολογητικά-που-πρέπει-να-συγκεντρώσετε-και-να-υποβάλλετε-για-την-αναγγελία εκτός αν δουλέψει με εργοσημο
BritGreek Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2016 εκτός αν δουλέψει με εργοσημο *έκανα edit το post μου αφού το έκανες quote. Δεν μπορεί να δουλέψει με εργόσημο ως καθηγήτρια γιατί δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο. Δεν θα περάσει ο φάκελός της στον ΕΟΠΠΕΠ. Αν εσύ δεν είσαι γιατρός και έρθεις σπίτι μου για ένα μήνα για να μου κάνεις ενέσεις, μπορώ να δου κολλήσω εργόσημο για ιατρική παροχή; Όχι φυσικά. Αν ήταν έτσι δεν θα είχε κανείς ΟΑΕΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα