Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ξεφυλλίζοντας" την ενότητα Μπλα Μπλα του ινσομνια κάπου διάβασα για πρόταση αγοράς αεροβόλου και μου γεννήθηκε η απορία, γιατι κάποιος να αγοράσει αεροβόλο όπλο.

Το γκούγκλαρα λίγο το θέμα αλλά ουσιαστική απάντηση δεν βρήκα !

Πολλοί κλήνουν προς την σκοποβολή αλλά διαβάζοντας σχετικά θέματα κατάλαβα οτι η ευθυβολία και ισχυ σε ενα αεροβόλο περιορίζεται στα 30 με 50 μέτρα ! Πόσες φορές να πας για σκοποβολή σε αυτα τα λιγοστά μέτρα και πόσο ενδιαφέρον θα εχει ?

Όσοι ασχολούνται με τα αεροβόλα θα ηθελα να με κατατοπίσουν.

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εμενα ειχε ο πατερας μου οταν ημουν μικρος ενα με ξυλινο κοντακι gamo και απο την ηλικια των 5 χρονων εστεινα τα μεταλλικα αυτοκινητακια του αδερφου και τα βαρουσα.αλλα ζημια παθαιναν μονο εαν τα βαρουσα απο κοντα.

και μετα λιγες φορες σκοτωνα σπουργιτια και τα εδινα στις γατες μου οταν πεινουσαν.αλλα τα λυπομουν.

το αεροβολο υπαρχει ακομα στα χερια του αδερφου μου του μεγαλου.αλλα πρεπει να θελει αλλαγη σουστας.

(α και μια φορα με βαρεσε απο 30 μετρα αποσταση στον κωλο ο αδερφος μου για να δω εαν ποναει,τελικα πονουσε).

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

'Οπως είπε και ο από πάνω, τα αεροβόλα είναι για να κάνει το ψώνιο του ο κάθε πικραμένος. Να νιώσει ότι έχει "οπλο", ότι είναι κομάντο, να ρίξει σε μπουκάλια, κλπ. Μοιάζει και με αληθινό στο σκοτάδι οπότε σκέφτεσαι ότι μπορεί να ψαρώσει κανένας διαρρήκτης.

Δημοσ.

Μοιάζει και με αληθινό στο σκοτάδι οπότε σκέφτεσαι ότι μπορεί να ψαρώσει κανένας διαρρήκτης.

Αυτό είναι επικίνδυνο όμως. Διότι άμα τρομάξει ο διαρρήκτης και βγάλει το κανονικό όπλο, την έκατσες. Σε περίπτωση διάρρηξης είτε βαράς στο ψαχνό (με κάτι που σκοτώνει, δεν "χαϊδεύει") ή κάνεις την πάπια. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση μάλλον θα γυρίσει μπούμερανγκ.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει αυτό

Αν τραβηξω εγώ ένα ψεύτικο όπλο και το δει ο ληστής μπορεί να βγάλει το αληθινό και να σε γαζωσει επειδή νόμιζε το δικό σου είναι αλήθινο.

Είναι μέγαλο ρίσκο.

Παρόμοιο σκηνικό είχε γίνει στην γερμανια

Πολίτης είχε αεροβόλο σε στυλ καραμπίνα και μπήκε κλεφτης,πηρε την καραμπίνα αεροβόλο να τον σημαδέψει και ο ληστής του εριξε με καλάσνικοφ. RIP

Δημοσ.

Εντάξει, άμα έχει έρθει να σε κλέψει η μαφία δεν πιάνει αλλά για τίποτα ερασιτέχνες - πρεζάκια κάτι θα κάνει.

Αν έχει αληθινό, του ρίχνεις κι εσύ με το αληθινό και είσαι καλυμμένος νομικά.

• Like 1
Δημοσ.

Ο "ερασιτέχνης" θα πάει να κλέψει κάνα πορτοφόλι ή κινητό, δε θα κάνει διάρρηξη. Σε διάρρηξη θα πάνε οργανωμένα, 2-3 μαζί και ίσως να έχουν να αντιμετωπίσουν συναγερμό, πόρτα ασφαλείας, κλπ. Εξ' ορισμού δηλαδή, μιλάμε για άλλο "επίπεδο" κλέφτη.

Δημοσ.

Άρα μια μερίδα ανθρώπων τα αγοράζουν και καλά για προστασία για το σπίτι!

Οι άλλοι?

Δεν είναι και φθηνά για κάτι διακοσμητικο!

Πέτυχα στο YouTube και αυτούς τους καμένους σε αναζήτηση airsoft Guns, το έγραψε και ένα παλικάρι πιο πάνω.

https://youtu.be/WJnlbmMOvaY

Ο "ερασιτέχνης" θα πάει να κλέψει κάνα πορτοφόλι ή κινητό, δε θα κάνει διάρρηξη. Σε διάρρηξη θα πάνε οργανωμένα, 2-3 μαζί και ίσως να έχουν να αντιμετωπίσουν συναγερμό, πόρτα ασφαλείας, κλπ. Εξ' ορισμού δηλαδή, μιλάμε για άλλο "επίπεδο" κλέφτη.

Ναι αυτοί λέγονται διαρρήκτες και ως τώρα ιδιαίτερα από αλλοδαπούς διαβάζοντας σε ειδήσεις έχουν αφαιρέσει ζωές και για 100 ευρώ ή μια βιντεοκάμερα. Συνήθως κουβαλάνε φονικά όπλα, μαχαίρια κτλ

Για προστασία πιστεύω καλύτερα είναι ένας σκύλος εκτός από τα κλασσικά να κλειδώνουμε, να είμαστε προσεκτικοί, πόρτες ασφαλείας, συναγερμός κτλ

Το αεροβόλο μου φαίνεται άκυρο και επικίνδυνο για τους λόγους που αναφέρατε.Υπαρχει φυσικά και ένα μικρό ποσοστό επιτυχίας το να ακινητοποιήσεις κάποιον ή και ακόμα να τον σκοτώσεις από πολύ κοντινή απόσταση και σε συγκεκριμένα σημεία πάνω στο σώμα του ανθρώπου ακόμα και με αεροβόλο αλλά είναι ρίσκο.

Οπότε γιατί τα αγοράζουν τα ρημάδια και γιατί κατασκευάστηκαν και πουλιούνται?

Δημοσ.

Κοίτα, το πόσο θα δώσει ο καθένας για κάτι "διακοσμητικό" δεν είναι στάνταρ. Ποιος είπε ότι το "να κάνεις την κάβλα σου" είναι φτηνό; Εγώ π.χ. είχα δώσει 400+ ευρώ για να πάρω ένα katana πριν λίγα χρόνια, το οποίο στολίζει το έπιπλο κάτω απ'την τηλεόραση.

Πέραν αυτού...

Airsoft παίζουν αρκετοί, ενώ πέρα από το παιχνίδι, χρησιμοποιείται αρκετά σε εκπαίδευση στρατιωτικών ή αστυνομικών, μιας και προσομοιώνει αρκετά καλά τις πραγματικές συνθήκες (χωρίς όμως τον ίδιο κίνδυνο, ή το ίδιο κόστος).

• Like 2
Δημοσ.

Φαντάζομαι κυρίως τα αγοράζουν κάτι γονείς για τα παιδιά τους (μεγάλη μαλακία βέβαια γιατί εύκολα βγαίνει το μάτι).

Και επίσης φαντάζομαι τα αγοράζουν αυτοί που παίζουν το χόμπι το συγκεκριμένο (δεν θυμάμαι πως το λένε) που πάνε σε κάτι δάση και πυροβολιούνται μεταξύ τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...