Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

γιατι κάποιος να αγοράσει αεροβόλο όπλο.

For fun.

Πόσες φορές να πας για σκοποβολή σε αυτα τα λιγοστά μέτρα και πόσο ενδιαφέρον θα εχει ?

Όσο ενδιαφέρον του δίνεις.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"Ξεφυλλίζοντας" την ενότητα Μπλα Μπλα του ινσομνια κάπου διάβασα για πρόταση αγοράς αεροβόλου και μου γεννήθηκε η απορία, γιατι κάποιος να αγοράσει αεροβόλο όπλο.

Τι ερωτηση ειναι αυτη παλι? Για να πυροβολησεις το γειτονα σου, βεβαια. Ειναι πολυ διασκεδαστικο!

(α και μια φορα με βαρεσε απο 30 μετρα αποσταση στον κωλο ο αδερφος μου για να δω εαν ποναει,τελικα πονουσε).

:lol: :lol:

Εντάξει, άμα έχει έρθει να σε κλέψει η μαφία δεν πιάνει αλλά για τίποτα ερασιτέχνες - πρεζάκια κάτι θα κάνει.

Αν έχει αληθινό, του ρίχνεις κι εσύ με το αληθινό και είσαι καλυμμένος νομικά.

Mόνο αν αποδειξεις οτι ησουν σε νομιμη αμυνα. Αλλιως πας για ανθρωποκτονια εκ προθεσεως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άρα μια μερίδα ανθρώπων τα αγοράζουν και καλά για προστασία για το σπίτι!

Οι άλλοι?

Δεν είναι και φθηνά για κάτι διακοσμητικο!

Οπότε γιατί τα αγοράζουν τα ρημάδια και γιατί κατασκευάστηκαν και πουλιούνται?

Αν καποιοι τα αγοραζουν, "και καλά για προστασία για το σπίτι!", απλως ειναι επικινδυνα η-λι-θι-οι!

:fear:

Για διακοσμητικα, σαφως υπαρχουν + ακριβοτερα, γενικως τα γουστα δεν εχουν κοστολογικο οριο...

:mellow:

Αν αγοραζα, θα ηταν γιατι δεν βλεπω αλλο τροπο, να δοκιμασω καποια πραγματα.. Αντιγραφο ναι,

αλλα μπορει να σου δωσει, μαλλον αρκετα κοντινη, εμπειρια χρησης του αντιστοιχου πραγματικου.

Οχι ως προς τη σκοποβολη, οπως λανθασμενα μπορει να φανταζεται καποιος, μα για παραδειγμα

τους "χρονους αντιδρασης" μαζι του, χρησιμοποιησης του, κλπ. Σε ετερα 'οπλα' εχεις εναλλακτικες

τετοιων δοκιμων, ομως δεν μπορεις να δοκιμαζεις, αντι περιστροφου, ξερωγω με...μπανανα!

:-D 

Δημοσ.

"Ξεφυλλίζοντας" την ενότητα Μπλα Μπλα του ινσομνια κάπου διάβασα για πρόταση αγοράς αεροβόλου και μου γεννήθηκε η απορία, γιατι κάποιος να αγοράσει αεροβόλο όπλο.

Το γκούγκλαρα λίγο το θέμα αλλά ουσιαστική απάντηση δεν βρήκα !

Πολλοί κλήνουν προς την σκοποβολή αλλά διαβάζοντας σχετικά θέματα κατάλαβα οτι η ευθυβολία και ισχυ σε ενα αεροβόλο περιορίζεται στα 30 με 50 μέτρα ! Πόσες φορές να πας για σκοποβολή σε αυτα τα λιγοστά μέτρα και πόσο ενδιαφέρον θα εχει ?

Όσοι ασχολούνται με τα αεροβόλα θα ηθελα να με κατατοπίσουν.

για να ριχνουν σε μπεκατσες  :-D

• 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ηθελα παντα να εχω κατι σαν 'οπλο', αλλα χωρις τις επισημες τυπικες διαδικασιες εκ του νομου, σχετικα με τα οπλα.

Βρηκα αυτο το αρθρο κατατοπιστικο

https://www.truetactical.gr/2022/09/blog-post_23.html

---

Θα ηθελα να εχω ενα αεροβολο, μονο για τυχον survival καταστασεις. Να σκοτωσω πχ κανενα πουλι, ως φαγωσιμο.

Βεβαια, ακομη δεν εχω καταλαβει, τι κανει και τι δεν κανει το αεροβολο.

Πχ, σκοτωνει ενα πουλι σε μια λιμνη; Ή δεν κανει ουτε αυτο και ειναι μονο σαν παιχνιδι;

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ηθελα παντα να εχω κατι σαν 'οπλο', αλλα χωρις τις επισημες τυπικες διαδικασιες εκ του νομου, σχετικα με τα οπλα.

Βρηκα αυτο το αρθρο κατατοπιστικο

https://www.truetactical.gr/2022/09/blog-post_23.html

---

Θα ηθελα να εχω ενα αεροβολο, μονο για τυχον survival καταστασεις. Να σκοτωσω πχ κανενα πουλι, ως φαγωσιμο.

Πχ, σκοτωνει ενα πουλι σε μια λιμνη; Ή δεν κανει ουτε αυτο και ειναι μονο σαν παιχνιδι;

Τι ακριβώς έχεις στο νου σου λέγοντας "survival καταστάσεις";

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ευρεση τροφης. Πχ πουλια.

Και για ποιον λόγο δεν θα μπορείς να φας κάτι άλλο; Θα έχεις πέσει πχ με αεροπλάνο στη ζούγκλα; Θα έχεις ναυαγήσει μόνος σε νησί;

Επεξ/σία από unforgiven
  • Haha 3
Δημοσ.
2 minutes ago, unforgiven said:

Και για ποιον λόγο δεν θα μπορείς να φας κάτι άλλο; Θα έχεις πέσει πχ με αεροπλάνο στη ζούγκλα; Θα έχεις ναυαγίσει μόνος σε νησί;

Δεν μπορω να προβλεψω τις συνθηκες. Εκτιμηση κανω.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ σου λέω, άντε και βρέθηκες κάπου μακρυά και έρημα και - εντελώς τυχαία δηλαδή - είχες πάνω σου αεροβόλο (και φυσίγγια ή ό,τι άλλο παίρνει). Και σκότωσες το πουλί. Μετά τι, θα το φας σούσι; Η θα έχεις, πάντα κατά τύχη, πάνω σου σπίρτα ή αναπτήρα, άντε και καμιά σχαρίτσα; Και μαχαίρι προφανώς να το ξεπουπουλιάσεις/πετσοκόψεις;

Η μάλλον θα προτιμήσεις να πάρεις το ΙΧ σου και να πας σε καμιά χασαποταβέρνα λίγο πιο κάτω να φας σαν άνθρωπος;

:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Ανάλογα το ελατήριο και το διαμέτρημα σκοτώνει πουλιά και μικρά ζώα ποντίκια π.χ ίσως και κανένα λαγό αν το πετύχεις στο κεφάλι 

Έχω έχω ένα 5.5mm πού το είχα πάρει πριν 20 χρόνια για 20€ και δεν τρυπάει ούτε κουτάκια αναψυκτικών 

Αν πάρεις ένα Diana κάνει για πουλιά και μικρά ζώα.

Παίζουν και οι σφαίρες ρόλο πάντως 

Υπάρχουν σφαίρες για κυνήγι που είναι ποίο κατάλληλες για Penetration.

Εγώ αυτές που έχω είναι σκοποβολής και πλακέ μπροστά ίσως για αυτό να μην περνάει τα πλαστικά μπουκάλια 

Επεξ/σία από mak3don
  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, mak3don said:

Ανάλογα το ελατήριο και το διαμέτρημα σκοτώνει πουλιά και μικρά ζώα ποντίκια π.χ ίσως και κανένα λαγό αν το πετύχεις στο κεφάλι 

Έχω έχω ένα 5.5mm πού το είχα πάρει πριν 20 χρόνια για 20€ και δεν τρυπάει ούτε κουτάκια αναψυκτικών 

Αν πάρεις ένα Diana κάνει για πουλιά και μικρά ζώα

Κατι τετοιο;

https://www.skroutz.gr/s/49123811/Diana-Aerovolo-Two-sixty-5-5mm-26003200.html

Δημοσ.

Το αεροβόλο είναι αποκλειστικά για αθλητισμό (σκοποβολή).

Για κυνήγι ή αυτοάμυνα χρειάζεσαι κανονικό όπλο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, agnostos13 είπε

ή αυτοάμυνα χρειάζεσαι κανονικό όπλο.

για ώρα ανάγκης δε βοηθάει; Δεν είχα ποτέ, δεν έχω ιδέα. Αλλά δε το θεωρώ άσχημη ιδέα

Επεξ/σία από Neptu
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...