Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανάμεσα στις 317 πιστωτικές που είχα (εντάξει μην το παίρνετε κατά γράμμα :-) ) ήταν και 2 στην citibank (μαζί με ένα δάνειο).

Προσπαθούσα πάντα και έβαζα την ελάχιστη καταβολή. Εννοείται πως με αυτή την προσέγγιση δεν υπήρχε κάποια "πρόοδος" και μάλλον χειροτέρευε η κατάσταση.

Κάποια στιγμή, στην φάση μάλλον που ετοιμαζόταν να την "κάνει", μου είχε κάνει μια πρόταση για 0% επιτκόκιο για Χ χρονικό διάστημα, κάτι που όντως βοήθησε να κατέβουν τα νούμερα. Αργότερα κάναμε νέα συμφωνία για συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως με χαμηλό επιτόκιο το οποίο επίσης με βοήθησε.

Μετά αυτά τα δάνεια/κάρτες πέρασαν στην credit M. Η συμφωνία συνεχίστηκε. Κάποια στιγμή μου έγινε πρόταση για αποπληρωμή με πολύ καλούς όρους, -50% αν θυμάμαι καλά (βέβαια αυτά τα έχουν πάρει στο πολλαπλάσιο αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Επειδή εννοείται δεν είχα το ποσό για εξόφληση, μετά από συζήτηση καταλήξαμε σε ένα deal για αποπληρωμή μέσα σε 9 μήνες γλιτώνοντας το 40% των οφειλομένων.

Δεν είναι βέβαια η καλύτερή μου αλλά πιεζόμενος το καταφέρνω. Και βέβαια το όφελος είναι σημαντικό.

Σε άλλες τράπεζες που ρώτησα παλιότερα δεν υπήρχει κάτι σχετικό, Εντάξει γίνεται μείωση δόσης ή επιμήκυνση αποπληρωμής αλλά τίποτα με τόσο μεγάλο όφελος.

Ξέρει κανείς αν τώρα παίζουν τέτοιες δελεαστικές ρυθμίσεις; Η η citbank/credit M ήταν ειδική περίπτωση λόγω της απομάκρυνσης της πρώτης από την ελληνικά αγορά;

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οποια ανηκε (ή 'ανηκει')μεχρι πριν 3 χρονια στον μαρινοπουλο και ισως και της Baupost :P

Τα χε αγορασει με 30% ονομαστικης αξιας και 25% τα στεγαστικα...

Οποτε πως θα βγουν χαμενοι;

Τα νεα funds αγοραζουν κοκκινα δανεια ακομη πιο χαμηλα..

《εκπρόσωποι των funds που μίλησαν στην εκδήλωση εκτίμησαν πως οι τιμές πώλησης για τα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις υπολογίζονται στα 4-5 σεντς του ευρώ για να έχει απόδοση, ενώ για τα δάνεια με μεγάλες υποθήκες οι τιμές μπορούν να φτάσουν τα 20-40 σεντς ανάλογα με τις εμπράγματες εγγυήσεις και τις προβλέψεις που έχουν σχηματίσει.》

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Δεν είναι αυτό το ζητούμενό μου. Το αν θα βγουν χαμένοι (εννοείται πως αποκλείεται).

Εκείνο που ρωτάω είναι αν παίζει (ή πρόκειται να) κάτι αντίστοιχο και σε άλλες τράπεζες.

Όπως ήδη είπα, παλιότερα που ρώτησα υπήρχαν μικροδιευκολύνσεις αλλά τίποτα τόσο ενδιαφέρον σαν αυτό που ανέφερα στο αρχικό post.

Μήπως δηλαδή "φταίει" το γεγονός ότι στις υπόλοιπες τράπεζες τα χρέη αυτά βρίσκονται στα χέρια τους;

Δημοσ.

Κοινό σχήμα Alpha Bank, Eurobank, KKR Credit για τα κόκκινα δάνεια με αρχικό χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2016 10:09

Δημοσ.

Επειδή δεν "το 'χω" με τα οικονομικά, τί ακριβώς μας λέει αυτό που αναφέρεις;

Και ειδικά για την περίπτωσή μου, δεν αναφέρομαι στα "κόκκινα" αλλά στα εξυπηρετούμενα (κουτσά-στραβά φροντίζω να είμαι εντάξει).

Δηλαδή αν παίζει πιθανότητα για κάποια καλή (αλλά όταν λέμε καλή εννούμε ΚΑΛΗ :-) ) ρύθμιση αποπληρωμής.

Μπας και χαλαρώσουμε κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Προτιμούν να τα πουλήσουν στο 10% έξω από ο να σε αφήσουν να το πληρώσεις στο 50%. Θέλουν σίγουρα λεφτά μπροστά για όλα.

• Moderators
Δημοσ.

Προτιμούν να τα πουλήσουν στο 10% έξω από ο να σε αφήσουν να το πληρώσεις στο 50%. Θέλουν σίγουρα λεφτά μπροστά για όλα.

Το θέμα είναι ότι αν πας στην τράπεζα και τους πεις «σας δίνω τώρα το 30% μετρητοίς επιτόπου και τα σβήνουμε όλα» δεν το δέχονται. Οπότε παίζει και κάτι άλλο.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι αν πας στην τράπεζα και τους πεις «σας δίνω τώρα το 30% μετρητοίς επιτόπου και τα σβήνουμε όλα» δεν το δέχονται. Οπότε παίζει και κάτι άλλο.

Μα δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό.

Έτσι θα έκλειναν το 1-3% των δανείων. Αυτοί θέλουν μία λύση για όλα κι ας τα δώσουν στο 5-10%. Και μαζί με τα ξερά θα κοπούν και τα χλωρά.

• Like 1
Δημοσ.

Καποιες φορες οι Τραπζες βαγινουν σημιωμενες....Ειχα παρει το 2008 δανειο καπου 25.000 απο καποια γαλλικη Cetelem και επειδη εφευγε απο Ελλαδα μου "χαρισε" το 40% για να αποπληωσω το δανειο μετα απο 2 χρονια απο την αρχικη συμβαση .

Κατι παρομοιο αλλα με μικροτερη οφειλη η Citibank στην κορη μου  απο πιστωτικη.

Δημοσ.

Καποιες φορες οι Τραπζες βαγινουν σημιωμενες....Ειχα παρει το 2008 δανειο καπου 25.000 απο καποια γαλλικη Cetelem και επειδη εφευγε απο Ελλαδα μου "χαρισε" το 40% για να αποπληωσω το δανειο μετα απο 2 χρονια απο την αρχικη συμβαση .

Τραπεζα σου κουρεψε οικειοθελως δανειο?? και 40%?

Απ οτι ειδα στο google αυτη η τραπεζα υπαρχει σημερα, στο Πειραια.

Τι επιτοκιο ειχε?

Μα δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό.

Έτσι θα έκλειναν το 1-3% των δανείων. Αυτοί θέλουν μία λύση για όλα κι ας τα δώσουν στο 5-10%. Και μαζί με τα ξερά θα κοπούν και τα χλωρά.

Οταν λες "χλωρα" τι εννοεις? θα δωσουν και τα εξυπηρετουμενα δανεια?

Δημοσ.

Τραπεζα σου κουρεψε οικειοθελως δανειο?? και 40%?

Απ οτι ειδα στο google αυτη η τραπεζα υπαρχει σημερα, στο Πειραια.

Τι επιτοκιο ειχε?

Ετσι ακριβως.Μαλλον η καταχωρηση που ειδες είναι παλια .Το www.cetelem.gr δεν ανοιγει

http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=32796&start=150

Κερδισα καπου 7000-8000 ευρω..Ηταν δικια τους προταση .

Στην κορη μου η Citibank από 3000 το εκανε 2000 το ποσο της καρτας και εγινε δανειο .Το αποπληρωσε πιο νωρις με εκπτωση αν θυμαμαι καλα καπου στο 20%.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αναφορικά με τον κύριο Γιάννη αλλά στην περίπτωσή μου (Citibank-Credit M) έγινε συνολική μείωση στο τελικό ποσό που όφειλα τη συγκεκριμένη στιγμή της συμφωνίας (κεφάλαιο-τόκοι)

Δημοσ.

@Γιάννης Platano: Το κούρεμα που σου έκαναν αφορούσε μόνο τους τόκους ή σου έκοψαν κι από το κεφάλαιο;

Δεν ξέρω αναφορικά με τον κύριο Γιάννη αλλά στην περίπτωσή μου (Citibank-Credit M) έγινε συνολική μείωση στο τελικό ποσό που όφειλα τη συγκεκριμένη στιγμή της συμφωνίας (κεφάλαιο-τόκοι)

Ετσι ακριβως και σε μενα γιατι εφευγε από Ελλαδα η Γαλλικη cetelem.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...