Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δυστυχώς οι ελεγκτές σε μερικές εφορίες δεν δέχονται οτι τα είχε στο χέρι ο φορολογούμενος και τα θεωρούν νέο εισόδημα... Δεν ισχύει αυτό που έγραψες, την εφορία δεν την ενδιαφέρει που τα είχες πριν τα βάλεις στην τράπεζα, την ενδιαφέρει μόνο αν έχεις φορολογηθεί κατά την απόκτηση τους.
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δυστυχώς οι ελεγκτές σε μερικές εφορίες δεν δέχονται οτι τα είχε στο χέρι ο φορολογούμενος και τα θεωρούν νέο εισόδημα... Θέλει πολύ ψάξιμο για να την γλυτώσεις.... Η κατάθεση στην τράπεζα ΔΕΝ έχει πόθεν έσχες. Εκτός κι αν εσύ στη φορολογική σου δήλωση δηλώνεις και τις τραπεζικές σου καταθέσεις. Αν ναι, θα ήθελα να μάθω σε ποιό πεδίο. Δεν σε ρωτάει η εφορία γιατί καταθέτεις χρήματα (η τράπεζα θα σε ρωτήσει, αλλά για άλλους λόγους, όχι φορολογικούς). Η εφορία σε ρωτάει που βρήκες τα χρήματα όταν πας να τα ξοδέψεις (π.χ. όταν πας να αγοράσεις κάποιο ακίνητο). Δεν πάει έτσι... Τώρα με το νέο σύστημα που θα καθαρίσουν το πόθεν έσχες σε βάθος 15ετίας σε όλους ακόμα και τα μικρά ποσά θα μετράνε και η δουλειά θα γίνεται με σούμες... Σύνολο καταθέσεων και σύνολο αναλήψεων. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα αυτόματο σύστημα που δεν θα μετράει τις μεταφορές μετρητών από τράπεζα σε τράπεζα και θα μπορεί να εντοπίζει τις συναλλαγές που δημιουργούν πραγματικό εισόδημα. Να δώ τι θα γίνει με τους τζάμπα μάγκες των τελευταίων 15 ετών που πουλούσαν ακίνητα και δήλωναν μόνο την αντικειμενική αξία και τα άλλα στην τράπεζα χωρίς αιτιολογία... Πολύ σίγουρος είσαι ότι θα φτιάξουν τέτοιο σύστημα. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με όραμα στις μέρες μας!
annavas78 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αυτά είναι ψιλολόγια... δεν ξέρει κανείς ότι είναι για ενοίκιο, εκτός αν το γράφει σαν αιτιολογία κατάθεσης. 15ετία χλωμό, πολύ χλωμό. Πριν 15 χρόνια (2001) δεν είχαμε καν ευρώ και υπήρχε τελείως άλλο τραπεζικό πλαίσιο. http://www.newmoney.gr/sumvoulos/forologia/295655-erxetai-to-%C2%ABkatathesiologio%C2%BB-anadromikoi-elegxoi-15etias-gia-olous-tous-ellines Καλομελέτα και έρχεται...
Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αυτά είναι ψιλολόγια... δεν ξέρει κανείς ότι είναι για ενοίκιο, εκτός αν το γράφει σαν αιτιολογία κατάθεσης. Δεν έχει σημασία, οι επαναλαμβανόμενες ισόποσες κινήσεις είναι αυτές που κινδυνεύουν να ελεγχθούν, όχι οι τυχαίες και μεγαλύτερες. Αν γίνει έλεγχος θα κληθούν και οι δύο(καταθέτης + παραλήπτης) να δώσουν εξηγήσεις.
annavas78 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Η κατάθεση στην τράπεζα ΔΕΝ έχει πόθεν έσχες. Εκτός κι αν εσύ στη φορολογική σου δήλωση δηλώνεις και τις τραπεζικές σου καταθέσεις. Αν ναι, θα ήθελα να μάθω σε ποιό πεδίο. Δεν σε ρωτάει η εφορία γιατί καταθέτεις χρήματα (η τράπεζα θα σε ρωτήσει, αλλά για άλλους λόγους, όχι φορολογικούς). Η εφορία σε ρωτάει που βρήκες τα χρήματα όταν πας να τα ξοδέψεις (π.χ. όταν πας να αγοράσεις κάποιο ακίνητο). Πολύ σίγουρος είσαι ότι θα φτιάξουν τέτοιο σύστημα. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι με όραμα στις μέρες μας! Ετοιμάσου για νέα δεδομένα... http://www.newmoney.gr/sumvoulos/forologia/295655-erxetai-to-%C2%ABkatathesiologio%C2%BB-anadromikoi-elegxoi-15etias-gia-olous-tous-ellines Ο Αλέξης το είπε... εμείς ότι λέμε το κάνουμε... Στο κάτω κάτω ίσως είναι και το πιο σωστό μέτρο για την φοροδιαφυγή... Βέβαια η κυβέρνηση θα το κάνει για να βρεί λεφτά να πληρώσει εμάς τους ΔΥ... Προφανώς εγώ σας τα έφαγα τα λεφτά... Δεν ισχύει αυτό που έγραψες, την εφορία δεν την ενδιαφέρει που τα είχες πριν τα βάλεις στην τράπεζα, την ενδιαφέρει μόνο αν έχεις φορολογηθεί κατά την απόκτηση τους. Έχεις ακούσει για τον προσδιορισμό αποκρυφέντος εισοδήματος? Είναι αυτό που λένε μήν σου τύχει... Έχω γνωστό που κλήθηκε από την εφορία και τραβιέται με την ιστορία αυτή. Προφανώς είναι υψηλού εισοδήματος, όμως από ότι βλέπω θα επεκταθεί το μέτρο και στα χαμηλότερα εισοδήματα... Θα στείλουν εκκαθαριστικά τύπου ΕΝΦΙΑ σε όλους με 15ετία πόθεν έσχες...
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Ετοιμάσου για νέα δεδομένα... http://www.newmoney.gr/sumvoulos/forologia/295655-erxetai-to-%C2%ABkatathesiologio%C2%BB-anadromikoi-elegxoi-15etias-gia-olous-tous-ellines Ο Αλέξης το είπε... εμείς ότι λέμε το κάνουμε... Στο κάτω κάτω ίσως είναι και το πιο σωστό μέτρο για την φοροδιαφυγή... Βέβαια η κυβέρνηση θα το κάνει για να βρεί λεφτά να πληρώσει εμάς τους ΔΥ... Προφανώς εγώ σας τα έφαγα τα λεφτά... Πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό όταν στην πενταετία υπάρχει παραγραφή; Ας πούμε ότι εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ παραστατικά μόνο των τελευταίων πέντε ετών (γιατί τόσο είμαι υποχρεωμένος να τα διατηρήσω βάσει νόμου). Πώς θα μου ζητήσουν να αποδείξω που βρήκα τα χρήματα πριν από αυτό το διάστημα, αν έχω κάψει τα βιβλία των προηγούμενων ετών; Ότι να 'ναι είναι αυτά τα άρθρα. 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Έχεις ακούσει για τον προσδιορισμό αποκρυφέντος εισοδήματος? Είναι αυτό που λένε μήν σου τύχει... Έχω γνωστό που κλήθηκε από την εφορία και τραβιέται με την ιστορία αυτή. Προφανώς είναι υψηλού εισοδήματος, όμως από ότι βλέπω θα επεκταθεί το μέτρο και στα χαμηλότερα εισοδήματα... Θα στείλουν εκκαθαριστικά τύπου ΕΝΦΙΑ σε όλους με 15ετία πόθεν έσχες... Τόχω ακούσει ναι, αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι το τι σχέση έχει με αυτό που έγραψες νωρίτερα και σχολίασα. Επίσης το "να μην σου τύχει" ισχύει μόνο όταν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα χρήματα που διαθέτεις. 1
annavas78 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό όταν στην πενταετία υπάρχει παραγραφή; Ας πούμε ότι εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ παραστατικά μόνο των τελευταίων πέντε ετών (γιατί τόσο είμαι υποχρεωμένος να τα διατηρήσω βάσει νόμου). Πώς θα μου ζητήσουν να αποδείξω που βρήκα τα χρήματα πριν από αυτό το διάστημα, αν έχω κάψει τα βιβλία των προηγούμενων ετών; Ότι να 'ναι είναι αυτά τα άρθρα. Αμερικάνικου τύπου έλεγχοι... Οι έλεγχοι δεν γίνονται βάσει παραστατικών αλλά βάσει "ταμειακών ροών" όπως λέει ένας φίλος μου λογιστής...
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αμερικάνικου τύπου έλεγχοι... Οι έλεγχοι δεν γίνονται βάσει παραστατικών αλλά βάσει "ταμειακών ροών" όπως λέει ένας φίλος μου λογιστής... Τι είναι αυτό ακριβώς; Ας υποθέσουμε ότι έχεις σουβλατζίδικο. Σε ψάχνουν και βρίσκουν το 2006 (που είναι έτος παλιότερο της πενταετίας) μία κατάθεση 10k ευρώ από κάποιον. Σε ρωτάνε «τι είναι αυτό», λες είχε πανηγύρι εδώ παρακάτω και μου αγόρασαν πολλά σουβλάκια. Θα σου πουν «απόδειξέ το». Πώς ακριβώς θα το κάνεις όταν δεν σε έχουν υποχρεώσει να κρατάς τόσο παλιά χαρτούρα; 1
Anorymous Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δεν ισχύει αυτό που έγραψες, την εφορία δεν την ενδιαφέρει που τα είχες πριν τα βάλεις στην τράπεζα, την ενδιαφέρει μόνο αν έχεις φορολογηθεί κατά την απόκτηση τους. αν καποιος παιρνει προνιακο επιδομα και το αφηνει στην τραπεζα φορολογειτε η οχι, σαν καταθεσεις εννοω
Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2016 Αμερικάνικου τύπου έλεγχοι... Οι έλεγχοι δεν γίνονται βάσει παραστατικών αλλά βάσει "ταμειακών ροών" όπως λέει ένας φίλος μου λογιστής... Και "Τούρκικου τύπου" να τους βαφτίσεις, δεν κάνει διαφορά. Ας πούμε πως εγώ έχω κατάστημα επίπλων, και εσύ μου έκανες κατάθεση στην τράπεζα 15.000€ το 2002. Τι ακριβώς θα μπορέσουν να ελέγξουν από αυτή τη συναλλαγή? Ίσως να σου πούλησα έπιπλα τότε, αλλά δεν μπορώ να ξέρω μια και έχω κάψει τα παραστατικά μια και μου το επιτρέπει ο νόμος. αν καποιος παιρνει προνιακο επιδομα και το αφηνει στην τραπεζα φορολογειτε η οχι, σαν καταθεσεις εννοω Το μόνο που φορολογείται στις καταθέσεις είναι ο τόκος που παίρνεις, άσχετα από που προέρχονται οι καταθέσεις. 2
torq Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 αν νομίζετε ότι ο μόνος κίνδυνος είναι το κούρεμα καταθέσεων... κοιμάστε και η τύχη σας δουλεύει. επίσης, αν γίνει πλήρης φορολογικός έλεγχος σε όλους (θεωρητικά), ένα μεγάλο ποσοστό δε θα μπορεί να δικαιολογήσει τίποτα. μη κρυβόμαστε. όσο γι αυτούς που λένε ότι εφόσον τα χρήματα είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα (και είναι αρκετοί αυτοί που το λένε) αρκεί να θυμήσω ότι και τα σπίτια που χτίσαμε-αγοράσαμε είχαν φορολογηθεί αλλά δε τους εμπόδισε να τα ξαναφορολογήσουν με εκβιαστικό τρόπο (ο ΕΝΦΙΑ στη ΔΕΗ). το θέμα λοιπόν δεν είναι αν έχεις φορολογηθεί άμυαλε έλληνα, το θέμα είναι αν έχεις. κι αν έχεις θα απλώσουν το χέρι τους να σου τα πάρουν. διεκόλυνε τους λοιπόν και πήγαινε τα λεφτά σου στις τράπεζες... 5
bedazzled Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Μετά από 15 χρόνια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει... ο άλλος μπορεί να είναι π.χ. μετανάστης στο εξωτερικό ελέω κρίσης. Τι θα του κάνουν; Θα τον μαζέψει η Interpol; 1
eidikos33 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2016 εντυπωσιακό το οτι υπάρχουν ακομα συμπολιτες μας που εμπιστευονται τα λεφτά τους σε τράπεζες μετα απο τόσα παθήματα... μαλλον δεν εγιναν μαθήματα. Μαξιλαρια, στρώματα, εξωτερικο... οπουδήποτε μακρια απο το κράτος μας και τις τράπεζες μας. Μαλλον ειδαν το τυρακι και ειπαν να πεσουν στην φακα που αρθηκε και καλα ο περιορισμος στην αναληψη χρηματων εαν τους πας "νεο χρημα" αυτοι δηλαδη που τα αφησαν μεσα τα χρηματα τους και εμπιστευτηκαν την αριστερη (χαχα) κυβερνηση μαλλον ηταν οι βλακες της υποθεσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις