Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν νομίζετε ότι ο μόνος κίνδυνος είναι το κούρεμα καταθέσεων... κοιμάστε και η τύχη σας δουλεύει.

επίσης, αν γίνει πλήρης φορολογικός έλεγχος σε όλους (θεωρητικά), ένα μεγάλο ποσοστό δε θα μπορεί να δικαιολογήσει τίποτα. μη κρυβόμαστε.

όσο γι αυτούς που λένε ότι εφόσον τα χρήματα είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα (και είναι αρκετοί αυτοί που το λένε) αρκεί να θυμήσω ότι και τα σπίτια που χτίσαμε-αγοράσαμε είχαν φορολογηθεί αλλά δε τους εμπόδισε να τα ξαναφορολογήσουν με εκβιαστικό τρόπο (ο ΕΝΦΙΑ στη ΔΕΗ).

το θέμα λοιπόν δεν είναι αν έχεις φορολογηθεί άμυαλε έλληνα, το θέμα είναι αν έχεις.

κι αν έχεις θα απλώσουν το χέρι τους να σου τα πάρουν.

διεκόλυνε τους λοιπόν και πήγαινε τα λεφτά σου στις τράπεζες...

Συμφωνώ μαζί σου... Δεν τους κρατάει τίποτα. 

Μην ψάχνετε τις λεπτομέριες για το πώς θα γίνουν οι έλεγχοι, το θέμα είναι οτι οδεύουν στο να γίνουν... και εκεί θα κλάψουνε μανούλες αφού η μαύρη οικονομία έχει αγγίξει πολύ κόσμο στην Ελλάδα....

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πώς ακριβώς θα το κάνουν αυτό όταν στην πενταετία υπάρχει παραγραφή; Ας πούμε ότι εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ παραστατικά μόνο των τελευταίων πέντε ετών (γιατί τόσο είμαι υποχρεωμένος να τα διατηρήσω βάσει νόμου). Πώς θα μου ζητήσουν να αποδείξω που βρήκα τα χρήματα πριν από αυτό το διάστημα, αν έχω κάψει τα βιβλία των προηγούμενων ετών;

Ότι να 'ναι είναι αυτά τα άρθρα.

Μετά τον νόμο Παπακωνσταντίνου το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εσένα. Δηλαδή θα βεβαιώσουν πρόστιμο και θα πρέπει να το ανατρέψεις δικαστικά ή να πληρώσεις. Το θέμα είναι ότι αν φορολογήσουν 1.5 εκατομύρια άτομα αναδρομικά θα ψάχνουν ελικόπτερο.

Ο έλεγχος των καταθέσεων είναι πολύ δύσκολος γιατί δεν υπάρχει πάντα αιτιολογία στην κατάθεση και επειδή δεν φαίνεται αν η πηγή ήταν χρήματα που είχες στην άκρη ή που εισέπραξες ή που είχες βγάλει παλιά από τράπεζα που άλλωστε μπορεί να έχει κλείσει.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά τον νόμο Παπακωνσταντίνου το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εσένα. Δηλαδή θα βεβαιώσουν πρόστιμο και θα πρέπει να το ανατρέψεις δικαστικά ή να πληρώσεις. Το θέμα είναι ότι αν φορολογήσουν 1.5 εκατομύρια άτομα αναδρομικά θα ψάχνουν ελικόπτερο.

Ο έλεγχος των καταθέσεων είναι πολύ δύσκολος γιατί δεν υπάρχει πάντα αιτιολογία στην κατάθεση και επειδή δεν φαίνεται αν η πηγή ήταν χρήματα που είχες στην άκρη ή που εισέπραξες ή που είχες βγάλει παλιά από τράπεζα που άλλωστε μπορεί να έχει κλείσει.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά ισχύουν μόνο μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Πριν από το διάστημα αυτό δεν μπορούν να βεβαιώσουν πρόστιμο, αφού δεν μπορούν να το στοιχειοθετήσουν όταν δεν υπάρχουν παραστατικά να ελέγξουν. Και πρόστιμο να σου ρίξουν, πας δικαστικά και το ανατρέπεις. Υπάρχει και πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για αυτό το θέμα (που αφορά στην υπόθεση Μητρόπουλου).

PS.: Μιλάμε πάντα για το κομμάτι που αφορά την εφορία. Αν κάποιος έχει κατάθεση 5 εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών πριν από δέκα χρόνια, προφανώς και υπάρχουν άλλες παραβάσεις για τις οποίες θα ελεγχθεί, πέραν των φορολογικών. Το αναφέρω αυτό για να προλάβω κάποιον που πιθανώς να πεταχτεί για να το παίξει έξυπνος. :P

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

Με δώρα ή donations ξέρει κανείς ακριβώς τι παίζει;

Ο φόρος δωρεάς απ' όσο ξέρω είναι 10% για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Αν ας πούμε εγώ καταθέτω συχνά επειδή είμαι πολύ αγαπητός και διάφορες γυναίκες μου δίνουν 5χιλιαρα στο χέρι (χωρίς να είμαι ζιγκολό), και έρθει να μου ζητήσει το λόγο η εφορία δεν μπορώ να τους πω απλά "Ε να ήταν μια Ελένη που με συμπάθησε και μου έδωσε μερικές χιλιάδες - τώρα άντε βρες την, ήταν άλλη μια περιπετειούλα"???

Τι μπορεί να κάνει η εφορία; :P

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά ισχύουν μόνο μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια. Πριν από το διάστημα αυτό δεν μπορούν να βεβαιώσουν πρόστιμο, αφού δεν μπορούν να το στοιχειοθετήσουν όταν δεν υπάρχουν παραστατικά να ελέγξουν. Και πρόστιμο να σου ρίξουν, πας δικαστικά και το ανατρέπεις. Υπάρχει και πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για αυτό το θέμα (που αφορά στην υπόθεση Μητρόπουλου).

PS.: Μιλάμε πάντα για το κομμάτι που αφορά την εφορία. Αν κάποιος έχει κατάθεση 5 εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών πριν από δέκα χρόνια, προφανώς και υπάρχουν άλλες παραβάσεις για τις οποίες θα ελεγχθεί, πέραν των φορολογικών. Το αναφέρω αυτό για να προλάβω κάποιον που πιθανώς να πεταχτεί για να το παίξει έξυπνος. :P

Θα στοιχειοθετηθεί βάσει του αλγορίθμου τους. Το αν θα το δεχτεί το δικαστήριο είναι άλλο θέμα.

Βέβαια ο φορολογούμενος θα τρέχει να αποδείξει όπως ο Μητρόπουλος αλλά μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να υποστεί τόσα έξοδα για τα δικαστήρια.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι πως και με ποιό μηχανισμό θα βεβαιώσουν πρόστιμα σε εκατοντάδες χιλιάδες και θα περιμένουν να εισπράξουν χωρίς να φύγουν με ελικόπτερο. Κάτι σαν τους πληστηριασμούς ας πούμε.

• Moderators
Δημοσ.

Θα στοιχειοθετηθεί βάσει του αλγορίθμου τους.

Mindblown! Srsly, τώρα;

Θα στοιχειοθετηθεί πρόστιμο βάσει... αλγορίθμου; Σοβαρά το πιστεύεις αυτό; Σιγά μην πέσουν και πρόστιμα γιατί «ήταν ανάδρομος ο Ερμής». Δεν μπορώ καν να αρχίσω να αναλύω σε πόσα σημεία σκαλώνει αυτό περί αλγορίθμου.

Αρχικά, για να σου ρίξουν πρόστιμο πρέπει να υπάρχει παράβαση, με στοιχεία και παραστατικά. Η παράβαση ποιά θα είναι; Ότι... «έτσι μας είπε ο αλγόριθμος»;

Δημοσ.

Το καταθεσιολόγιο θα ελέγξει, όπως είναι λογικό και έχω καταλάβει, κινήσεις λογαριασμών από το 2010 και μετά. Για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας υπάρχει σοβαρό θέμα παραγραφής. Απλά διαρρέεται στα μέσα το διάστημα 15 χρόνων, για να φοβίσουν τον κόσμο.

Για ποιο λόγο αμφισβητείται ότι θα γίνονται τέτοιοι έλεγχοι με βάση αλγόριθμο, δεν καταλαβαίνω. Όπως δεν κατανοώ κάποιους που τρομοκρατούνται για μικροποσά που έχουν στις τράπεζες, ότι θα τους τα φάει η εφορία με ελέγχους. Εκτός και αν μιλάμε για εξαψήφια νούμερα. Μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν να χρωστάνε στο δημόσιο ή σε ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και 1000 ευρώ που λέει ο λόγος, και να δουν μια μέρα ότι οι λογαριασμοί τους έχουν δεσμευτεί, χωρίς καμια προειδοποίηση. Συμβαίνει μαζικά πλέον.

Αντιγράφω από το δημοσίευμα: "Το νέο σύστημα ελέγχων θα στηρίζεται σε έναν αλγόριθμο που θα εφαρμόζει η Διεύθυνση Ελέγχων της ΓΓΔΕ με βάση τα στοιχεία από τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τις δηλώσεις εισοδήματος Ε1 των περασμένων ετώνΣυνολικά, υπολογίζεται ότι στο δόκανο της Εφορίας θα πιαστούν άμεσα πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι. Για όσους ο αλγόριθμος δείξει ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, θα καλούνται στην Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις επί των ευρημάτων των ελέγχων"

Δημοσ.

Ναι αλλά μιλάνε για αποκλίσεις σε 1.5 μύρια κόσμο ανάλογα με το άρθρο που θα διαβάσεις. Επίσης που θέτουν το όριο της απόκλισης; Γιατί όταν ελέγχουν εταιρία είναι στο ευρώ.

Δημοσ.

Με δώρα ή donations ξέρει κανείς ακριβώς τι παίζει;

Ο φόρος δωρεάς απ' όσο ξέρω είναι 10% για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.

Αν ας πούμε εγώ καταθέτω συχνά επειδή είμαι πολύ αγαπητός και διάφορες γυναίκες μου δίνουν 5χιλιαρα στο χέρι (χωρίς να είμαι ζιγκολό), και έρθει να μου ζητήσει το λόγο η εφορία δεν μπορώ να τους πω απλά "Ε να ήταν μια Ελένη που με συμπάθησε και μου έδωσε μερικές χιλιάδες - τώρα άντε βρες την, ήταν άλλη μια περιπετειούλα"???

Τι μπορεί να κάνει η εφορία; :P

Από όσο ξέρω ο φόρος δωρεάς ξεκινά από 10% για οποιοδήποτε ποσό σε δωρεές από γονείς σε παιδιά, και φτάνει κλιμακωτά στο 40% max όταν πρόκειται για άτομα χωρίς συγγενική σχέση.

Στην περίπτωση που αναφέρεις θα έπρεπε να είχες κάνει κάθε φορά με την "Ελένη" δήλωση άτυπης δωρεάς, ώστε και να είχε πληρωθεί στην εφορία ο αντίστοιχος φόρος και να είχε ελεγθεί η "Ελένη" για το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων. Τώρα μπορούν να απαιτήσουν όλους τους φόρους που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί + πρόστιμα,

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι αρκετοί λένε μακριά από τράπεζες κλπ. Δηλαδή εσείς τα έχετε σπίτι τα λεφτά;! Τράπεζα, αν είναι να γίνει κούρεμα ας γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι αρκετοί λένε μακριά από τράπεζες κλπ. Δηλαδή εσείς τα έχετε σπίτι τα λεφτά;! Τράπεζα, αν είναι να γίνει κούρεμα ας γίνει.

Τι λες ρε συ; Να μας πάρουν τα μισά; Με το έτσι θέλω;

Εγώ σε ελληνική τράπεζα με επιτόκιο σε προθεσμιακή 0.35% και πιθανό κούρεμα, δεν αφήνω.

Από όσο ξέρω ο φόρος δωρεάς ξεκινά από 10% για οποιοδήποτε ποσό σε δωρεές από γονείς σε παιδιά, και φτάνει κλιμακωτά στο 40% max όταν πρόκειται για άτομα χωρίς συγγενική σχέση.

Στην περίπτωση που αναφέρεις θα έπρεπε να είχες κάνει κάθε φορά με την "Ελένη" δήλωση άτυπης δωρεάς, ώστε και να είχε πληρωθεί στην εφορία ο αντίστοιχος φόρος και να είχε ελεγθεί η "Ελένη" για το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων. Τώρα μπορούν να απαιτήσουν όλους τους φόρους που θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί + πρόστιμα,

Αν παίζει κάτι τέτοιο μιλάμε για εκατομύρια ελέγχους και πιστώσεις χρεών και προστίμων. Απλά δεν γίνεται θα υπάρξει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Όπως και με το περιουσιολόγιο που θα βάλουν κόσμο να δηλώσει κοσμήματα κλπ και να πληρώνει τεκμήριο.
Δημοσ.

Τι λες ρε συ; Να μας πάρουν τα μισά; Με το έτσι θέλω;

Εγώ σε ελληνική τράπεζα με επιτόκιο σε προθεσμιακή 0.35% και πιθανό κούρεμα, δεν αφήνω.

Αν παίζει κάτι τέτοιο μιλάμε για εκατομύρια ελέγχους και πιστώσεις χρεών και προστίμων. Απλά δεν γίνεται θα υπάρξει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Όπως και με το περιουσιολόγιο που θα βάλουν κόσμο να δηλώσει κοσμήματα κλπ και να πληρώνει τεκμήριο.

Η τράπεζα θα πάρει (αν πάρει) ένα ποσοστό, αν μπούνε στο σπίτι θα τα πάρουν όλα (και αυτό θα είναι το καλύτερο σενάριο!). Οι τράπεζες του εξωτερικού μάλλον δεν είναι για όλους και για όλα τα ποσά....

Δημοσ.

Σε περίπτωση που σου διαφεύγει υπάρχει ήδη τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα...

• Like 2
Δημοσ.

Εγω παντως τα λιγα που εχω τα εβγαλα,αφησα μονο ενα μικρο ποσο για τα ακρως απαραιτητα, δεν εμπιστευομαι σε καμια περιπτωση τις πτωχευμενες μαυρες τρυπες που ονομαζονται ελληνικες τραπεζες.

Εχουν ''ανακεφαλαιοποιηθει'' πολλακις φορτωνοντας αυτα τα χρηματα στο κεφαλι του λακαμα του ελληνα. Εκδιδουν ομολογα για να δανειοδοτηθουν απο την ΕΚΤ τα οποια η ΕΚΤ δεν δεχεται λογω καταστατικου οποτε τα περνανε μια βολτα απο το Υπ.Οικονομικων το οποιο εγγυαται, δηλαδη παλι ο λακαμας ο ελληνας πολιτης τα φορτωνεται για να κρατησουν οι τραπεζιτες και τα υπολοιπα στελεχη τις πτωχευμενες τραπεζες υπο τον ελεγχο τους. Σε οποιαδηποτε αλλη πολιτισμενη χωρα, οι τραπεζες θα ειχαν πτωχευσει και θα ειχαν περασει στον ελεγχο του ελληνικου δημοσιου και οι κοπριτες θα αντιμετωπιζαν τουλαχιστον ισοβια... Το αιμα που φτυνει ο ελληνας ειναι ακριβως και μονο για να μην πτωχευσουν οι τραπεζες, καταστρεφονται οικογενειες, ανθρωποι χανουν τα σπιτια τους, αλλοι αυτοκτονουν μονο και μονο για αυτους τους κοπριτες, τους αεριτζηδες. Μαγειρεψαν το χρεος το 2009 (ο Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ θα ξαναδικαστει απ'οτι διαβασα) για να μπουμε στα μνημονια και μετετρεψαν το ιδωτικο χρεος των τραπεζων σε δημοσιο. Και ολα αυτα σε αγαστη συνεργασια με τα πολιτικα κομματα τα οποια δανειοδοτουσαν προκαταβολικα με ''υποσχετικες'' τις επιχορηγησεις απο τις εκλογες. π.χ. το ΠΑΣΟΚ εχει δανεια τα οποια θα πληρωνε με την επιχορηγηση τους 2020-21 καθως νομιζε οτι ειχε συμβολαιο και θα ηταν παντα δευτερο η πρωτο κομμα... Η βρωμα και η δυσωδια της περιοδου των μνημονιων θα κανει παααρα πολλα χρονια να ξεκαθαρισει, οχι παντως in our lifetime. Οχι, δεν τα φαγαμε μαζι, ουτε ολη αυτη η κατσταση δημιουργηθηκε επειδη ο υδραυλικος/ηλεκτρολογος δεν εκοβε αποδειξεις. Γινονταν και αυτα αλλα ηταν σταγονα στον ωκεανο δισεκατομμυριων...

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...